זאת באמת הלידה שציפית?סקר.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,שאלה לי האם יש כאן מישהי שילדה בבית{או מכירה אחת כזאת?}איך היה ?האם באמת הלידה היתה כמו שהיולדת רצתה?ואם אפשר אז קצת חוויות אשמח לשמוע:-)
    מישהי אמרה לי פעם שהיא לא מבינה איך אפשר ללדת בבית,{לפעמים שוכחים שבעיקרון הלידה זה דבר טבעי }לדעתי דרוש מאוד אומץ מהיולדת וכמובן מהמיילדת ולהיות קשוב מאוד אם חלילה מסתבך וצריך לפנות לבית חולים...
    יחד עם זאת בהחלט ברור למה נשים מעדיפות אם כבר ללדת בלידה טבעית{תשלום בהתאם..}שקרובים לחדר לידה או בבית חולים בחדר לידה ליד כל הניטור האפשרי..
    מה דעתכן?האם אתן מעדיפות ללדת בבית או בבית חולים?ואם כן\או לא..האם אחרי הלידות שעברתן הייתן משנות את מקום הבחירה?
    שבת שלום לכולןןןןן
17 תגובות
עמוד 1
  • את כבר יודעת מה אני חושבת.....
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • ניראה לי שעדיף בבית חולים גם שעם חס וחלילה קורה משהו אז..........
    וגם את לא מקבלת מענק זה גם על חשבונך הלידה ככה שמעתי

אור של חיי
  • דעתי היא ללדת בבית חולים! אי אפשר לדעת איך יתפתחו העיניינים
  • טיבעי, טיבעי - אבל היום כמעט כל לידה מסתיים בהתערבות רפואית (קיסרי/ אפידורל/ זירוזים וכו').
    אין מצב שהייתי יולדת בבית ולדעתי זה גם חוסר אחריות.
    בבית את הציוד הדרוש, לפעמים לידה לא מתפתחת טוב, לפעמים היולדת מרגישה לא טוב, לפעמים העובר במצוקה וצריך להציל אותו במהירות ולא עד שנגיע לביה"ח.
    עם נופר החבל תבור נכרך לה פעמיים סביב הצוואר והיא נולדה עם מיים קולניאליים. מיד שנולדה שאבו לה אותם. לא נראה לי שבבית ערוכים לזה.
    הכל טוב ויפה שזה הולך תקין, אבל שמסתבך??

מיטל
  • לדעתי- רק בית חולים!!!
    ועוד אחרי שראיתי בעובדה עם אילנה דיין מה קרה עם מיילדת פרטית בבתים

• לי יש חברה שילדה בבית...לידה שניה אחרי לידה קיסרית
    היא גרה כ-10 דקות מבי"ח + הזמינה הביתה רופא + דולה+ רופא ילדים (לאחר הלידה)
    סיפרה שהיה מאוד קשה...
    דעה אישית שלי - רק בית חולים

• בבי"ח עם הרדמה מלאה,
    תעירו אותי אחרי הברית ..
  • בתור אחת שילדה פעמים בלידה טבעית ללא אפידורל-
    רק בבית חולים, אין לי ספק בכלל
  • ברור שבביה"ח ,לא הייתי מסתכנת!

[]
    []

• אני משדרגת את השאלה
  • עם הלידות שלי - רק בי"ח
    ראשונה קיסרי דחוף בשבוע 32+6
    שנייה קיסרי יזום בשבוע 38+3

ובלי קשר ללידות הפריות שלי - נראה לי שלידות בבית יכולות ללדת רק נשים מאוד מיוחדות שמאוד מודעות לגופן ולא פתאום נכנס להן ג'וק בחודש שמיני ללדת בבית כי זה מין טרנד כזה ובכל מקרה רק במידה וההריון כולו היה תקין מאוד ומבחינה גופנית היא בכושר גבוה והיא יודעת איך לנשום (הרבה מעבר לקורס הכנה ללידה) והיא מארגנת לעצמה רשת ביטחון של אנשי מקצוע מעולים - אז אפשר.
    הרי בלידה מיליון דברים יכולים להשתבש גם בבי"ח וגם בבית....
    אבל יש פלוסים גדולים ללידה בבית. בעבר חשבתי שהלידה חשובה ביותר - ואין ספק שאכן זה כך - אבל זה בהחלט לא הדבר החשוב ביותר, ואם תינוק מקבל אח"כ את כל צרכיו מתוך המון רגישות ואהבה היציאה לעולם (הטראומטית לרובנו) הופכת להיות שולית ביותר.

