סקר- סידור הבית - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

26 תגובות
עמוד 1

• --------------------------------------------------------------------------------

האם את עובדת? אם כן- האם את מספיקה לסדר את הבית לפני שאת יוצאת מהבית? (סידור מיטות בחדרים, שטיפת כוסות של הקפה של הבוקר בכיור וכו')?
    כן המיטות הכל כולל הכל מסודר לפני שאני יוצאת
  • האם את עובדת? אם כן- האם את מספיקה לסדר את הבית לפני שאת יוצאת מהבית? (סידור מיטות בחדרים, שטיפת כוסות של הקפה של הבוקר בכיור וכו')?
  • יקירתי לדעתי את צריכה לחלק את השאלות שלך לאלו שיש להם 2 ילדים ויותר ואלו שיש 1 .... כי מי שיש לה ילד/ה אחד/ת ולא מצליחה להתאפס והבית לא מתוקתק...אני ירביץ לה...
  • תודה לעונות
  • נהלי את עצמך את הבית..אל תתני לבית לנהל אותך
  • אני עובדת

• לכן אני קמה בשעה שש ומתחילה להתארגן ולארגן בלי לחץ
  • אני עובדת משרה מלאה 9 שעות ביום.

לגבי הסידור:
    אני נגד לסדר את המיטות! למה זה טוב? בערב שוב "מבלגנים" אותם...
    לגבי לסדר - אני לא מסדרת בבוקר - מה איכפת לי אם הבית מבולגן כשאני לא נמצאת? וגם יונתן כל הזמן מבלגן, מה? אני אלך כל הבוקר אחריו?
    אחה"צ אני יכולה יותר לארגן מקסימום יונתן עוזר לי (או לפחות מנסה) אפילו להוציא מהמדיח ולשים במדיח.
    הצעצועים של יונתן מבולגנים ברמות שונות עד שהוא הולך לישון ואז או שהוא עוזר לסדר או שאני מסדרת לבד.
    כביסה - לשים מכונה זה שניה ויש לי מייבש אז נשאר רק קיפול שאני עושה מול הטלויזיה.
    כלים - יש מדיח
    מה עוד נשאר? יש עוזרת שמנקה את הבית.

נראה לי שכשהילדים ערים - הבית לא אמור להיות מסודר, הילדים משחקים, אז הצעצועים מפוזרים, לא?
    יעל, אמא של יונתן
  • מסכימה עם יעל

כשהילדים ערים הבית מלא צעצועים

אצלנו בבוקר זה ככה...

קמים ברבע ל-7
    אני יוצאת מהמיטה מקפלת את השמיכות
    הולכת להעיר את הבנות
    מכינה להם א.בוקר (שוקו+משהו ליד לנשנש)
    וכשהן שותות אני מקפלת את השמיכות שלהן
    אח"כ מלבישה את שנהב יובל בנתיים מצחצחת שיניים
    מסרקת את יובל מצחצחת לשנהב שיניים ומסרקת אותה
    ואז הולכת להתלבש (אהה שכחתי שוטפת את עצמי כל בוקר)

יוצא שאנחנו יוצאות מהבית בשעה 7.40 - 7.45

אחה"צ זה סיפור אחר...
    או אצל חברים או אצלנו חברים והסידור נידחה לאחרי שהן במיטות

את הבישולים אני עושה ואת הניקיונות רק כשאני לבד כשהבית שקט
    אחרי שהן ישנות

הכי טוב

בהצלחה

מתכונים זה אני ...
    http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/DEFAULT.asp
    פורום הורים חם ואוהב כנסו ותיראו WWW.2BHORIM.CO.IL

**
    **
    **
  • האם את עובדת? אם כן- האם את מספיקה לסדר את הבית לפני שאת יוצאת מהבית? (סידור מיטות בחדרים, שטיפת כוסות של הקפה של הבוקר בכיור וכו')?
    לפני שאני יוצאת אני לא עושה כלום בבית. מתלבשת, מתאפרת ויוצאת,
    הולכת לאמי לחצי שעה ולוקחת ממנה את האוכל לעבודה.
    מתעוררת ב5:45 יוצאת מהבית ב- 6:15

האם הילד/ים מאפשר/ים לך להתעסק עם סידור הבית בשעות שאחה"צ? או שסידור הבית נדחה לשעה שהילד/ים הולך/ים לישון?
    אחרי שהוא נרדם אני מתקתקת את הבית

האם את מצליחה לשמור על סדר בזמן שהילד/ים נמצא/ים בבית?
    מעדיפה להשתולל יחד ולסדר אח"כ
    איך את מצליחה לשלב את עבודות הבית שכוללות כביסה (קיפול, תלייה, גיהוץ) ושאר עבודות שוטפות?
    מגיעה הביתה ב- 17:00 מבשלת ובזמן הזה הבעלול מקלח את הנסיך
    אוכלים, וכשמסיימים רוחצים כלים, הבעלול מתעסק עם הכביסות- אני רק מקפלת.
    שטיפת הבית פעם בשבוע- אבל אנחנו כמעט ולא בבית.
    שירותים כל יום.
    הולכת לישון ב20:30 גג 21:00

אוהבת בשמת

לא עובדת,מסדרת את הבית אחרי שהילדים בגן..
    האם הילד/ים מאפשר/ים לך להתעסק עם סידור הבית בשעות שאחה"צ? או שסידור הבית נדחה לשעה שהילד/ים הולך/ים לישון?

אני מסדרת גם בזמן שהם בבית...

בערך

• יעלי
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • תודה בננות
  • לדעתי "בית מסודר = משפיע חיובי על הנפש" רק למי שבלאגן מפריע לו בעיניים (שזה ממש ממש לא אני

• אני לא עובדת
    אבל בכל מקרה עם הילדות אני יכולה להתעסק במשהו אחר מקסימום 45 דקות (שזה בד"כ מספיק לבישול, כביסה או ניקיון שממש דחופים)
    ברור שלא משנה כמה מנקים ומסדרים...הכל מתבלגן
  • עובדת גם עובדת...
    "...אם פעם אראה אתכם לרגע נעצבים,
    בכל כוחי אדאג שתהיו שוב מאושרים.
    ליבי מונח בידכם, אתם רק צריכים לקחת,
    מקצה עולם אגיע להיות איתכם ביחד..."

• אחד ה---סקרים

את תוכלי לעשות אותו ב"ה שאני אתחיל לעבוד ואהיה אמא ל-2?...

• מסכימה עם יעל
  • 1. האם את עובדת? אם כן- האם את מספיקה לסדר את הבית לפני שאת יוצאת מהבית? (סידור מיטות בחדרים, שטיפת כוסות של הקפה של הבוקר בכיור וכו')?
    עובדת, גם עובדת. נראה לך? כשאני יוצאת מהבית - כולם עוד ישנים.....
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • תודה מאמי

אני עובדת, ולא!!! לא מספיקה לסדר כלום (מזל שבעלי מספיק)
    לינוש מאפשרת אבל תלוי ביום שהיה לה בגן. לפעמים היא משחקת עם עצמה ולפעמים היא דורשת תשומת לב

לא!

איך את מצליחה לשלב את עבודות הבית שכוללות כביסה (קיפול, תלייה, גיהוץ) ושאר עבודות שוטפות?
    בעלי שותף שווה בכל סידור של הבית, ככה שמטלות מתחלקות שווה בשווה בין שנינו
    [url=http://www.mamaibebe.com]

[[[
  • אוקי, האמת- אני חייבת להגיד לך שחלק מהתשובה לעניין היא פשוט לבלגן פחות.
    1. האם את עובדת? אם כן- האם את מספיקה לסדר את הבית לפני שאת יוצאת מהבית? (סידור מיטות בחדרים, שטיפת כוסות של הקפה של הבוקר בכיור וכו')?
    עובדת, מיטות מסדרת ישר עם הקימה, אני רגישה לזה... כוסות יחכו לי עד שאחזור מהעבודה.
    2. האם הילד/ים מאפשר/ים לך להתעסק עם סידור הבית בשעות שאחה"צ? או שסידור הבית נדחה לשעה שהילד/ים הולך/ים לישון?
    כשחושבים על זה- יש לי פשוט טקסים קבועים ואז קל לי.
    לדוגמא: איך שנכנסים- המתוק תמיד שותה שוקו ונח לידי במטבח. זה הזמן שאני שוטפת תוך כדי שיחה איתו את הכוסות של הבוקר.
    אח"כ אני שמה מכונה (כביסה) והולכים לשחק.
    אח"כ בזמן שאני מכינה לו ארוחת ערב- יש לו זמן משחק לבד,
    יושבים לאכול יחד, אני תמיד מסיימת לאכול קצת לפניו ומעמידה לו כבר אמבטיה. בזמן שהוא באמבטיה, אני לידו ותולה את הכביסה מהמכונה מקודם. בקיצור- יש סדר די קבוע של הדברים ואז הם לא מצטברים...
    3. האם את מצליחה לשמור על סדר בזמן שהילד/ים נמצא/ים בבית?
    בשבילי זה חלק מהחינוך, משחקים במשחק, סבבה, אבל לפני שמוצאים משחק חדש אוספים ומסדרים את הקודם.
    חייבת להתייחס למה שהעלית בנושא הפירורים על השטיח- אצלנו אין דבר כזה. אוכלים רק ליד השולחן אוכל, אין נישנושים ולכן אין אוכל לא על השטיח ולא על הספה.
    גם נעליים, הילד שלי יודע שנעלים חולצים וישר שמים ליד הארון נעליים. אני לא אוספת אחריו וגם לא אספתי.
    אני יודעת שזה אולי נשמע קצת נוקשה- אבל ככה גדלתי, וככה אני רגילה. אין לי עוזרת ולא תהיה לי כנראה. זה חשוב לי.
    המתוק אוהב לתלות איתי כביסה, ואוהב לישטוף איתי כלים ולשאוב אבק. אני מעודדת אותו, אבל גם אם הוא לא היה- לא הייתי דוחפת לזה. כנראה שבגלל שזה לא עונש בשבילי זה גם לא נתפס כעונש בשבילו.
    4. איך את מצליחה לשלב את עבודות הבית שכוללות כביסה (קיפול, תלייה, גיהוץ) אני לא מגהצת! מהעץ הזה ירדתי...
    קיפול כביסה מול הטלויזיה עם הבעלול- בשיחת סיכום יום אחרי שהקטן הלך לישון (גם זה טקס אצלנו- השיחה ז"א- לא מוותרת עליו)
    שטיפה- אני שוטפת פעם בשבוע- עושה הכל במכה. בדר"כ ביום שאחת הסבתות מוכנה לבוא ולוקחת את המתוק ל-3 שעות לגינה, או בשישי בבוקר כשהוא בגן. אני עובדת 5 ימים בשבוע..

• ]
    אנרגיות חיוביות
    ויהי מה
    אלישבע

אני לא מספיקה לשטוף לפני שיוצאת לעבודה, זה לא נראה לי כזה נורא, משתדלת לשטוף אחרה"צ לפני שבעלי חוזר, אם לא אז בערב.

לגבי הצעצועים אני משתדלת לאסוף ביחד עם הבן שלי שהוא מסיים, מה שלא הספקנו אני אוספת שהוא כבר ישן.

האם את מצליחה לשמור על סדר בזמן שהילד/ים נמצא/ים בבית? לא ממש, אלא אם כן הוא צופה בDVD
    בעלי עוזר המון ואני מנקה ביום החופשי שלי בעיקר, אז הבית לא מבריק כל השבוע וסל כביסה גדוש אבל אני חיה ונהנת במקום להיות עבד של הבית.
    ]
  • עובדרת רק (לרוב) צהריים ככה שיש לי את כל הבוקר פנויייי
  • --------------------------------------------------------------------------------
    באמת יש הבדל גדול אם יש לך ילד אחד או שניים ויותר וגם מה ההפרש ביניהם

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה