שאלה לחילוניות שביננו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם היית רושמת את הילד שלך לגן חובה ממלכתי דתי ?

אני לא דתייה ב-כ-ל-ל....
    ורציתי לרשום את אלירן לגן חילוני ובגלל הפרש של 4 ימים... לא נתנו לי להכניס אותו לגן שאני רוצה - כי יש גם ככה המון ילדים....

אבל יש מקום בגן דתי - שצמוד אליו.

אז או שזה לרשום אותו לגן דתי לשנה אחת..ובשנה השנייה לרשום אותו לגן חובה חילוני.. או בגלל 4 ימים - להשאיר אותו בטרום חובה סתם שנה נוספת..
    אני רשמתי לגן הדתי
    מה הייתם עושות ?

34 תגובות
עמוד 1
  • א' גם בגנים הדתיים יש זרמים, אז אולי אם זה גן חרדי לא אבל גן דתי לאומי כן
    ב' יש רק 3 גנים שמהם את יכולה לבחור? הייתי מעדיפה גן שאולי יותר רחוק ולא דתי. לא בגלל שיש לי משהו נגד דתיים, אלא כדי שהילד שלי לא ירגיש שונה ולא ישאל אותי למה אנחנו נוסעים בשבת או למה אנחנו לא עושים קידוש או למה אנחנו לא הולכים לבית כנסת וכל הילדים האחרים כן.
    יעל, אמא של יונתן
  • אני בכל זאת אענה למרות שאיני עומדת בקריטריון
  • מסכימה עם יעל
    ---------------------------
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני יודעת שיש להם תפילת בוקר בקטנה ונטילת ידיים וברכת המזון....

טלטול....
    יעל - יש לי את הגן שרציתי שהוא חילוני ממש מול הבית - ולא נותנים לי שם.
    יש לי גם מול הבית אחת ממלכתי דתי ועוד אחד ממלכתי דתי- שאליו כן רשמתי, כי הוא שייך לשכונה.

והרחוק יותר - חילוני... שבהתחלה רשמתי אליו ואז כמה וכמה הורים אמרו לי ללכת עכשיו ולהוציא אותו משם... שהם ללא מרוצים.. שהגגנת כל היום בנייד...
    וצועקת על הילדים.... ונתנהגת לא משהו....
    אז הלכתי אחרי כמה ימים- והעברתי אותו לגן הדתי.

• אני חשבתי לרשום לגן חב"ד...אחלה אנשים .אני מאוד מעריכה ואוהבת את שמחת החיים שלהם
  • אני אגיד לך את האמת.
    מצד אחד לא כל כך מפריע לי כי אני מדליקה נרות ועושים קידוש אצל ההורים של בעלי כל שישי ושומרים חגים כמו שצריך, ככה שאת המסורת הבסיסית היא מקבלת (למעט שבת).
    מה שכן, אני לוקחת את בת דודה של בעלי כדוגמא . את הבן שלה היא שולחת לגן דתי לאומי שחייבים כמובן לבוא עם כיפה והילדה פשוט מסרב אז היא חייבת לשלוח אותו עם כובע מצחייה כל הזמן. ואם היא שוכחת מכריחים אותה לחזור להביא אותו. ומי שלא רגיל זה לא קל לו.
    ודרך אגב אני הייתי רק שנה אחת בגן חובה ושנתיים בטרום חובה, ויצאתי בסדר גמור
  • אז אני ממש מתאימה לענות......
  • טלטול כתבה דברים נכונים, ויש לי עוד קצת להוסיף:

לי היתה את אותה דילמה, אך מנקודה אחרת.
    אצלנו בעלי דתי ומאוד שומר, ואני ממש לא.
    הוא רצה גן דתי ממלכתי, ואני חילוני.
    לבסוף רשמתי לגן דתי מכמה סיבות:
    1. בבית לא נוסעים בשבת ומנהלים אורח חיים דתי יחסית. לא רוצה שבהמשך יפסיד פעילויות שיש בגן בשישי/ שבת.
    2. אנחנו שומרים על כשרות וכבר עכשיו אני נתקלת בבעיה/ אי נעימות שהוא הולך לחברים שלא שומרים ומוציעים אוכל שלא כשר

• ברור שאם יש עוד ילדים חילוניים בגן זה יתרון
    וברור שאם הגננת היא סובלנית זה גם לא כל כך נורא, אבל איך תרגישי אם אלירן יבוא חס וחלילה ויגיד לך שהוא לא רוצה לסוע בשבת כדי לא ללכת לגיהנום או משהו כזה.
    אני בכוונה מקצינה, אבל זה מאוד תלוי בגננת ובאיך שהיא מעבירה את הדברים.
    יעל, אמא של יונתן
  • ואווווו זה נושא מאד מורכב.....לא נראה לי שמישהי יכולה לייעץ לך במקומך....

אני לא יודעת מה הייתי עושה....סביר להניח שהייתי מתייעצת עם בעלי, כנראה היינו הולכים על הגן הממ"ד
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • למה לא? הם מקבלים שם ערכים ונימוסים יותר מבגן רגיל
    אחיינית שלי בגן דתי והיא ממש אוהבת את זה
    זה לא מזיק

• אני הייתי הולכת לדבר עם הגננת....
    מכל הדברים שהועלו פה- וכולם נכונים,
    אני חושבת שהכל תלוי בבן אדם שיהיה עם הילד שלך ביומיום ויקבע את הטון.
    אם הגננת אינטליגנטית ורגישה, ותיתן לך תחושה נעימה לגבי עצמך ולגבי הסיטואציה- את תרגישי,
    ואם היא תגרום לך להרגיש אאוטסיידרית, מן סוג של אנדרדוג-
    גם את זה את תרגישי..
    כמובן שבתור חילונית בא לי לענות כמו יעל וזה מה שחשבתי- עד שקראתי את התגובה השנייה שלך והבנתי עד כמה זעומות האלטרנטיבות...
    לא יעזור לך להתעקש בעירייה כי יגידו לך ללכת לגן שהורים המליצו לך להוציא ממנו, והגן האיכותי הוא עם פערי מסורת.
    אנחנו מחשיבים עצמנו חילוניים- אבל יש לנו הפרדה של כלים וכן עושים קידוש בשבת. אבל לא מעבר- לא ברכות, לא שמירת שבת, ואין לי ספק שבנושא התרבותי המהותי- הילד שלי היה מרגיש את הפער התרבותי ברמה יומיומית, כי אורח החיים שלנו חילוני....אבל- לא כל קושי הוא דבר רע. הוא פשוט קושי. ואם הילד ילמד שיש עוד כמה דברים חוץ מאבא ואמא ולא כולם חיים אותו הדבר- זה לא רע.
    כמובן שעדיף אם הוא לא היה החילוני היחידי בגן, אבל כמו שכתבתי- לדעתי, הכל מתחיל ונגמר בגננת...
  • אני שאלתי את הגננת ביום הפתוח לגבי העניין של הכיפה -
    היא אמרה שלא מכריחים לשים, אבל צריך שתהיה במגירה בשביל התפילות

• איזה קטע מיטל - בגן של הילד של בת דודה של בעלי ממש מכריחים אותם לשים כיפה
    ובגלל שהילד גם ככה בעייתי וממש מסרב בתוקף נתנו לו אישור חריג לכובע מצחיה.
    ואם היא שוכחת אשכרה שולחים אותה חזרה הביתה להביא
  • אני יודעת שיש כרגע ויהיו בשנה הקרובה עוד כמה וכמה ילדים חילוניים..

גם אנחנו עושים קידוש אצל חמתי כל שישי אבל נוסעים בשבת.

ובגן, כן, חובשים כיפה...
    אורטל...אני לא רוצה שיגידו לי מה לעשות... אני כבר רשמתי לגן הדתי... אני רק שואלת מה אתם הייתם עושות אם זה היה קורה לכם
  • סיון -

• בגן שרשמתי את תאיר הבנים לא חייבים לשים כיפה רק אם הם רוצים
  • גם לנו יש גן מעולה לייד הבית דתי ממלכתי עם צוות סוףףףףףף וצהרון בגן והכל מעולה רק שלא בא לי להכניס אותו למשהו שלי לא יהיה תשובות והבנה עליו ובטח לא לבלבל את דבירי , אנחנו ממש ממש חילוניים ואפילו אני אוכלת אוכל לא כשר אז מהההההה סתם כי באמת מאוד נחמד שם ומסתדר אז נתתי 2 אופציות אחרות 1 גן קרוב אבל לא רוצה מהרבה סיבות והשני רחוק מומלץ ואני מאוד רוצה.

• מיכוון שלגן החילוני יש אפשרות של 35 ילדים.... ולא מכניסים יותר... אין לי מה לריב איתם... בתאכל'ס... יש הפרש של 4 ימים שאלירן בכלל לא אמור להיות בגן חובה "עדיין".

ומכיוון שלגן הדתי אין הרבה ביקוש.... כי משכונה יש מעט דתיים.... אז היא אמרה לי שלגן הזה בוודאות- אין לי מה לדאוג... אני יכולה לרשום אותו לשם - ולקבל את הגן הזה....

וזה גן מטר מול הבית !

גם בגן הזה... דיברתי עם הגננת... שאמרה שגם אצלם "חייבים" לשים כיפות.. ( וזה מה שכל כך מעסיק אותי) בין לשלוח לגן רגיל או דתי.

כי מעבר לזה..... כל הקטע של שבת וקידוש... אנחנו עושים .....

רק מפריע לי הכיפה !

• הילד שלי בגן דתי ו אמונה עם את מכירה ואני מרוצה
    אור של חיי
  • עירו'ש - אני חושבת שאם את לא עושה בלב שלם אז לא כדאי כי לך לא יהיה טוב וכך גם לאלירן.

את צריכה להיות שלמה ב- 100% אם החחלטה, את צריכה להסכים אם הדרך בה מחנכים את הילדים ולא להגיד "רק" הכיפה מפריעה לי - כי זה הרבה.... היום זה הכיפה ומחר זה יהיה משהו אחר והילד צריך להיות שם שנה שלמה.
    ועוד דבר, למה להשאיר אותו שנה שם ואז שוב להעביר אותו? לא עדיף לך לחפש גן אחר שאולי קצת יותר רחוק לך אבל שהוא יוכל להיות שם שנתיים ולא להעביר אותו פעמיים? ומה עם יעלי? הגן שלה קרוב לך לבית?

ו דעתי ממי......
  • הבת שלי בגן חב"ד,יש בגן כמה ילדים שאינם דתיים,והם משתלבים נהדר.
    יש תפילות וברכות ונטילת ידיים וכמובן שהתוכן קשור כל הזמן בענייני תורה ומצוות-חגים יותר לעומק פרשת השבוע וכו',אבל הילדים וההורים זורמים עם זה,ואדרבה,אני יודעת שדווקא הרבה מעדיפים את הגן הזה על פני גנים לא דתיים.
    בקבוצה שלה (שנתיים וחצי עד שלוש פלוס)לא חובשים כיפות-חוץ מהילדים החבדניקים.
    בקבוצה של הגדולים יותר קשה לי להאמין שילד שאין לו ולהוריו נכונות להכנס לזה באמת יצליח להשתלב כראוי.התכנים כבר יותר רציניים,מתפללים,זה בהפרדה,יש מלמד בנוסף לגננת ולסייעת.
    לא ראיתי בקבוצה הזו ילדים לא דתיים,וגם המנהלת אמרה לי שהיא במקרים כאלה משאירה להורים את הבחירה מתוך מודעות לקושי שיהיה לילד,ולא מנסה בכלל לשכנע אותם להכנס לגן,כי כבר היו לה מקרים של ילדים לא דתיים שהיה להם מאוד מאוד קשה ומבלבל
  • יש ילדים משהכונה שהוא מכיר ונראה לי איזה ילד בודד או שניים שכרגע איתו בגן - ועוברים גם לגן הדתי.

האמת... אני לא שלמה ב 100%... אבל אני לא רוצה גן רחוק מהבית... שבכלל לא יכיר שם אףףף אחד..

• אני באה ממשפחה דתית אבל אני חילונית לגמרי.
    ואני דווקא חשבתי לשלוח את יותם לכיתה א-ב בבית ספר דתי
    רק כדי שילמד את יסודות היהדות - לדעתי לא מלמדים את זה בחינוך החילוני
    ואני לא חושבת שזה מבלבל ילד לדעת שיש אנשים שלא נוסעים בשבת / חובשים כיפה / מברכים לפני האוכל ושהוא לא עושה את זה
    להיפך אני רק חושבת שזה מציג לפניו את חופש הבחירה וכו'

אנחנו נוסעים הרבה להורים שלי לשבתות ששם לא מדליקים טלוויזיה וסבא שלי לוקח אותו לביהכ"נ לתפילות וכדומה מסבירים לו והוא מבין שככה ההורים שלי בחרו לחיות (ברמה שילד בין שנתיים מבין כמובן
  • אני לא מבינה למה לעושת כל כך הרבה שינוים לילד בגיל הזה
    ולמה לא להשאיר אותו עוד שנה עם צוות שהוא מכיר
    הרי עכשיו הוא בגן עייריה לא?
    תשאירי אותו שנה הבאה לגן חובה
    אם הוא לא מתאים מבחינת השנתון אז למה לעשות את זה ליד
    ולהעביר אותו כמה פעמים גן
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • טוב אחרי מה שאת כותבת....זה בעייתי....

זה גיל שהם מבינים בו, אני לא יודעת אם הייתי רושמת את הילדה שלי במקום שיכריחו אותי להלביש לה חצאית....זה כמו כיפה, זה על אותו עיקרון....

אני הייתי מחפשת משהו שהייתי שלמה איתו במיליון אחוז, לא מאה....זה לכל השנה........
  • סליחה על הפלישה להודעה שלא מכוונת אליי אבל אני חושבת שעשו פה קצת בלאגן..
    יש הבדל עצום בין מעון לגן עירייה..
    במעון- לא מכריחים ילדים קטנים לבוא עם כיפה או ציצית כי זה בכלל לא גיל שהם חייבים..
    בגן מעל גיל 3- זה גיל שהם צריכים כבר ללכת עם כיפה וציצית, אם לא הוא לא יבוא עם כיפה וציצית,
    או שיביאו לו מהגן או שהוא ירגיש ממש שונה.. מה הוא יעשה בתפילה בזמן שכל הבנים מברכים על הציצית?

חוץ מזה יש עוד כמה עניינים, אבל זה תלוי ממש כמה הגן דתי, כמה הגננת מקפידה, מה הראש של הגן..
    1- הלבוש שלך, במעון של הבת שלי יש משפחה חילונית והאמא באה כל הזמן עם גופיות, מכנסיים צמודות.. לה לא אכפת, היא לא שמה פס..
    אבל העירו לה כי לאבות שבאים לקחת את הילדים מהגן, וגם לאמהות, זה היה לא נעים!
    2- בלבול עולמות- באמת כמו שכתבו לך.. הם ילמדו מצוות שבת, ובבית הוא יראה אחרת.. הוא ילמד על יום כיפור, סוכות וכו', והכל יהיה לו שונה בבית.. בגיל הזה זה גיל של הקניית הרגלים כמו- ברכות, נטילת ידיים, תפילה..
    זה גיל שהם כבר מבינים.. אני חייתי בבלבול כזה וזה יצר אצלי כמה שריטות..
    3- השינוי שיהיה לו בשנה הבאה- תהיה לו השנה החלפת גן וחברים וגם בשנה הבאה החלפת גן וחברים..

בסיכומו של עניין- אני לא הייתי עושה את זה, במיוחד אחרי שעשו לי את זה..
    אני הייתי בגן דתי ובי"ס דתי כשבבית נסענו בשבת, הלכנו עם גופיות וכו'..

=) עמית
  • אני עם איפי לחלוטין!!!

באהבה, סיון

הפייסבוק שלי: sivan werner
    המייל שלי: [email protected]
    הטלפון שלי: (%@@)**^(# - נו באמת חשבתן
  • איפי.... הבעייה היא שאלירן מפספס את השנתון בגלל 4 ימים.... נראה לי ממש ממש ממש לא לעיניין להשאיר אותו שנה נוספת בגן טרום חובה בגלל 4 ימים.

הוא ממש בוגר לגיל שלו.
    יודע צבעים, חיות, צורות בשתי שפות... עברית ואנגלית.

ועוד הרבה....
  • כמו שאני יודעת תמיד אפשר לעשות איבחון לילד ולראות אם הוא מתאים לכיתה א ואז מדלג שנה

ומה יגידו הורים שיש הבדל של יום
    ואני מכירה כמה כאלה שלא יוכלים השנה לרשום את הילד לגן כי יש הפרש של יום

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • בידיוק בגלל זה.... יש כאלה של הפרש של יום שלגן הספציפי הזה- החילוני... לא נונתנים להם לרשום את הילדים.... כי לה יש הפרש של יום... לי יש הפרש של 4 ימים... ועוד כמה כמונו ואז נוצרה קבוצה של 25 ילדים... ובגלל זה הם לא מוותרים אפילו על יום.

אז האופציה שנשארה ל. היא מה שעשיתי....
  • אני שמתי את הילדים שלי בגן ממלכתי דתי.

[]
  • לגן דתי לאומי בכיף

[[[
  • עיריתוש
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."