לקרוא את המכתב שכתבתי למנכל מזרחי טפחות ולהביע את דעתה אני ממש אודה לכן
זה חשוב לי מאוד
זה החיים שלי, העתיד של הילדה שלי

"מר יונס שלום רב,
בימים האחרונים העיתונות החליטה לחקור את כיסך ולשתף את כולנו בחשבון הבנק שלך.
ולכן אני חושבת שזה הזמן שלי לשתף אותך גם במה שקורה בחשבון הבנק שלנו.
דבריי אינם נובעים מצרות עין, כי אם מתוך רצון עז לשתף אותך ולנסות לגלות פינה חמה, אוהדת ואולי אפילו עזרה.
אנחנו משפחה צעירה, אנשים פשוטים, עובדים כשכירים ומתפרנסים בקושי רב.
לבעלי היה עסק קטן שנפל בגלל שותפים שרימו אותו.
את הפתרון הוא מצא אצלכם, כאשר בן משפחה, אשר בבעלותו חשבון באותו הסניף, בא והציע לו הלוואה בסך 30,000 ש"ח ממזרחי טפחות, בהבטחה שהוא (בן המשפחה) יחזיר את הכסף בעצמו, כאשר מידע זה היה ידוע למנהל הסניף.
בעלי, ברגע של ייאוש וחוסר מחשבה, הלך ולקח את הכסף במטרה לנסות ולהציל את העסק שלו.
ראוי להזכיר שאת הכסף הלוו לו ללא בדיקה מוקדמת של חשבונות הבנק הנוספים של בעלי, וללא הכרות מוקדמת עימו. הוא הגיע לפקיד הבנק, פתח חשבון, חתם על ניירת וקיבל במזומן את הסכום הנ"ל.
לאחר 3 חודשים פתאום פנו אליו מהבנק, בצורה תמוהה, בדרישה לסלק את החוב במיידי ובמזומן.
כמובן שלא עלה בידינו לעשות כן ולכן ביקשנו את התחשבות הבנק וחלוקה הוגנת לתקופה של 3 שנים – הלוואה פשוטה ביותר שרוב הבנקים נותנים בלי לחשוב פעמיים.
בעלי פנה פעמים רבות למנהל הסניף אשר לא היה מוכן לעזור לו ואפילו לו להקשיב לדבריו והשיב פניו ריקם, וכמו כן להנהלת הבנק המרכזית אשר מסיבה לא מובנת זכה מהם בלב קר ובחוסר הבנה והתחשבות והסכימו לחלק לו את החוב ל-5 תשלומים בלבד, דבר שכמובן לא היה באפשרותינו לעמוד בו.
במשך תקופה ארוכה, שבמהלכה תביעה שהפסדנו בה (כמובן, אחרי הכל איננו מכחישים את החוב), והליכי הוצאה לפועל, ונסיון שלכם לגבות את הכסף בכל הדרכים המקובלות, אך לא מתחשבות, ניסינו מהצד שלנו לפנות ולבקש חלוקת תשלומים הוגנת שנוכל לעמוד בה או לחילופין הקטנה של החוב ותשלום שלנו במזומן (התכוונו לקחת הלוואה מבנק אחר) – אך כל אלה עלו בתוהו ולעיתים אף לא זכו לתגובה בכלל.
אינני מבינה מדוע בנק שמרוויח כל כך טוב, וזוכה לשנה כל כך מוצלחת, עד כדי כך שבאפשרותו להעלות את שכר המנכ"ל ב-100%, לא מסוגל לעזור ולגלות מעט הבנה כלפי זוג צעיר שרק רצה לקדם את חייו ולא עלה בידיו.
מדוע בנק שמרוויח כל כך טוב לא יכול לעזור לאותו זוג צעיר להתחיל חיים חדשים ולקדם אותו במקום להפיל אותו לבור עמוק יותר.
אותו זוג צעיר לא ביקש מהבנק הנכבד לבטל את החוב אלא אך ורק לעזור לו לסלק את החוב בצורה שלא תגרום לו ללכת לגור ברחוב.
רציתי לשתף אותך במחשבה קטנה שעלתה לי בראש במהלך השעות האחרונות מאז שקראתי את הכתבה הקטנה בממון ומקווה שגם בשבילך תהיה זאת נקודה למחשבה בשעות הקרובות:
מה זוג צעיר עם תינוקת יכול לקנות ב-30,000 ש"ח:105 יחידות סימליאק טופ 900 גרם 7350 ש"ח
120 טיטולים האגיס – 7800 ש"ח
60 דייסת מטרנה – 1080 ש"ח
ביגוד חורף – 2500 ש"ח
ביגוד קיץ – 2500 ש"ח
ביגוד עונות מעבר – 2500 ש"ח
ביגוד לארועים מיוחדים – 2500 ש"ח
נעלי ספורט וסנדלים – 2500 ש"ח
משחקים ופנאי – 1200 ש"ח
כמות הקניות שכתבתי יכולה להספיק לממן ילד אחד במשך חמש שנים (ועדיין להישאר עם 70 ש"ח עודף).
ועוד מחשבה קטנה, במידה ונצא מתוך נקודת הנחה שאדוני עובד כ-250 שעות חודשיות, ניתן להסיק שהוא מרוויח ב-5 שעות עבודה 30,000 ש"ח (אותו סכום שמכסה את חובנו העצום לבנק).
עלי לעבוד 9 חודשים על מנת להגיע לסכום המכובד של 30,000 ש"ח.
כמו שכתבתי מלכתחילה, שמחה אני שבזכות השכלתך הגבוהה ויכולתך למנהיגות הצלחת בחיים והגעת למקום שרובנו רק נמשיך לחלום עליו.
אין בליבי קנאה כלפיך ועיני אינן צרות. שמחה אני בחלקי ובמה שחיי זיכו אותי.
שמחה אני בשמחתך ומאחלת לך המון אושר ובריאות.
ויחד עם שמחתי כלפיך אודה לך מאוד אם תצליח למצוא מעט אמפטיה ומעט הבנה ולעזור לזוג צעיר בישראל להתקדם בחיים ולהקים בית בראש שקט וללא חובות.
בברכת חג שמח לך ולכל משפחתך
סיון ורנר"