היי

,
ראשית, גם אני לא יודעת אם הייתי מתערבת באותו הרגע, במיוחד בגלל מה שכתבה אשטנגה, שהיא ראתה שהדבר צרם לך והסבירה את עצמה, וזה כשלעצמו - איכשהו מרגיע, לפחות לאותו הרגע.
עם זאת, דעתי קצת אחרת מהדעות שנכתבו כאן.
תראי, את כותבת שהיא הקימה די בכוח ילד. בנוסף, את כותבת שאת שמה לב שזו לא פעם ראשונה שהיא מדברת בטון תקיף לילדים. ומעל הכל - את מתארת התנהגות שצרמה לך.
ופה, ענבר יקירתי, אני חולקת עלייך, ובגדול (

תמיד יש פעם ראשונה...). את כותבת ש: "יש היום נטייה לעשות לינץ' בעובדות שיש חשד ולו הקטן ביותר שהן מתעללות בילדים - גם ללא כל סיבה."
חד משמעית

גם אם יש חשד ולו הקטן ביותר ליחס לא נאות (שלא לומר - התעללות ממשית, פיזית או רגשית) לפעוטות במעון או בגן ילדים - זו סיבה מספיק טובה לבירור מקיף בכל דרך שההורה רואה לנכון - כולל בירור עם אמהות אחרות בגינה.
זו בהחלט לא סיבה ל"לינץ'", אבל למיטב הבנתי עוגית לא איימה ב"לינץ'"... אלא בבירור מול הורים אחרים לגבי יחסה של אותה מטפלת. וזה נראה לי במקום, ומתאים, לאור הדברים שהיא שמה אליהם לב ותיארה כאן.
כפי שנכתב כאן, ובצדק, לפעמים יש לנקוט בטון מעט יותר אסרטיבי (אני מעדיפה "אסרטיבי" על פני "תקיף" - זה גם מעביר את המסר יותר בבירור, וילדים מבינים היטב כשמדברים אליהם כך) בדיבור מול הילדים, וזה נכון לנו, ובעיקר - להם (מעמיד גבולות ברורים). עם זאת, כפי שעוגית כתבה, אין זו הפעם הראשונה שאותה מטפלת מדברת בטון תקיף לילדים. זה דבר שבהחלט הייתי מבררת מול ההורים האחרים.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T