אוקי, האמת- אני חייבת להגיד לך שחלק מהתשובה לעניין היא פשוט לבלגן פחות.
1. האם את עובדת? אם כן- האם את מספיקה לסדר את הבית לפני שאת יוצאת מהבית? (סידור מיטות בחדרים, שטיפת כוסות של הקפה של הבוקר בכיור וכו')?
עובדת, מיטות מסדרת ישר עם הקימה, אני רגישה לזה... כוסות יחכו לי עד שאחזור מהעבודה.
2. האם הילד/ים מאפשר/ים לך להתעסק עם סידור הבית בשעות שאחה"צ? או שסידור הבית נדחה לשעה שהילד/ים הולך/ים לישון?
כשחושבים על זה- יש לי פשוט טקסים קבועים ואז קל לי.
לדוגמא: איך שנכנסים- המתוק תמיד שותה שוקו ונח לידי במטבח. זה הזמן שאני שוטפת תוך כדי שיחה איתו את הכוסות של הבוקר.
אח"כ אני שמה מכונה (כביסה) והולכים לשחק.
אח"כ בזמן שאני מכינה לו ארוחת ערב- יש לו זמן משחק לבד,
יושבים לאכול יחד, אני תמיד מסיימת לאכול קצת לפניו ומעמידה לו כבר אמבטיה. בזמן שהוא באמבטיה, אני לידו ותולה את הכביסה מהמכונה מקודם. בקיצור- יש סדר די קבוע של הדברים ואז הם לא מצטברים...
3. האם את מצליחה לשמור על סדר בזמן שהילד/ים נמצא/ים בבית?
בשבילי זה חלק מהחינוך, משחקים במשחק, סבבה, אבל לפני שמוצאים משחק חדש אוספים ומסדרים את הקודם.
חייבת להתייחס למה שהעלית בנושא הפירורים על השטיח- אצלנו אין דבר כזה. אוכלים רק ליד השולחן אוכל, אין נישנושים ולכן אין אוכל לא על השטיח ולא על הספה.
גם נעליים, הילד שלי יודע שנעלים חולצים וישר שמים ליד הארון נעליים. אני לא אוספת אחריו וגם לא אספתי.
אני יודעת שזה אולי נשמע קצת נוקשה- אבל ככה גדלתי, וככה אני רגילה. אין לי עוזרת ולא תהיה לי כנראה. זה חשוב לי.
המתוק אוהב לתלות איתי כביסה, ואוהב לישטוף איתי כלים ולשאוב אבק. אני מעודדת אותו, אבל גם אם הוא לא היה- לא הייתי דוחפת לזה. כנראה שבגלל שזה לא עונש בשבילי זה גם לא נתפס כעונש בשבילו.

4. איך את מצליחה לשלב את עבודות הבית שכוללות כביסה (קיפול, תלייה, גיהוץ) אני לא מגהצת! מהעץ הזה ירדתי...
קיפול כביסה מול הטלויזיה עם הבעלול- בשיחת סיכום יום אחרי שהקטן הלך לישון (גם זה טקס אצלנו- השיחה ז"א- לא מוותרת עליו

)
שטיפה- אני שוטפת פעם בשבוע- עושה הכל במכה. בדר"כ ביום שאחת הסבתות מוכנה לבוא ולוקחת את המתוק ל-3 שעות לגינה, או בשישי בבוקר כשהוא בגן. אני עובדת 5 ימים בשבוע..