• אם לא היה את הסיכון הייתי רוצה לנסות בבית.אבל מפחדת מכל מה ששמעתי.
    לא שבבית חולים לא קורים דברים.השם ישמור!
    בכל אופן היתה לי לידה נפלאה וזכורה לי לטובה למרות שביליתי בחדר לידה ימים רבים. רגע הלחיצה היו מדהימים! מתגעגעת

[center]

• אם הלידה הראשונה שלי הייתה בבית, זה היה נגמר באסון
  • אני בעד לידה טבעית בבית חולים...בלי התערבות של אף אחד פרט למיילדת אלא אם כן המצב מחייב....
  • הדרך והגישה ללידה טיבעית בבית מאוד חשובה, את צריכה להיות אדם עם אמונה חזקה ודרך שונה בחשיבה, ברגע שיש לך ספק ואת מעלה שאלה כזו כאן ,שברורה התשובה בפורום זה, אין לי ספק שאינך מוכנה ללידה טיבעית בבית, מי שרוצה בדבר הזה מאוד שלמה עם עצמה ויודעת שלא יהיה דבר וכך מתנהלת הלידה שלה גם, תשאלי את עצמך שוב אם את באמת רוצה בזב ולקחת אחריות על הכל לבד אם כן אז מעולה, אם לא אז מה שנשאר זה טיבעי בבית חולים

• היי שבוע טוב!וחג שמח לכולן...
    קודם כל תודה על התגובות מה שכן היו כמה תגובות שהצחיקו אותי,יש לי פיצקית בבית כך שאני ממש לא לפני לידה:-))),וגם אם הייתי לפני לידה אין מצב שהייתי יולדת כעת בבית כי יש לי רקע של 3 ניתוחים קיסריים לצערי.ואגב לגבי רופא -לפעמים אחד מהגורמים שרק מסבכים לידה יכול להיות דווקא אם יש רופא מיילד ולא מיילדת.כי מה שלרוב הם יודעים זה באמת איך להתנהג במצבים של לידות פתולוגיות,ניתוחים וכו..כל שאר העבודה היא על המיילדת.

שאלתי את השאלה פשוט כי במסגרת הקורס אנחנו צריכות להיות נוכחות בלידת בית,ולכן העלתי את השאלה.בהחלט מסכימה שהנשים שיולדות בבית הן נשים מיוחדות,ואני מאמינה שהן מכינות את עצמן לכך במהלך ההריון כולל תרגילים , ונשימות,עבודה על התת מודע וכו..ואני מצדיעה להן וגם למיילדות כמובן כי לדעתי זה מאוד מיוחד,ויש בזה לקיחת סיכון אבל כמו כל דבר בחיים גם כאן יש סיכון.אגב חשוב לדעת שמיילדות בית לא מיילדות בשום אופן יולדות עם סיבוכים מסוימים בהריון הקודם או בהריון הנוכחי,גם נשים אחרי קיסרי קודם לא מנתחים.אבל ללא ספק צריך אומץ רב, ומודעות לכוח שיש לגוף האישה להתמודד בלידה פיזיולוגית ללא התערבות אם כמובן המהלך תקין וכו..
    לגבי התמותה של פעם של נשים ועוברים זה לאוו דווקא מזה שהם ילדו בבית,אלא בעקבות סיבוכים כמו דימומים או מצג של תינוק שפעם לא ניתן היה לעזור לו והיום יש לנו את הניתוחים הקיסריים שמצילים הרבה נשים ועוברים בגלל מצגים שממש לא ניתן ליילד בצורה טבעית וכמובן עוד אלו סיבות.
    אגב,מענק הן מקבלות.הן צריכות ללגת לאחר הלידה לבית החולים הקרוב נרשמות בו לקבלת המענק,אני לא מאמינה שמי שהחליטה ללדת בבית צריכה לקבל"עונש"
    בכל מקרה,אני גרה רחוק מבית חולים כך שלא נראה לי שהייתי יולדת בבית,אבל אולי אם הייתי בעלת ידע והבנה כמו היום במספר מישורים וגרה קרוב אולי ההייתי כן חושבת על כך..
    בכול אופן לא משנה איפה מחליטים ללדת העיקר שיגמר בשלום:-)
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה