-
מה זה השאלה הקשה הזו..?
וואלה לא יודעת להגיד אולי במצבי הכלכלי כרגע הייתי מעיזה לומר כן...
ואולי אם מצבי היה טוב לא הייתי חושבת על זה אפילו...
בכל אופן זו דילמה מאוד קשה...
-
גם אם היו נותנים לי מיליון - התשובה שלי תהיה שלילית.
אני אמא , ועצם המחשבה של ויתור על הילד שלך , (כי את סוחבת אותו 9 חודשים, אצלך הוא גדל ומתפתח ) מתהפכת לי הבטן
[]
]
-
בעיני זאת מצווה אבל אני אישית לא הייתי מסוגלת לעשות את זה בעד שום הון שבעולם... גם אם זאת לא ביצית שלי...
כמו שסאנשיין אמרה, אין סיכוי שאני אתן תינוק שגדל אצלי ברחם- הוא שלי
-
לא
גם ככה ההריונות שלי קשים
ויש לי ילדים בבית שצריכים אותי
אז אם לא בישביל להביא להם עוד אח/אחות
לא הייתי מסכימה
ומקווה שלא אצטרך לעמוד במצב של להגיע לזה מבחינה כלכלית כי זה קריעת לב
לתת ילד שגידלת 9 חודשים גם אם הוא לא מהבייצית שלך
מתכונים זה אני ...
http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/DEFAULT.asp
פורום הורים חם ואוהב כנסו ותיראו WWW.2BHORIM.CO.IL **
**
**
-
זאת באמת מצווה....אבל לא היית מסוגלת לדעתי. להרגיש 9 חודשים ילד שגדל לך בבטן...ואח"כ למסור אותו...לא נראה לי שהייתי מסוגלת.
רעות
הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
-
זה מעשה אצילי ביותר ועם כל זה אני לא חושבת שהייתי מסוגלת לעשות את זה....אולי ואולי גדול ביותר אחרי שאסיים להביא ילדים משלי
כרגע, אין מצב
-
כן.
בפרוש כן.
אפילו בשביל סכום קטן יותר.
זו מתנה שאי אפשר לתאר בשביל משפחה שזקוקה לזה.
זו לא הביצית שלי וזה לא הזרע של בעלי. זה בפירוש לא הילד שלי.
וכך אני מתייחסת לזה.
זה כמו נגיד תרומת איבר. משהו שהיה בגופי ואני תורמת אותו למי שזקוק לזה. רק שיש לזה הרבה פחות תופעות לואי בשבילי (ז"א אחרי משהו כמו שנה, אין בכלל).
אשמח אולי להיות בהמשך בקשר עם המשפחה, רק בגלל שכנראה אתיידד איתם בכל התהליך הזה, ואשמח לדעת מה קורה עם הילד בעתיד. אבל אם למשפחה לא מתאים, אז לא. גם זה בסדר.
רק שבישבילי האופציה לא קיימת אפילו בצורה היפוטטית.
כי כמות הלידות בשבילי מוגבלת (בגלל הקיסריים) ואני רוצה לשמור את כולן בשביל ילדיי שלי.
-
לצערי אני לא יכולה לחשוב על זה אפילו בגלל שיש לי סכרת.
לא יודעת 10 שנים אחורה מה הייתי עושה.
אני יכולה לספר לכם שבאחד הטיפולים עם אריאל הרופא אמר לי תקשיבי אם עוד פעמים שלוש לא מצליחים אני ממליץ על תרומת ביציות כי משום מה לא הצלחתי לייצר כמות גדולה נכון שצריך אחת.
ולכן יש לי רגשות מעורבים בעניין.
-
בעיקרון - אני חושבת שזה מעשה חשוב ביותר ויכול לתת חיים טובים יותר לאנשים שמאוד מאוד רוצים ילד, גם אם זה זוג הומואים.
משערת שהייתי יכולה לחשוב על כך רק במקרה של מצב כלכלי רעוע ביותר מאחר וההריונות שלי בסיכון גבוה ומאוד לא קלים....
-
אין סיכוי בעולם שאעז לעשות דבר כזה אמאלה לראות אותו נולד והוא יצור כזה קטנטן ולפני זה להרגיש אותו חי בתוכי ובסוף לוותר עליו כך
-
-
לא,
כי אני חושבת שהריון זה דבר מדהים ואת נושאת את תינוקך 9 חודשים בבטן ואחרי שאת יולדת לוקחים לך אותו
-
אני חושבת שזה דבר מדהים לעשותו.
לא בא בחשבון במקרה שלי, כי בקושי את שלי מצליחה לשאת, וגם ככה מפנטזת על אימוץ/משפחת אומנה בפעם הבאה...
אבל מי שיכולה- נראה לי מצווה גדולה, לא כל כך מסכימה בקשר להקשרות, כי אם את מראש יודעת שזה לא שלך אלא שאת מגדלת אותו עבור מישהו אחר- כל הגישה בהתאם בעיניי.
תחשבו על משפחת אומנה - הילד גדל אצלך, בביתך, ישן אצלך, את לוקחת אותו לחוגים, את שומעת ומייעצת לו בקשיים, מכינה איתו שיעורים, לוקחת אותו לטיולים המשפחתיים- את קשורה אליו, אבל הוא יודע שאת לא הוריו והוא לא ילדך- את פשוט נותנת לו בית חם לגדול בו....
מבחינת הילד- ולא מבחינת ההורה- זה עוד הרבה יותר קשה. אז מה? האלטרנטיבה היא הרבה פחות טובה, והעיקר שהילד יקבל תמיכה ובית חם.
אותו הדבר כאן- ברור שמשפחה קונבנציונלית היא הדבר הכי טבעי וקל להורים ולילדים, אבל לזוג שלא יכול להביא ילד- אם פונדקאית יכול להיות הנס בהתגלמותו- ובטח שלא הייתי משתמשת במילה "אכזרי"....זה ילד שאחרת לא היה יכול להיוולד וזה הרבה יותר אכזרי

-
אני ממש מסכימה עם אשטנגה
ישקף אלוקים ממעון קודשו
ויך כל שונאי עמו כהרף עין
הנה ה' קם וניצב על אנך
ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
מילנה- מקווה שזה לא ישמע שאני מתחילה איתך או משהו,

אבל אני שמה לב שאנחנו מסכימות על הרבה מאד דברים...

-
וואוו, שאלה קשה מאד
-
האמת חשבתי על זה מלא פעמים ובהחלט מי שמסוגלת אחרי 9 חודשים לתת את הילד היא פשוט גדולה מהחיים ומצווה כזאת פשוט בשבילי היא אישה אצילית. אז האמת הילדים שלי אומרים שממש אין לי אומץ לוותר על הילד שלי.
[]
-
במקרה של מצב כלכלי קשה (חס וחלילה), יש סיכוי גדול שהייתי מסכימה.
אני דווקא פחת מתרגשת מהקטע של לשאת תינוק בבטן 9 חודשים.
מבחינתי אין לי יותר מדי סנטימטים בעניין, כי ילד שלי זה קודם כל ילד שנוצר מביצית שלי וזרע של בעלי.
נכון שזה מרגש להרגיש את הבעיטות, את התזוזות - כל עוד זה תינוק שלי ושל בעלי.
ברגע שזה ילד שנוצר מאיחוד של אנשים אחרים, זה מוציא מהעניין של הריון את הסנטימטים.
ומצד שני זאת הזדמנות בשביל זוג להפוך לאמא ואבא, להם זה מאוד חשוב.
אז למה לא?
[[[
-
אם זה לצורך מצווה, אז למה לקחת סכום כל כך גבוה?
ואם זה בגלל מצב כלכלי, לדעתי, זה ניצול מצוקה של זוג בשביל "לעשות" כסף וזה דומה למקצוע הוותיק ביותר...
ההריונות שלי כל כך קשים ולפעמים רק בגלל ההריון אני נרתעת מלהביא ילד אז לעשות כזה דבר בשביל כסף? אני מוכנה להיות מנקה כל יום 8 שעות ולא להיות בהריון. זה יוצא 90000 ש"ח ל40 שבועות ואת ישנה טוב בלילהולא מעלה במישקל אולי גם מרזה

)...
-
אני אנסה להתעלם כרגע מהשאלה על הכסף כי אין ספק שזה נותן פוש נוסף.
כעיקרון אחרי שאסיים עם הילדים שלי, אני בהחלט אשקול לעזור לזוג להגשים את החלום שלהם.
אני חושבת שזאת מצווה גדולה, ואם לי יש את האפשרות לעזור לזוג צעיר להגשים את החלום שלו, חלום שאצלי ברוך השם בא בקלות, לא רואה בזה בעיה.
נכון זה קשה נפשית, ואפילו פיזית, אבל אצלי אחרי תקופה מסויימת הכאב ישכח ואצלם האושר רק ילך ויגדל!!!
מה שכן צריך לזכור שגם ההליך בלי קשר להריון ולויתור על הילד הוא קשה מאוד, וכולל זריקות וטיפולים וההפריה וכדורים. זה לא הריון שבא טבעי ובקלות.
דרך אגב גם אשקול בכיף תרומת ביציות אם צריך
-
בנות..לרובנו הנושא לא רלונטי.. כי זה מיועד אך ורק לאמהות חד הוריות..ולא לזוג נשוי.
אם היתה נופלת בחלקי האפשרות הייתי עוזרת..
למרות שאת ההריון שלי השגתי לא בקלות.
למרות שיכול להיות שאני מדברת ככה כי עוד לא חויתי הריון של ממש..
-
טוטילה - למה לא תמורת סכום כסף גבוה?
אם האם הפונדקאית תצא בעזרת סכום כזה מבעיותיה הכלכליות ותוכל לחיות טוב יותר - האם זו לא מצווה???
אני נותנת משהו שאתם צריכים תמורת משהו שאני צריכה.
זה אומנם סוג של סחר-מכר - אבל כך זה עובד לשני הכיוונים.
-
לינבר, אני חושבת שסכום כסף גבוה הוא בעייתי כי:
זה לא הוגן שזוג שרוצה ילדים ואין לו את הסכום הזה לא יזכה באם פונדקאית.
חוץ מזה, מי שמצבה הכלכלי כל כך גרוע, סכום של 100000 ש"ח אפשר להשיג בעבודה קשה ואם היא מחפשת פיתרונות קלים שקשורים בפתיחת רגליים, יש הרבה כאלה...סליחה על הבוטות.
לי אישית מאוד קשה בהריון חוץ מהעניין הפיזי, גם העניין הנפשי, העניין שמכניסים לי לגוף מכשירים וידיים ובתפירה אני יושבת עם רגליים פתוחות...אז בשביל מטרה מוצדקת אני מבליגה אבל בשביל 100000 ש"ח ש"יסדרו" אותי כלכלית אני לא מסכימה עם זה...סורי
-
טוטילה, סליחה, אבל להשוות ונדקאות לזנות זו בורות...
אין שום קשר בין הדברים
-
מבחינה בריאותית כבר הוחלט עבורי.
אבל מפריע לי הקטע הכספי, אם זוג צעיר בעל אמצעים מועטים לא יכולים להביא ילד בלי מאה אלף בבנק- זה מגעיל! רק לעשירים מגיעים ילדים?
-
חשבתי על זה הרבה פעמים......גם כי המצב הכלכלי שלנו לא משהו
ועדיין - לא. בשום פנים ואופן לא מסוגלת
המסנג'ר שלי:
[email protected]
-
אני לא אמרתי שאם פונדקאית היא זונה, אמרתי שזה מצווה אבל כשעושים מצווה את לא אמורה לבקש טובה תמורתה. אפשר לבקש כיסוי הוצאה ואולי גם משהו קטן אבל לבקש סכום כל כך גבוה זה לא הוגן! איך אפשר "לתמחר" הריון???
הריון רגיל לא עולה 100000 ש"ח אחרת מצבינו היה רע. אולי זה עולה ככה למי שקשה לה להכנס להריון ועוברת טיפולים וגם אז אני לא חושבת שיש מישהי שמוציאה יותר מ 10,000 ש"ח. הפסד ימי עבודה הם על חשבון העבודה וכל הבדיקות מוחזרות למי שעובדת. בתור מי שעברה את זה את צריכה להבין שמי שקל לה להכנס להריון ורוצה לעזור לנשים אחרות, לא אמורה להוסיף נטל כלכלי למשפחה שרוצה ילד!
אני חושבת שכמו עם תרומת אברים, יש אנשים שמחפשים כסף קל ובמקום לעבוד הם יושבים ומחפשים איך להרוויח כסף בלי לעבוד ומסחר כזה בגוף ובאברים מביא לבטלה במקום לעודד צמיחה אישית...
-
נוגע - יש הרבה צדק בדברייך......
עדיין אני חושבת שהעלות הגבוהה היא בעיקר בגלל סוג השירות הניתן....יש בזה הרבה כוחות פיזיים ונפשיים נדרשים בשביל להיות פונדקאית.....לא כל אחת מסוגלת....חבל שכך - אבל ככה הסכומים גבוהים בכל המדינות,לא?
המסנג'ר שלי:
[email protected]
-
לא הייתי מסוגלת.
בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
הייתי מוכנה בשביל לגרום לאנשים אושר
-
טיטולה
[[[
-
100,000 ש"ח מדובר על 9 חודשים-שנה, לא לחודש. ככה שזה אפשרי.
ד"א קראתי כתבות על סטודנטיות שעוסקות בזנות ולא רוצות להפסיק כי הכסף טוב ולא חייבים שיהיו לקוחות מסריחים...
ושוב אני אומרת שלעשות דבר כזה זה מעשה מאוד יפה ואצילי אבל הסכום הגבוה הוא בעייתי!
-
אם זה לא הביצית שלי - הייתי מוכנה
עם ביצית שלי - אין סיכוי
מיטל
-
חד משמעית התשובה היא לא
אנוכי ככל שיישמע וסליחה על הכנות
[center]
-
איפה זה אפשרי?
[[[
-
אשטנגה- אם כבר, אז אני התחלתי ראשונה
ישקף אלוקים ממעון קודשו
ויך כל שונאי עמו כהרף עין
הנה ה' קם וניצב על אנך
ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
-
טוטילה, אני מצטערת- גם אני חייבת להגיב,
עזבי את זה שכמו שכתבו לך- הריון זה עבודה קשה,
גם במהלך ההריון- את לא ממשיכה בחייך כרגיל! הרבה פעמים זה על חשבון העבודה שלך, הפניות למשפחה שלך, ולזוגיות שלך. וצריך לשכלל את זה במחירים- גם הלא כספיים שאת משלמת על ההריון. לא סתם מעסיקים לא נהנים לשמוע שהעובדות שלהן בהריון- זה משפיע על העבודה שלהן..הן לא נותנות שעות נוספות, בוודאי לא מקבלות העלאה בזמן ההריון ולרב נדפקות עם פרויקטים פחות טובים כי יודעים שהן ישתקו לתקופה הקרובה...

וחוץ מזה- בלי כל קשר, אם אני מעמידה את עצמי -לא עלי ולא על אף אחת אחרת- במצב שלא הייתי מצליחה להכנס להריון ולשאת אותו תשעה חודשים- לא היה עולה על דעתי לפנות אל מישהי ולצפות באמת ובתמים שתעשה זאת ממניעים פילנטרופיים. ברור שארגיש שיש הצדקה לשלם ולשלם הרבה- כי הרווח שלי מהאם הפונדקאית הוא עצום ולכן צריך לתגמל אותה על כך.
ועוד נקודה למחשבה, אם בתור אם לילדים וללא אמצעים ותמיכה- זו היתה האפשרות שלך להבטיח לילדים שלך שחיים איתך עתיד טוב יותר- לסגור להם כסף שיממן להם עוד כמה שנים אוניברסיטה או דירה שלא תוכלי לגייס עבורם בשום צורה אחרת- האם זה נקרא זנות? לא יודעת, לא מדובר בשדידת בנק, או מכירת אורניום מועשר לאירנים

- את חוש המוסר שלי זה עובר. סורי.
-
גם על מעשים טובים שעושים אפשר לבקש כסף.
את עושה משהו שהוא לא יסולא בפז, אף אחד לא מתמחר הריון או ילד.
מתמחרים את ההוצאות והקשיים שזה גורם לאשה שמנדבת את גופה ונפשה בשביל זוג זרים.
ובדרך כלל מי שהולכת על זה, זו אם חד הורית, שגם ככה עובדת במלאו המרץ, שהיא המפרנסת של המשפחה. וזה לא "כסף קל" בשבילה, זו הכנסה נוספת שאם לא הפונדקאות - לא היה לה מאיפה לקחת את הכסף.
ואת יודעת מה? גם אם זו אישה שזו הדרך שלה להרוויח כסף, ולא עבודה 'קונבנציונלית', אז למה לא? למה זה יותר גרוע מנקיון בתים, או כל עבודה אחרת?
למה רופא שמציל מאותי חיי אדם ועושה מצווה ומקבל על זה כסף זה בסדר?
אפשר לתמחר חיי אדם?
ובקשר למחיר הגבוהה...
מה ז"א ימי חופש וימי מחלה הם ע"ח המעביד?
זה ימי חופש של האשה, וימי מחלה של האישה, שאם לא ההריון - היא לא הייתה מבזבזת אותם.
וגם, כמו שאשתנגה אמרה, זה הרבה יותר הוצאות מימי החופש והמחלה. זה הקידום, זה השעות הנוספות, זה ההעדרויות לשם בדיקות (ויש הרבה יותר בדיקות מהריון רגיל)
וההוצאות מתחילות עוד מהנסיון להרות, כי זה לא כמו הריון רגיל, שאת ובעלך נכנסים בלילה לחדר המיטות, עושים את מה שעושים במשך כמה חודשים ויש הריון.
זה ועדות ע"ג ועדות שהאישה עוברת לפני תחילת התהליך.
זו ביורוקרטיה שלמה שצריך לעשות, מן הסתם, בשעות העבודה שלך.
זה מעקבים אצל רופא נשים (שעושה בדיקה חודרנית עד מאוד) של כל יום-יומיים במשך שבועיים בחודש. זה יומיים רצופים של ההזרעות. ולא בחודש הראשון, ולא השני זה מצליח.
תחשבי כמה שעות עבודה האישה פיספסה נגיד ב-4-5 חודשים...
וזה עוד לפני ההריון עצמו.
ובהריון ההצאות גדולות גם כן.
אני חושבת שלא אגזים אם אומר שרק ההוצאות ה"יבשות", שאפשר למדוד, מגיעות לכיוון ה-50000.
ומה עם הקושי הגופני?
והנפשי?
וכן, זו עבודה שמבצעים אותה לאורך תקופה ארוכה של כ-שנהועוד תקופה לא קצרה של תופעות לואי. ו-50000 שנשאר לך אחרי ההוצאות על עבודה של שנה, תסכימי איתי שזה לא סכום גבוהה בכלל.
הא, וד"א, אולי את לא יודעת, ומאחלת לך כמובן לא לדעת מעולם, אבל מי שעוברת טיפולי פוריות (אפילו במימון של קופ"ח) יכולה לשלם יותר, הרבה הרבה יותר, מ-10000.
ההריון הראשון שלי עלה לי בסביבות 40000, רק הכסף שהוצאתי, בלי לחשב את הכסף שלא הכנסתי כי גם אני וגם בעלי פיספסנו שעות וימי עבודה, ובלי הוצאות שקשורות באופן עקיף (ולא מעט).
אז הריון כשהוא לא בא בקלות, הוא דבר יקר.
זוהי המציאות.
ומה אם לא היה לי את ה-40000 ש"ח, לא היה מגיע לי ילד?
כנראה שלא.
העולם אכזר, אבל אם אפשר להמשיך להתקיים בכבוד בעולם האכזר הזה, ועדיין לעשות משהו טוב לאדם אחר, אז למה לא?
-
אני כבר מזמן אמרתי שאין לי בעיה להיות פונדקאית
-
שאלה מאוד קשה.....אולי אחרי שמחליטים שלא רוצים יותר ילדים משלי...הייתי עוזרת לאחרים......והאמת שלכל אחד יש מחיר.....וכסף כן מאוד חשוב בעיניי....מי יודע??
למה את שואלת??
www.vengastudio.co.il האתר שלי
[url=http://www.glitterfly.com]
שליו שלי
אופק
-
לא
-
אני מאמינה שכן....
-
לא היייתי מסוגלת למרות שהייתי מאוד רוצה לעזור.
אני חושבת שאם הייתי כבר תוך התהליך , היה לי מאוד קשה להתנתק
מהילד למרות שבתוך תוכי הייתי יודעת שהוא לא באמת שלי...
-
אשטנגה - כל מילה שלך בסלע
המסנג'ר שלי:
[email protected]
-
-
-
בקיצור.....איפה נרשמים?
-
חחחח
אשטנגה ושולי