בנות למי שיש כוח וזמן... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לקרוא את המכתב שכתבתי למנכל מזרחי טפחות ולהביע את דעתה אני ממש אודה לכן
    זה חשוב לי מאוד
    זה החיים שלי, העתיד של הילדה שלי

"מר יונס שלום רב,

בימים האחרונים העיתונות החליטה לחקור את כיסך ולשתף את כולנו בחשבון הבנק שלך.
    ולכן אני חושבת שזה הזמן שלי לשתף אותך גם במה שקורה בחשבון הבנק שלנו.
    דבריי אינם נובעים מצרות עין, כי אם מתוך רצון עז לשתף אותך ולנסות לגלות פינה חמה, אוהדת ואולי אפילו עזרה.
    אנחנו משפחה צעירה, אנשים פשוטים, עובדים כשכירים ומתפרנסים בקושי רב.
    לבעלי היה עסק קטן שנפל בגלל שותפים שרימו אותו.
    את הפתרון הוא מצא אצלכם, כאשר בן משפחה, אשר בבעלותו חשבון באותו הסניף, בא והציע לו הלוואה בסך 30,000 ש"ח ממזרחי טפחות, בהבטחה שהוא (בן המשפחה) יחזיר את הכסף בעצמו, כאשר מידע זה היה ידוע למנהל הסניף.
    בעלי, ברגע של ייאוש וחוסר מחשבה, הלך ולקח את הכסף במטרה לנסות ולהציל את העסק שלו.
    ראוי להזכיר שאת הכסף הלוו לו ללא בדיקה מוקדמת של חשבונות הבנק הנוספים של בעלי, וללא הכרות מוקדמת עימו. הוא הגיע לפקיד הבנק, פתח חשבון, חתם על ניירת וקיבל במזומן את הסכום הנ"ל.
    לאחר 3 חודשים פתאום פנו אליו מהבנק, בצורה תמוהה, בדרישה לסלק את החוב במיידי ובמזומן.
    כמובן שלא עלה בידינו לעשות כן ולכן ביקשנו את התחשבות הבנק וחלוקה הוגנת לתקופה של 3 שנים – הלוואה פשוטה ביותר שרוב הבנקים נותנים בלי לחשוב פעמיים.
    בעלי פנה פעמים רבות למנהל הסניף אשר לא היה מוכן לעזור לו ואפילו לו להקשיב לדבריו והשיב פניו ריקם, וכמו כן להנהלת הבנק המרכזית אשר מסיבה לא מובנת זכה מהם בלב קר ובחוסר הבנה והתחשבות והסכימו לחלק לו את החוב ל-5 תשלומים בלבד, דבר שכמובן לא היה באפשרותינו לעמוד בו.
    במשך תקופה ארוכה, שבמהלכה תביעה שהפסדנו בה (כמובן, אחרי הכל איננו מכחישים את החוב), והליכי הוצאה לפועל, ונסיון שלכם לגבות את הכסף בכל הדרכים המקובלות, אך לא מתחשבות, ניסינו מהצד שלנו לפנות ולבקש חלוקת תשלומים הוגנת שנוכל לעמוד בה או לחילופין הקטנה של החוב ותשלום שלנו במזומן (התכוונו לקחת הלוואה מבנק אחר) – אך כל אלה עלו בתוהו ולעיתים אף לא זכו לתגובה בכלל.
    אינני מבינה מדוע בנק שמרוויח כל כך טוב, וזוכה לשנה כל כך מוצלחת, עד כדי כך שבאפשרותו להעלות את שכר המנכ"ל ב-100%, לא מסוגל לעזור ולגלות מעט הבנה כלפי זוג צעיר שרק רצה לקדם את חייו ולא עלה בידיו.
    מדוע בנק שמרוויח כל כך טוב לא יכול לעזור לאותו זוג צעיר להתחיל חיים חדשים ולקדם אותו במקום להפיל אותו לבור עמוק יותר.
    אותו זוג צעיר לא ביקש מהבנק הנכבד לבטל את החוב אלא אך ורק לעזור לו לסלק את החוב בצורה שלא תגרום לו ללכת לגור ברחוב.

רציתי לשתף אותך במחשבה קטנה שעלתה לי בראש במהלך השעות האחרונות מאז שקראתי את הכתבה הקטנה בממון ומקווה שגם בשבילך תהיה זאת נקודה למחשבה בשעות הקרובות:

מה זוג צעיר עם תינוקת יכול לקנות ב-30,000 ש"ח:
    105 יחידות סימליאק טופ 900 גרם 7350 ש"ח
    120 טיטולים האגיס – 7800 ש"ח
    60 דייסת מטרנה – 1080 ש"ח
    ביגוד חורף – 2500 ש"ח
    ביגוד קיץ – 2500 ש"ח
    ביגוד עונות מעבר – 2500 ש"ח
    ביגוד לארועים מיוחדים – 2500 ש"ח
    נעלי ספורט וסנדלים – 2500 ש"ח
    משחקים ופנאי – 1200 ש"ח

כמות הקניות שכתבתי יכולה להספיק לממן ילד אחד במשך חמש שנים (ועדיין להישאר עם 70 ש"ח עודף).

ועוד מחשבה קטנה, במידה ונצא מתוך נקודת הנחה שאדוני עובד כ-250 שעות חודשיות, ניתן להסיק שהוא מרוויח ב-5 שעות עבודה 30,000 ש"ח (אותו סכום שמכסה את חובנו העצום לבנק).
    עלי לעבוד 9 חודשים על מנת להגיע לסכום המכובד של 30,000 ש"ח.

כמו שכתבתי מלכתחילה, שמחה אני שבזכות השכלתך הגבוהה ויכולתך למנהיגות הצלחת בחיים והגעת למקום שרובנו רק נמשיך לחלום עליו.
    אין בליבי קנאה כלפיך ועיני אינן צרות. שמחה אני בחלקי ובמה שחיי זיכו אותי.
    שמחה אני בשמחתך ומאחלת לך המון אושר ובריאות.

ויחד עם שמחתי כלפיך אודה לך מאוד אם תצליח למצוא מעט אמפטיה ומעט הבנה ולעזור לזוג צעיר בישראל להתקדם בחיים ולהקים בית בראש שקט וללא חובות.

בברכת חג שמח לך ולכל משפחתך
    סיון ורנר"
32 תגובות
עמוד 1
  • סיוון,
    ראשית, קראתי כל מילה ופשוט נצבט לי הלב...
    בסך הכל אני יודעת שיש בליבך באמת כוונה אמיתית לסלק את החוב
    ולהתקדם לאט ובבטחה בחייך...
    המכתב מאוד מרגש כשקורא אותו אדם שמכיר אותך ויודע מה מצבך...
    אגב, הוא גם מנוסח בלשון גבוהה ולא עילגת כיאה למכתב המיועד לסמנכ"ל...
    אבל, וזה אבל גדול...
    לעניות דעתי בלבד, נראה לי שכשמר יונס יקרא אותו הוא יתעצבן או לא יגלה אמפטיה על כך שאת נכנסת לכיסו ולחישובי גובה השכר שהוא מקבל לשעה...
    זה מכתב שנכנס עמוק ללב גם בלי חישובי השכר שלו..
    אני הייתי מציעה לך לשנות את הנוסח במקומות הנ"ל ורק אז לשלוח אותו...
    אני מקווה שאת לא נפגעת ושוב, זוהי דעתי בלבד.
    מאחלת לך ולמשפחתך שיתחשבו בכם ויתנו לכם לצאת בכבוד ובראש מורם מכל המצב הכלכלי הזה ושתצליחו להתקדם ולצמוח מכל הבחינות...
    חג שמח!
    הלוואי ומישהו שם בהנהלה יקשיב הקשבה אמיתית לצרכים ולרצונות האמיתיים שלכם!
    ==========================
    מחשבה יוצרת אמונה שמעצבת מציאות!!!
    תאמינו מכל הלב, ואל תפסיקו לחלום!!!
  • אז למעשה את ממליצה לי למחוק את הפסקה הזאת?
    "ועוד מחשבה קטנה, במידה ונצא מתוך נקודת הנחה שאדוני עובד כ-250 שעות חודשיות, ניתן להסיק שהוא מרוויח ב-5 שעות עבודה 30,000 ש"ח (אותו סכום שמכסה את חובנו העצום לבנק).
    עלי לעבוד 9 חודשים על מנת להגיע לסכום המכובד של 30,000 ש"ח."

או עוד משהו? או משהו אחר?
    באהבה, סיון

הפייסבוק שלי: sivan werner
    המייל שלי: [email protected]
    המסנג'ר שלי: [email protected]
    הטלפון שלי: (%@@)**^(# - נו באמת חשבתן
  • הלוואי ויהיה איזה משהו שיכול לעזור לכם

אבל

לא רק אתם חייבים כסף לבנק יש כמוך עוד מאות אנשים שיש להם הלוואות בבנק
    לפי דעתי הבנק פועל לפי נהלים מסוים ודרך מסוימת

נסיתם אולי לפנות לבנק אחר לבקש ממנו הלוואה או בן משפחה שאתם יכולים לסמוך עליו שיתן לכם את הסכום כסף הזה ותחזירו לו שיהיה לכם את הכסף או בחלקים לפי הזמן שנוח לכם?
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • וואו סיוון - ריגשת אותי
  • מסכימה עם כך שהמכתב מקסים, ועם ההערה של הריונית בשנית.
    אני חושבת ששווה להתמקד בהצלחת הבנק כעסק, ולא כהצלחה אישית של אותו אדם.
    - לא "הצלחת בחיים" אלא- "השכלת למצב את הבנק במקום המצויין אליו הגיע"..
    זו רק דוגמא אחת, אבל בגדול- זה אחלה
  • היי סיוון
    כל הכבוד לך על היוזמה , המכתב מנוסח נפלא !
    אני גם חושבת שאת צריכה למחוק את" ועוד מחשבה קטנה, במידה ונצא מתוך נקודת הנחה שאדוני עובד כ-250 שעות חודשיות, ניתן להסיק שהוא מרוויח ב-5 שעות עבודה 30,000 ש"ח (אותו סכום שמכסה את חובנו העצום לבנק).:

אני רק מקווה שהוא בכלל יקרא את המכתב והמזכירה המהממת שלו לא תזרוק את זה לפח !

יש לך דרך לוודא שהמכתב יגיע אליו? להתקשר ולבקש אישור טלפוני שהפקס עבר? או שאת שולחת את זה בדואר?

המון המון בהצלחה
  • כן, הייתי מציעה למחוק את הפסקה הזאת וגם קצת אחריה צריך לשנות את הנוסח כי כתבת: "כמו שכתבתי מלכתחילה, שמחה אני שבזכות השכלתך הגבוהה ויכולתך למנהיגות הצלחת בחיים והגעת למקום שרובנו רק נמשיך לחלום עליו.
    אין בליבי קנאה כלפיך ועיני אינן צרות. שמחה אני בחלקי ובמה שחיי זיכו אותי.
    שמחה אני בשמחתך ומאחלת לך המון אושר ובריאות."

את החלק של האיחולים תשאירי אבל תורידי את: "אין בליבי קנאה אליך..."

ועוד חלק שצריך לשנות או להוריד לדעתי הוא: "אינני מבינה מדוע בנק שמרוויח כל כך טוב, וזוכה לשנה כל כך מוצלחת, עד כדי כך שבאפשרותו להעלות את שכר המנכ"ל ב-100%, לא מסוגל לעזור ולגלות מעט הבנה כלפי זוג צעיר שרק רצה לקדם את חייו ולא עלה בידיו." - כי שוב יש פה התייחסות למנכ"ל עצמו ולשכר שלו...

שלא תביני לא נכון, אני ממש חושבת כמוך בנושא פשוט בכדי ליצור אצל המנכ"ל אמפטיה אבור לך לעקוץ אותו... סה"כ את באה בבקשה אליו וצריכה את עזרתו...
    ==========================
    מחשבה יוצרת אמונה שמעצבת מציאות!!!
    תאמינו מכל הלב, ואל תפסיקו לחלום!!!
  • בנות תודה על ההמלצות
    אני אשב בערב בבית ואעבוד עוד קצת על הניסוח
    מקבלת לחלוטין את דעתכן אין עליכן
    איפי כמו שכתבתי לא ביקשתי שיבטלו את החוב, אבל נראה לי הגיוני שיעשו אותו בחלוקת תשלומים נורמלית ולא יבואו ויגידו לי תשלמי פה ועכשיו 30,000 ש"ח (ככה היה בזמנו היום זה כבר 60,000 ש"ח) - או שיעשו לי עלק טובה ויחלקו לי את זה ל5 תשלומים.
    זה רק מראה כמה המנהל של הבנק היה נגדנו, ועשה לנו דווקא ובאמת לא מובן למה, באמת שלא

כשנקלעתי לבעיות בבנק שלי, ואני פעם ראשונה ארשום כדי לתת להם קרדיט, בנק יהב, אז הם באו לקראתנו בצורה מדהימה, עשו לנו פריסה מחודשת בהלוואה מוגדלת, בקיצור מדהימים!!! הכל כדי לעזור לנו להתאושש
    וככה צריך להיות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

באהבה, סיון

• אני מצטערת אבל בעיניי זה לא כדאי לשלוח את המכתב ככה.
    את נכנסת לו לכיס, את מחשבת כמה זמן ייקח לו להרוויח את הסכום,
    זה בכלל לא לעניין לדעתי. מה זה אמור לקדם שהוא ירוויח את הסכום בכמה שעות?
    כדי שהוא יתייחס למכתב ברצינות את צריכה לתת פיתרון-
    איזה סוג של פתרון שתוכלי לעמוד בו,
    מה יעזור לכם.
    מה שאת יכולה לקנות בכסף בכלל לא רלוונטי,
    זה שאתם זוג עם תינוקת גם לא רלוונטי,
    לקחתם הלוואה, (ולא משנה מה הנסיבות),
    ואת צריכה לבקש פריסה או משהו בסגנון ברמה שתוכלי לעמוד בה.

אם אני הייתי מנהל הבנק, לא הייתי מתייחסת למכתב ברצינות...
    בתור אמא שנמצאת במצב כלכלי לא פשוט,
    אני לגמרי מבינה ומתחברת,
    אבל את צריכה לבוא ממקום של כוח,
    ולא ממקום של רחמים.
    בהצלחה!
    [./]
  • וואי ממי
    אני נורא מקווה בשבילך שזה יעזור והואיועיל למצא מקום של טוב בליבו בשבילכם
    אני גם מסכימה עם הלא להכנס לו לכיס.
  • אבל זוהר ביקשנו פריסה, ביקשנו כבר הכל וכלום לא עזר הם אשכרה יורקים לנו בפנים.
    הסיפור הוא מסובך בהרבה מעבר למה שאני יכולה להתחיל בכלל לפרט במכתב
    היתה קומבינה שלמה של אותו בן משפחה עם מנהל הסניף ששם נלקחה הלוואה.
    תסכימי איתי שתמוה שבה בן אדם לבנק שאין לו שם אפילו חשבון ותוך 15 דקות יוצא עם 30,000 ש"ח, ואחרי 3 חודשים שפתאום אותו בן משפחה שהבטיח שהוא משלם את ההלוואה (אל מול מנהל הסניף) מחליט שלא בא לו להתעסק עם זה ואז הבנק תוך פחות משבוע פונה אלינו ואומר תחזירו את הכסף עכשיו!!!
    ולאן שלא פנינו ומה שלא עשינו אומרים לנו זה מה יש תתמודדו.
    לא נראה לי מקובל ולא נראה לי הגיוני!!!
    אז לפרט את כל זה למנכל הבנק אני לא אעשה אבל בהחלט אפנה לליבו ואנסה למצוא לפחות נחמה בזה שניסיתי

באהבה, סיון

• ניסיתם לפנות לפעמונים? יש יותר סיכוי שמהם תצמח הישועה. קראתי פעם שהם נותנים הלוואות ללא ריבית (עם ערבים), וגם ייעוץ. ממש כמו במשפחה חורגת. הם גם מדברים עם הבנק במקום המשפחה ולוקחים אותם יותר ברצינות.

• כמו שאמרתי צריך לשמוע את כל הסיפור בשביל להבין שיש פה רמאות
    אבל הכחשות מכל כיוון וחוסר יכולת שלנו להוכיח את זה.

תאמיני לי שמי ששומע את הסיפור מסכים איתנו

אבל זה לא רלוונטי בכלל, אני כותבת לו מכתב עם בקשה לא לבטל את החוב אלא לתת לנו באמת חלוקת תשלומים שתעזור לנו להחזיר את החוב לבנק בצורה מכובדת.

ירצה יקבל, לא ירצה לא יקבל.
    באהבה, סיון

• אני נוטה להסכים עם "הריונית בשנית". עברתי על המכתב וניסחתי אותו קצת אחרת, הוא כתוב מקסים, מרגש ואמיתי, וברובו לא הייתי נוגעת כלל.

בעבודתי אני עורכת - אז אינני יכולה שלא לערוך מכתבים....
  • מסכימה עם זוהר

• עניתי לך בפורום תמיכה אבל ליתר ביטחון גם כאן:

סיוון,
    הנה נוסח שאני הייתי כותבת - כמובן שאני מכבדת את רצונך ומדובר אך ורק בהמלצה חברית. בכל אופן שיהיה לך חג שמח ושתראו רק ימים כלכליים טובים.
    באהבה XXXX
    מר (שם פרטי ושם משפחה שלום רב וחג שמח,
    ראשית, הנני להודות לך על כך שפינית מזמנך היקר בכדי לקרוא את מכתבי. מכתב זה הינו אולי אחד מיני רבים שאתה מקבל מידי יום אולם, בשבילי הוא אחד מסוגו, עולם ומלואו ומטיל את גורל עתידי על הכף.
    אני נשואה ואם לתינוקת. עד לפני ____ שנים מצבי הכלכלי היה מצוין אולם עקב שרשרת נסיבות מצערות (נפלנו קורבן למקרה של רמאות ועוקץ) נקלעתי אני יחד עם משפחתי הצעירה לקשיים כלכליים אדירים.
    בעלי ואנוכי אנשים נורמטיביים אזרחים שומרי חוק, חרוצים ועובדים למחייתנו ומנסים בכל כוחנו להיחלץ מהצרה הכלכלית שפקדה את התא המשפחתי שלנו .
    לאחרונה הגענו למבוי סתום במאמצנו להבריא כלכלית בשל הלוואה שנלקחה על סך של 30,000 ₪. עקב מצבנו הכלכלי הקשה אין ביכולתנו לפרוע את ההלוואה במלואה במזומן/בתשלום אחד כפי שנדרשנו על ידי בנק טפחות. הדבר הוביל לשרשרת אירועים, שכמו כדור שלג מתגלגל, הלך וגדל, הלך והחמיר עד כדי שאנו עומדים בפני הליכי הוצל"פ וחיים מהיד לפה.
    ברצוננו להחזיר את מלוא 30,000 ₪ אולם ידנו אינה משגת להחזירם בתשלום אחד.
    ניסיונותינו לפנות לערוצים השונים בבנק על מנת לפרוס את ההחזר לתשלומים העלו חרס וזה אחר זה נתרקו הדלתות בפנינו. כעת אנו ניצבים במשבר כלכלי בלתי רגיל שהביא אותנו למצב שבו אין לנו מגורים (אנו גרים בחדר אצל בני משפחה) ועושים חושבים האם לקנות פת לחם או בגד לעונת המעבר עבור בתנו התינוקת.
    מעטים הם המקרים בהם אדם נתקל בסיטואציה בה הוא יכול לעשות צדק ואולם, היום נפל בחלקך אדוני ה_________ לעשות זאת.
    איננו מבקשים שתוסר האחריות מעל כתפנו ואיננו מבקשים צדקה אנו מאמינים בעבודה קשה והחזרת החובות אולם, אנו פונים אליך לעשות עמנו צדק ולאפשר לפרוס את סכום ההלוואה לתשלומים על מנת שנוכל לעמוד בהחזר ולהמשיך במאמצינו להבראה כלכלית. בכך תסיר מעלינו את שמיכת הפחד הנוראה החונקת אותנו וההופכת את חיינו לגיהינום עלי אדמות ולמצוא ניחום ו"אור בקצה המנהרה".
    הנני להודות לך שוב מקרב לב על שהקדשת לי מזמנך.

בכבוד רב ובברכת חג שמח לך ולבני משפחתך,

סיוון ורנר
  • "נטרקו" עם ט'

אני עדיין אוהבת את הניסוח של סיוון.....הניסוח שלך, חסויה עלומה, הרבה יותר קר טכני ומנוכר.

פחות אמיתי ובא מהלב....
  • חסויה מתוקה עניתי לך שם
    אורטל תודה רבה - אני גם עורכת מכתבים, תאמיני לי כל היום אני רק מנסחת מכתבים
    אני בכוונה לא כותבת בצורה רשמית - כי אני רוצה שזה יהיה אישי ולא רשמי

ובהחלט קיבלתי את תיקוני הניסוח שלך - תודה רבה

ואת מדהימה תודה שטרחת להשקיע זמן ולעזור לנסח את המכתב - אין עליך

באהבה, סיון

• המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אני דווקא כן הייתי מעדיפה את הניסוח של אורטל בשילוב קטעים מהניסוח של החסויה....
    שיהיה בהצלחה
  • סיווני,
    רציתי לחדד כמה דברים:
    1. כמובן שהמכתב נתון לשינויים שלך ואת יכולה להוסיף לו קטעים ממכתבך במקומות הרלוונטיים. הרי שאינני מכירה את הסיפור שלך לעומקו ולכן הוא מתומצת.
    2. הכוונה שלי לא הייתה חלילה למחוק לחלוטין את המכתב שאת כתבת אני פשוט כתבתי ביד חופשית שלד או פורמט כללי שלתוכו תוכלי ליצוק תוכן אישי.
    3. המכתב נתון לרשותך לכל שינוי שאת חושבת שנכון וראוי להטמיע.
    4. כמה טיפים או חידודים שלדעתי הם חשובים:
    א. אם מטרת המכתב היא להעביר ביקורת על הצורה שבה מתנהל המנכ"ל הרווח/הון שלו/של הבנק לעומת הנכונות שלהם לבוא לקראת הלקוחות אזי שהניסוח שלך במלואו נכון וראוי אבל אם תכלית המכתב שיחלקו את החזר ההלוואה לתשלומים נוחים אני חושבת שהנוסח במתכונתו הנוכחית קצת פחות משרת את האינטרס הזה וחוטא מעט למטרה.
    ב. מנסיון שלי כשאנחנו מתחילים בטיעונים או טענות הזולת מייד נכנס למצב של כוננות והתגוננות המטרה של השורות הראשונות של המכתב הן "לרכך" את המכתב כך שהמנכ"ל ירצה להמשיך לקרוא אותו. אם מתחילים את המכתב בזה ש"העיתונות החליטה לחקור את כיסו" אנחנו מייד גורמים לאפקט של רתיעה מהמכתב.אם המכתב ייתפס בעיניו כאיום הוא לא יקרא אותו או אם יקרא הוא לא יתן לך את מה שבסופו של דבר הוא מטרת המכתב וזה חלוקה לתשלומים.
    לאור כל זאת לדעתי רצוי להתחיל את המכתב במגע חיובי. אפשר גם להוסיף לסוף המכתב את התוכן הבא:
    "אומנם בישיבת המנהלים הבאה, איש לא יאמר לך שעשית צדק. איש לא יעניק לך הכרה פומבית על שעזרת למשפחה דלת אמצעים הנאבקת על קיומה. איש לא יעניק לך פרס על האיכפתיות והתבונה שלך. אבל אני מודה לך עכשיו על כך שבמקום שאחרים לא היו פועלים פעלת אתה."
    למרות שאלה מחמאות ואולי אפילו מתנשאות הן מראות על גישה ידידותית.
    ג. כמובן שצריך לפנות אל הרגשות של הזולת כמו שאת עשית במכתבך אבל חסר העניין של הדגשת אינטרס משותף בינך לבין אותו מנכ"ל - ולמה כוונתי? המנכ"ל ישאל את עצמו - מדוע עלי לעזור דווקא לגברת זו ולא אחרת? הרבה מאוד אנשים נמצאים היום במצב כלכלי לא טוב ומבקשים עזרה והתחשבות מהבנק שלי אז במה הגברת הזו שונה מאחרים? התשובה היא שהוא צריך למצוא מה האינטרס שלו לעזור לך - אינטרס אישי גדול יותר מאשר רק לסייע - את מראה לו שנעשה חוסר צדק משווע והאינטרס שלו הוא לעשות צדק - את נותנת לו את הכוח.
    ד. לדעתי יש פעמים שצריך לוותר על הפן של התקיפה- במיוחד במקרים שההתקפה מופנית כלפי מי שמקבל את ההחלטה- אלא אם כן המכתב מיועד במהותו לתקוף ולהעביר ביקורת.
    ה. כמובן שהמפתח להצלחה במקרים כאלה הוא יצירת אכפתיות אצל הצד השני ולכן מאוד חשוב להכניס רגש למכתב ולרגש את הקורא ולכן אני מקווה שכן תקחי את המכתב כמסגרת למכתב שתשלחי ותכניסי לתוכו תוכן מרגש כפי שרק את יכולה ויודעת לעשות.

המטרה של כל הגיליון הכתוב הזה היא "להכניס אותך לראש/לקו המחשבה" שלי ומה הוביל אותי לכתיבת כל שורה ושורה, זו לא התנצחות לגבי "איזה מכתב יתקבל בסופו של דבר" ולכן אני מאוד מקווה שאו שתאמצי חלקים ממנו לתוך המכתב שלך או שתאמצי לתוכו חלקים ממכתבך שלך.

נ.ב. זה שאני חסויה זה לא בגלל שאני לא עומדת מאחורי מה שאני כותבת או בגלל איזשהוא פחד לגבי תוכן הדברים שלי כלפי חוץ - הסיבה היא שונה לחלוטין ואני מקווה שאין לכן כעס כלפי אלא הבנה- אינני משמיצה אף אחת להפך אני רק עוזרת אז אני לא רואה שהעניין שאני חסויה צריך להפריע למי מכן...

המון המון בהצלחה!!!!
  • מאוד אהבתי, והתרשמתי עמוקות מהמכתב שניסחה החסויה!
    לעניות דעתי זהו הניסוח המוצלח ביותר להשגת המטרה.
  • אני את דעתי לחסויה כתבתי בפורום השני.
    אהבתי את שלי את של אורטל ואת שלה ובהחלט יהיה ניסוח מחודש לפי כל ההמלצות!!!

כשרק יהיה לי זמן

באהבה, סיון

• סיווני המקסימה
    אני מראש מתנצלת על הבוטות של התשובה שלי, היא מגיעה רק ממקום טוב
    בהקרות מאוד שיטחית עם מנכלי בנק ספציפי (סיפור ארוך שקשור במקום העבודה הקודם שלי) ובכלל עם מנגנון ניהול בנק גדול..
    הבעיות שלך מעניינות להם ת'תחת !!!
    מבחינתם את עוד בורג קטן שממנו הם מרוויחים, את עוד מספר במשוואה של הרווח הפסד והשגת יעדים אותם הם חייבים לבעלי המניות.
    בקיצור המכתב הזה (והלוואי שאני טועה) בזבוז של אנרגיה יקרה
    ואני בספק רב אם הוא בכלל יגיע לאיש שאליו הוא מיועד.
    במקום לבזבז את האנרגיה על האיש הזה אני מציעה לך לפנות לעמותות שונות / לבנקים אחרים או לכרטיסי אשראי, לחברים משפחה וכל מי שיכול לעזור
    לגייס את הסכום שאתם חייבים לבנק ולהחזיר אותו ולסגור את הסיפור הזה
    חבל למשוך אותו אני מניחה שעם כל יום שעובר הסכום גדל...

הלוואי ואני טועה
  • הדס את כל האנרגיה על עמותות ובנקים כבר בזבזתי מזמן
    3 שנים של בכי והתחננות לאנשים לעזרה שלא עזרו בגרוש!!!

אני באה כרגע ממקום שכבר אין לי מה להפסיד
    פשוט אין לי
    אין לי בית להפסיד, אין לי רכב להפסיד, אני גרה אצל חמתי, חושבת פעמיים אם לקנות לילדה בגד לחג, אז כל מה שנשאר זה הכבוד העצמי שלי.
    וככל הנראה גם אותו אני הולכת עכשיו להשליך לרגליו של מישהו שכמו שאמרת בעצמך אני מעניינת לו ת'תחת.

אבל נוכחתי לדעת שבחיים יש ניסים ויש הפתעות ואסור לפסול, צריך לנסות.

אם לא אנסה איך אדע?!?!

באהבה, סיון

• כל הכבוד לך, איך אמר אתמול לקוח בנק, שיש חריגה של 100 ש"ח
    כמה טלפונים ואיומים הבנק עושה, מגעילים, איזה משכורת הוא לוקח
    פשוט גועל של מדינה
    שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • קראתי הכל כולל כל התגובות:

אני מבינה שאין לך מה להפסיד אבל חושבת כמו הדס שזה בזבוז זמן ואנרגיה.

גם אם הוא יקרא את המכתב, לא נראה לי שתשיגי את המטרה. גם הניסוח קצת חוצפני לדעתי, למשל-
    "אינני מבינה מדוע בנק שמרוויח כל כך טוב, וזוכה לשנה כל כך מוצלחת, עד כדי כך שבאפשרותו להעלות את שכר המנכ"ל ב-100%, לא מסוגל לעזור ולגלות מעט הבנה כלפי זוג צעיר שרק רצה לקדם את חייו ולא עלה בידיו"
    את נכנסת לו לכיס, שופטת אותו... ויש עוד חלקים במכתב שמנק' מבט של מנכ"ל הם מעצבנים.
    ככה זה בעולם העסקים, בנק רווחי מעלה שכר למנכ"ל. הם חיים בדיוק על הריביות שמרוויחים על גב המינוס והחובות שלנו. אני לא אומרת שזה צודק, אבל אלה החיים.
    בקיצור, מקווה שלא נפגעת כי חלילה לא התכוונתי, אני חושבת שאת צריכה למצוא אפיקי פעולה אחרים (הציעו לך כאן כמה) ולרדת מנושא המכתב הזה.
  • זהו בנות סיימתי לערוך את המכתב
    תודה לכל העוזרות והמעודדות אין עליכן

ובנות הבנק הזה לא באמת מצליח השנה הוא ירד ב12% ברווחים שלו ולמרות זאת עלה שכר המנכל ב100% (1.9 מיליון שקל לחודש זה נראה למישהי סביר?!?!)

באהבה, סיון

• בהחלט מסכימה שצריך לבטל את הפיסקאות שבהן את נכנסת לו לכיס.
    אנחנו מכירות אותך, הוא לא מכיר אותך. וזה נראה שאת מקנאה בו, באה אליו בטענות,ף למה הוא מרוויח כל כך הרבה.
    הקטעים האלה מיותרים.
    המכתב נוגע ללב וקולע מאוד גם בלי פסקה הזאת

שיהיה בהצלחה

[[[
  • ראיתי בפורום השני שסיימת והגבתי שם אבל כאן היו תגובות מגוונות יותר ורציתי לומר את דעתי:

אני לא חושבת שראוי להכנס לו לכיס כי או לקטול אותו על משכורותו כי יש דברים שלא יודעים כמו:
    אולי הוא נותן בסתר ותורם המון ויש לו סדר עדיפויות?
    אולי הוא תומך במישהו חולה מאוד מאוד?

ומה הייתן חושבות אם מישהי היתה באה אליכן ואומרת לכן: את מרוויחה יותר משכר מינימום לשעה ואני בקושי שכר מינימום. אני קורעת את התחת שלי בעמידה כל היום בתת תנאים בלי אפשרות ללכת לשירותים לאכול או לשתות ואת יושבת לך במזגן ולא צריכה לבקש רשות לעשות את הדברים המינימאליים האלו...לי יש 10 ילדים להאכיל ולך רק אחת. לי אין משפחה בארץ ולך יש עזרה של חמתך וההורים...

זהו רק רציתי לשפוך

חג שמח ושלא נדע עוד צרות

• זה המכתב הערוך:

מר יונס שלום רב,

ראשית, הנני להודות לך על כך שפינית מזמנך היקר בכדי לקרוא את מכתבי. מכתב זה הינו אולי אחד מיני רבים שאתה מקבל מידי יום, אולם, בשבילי הוא אחד מסוגו, עולם ומלואו ומטיל את גורל עתידי על הכף.
    בימים האחרונים העיתונות החליטה לחקור את כיסך ולשתף את כולנו בחשבון הבנק שלך.
    ולכן אני חושבת שזה הזמן שלי לשתף אותך גם במה שקורה בחשבון הבנק שלנו.
    אני נשואה ואם לתינוקת. עד לפני מספר שנים מצבנו הכלכלי היה מצוין אולם עקב שרשרת נסיבות
    מצערות (נפלנו קורבן למקרה של רמאות ועוקץ) נקלעתי אני יחד עם משפחתי הצעירה לקשיים כלכליים אדירים.
    בעלי ואנוכי אנשים נורמטיביים אזרחים שומרי חוק, חרוצים ועובדים למחייתנו ומנסים בכל כוחנו להיחלץ מהצרה הכלכלית שפקדה את התא המשפחתי שלנו .
    את הפתרון הוא מצא אצלכם, כאשר בן משפחה, אשר בבעלותו חשבון באותו הסניף, בא והציע לו הלוואה בסך 30,000 ש"ח ממזרחי טפחות, בהבטחה שהוא (בן המשפחה) יחזיר את הכסף בעצמו, כאשר מידע זה היה ידוע למנהל הסניף.
    בעלי, ברגע של ייאוש וחוסר מחשבה, הלך ולקח את הכסף במטרה לנסות ולהציל את העסק שלו.
    ראוי להזכיר שאת הכסף הלוו לו ללא בדיקה מוקדמת של חשבונות הבנק הנוספים של בעלי, וללא הכרות מוקדמת עימו. הוא הגיע לפקיד הבנק, פתח חשבון, חתם על ניירת וקיבל במזומן את הסכום הנ"ל.
    לאחר 3 חודשים פנו אליו מהבנק, בצורה תמוהה, בדרישה לסלק את החוב במיידי ובמזומן.
    כמובן שלא עלה בידינו לעשות כן ולכן ביקשנו את התחשבות הבנק וחלוקה הוגנת לתקופה של 3 שנים – הלוואה פשוטה ביותר שרוב הבנקים נותנים בלי לחשוב פעמיים.
    בעלי פנה פעמים רבות למנהל הסניף אשר לא היה מוכן לעזור לו ואפילו לא להקשיב לדבריו והשיב פניו ריקם, וכמו כן להנהלת הבנק המרכזית אשר מסיבה לא מובנת זכה מהם בלב קר ובחוסר הבנה והתחשבות והסכימו לחלק לו את החוב ל-5 תשלומים בלבד, דבר שכמובן לא היה באפשרותינו לעמוד בו.
    במשך תקופה ארוכה, שבמהלכה תביעה שהפסדנו בה (כמובן, אחרי הכל איננו מכחישים את החוב), והליכי הוצאה לפועל, ונסיון שלכם לגבות את הכסף בכל הדרכים המקובלות, אך לא מתחשבות, ניסינו מהצד שלנו לפנות ולבקש חלוקת תשלומים הוגנת שנוכל לעמוד בה או לחילופין הקטנה של החוב ותשלום שלנו במזומן (התכוונו לקחת הלוואה מבנק אחר) – אך כל אלה עלו בתוהו ולעיתים אף לא זכו לתגובה בכלל.
    אינני מבינה מדוע בנק רווחי כל כך, שזכה לשנה כל כך מוצלחת, ושמפרסם את עצמו בכלי התקשורת כבנק המשתלם ביותר ללקוחות מול כל הבנקים האחרים, לא מסוגל לעזור ולגלות מעט הבנה כלפי זוג צעיר שרק רוצה לקדם את חייו ולא עולה בידיו.
    מדוע בנק שמרוויח כל כך טוב לא יכול לעזור לאותו זוג צעיר להתחיל חיים חדשים ולקדם אותו במקום להפיל אותו לבור עמוק יותר.
    אותו זוג צעיר לא ביקש מהבנק הנכבד לבטל את החוב אלא אך ורק לעזור לו לסלק את החוב בצורה שלא תגרום לו ללכת לגור ברחוב.

רציתי לשתף אותך במחשבה קטנה שעלתה לי בראש במהלך השעות האחרונות מחשבה כואבת, אמיתית שבאה מהלב ויוצאת אל הלב.
    מה זוג צעיר עם תינוקת יכול לקנות ב-30,000 ש"ח:
    105 יחידות סימליאק טופ 900 גרם 7350 ש"ח
    120 טיטולים האגיס – 7800 ש"ח
    60 דייסת מטרנה – 1080 ש"ח
    ביגוד והנעלה – 10,000 ש"ח
    הוצאות מחייה שוטפות (מזון, בריאות, נסיעות וכו') – 3700 ש"ח

כמות הקניות שכתבתי יכולה להספיק לממן ילד אחד במשך חמש שנים .
    אבל עדיין יש הוצאות רבות כגון מעון והשכלה שלא כלולות בסכום זה.
    מצאתי לנכון לפנות אליך כגורם אולי האחרון שעולה בדעתי שיכול להוציא אותנו מהביצה הטובענית אליה נקלענו. עכשיו, לפני חג הפסח הקרב ובא עלינו לטובה, אנא, פנה בליבך מעט אמפטיה והבנה בכדי לסייע לנו, זוג צעיר בישראל, לנהל את חיינו, ילדינו וביתנו בראש שקט וללא חובות.
    אומנם בישיבת המנהלים הבאה, איש לא יאמר לך שעשית צדק. איש לא יעניק לך הכרה פומבית על שעזרת למשפחה דלת אמצעים הנאבקת על קיומה. איש לא יעניק לך פרס על האיכפתיות והתבונה שלך. אבל אני מודה לך עכשיו על כך שבמקום שאחרים לא היו פועלים פעלת אתה.
    בברכת חג שמח לך ולכל משפחתך
    סיון ורנר..............
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה