היי שבוע טוב!וחג שמח לכולן...
קודם כל תודה על התגובות

מה שכן היו כמה תגובות שהצחיקו אותי,יש לי פיצקית בבית כך שאני ממש לא לפני לידה:-))),וגם אם הייתי לפני לידה אין מצב שהייתי יולדת כעת בבית כי יש לי רקע של 3 ניתוחים קיסריים לצערי.ואגב לגבי רופא -לפעמים אחד מהגורמים שרק מסבכים לידה יכול להיות דווקא אם יש רופא מיילד ולא מיילדת.כי מה שלרוב הם יודעים זה באמת איך להתנהג במצבים של לידות פתולוגיות,ניתוחים וכו..כל שאר העבודה היא על המיילדת.

שאלתי את השאלה פשוט כי במסגרת הקורס אנחנו צריכות להיות נוכחות בלידת בית,ולכן העלתי את השאלה.בהחלט מסכימה שהנשים שיולדות בבית הן נשים מיוחדות,ואני מאמינה שהן מכינות את עצמן לכך במהלך ההריון כולל תרגילים , ונשימות,עבודה על התת מודע וכו..ואני מצדיעה להן וגם למיילדות כמובן כי לדעתי זה מאוד מיוחד,ויש בזה לקיחת סיכון אבל כמו כל דבר בחיים גם כאן יש סיכון.אגב חשוב לדעת שמיילדות בית לא מיילדות בשום אופן יולדות עם סיבוכים מסוימים בהריון הקודם או בהריון הנוכחי,גם נשים אחרי קיסרי קודם לא מנתחים.אבל ללא ספק צריך אומץ רב, ומודעות לכוח שיש לגוף האישה להתמודד בלידה פיזיולוגית ללא התערבות אם כמובן המהלך תקין וכו..
לגבי התמותה של פעם של נשים ועוברים זה לאוו דווקא מזה שהם ילדו בבית,אלא בעקבות סיבוכים כמו דימומים או מצג של תינוק שפעם לא ניתן היה לעזור לו והיום יש לנו את הניתוחים הקיסריים שמצילים הרבה נשים ועוברים בגלל מצגים שממש לא ניתן ליילד בצורה טבעית וכמובן עוד אלו סיבות.
אגב,מענק הן מקבלות.הן צריכות ללגת לאחר הלידה לבית החולים הקרוב נרשמות בו לקבלת המענק,אני לא מאמינה שמי שהחליטה ללדת בבית צריכה לקבל"עונש"
בכל מקרה,אני גרה רחוק מבית חולים כך שלא נראה לי שהייתי יולדת בבית,אבל אולי אם הייתי בעלת ידע והבנה כמו היום במספר מישורים וגרה קרוב אולי ההייתי כן חושבת על כך..
בכול אופן לא משנה איפה מחליטים ללדת העיקר שיגמר בשלום:-)