ביקורת עצמית אצל ילד בן 3 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוקי, שמתי לבעיה שהולכת ומתפתחת ממש בחודש האחרון, אבל היא מאד מציקה לי ואני לא יודעת מה לעשות איתה.... אולי מישהי כאן נתקלה ויכולה לעזור לי.

הבן המתוק שלי מתחיל לפתח הרבה יותר מודעות לעצמו ביחס לסביבה. זה אומר שהוא מתבייש כשמגיעים להתקהלויות, הוא משחק במשחקי תפקידים כל הזמן- או שאנחנו משתנים או שהוא, או שהבובות שלו, ו.....הוא מפתח ביקורת עצמית.

הכל נשמע בסדר נכון? אבל- כשמדובר בביקורת עצמית זה פשוט חורג מגבולות הטעם הטוב. אני אתן דוגמא- הוא הולך עם צעצוע ביד, הצעצוע נופל, אני מסתכלת עליו לראות מה מקור הרעש- ומקבלת "די!" רועם. בלי שאמרתי כלום- ובאמת לא איכפת לי- כולה צעצוע, הוא כל כך מתעצבן על עצמו- שאי אפשר לומר לו כלום, אין אפשרות לומר לו שיקח בפרופורציות- הוא קטן ואין דיאלוג, הוא אף פעם לא מספר מה עובר עליו- גם לא בגן, אפילו שהוא ילד ורבלי בטירוף- עם זיכרון שירים של דיג'יי שבאמת לא היה מבייש אף אחד..
    זה יכול לקרות גם במשחק- הוא יתלהב ויתן לי בטעות מכה שתכאב- אני אגיד איי! וישר הוא יכעס ויכנס ל"די!!!" הזה הנאטם- אני לא מסוגלת לכעוס עליו כי הוא עושה כבר את העבודה נהדר- אבל אי אפשר לדבר איתו על זה.

וההמשך- אם זה נגמר בזה אז יופי, אבל אם לא- הוא מכה את עצמו, הוא מרביץ לעצמו - לפעמים על הראש, לפעמים תולש לעצמו את השיערות, לפעמים בכוונה באיבר המין- אני ממש אבל ממש רוצה לעזור לו לצאת מזה ולא יודעת איך!!!

ועכשיו גילוי נאות! גם אני בתור ילדה הייתי עושה דברים דומים, מענישה את עצמי פיזית על דברים שהיה לי קשה להתמודד עם הכעס על עצמי. באותו הגיל.
    האחים שלי אגב לא... זה היה ייחודי לי- לכל מי שחושבת שמדובר בתוצאה של חינוך..
    והוא אכן מאד דומה לי בטמפרמנט מגיל 0. זה לא מקדם אותי- אני עדיין לא יודעת איך לפעול נכון, אבל הלב שלי יוצא אליו ואני לא יודעת איך לעזור לו!!!!!!
    כל רעיון או שיתוף שלכן במצב דומה יתקבל בברכה
    אני אפרסם גם בפורום של שרון, אולי יהיה לה רעיון...

תודה לכל מי שהגיעה עד פה- סליחה על האורך. יצא לי ממש "סיפור לידה"
10 תגובות
עמוד 1

• תתייעצי עם איש מקצוע, פסיכולוג של ילדים. זה נשמע מעט חריג.

• אוקי, אני מודה על התגובה..
    לפחות אני מבינה שזה לא שאני היסטרית ושיש מקום לטפל...
  • אשאל אותך כמה שאלות שלא ייראו לך קשורות
    הוא אוהב מגע? חיבוקים, נשיקות דיגדוגים וכד'
    יש סוגי בדים שהוא לא מוכן ללבוש?
    כשילדים מתקרבים אליו הוא מכה לפעמים גם אם לא עשו לו כלום?
    הוא אוהב מגע של חול/דשא?

ולא, את לא היסטרית יש מקום לייעוץ מקצועי....

• לא חושבת שיש מקום להיסטריה, אבל גם לא להזניח.

איש מקצוע יכול לתת לך כלים איך להגיב כשזה קורה (ע"מ שלא יחמיר את המצב). לא תמיד בתור הורים אנחנו יודעים איך לנהוג, ותמיד טוב להתייעץ.
  • לינבר אם את רומזת לעניין עם ויסות תחושתי- אז כן כן וכן- את צודקת!
    מרביץ- לא, כי הוא באמת ילד מאד לא אגרסיבי. אבל כל השאר- בפירוש כן,
    הוא תמיד מוריד נעליים- בכל מקום, וגם סנדליים
    מסרב לשים סוודר/פליז/בגדים עם כובע/ריצ'רץ/גולף וכו'.
    הצליח לבלוע ללא הקאה בגיל מאד מאוחר- מעל שנה.
    מאד אוהב חיבוקים ונישוקים- קשר פיזי מאד מאד חשוב.
    לאן את חותרת?...
  • אני הייתי לכיוון של רגישות יתר תחושתית ואנרגטית.
    לדעתי - גבולות הגוף והנפש לא ממש ברורים לו, הוא לא בדיוק יודע איפה הוא נגמר ואיפה שאר העולם מתחיל גם בכעסים שהוא מפנה לכיוון עצמו, גם במכות, ע"מ להרגיש הוא צריך את המגע החזק יותר שהוא מפנה לכיוון עצמו.
    בגיל מבוגר יותר הייתי מפנה אותך לכל טיפול אלטרנטיבי של גופנפש (שיטת אלבאום וכו') מאחר והם מתחילים לעבוד עם בני חמש הייתי מדברת על כך עם רופא הילדים והוא כבר ידע לאן להפנות אותך לאבחון ולייעוץ.
    אני יודעת שלא קל לראות כך את ילדך - ועוד יותר קשה בגלל שאת כבר היית שם והמראה הזו שהוא מציב מולך עם אותה התנהגות שלך קשה ביותר ונקיפות המצפון בכלל הולכות וגדלות. אז זה לא בגללך. זה משהו שהוא שלו.
    ובנתיים הייתי ממליצה בחום רב מאוד לעשות לו עיסויים (אם הוא מוכן) אבל לא של "נעימים" אלא מגע יותר חזק, לא כואב כמובן, אלא כזה שממש חשים אותו, עם כל כף היד ולא רק עם האצבעות, לעבור על כל היד שלו מהכתף עד לקצות האצבעות (חשוב עד לקצות האצבעות, גם לטפוח בקלילות על קצותיהן ע"מ שיחוש היכן נגמר גופו) ממש לעטוף חלק אחר חלק עם כף ידך, כך גם ברגליים ועל שאר הגוף ממש להניח את כל כפות הידייםאבל לא בעדינות יתרה, הוא צריך לחוש.
    כל זה במקרה שהוא מוכן לכך.
    אם לא אפשר ל"גלגל" אותו בתוך מזרון דק הכל כמובן תוך כדי משחק וצחוק, שום דבר לא בכוח.
    פשוט שיתחיל לחוש עד איפה הוא.
    אם יהיו לך שאלות נוספות אשמח לענות.
    אשוב לכאן אחה"צ (המיטה קוראת לי
  • וואו! תודה על התגובה! את מדהימה!
    בכלל לא ידעתי לחשוב בכיוון הזה של הקשר בין שני הדברים האלו,
    אני באמת אמשיך להתכתב איתך במייל, ושוב תודה!
    גם לעוגית על ההתייחסות וגם לך על כיוון המחשבה,
    לפחות קיבלתי קצה חוט איך להתחיל להתייחס לזה
  • שמחה שעזרתי מעט.
    אשמח להמשיך לעזור.רק תרשמי במייל שאת כותבת את כינוייך שאדע לא למחוק
  • לינבר שלחתי לך מייל- ראי הוזהרת לא למחוק על אוטומט...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה