רעלת הריון - גילוי מוקדם - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מישהי עשתה את הבדיקה שמפורסמת פה באתר? בדיקה

או מכירה מישהי שעשתה את הבדיקה?
    צריך לעשות את הבדיקה בשבועות 9-14, מה אתם חושבות? כדאי?
11 תגובות
עמוד 1
  • לאף אחת אין דעה?

• המסנג'ר שלי: [email protected]
  • לא עובד

• למיטב ידיעתי רעלת הריון מופיעה ברוב המקרים בשליש השלישי של ההריון ונדיר שהיא מופיעה לפני (למרות שאכן יש מקרים שכן, מכירה דווקא מהמשפחה שלי). על כן איני מבינה מדוע לשלם כל כך הרבה על בדיקה בשליש הראשון, כשרוב הסיכויים הם שהתוצאה תהיה שלילית וזה בהחלט לא אומר שום דבר לגבי השליש השלישי שבו עלולה להופיע הרעלת.

גם אני בעד פשוט להקפיד על מעקב הריון - בדיקת לחץ דם ובדיקת שתן אחת לשבועיים אצל האחות בטיפת חלב או בקופת חולים וכמובן לשים לב לבצקות, כאבי ראש והתסמינים האחרים המאפיינים רעלת. והבדיקות האלו הן באמת חינם, אז מדוע לשלם 340 ש"ח על בדיקה שאין לה 100% דיוק באבחנה?

• לילו- הבדיקה מציעה ניבוי- ולא אבחנה אם מדובר במישהו שלוקה ברעלת.
    בכל מקרה, אני לא ביצעתי- האמת לא ידעתי שהיא בכלל קיימת.
    ומאחר וכבר לא לקיתי ברעלת, הסבירות שאלקה בה הפעם היא נמוכה.
    מסכימה עם מתוקונת, גם ככה ישנו מעקב צמוד יותר לקראת השליש השלישי מאותה סיבה בדיוק- והמעקב הוא פשוט ובחינם. לכן נראה לי מיותר.
    מנסיונן של אחרות- הסיכוי ללקות ברעלת ולא לחוש בה הוא מאד נמוך.... רוב הסיכויים שגם ככה תפני להבדק אם חו"ח תצטרכי...
  • לי היה רעלת

• רוצה ניבוי פשוט?
    אם היה לך בטא של תאומים ועובר אחד - הסיכון לרעלת עולה.
    מאחר והבדיקה היא לא של 100% לא הייתי עושה בעיקר כי אח"כ זה יוריד מתח, והאצבע צריכה להיות כל הזמן על הדופק. כל הזמן. אסור להגיע למצב בו תאמרי לעצמך "עשיתי בדיקה לניבוי רעלת ואין סיכוי שיהיה לי" גם אם יש תסמינים....

• לא מכירה את הבדיקה או מישהו שעשה אותה. מעניין גם אותי אם זה "שווה"

ענבר, באמת? אם יש בטא של תאומים ועובר אחד הסיכון לרעלת עולה? בהריון עם יונתן היה לי את זה! ועוד זה היה הריון ראשון!
    מזל שההריון נגמר בשבוע מספיק מאוחר ובלי רעלה

• יעלי - זה כרגע במחקר מקיף וגדול יותר, אבל כן, בטא של 2 ועובר אחד יכולים להעלות את הסיכוי לרעלת הריון בשלב מאוחר יותר.

• לינבר זה ממש מעניין מה שאת כותבת...
    תגידי כמה זה נחשב בטא של תיאומים?
    אם היה לי בתחילת שבוע 8 בטא של קצת מעל 90000 זה נחשב של עובר אחד? או תיאומים?
    יש לי אחד כמובן, אבל באמת מעניין אותי למה אני כזו קוועטש בתחילת ההריון, ויש כאלו שבקושי מרגישות את זה. תמיד רופאים נותנים לי את התחושה בשלב הזה שאני בכיינית וכולם ככה, ואני לא מבינה למה אני כל כך גמורה...
  • אשטנגה - את כ"כ גמורה כי זו תחילת הריון.
    תחילת הריון מתישה.
    כמובן - אצל כל אחת זה קצת שונה.
    יש נשים עם המון אנרגיות שטיפה יורדת ויש את אלו שנירדמות כל יום בשמונה בערב, לאחר שינו גם שנ"צ
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה