דילמה! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בננות מה קורה?
    רציתי לספר לכן ששבוע שעבר עידן היה בבדיקת התפתחות ועבר אותה כמו גדול
    האחות ממש התלהבה מאוצר המילים שלו]

11 תגובות
עמוד 1
  • היי
    לדעתי פינוקים לילדים אפשר לתת אבל במינון מסויים את יכולה לתת פעם בשבוע לדוגמא.
    והכי חשוב להקפיד לתת להם לאוכל בשעות קבועות ולא להעמיס.
    רחל

• היי מותק!!
    סחטיין על עידנו'ש שעבר את הבדיקה טוב!!
    שאלת אולי גם על הטונוס שרירים? מה שאז המנהלת מעון אמרה לך בקשר לעידן?
    אולי יכלת לקבל תשובה על זה מהאחות..

בקשר לפינוקים- את מתכוונת לפינוקים כמו במבה ובסקוויטים?
    אני לא חושבת שמזה משמינים בצורה טובה כ"כ, אולי זה משמין אבל לא הכי בריא..
    אני חושבת שמאוכל נורמאלי אפשר גם להשמין בצורה בריאה יותר..
    אולי תדברי עם המטפלות במעון שיקפידו עליו יותר שיסיים את האוכל שלו,
    וגם אתם בבית, הוא כבר אוכל אוכל של גדולים, לא?
    אז אולי תתני לו תוספת מהאוכל, עוד מנה או שיסיים את המנה שלו כמו שצריך..

חוצמזה- שאני גם לא חושבת שהוא יותר מידי רזה..
  • קודם כל לקחת בעירבון מוגבל את מה שאומרים לך בטיפת חלב,
    העקומות שלהם מבוססות על ממוצע, ולאחיות יש קטע כזה שהן חושבות שהן מקבלות משכורת כדי להלחיץ....

בעניין האוכל, את לא צריכה עכשיו לפטם את הילד. מספיק שתתני לו תוספת ממה שיש וזה כבר יעשה את שלו. במקום כף להעמיס שתיים... ככה את גם לא יוצרת לילד השני שום חסך. פשוט מביאה לשניהם את אותם דברים רק לילד אחד מעמיסה בצלחת.
  • זה היה בדיקה של גיל שנתיים? אני צריכה לקבוע תור. היינו בגיל שנתיים אז מתי צריך שוב?

בקשר לשמן/ רזה - הכל הרגלי אכילה נכונים. גם אם הילד רזה - ויש לי אחד כזה בבית - פינוקים זו לא התשובה. צריך "לחנך" לאכול נכון ומכל אבות המזון. אם את מרגישה שאהוד אוכל טוב ומכל מה שצריך לא צריך לפטם סתם. שחר מקבל פינוקים במידה ולא מתוך מחשבה שהוא צריך להשמין אלא מתוך מחשבה שהוא ילד וזה כיף לו לקבל פה ושם הפתעה.
    כנ"ל עידן. לחנך לאכול נכון. זה יהיה להם לחיים ולא רק לעכשיו.
    עידן אוהב גני שעשועים? לרוץ לקפוץ? זה מוריד המון משקל. חוץ מזה שבחורף אוכלים יותר והקיץ לפנינו... תקפידי פשוט על אכילה נכונה. ארוחות מסודרות, פירות במקום שוקולדים, לשתות מים ולא מיצים וכו'. לא בצורת משטר. תכיני לו דברים שהוא אוהב ואם את תרגישי שהוא לא מקופח אלא מקבל כל מה שצריך - גם הוא ירגיש ככה
    תוספת מהממת למשפחה:
  • לדעתי את יכולה לתת לשניהם חטיף פעם ביום.

לאהוד, אם הוא עולה יפה בגובה אין סיבה לדאגה (הגובה הוא שקובע את הגדילה. אם יש חלילה עצירה בגובה את צריכה לטפל).
    את יכולה "להעשיר" את הארוחה שלו במאכלים קצת יותר שמנים כמו גבינת שמנת, גבנ"צ וכו', שמן זית, אבוקדו.
    ולדאוג שיאכל טוב בכל ארוחה, בעיקר לסיים מנה בשרית.

לעידן, בעיקר להקפיד על נושא החטיפים. הוא כבר יכול להבין מה זה חטיף יומי אחד.
    ולנסות אולי להוסיף ירקות לתפריט שלו (חתוכים טרי בצורת מקלות עם גבינה לטבול, מבושלים, במרק וכו').

• לא ידעתי שהחלפת שוב חתימה

]
    אנרגיות חיוביות
    ויהי מה
    אלישבע

• כמו שאמרו לך- הייתי פשוט לוקחת בערבון מוגבל את הביקורת של טיפת חלב.
    בחיי- אני פשוט לא מבינה אותן, למה לבאס?
    הילד אוכל? יש לו תיאבון נורמלי? הוא אוכל אוכל בריא? הוא מוציא אנרגיות בגינה? (השאלות מתייחסות לשני הילדים)
    אם כן- אז זהו, יופי! אל תתרגשי מכל דבר שאומרים לך.

לא הייתי מוסיפה חטיפים לאף אחד מהילדים אלא אם כן אלו חטיפים בריאים. זה סתם יצור מתח מיותר. אם הקטן צורך סימילאק אפשר לעבות עם דייסה כדי שיהיו יותר קלוריות בארוחה וזהו.- ואז הם גם בכלל לא רואים את השינוי.

לי יש את הנושא הזה בהריונות. אני מעלה ה-מ-ו-ן במשקל, אבל אח"כ הכל יורד. אז זה לא כיף לשבת מול מישהי לא רזה במיוחד שמספרת לך שאת צריכה לקפיד..
    אבל חייבים לשים פס.
    אם משהו הוא לא בעיה בריאותית שחורגת מכל אחוזון פשוט לא צריך לקחת ללב
    זו דעתי בכל אופן...
  • כמו שאמרו לך- הייתי פשוט לוקחת בערבון מוגבל את הביקורת של טיפת חלב.
    בחיי- אני פשוט לא מבינה אותן, למה לבאס?
    הילד אוכל? יש לו תיאבון נורמלי? הוא אוכל אוכל בריא? הוא מוציא אנרגיות בגינה? (השאלות מתייחסות לשני הילדים)
    אם כן- אז זהו, יופי! אל תתרגשי מכל דבר שאומרים לך.

לא הייתי מוסיפה חטיפים לאף אחד מהילדים אלא אם כן אלו חטיפים בריאים. זה סתם יצור מתח מיותר. אם הקטן צורך סימילאק אפשר לעבות עם דייסה כדי שיהיו יותר קלוריות בארוחה וזהו.- ואז הם גם בכלל לא רואים את השינוי.

לי יש את הנושא הזה בהריונות. אני מעלה ה-מ-ו-ן במשקל, אבל אח"כ הכל יורד. אז זה לא כיף לשבת מול מישהי לא רזה במיוחד שמספרת לך שאת צריכה לקפיד..
    אבל חייבים לשים פס.
    אם משהו הוא לא בעיה בריאותית שחורגת מכל אחוזון פשוט לא צריך לקחת ללב
    זו דעתי בכל אופן...
  • אני גם חושבת שאת לא צריכה להתייחס אליהם יותר מדי... לכל אחד יש את המבנה גוף שלו, עידן תמיד היה שמנמן ואהוד ממש לא נראה אנורקס
  • תודה על התשובות]

• לגבי אהוד, אם הוא אוכל ויש לו תיאבון לא הייתי דואגת,
    אולי יש לו מבנה גוף רזה ואין מה לעשות, זה דווקא לא רע בכלל

[[[
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה