-
אני אישית בחרתי מה אני רוצה ללמוד והלכתי ללמוד איפה שהכי קרוב אליי
לא עשיתי השוואות בין מכללות אחרות כי ידעתי שאני רוצה קרוב לבית
אני לומדת סיעוד
-
הי, יפית.
בגדול- לתואר ראשון אני לא חושבת שיש כל כך משמעות איפה את לומדת, מבין האוניברסיטאות השונות, ואז שכר הלימוד הוא זהה וגם התוכנית פחות או יותר.
אם את רוצה תואר שני, אני חושבת שלא כדאי לך ללכת למכללה, הקבלה לתואר שני מאוד מאוד קשה, יש תחרות היסטרית ונראה לי שלבוגרי מכללות יש פחות סיכוי.
ממה שאני יודעת- הדגש באוני' העברית חזק מאוד על מחקר (בכל האונברסחטאות זה חזק מאוד, אבל שם עוד יותר) לעומת החלק היישומי.
חוץ מזה- אני לא חושבת שיש לך מה להתלבט כ"כ. בתואר ראשון הייתי הולכת לפי שיקולי נוחות. התואר מאוד מאוד כללי, כמעט כולו מבואות, אל תפתחי ציפיות בשמיים.
מה שיותר משמעותי זה התואר השני, אז באמת יש מסלולים שונים עם דגשים שונים וכו'
אני לומדת בבר אילן תואר שני. עשיתי שם גם את הראשון. ולומדים איתי אנשים שלמדו בחיפה ובבן גוריון ואין הבדל.
אם יש לך עוד שאלות, אשמח לעזור.
מיכל
-
תודה
-
לימודי פסיכולוגיה יפתחו בפניך המון דלתות, כי יש מגוון מאד גדול של תחומים בהם נדרשת השכלה של מדעי החברה, ופסיכולוגיה זה הכי נחשב...
אם את סגורה לגמרי על תואר שני בפסיכולוגיה, לא מומלץ ללמוד במכללה, כי הסיכוי שלך להתקבל לתואר שני באוניברסיטה הוא כמעט אפסי, במיוחד למגמות הכי 'חמות', כמו קלינית וארגונית.
אבל יש המון אופציות אחרות, כמו לימודי מנהל עסקים במכללות לתואר שני.
או בכלל להתחיל בתפקיד זוטר בארגון גדול/חברת כוח אדם במהלך לימודי תואר ראשון, ואז תוכלי להתקבל לעבוד בהרבה מקומות גם ללא תואר שני בפסיכולוגיה.
כמובן שאם את מאד רוצה משהו טיפולי, צריך תואר שני, או התמחות באחת המכללות בפסיכודראמה וכו', זה גם נחמד.
כל האוניברסיטאות נחשבות לטובות, הרמה של ההוראה היא די זהה, אם תבחרי בבר אילן, או תל-אביב זה מעולה.
תדעי שהלימודים קשים בטירוף, פחות כי צריך להפעיל שכל
-
אני חושבת שכדאי ללמוד באוניברסיטה (אם את עומדת בתנאי הקבלה) על פני מכללה, ע"מ להשאיר את כל הדלתות פתוחות.
יהיה לך נוח מאד ללמוד באוניברסיטת ת"א - רכבת אחת מיבנה עד האונ'.
מבחינת שכר לימוד בדר"כ אונ' שווה או יותר זולה ממכללה. תוכלי כמובן לנסות להשיג מלגות / להתנדב לפר"ח ואז תהיה לך הנחה.
בהצלחה
-