שוב גן שביגללו אני ערה בשעה 3 וחצי בלילה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות
    יש לי סיפור לא נחמד (שוב הגן של שנהב) (הפעם הגן החדש שהיא נימצאת בו)
    אספר לכן את הסיפור אשמח לתגובתכן בנושא.

היום (יום שישי) באתי לקחת את הילדה מהגן (הם מסיימים בשעה 12:30 ) והייתה מסיבת יומולדת בגן (אצלנו נהוג שהילד שחוגג מביא לכל חבר מהגן מתנה)
    הקיצור הדלת ניפתחת בשעה 12:30 מגננת עומדת בפתח על מגש עוגה לחלק לכל ילד שיוצא ומתחילה להקריא שמות של ילדים שההורים שלהם מחכים בחוץ.
    טוב יוצא ילד אחד יוצאת עוד ילדה וככה הלאה ושנהב מגיעה לפתח הגן ואומרת לגננת שהיא לא קיבלה מתנה של יומולדת.
    אז הגננת אומרת לה " אני יודעת ואת גם לא תקבלי כי לא מגיע לך"
49 תגובות
עמוד 1
  • אין לי הרבה מה להגיד

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אצלינו כולם מקבלים מתנות גם כאילו שלא היו באותו יום . לנו זה קורה הרבה כבני בדרך כלל ביום שישי נמצא איתי - זמן אכות . אז במקרה שלנו גננת בעקשה ממני שבני יגיע לגן כדי להשתתף ביומי הולדת והיא תגיד לי אל זה מראש .
    בעקרון לדעתי לתת מתנת יום הולדת זה לא צריך להיות כלי חינוכי בידי גננת . בצד שני בגיל כזה אם צריכים שיש דברים שצריכים לעשות בנגוד לרצונם .
    אצלינו גם מעניש - אנחנו לא הגענו לזה כאצלי אדון יודע להתאים את עצמו לכללים הקיימים במקום ספציפי . בבית הוא יכול להפוך כל הצעצועים ולעשות כל מה שעולה על רוחו במסגרת המותר בתנאי שמסדר אחרי זה , אצל סבתא מותר לעשות בכלל הכל הכל ובגן הוא במהלך שנתיים אף פעם לא היה בעונש כהם טוענים שאין ילד יותר ממושמע ממנו

http://www.holdthatpic.com/
  • תשמעי, אני המומה, מה זה המשטר הצבאי הזה???
    מה זה היא דפוקה הגננת הזו??? מי שלא משתתף לא
    מקבל מתנה???? להעניש ילד כי הוא לא רצה לראות
    ליצן ורצה לשחק בשקט??? אני ממש בשוקקקקקקקק
    עזבי את זה שיש גנים ששומרים מתנות לילדים שלא
    הגיעו לגן באותו יום של מסיבת היום הולדת....
    כואב לי על שנהב, אני מאמינה שממש נשבר לה הלב
    לראות את כולם שמחים ומאושרים יוצאים עם מתנה
    ביד, והקטע הזה שהם יוצאים אחד אחד ואתם לא
    נכנסים לקחת אותם.... ממש משטר צבאי נוקשה....
    ועל הגננת הזו, הייתי מראה לה מה זה באבי אביה
    לא שמעתי על צורת התנהגות שכזו, וכל זה למה???
    נשמה שלי, תמשכי את הכמה חודשים שנשארו לך
    ותעיפי אותם לקיבינימט, ותזהירי כמה שיותר חברים
    וחברות לא לרשום את הילדים שלהם לשם, תעשי
    להם פירסום רע לחולרות האלו, אני הייתי עושה להם
    כזה פרסום רע, על יחס כזה מסריח ועוין לילדה...
    תשמעי הצלחת להרתיח אותי
  • יווווווווווווווווווווווו איזה עצבים לראות ככה את הילדה שלך בוכה ועצובה ושככה יום הולדת של כיף הופך להיות מגעיל.
    אני לא רואה את הקשר בין השתתפות ביום הולדת לבין קבלת מתנה, גם אצלנו מקבלים כולם ואם לא נמצאים בגן שמים במגירה של הילד.
    אני כן יכולה להבין שאם אמרו מראש שלא יקבלו מתנה אם לא ישבו ביום ההולדת אז לא נותנים - אני רק לא מקבלת את עונש כזה את המתנות ניתנות מהילד והוריו לא מצוות הגננות ולא מתפקידן לשלול נתינתן.
    נראה לי שאם שנהב קמה והלכה לשחק זה פיתרון מעולה שלה לא להפריע למהלך היום ואני דווקא מאוד מעריכה את זה.
    אם ילדים רוצים לקום באמצע יום ההולדת זה מראה שמשעמם להם ואם שנהב יושבת לדעתך הרבה ידי על הספסל האדום וגם קמה ביום הולדת זה מראה שכבר לא כ"כ טוב לה.
    הייתי קובעת פגישה עם הגננת ואומרת לה מה אני חושבת על התנהלותם.
    הסמס שהיא שלחה לך ממש איכסייייייייייייי זו התנהלות מוכרת של עוד כמה גננות שאני מכירה וזה פשוט הזוי שאם השיק (סליחה, הילד...) לא נכנס לחשבון של הגננת מתייחסים לילדים באופן דוחה ופוגעני.

• ממש עצוב לי לקרוא

הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • וואי אני בשוק!!!
    אני אומרת לך שאם הייתי בנעליים שלך , לא הייתי יודעת מה הייתי עושה
    מרוב עצבים....
    ביומולדת של גאיה , היה ילד שהפריע למהלך היומולדת
    אז הגננת אמרה לו שהוא רשאי לצאת החוצה ושירגע יחזור.
    אחרי 2 דקות בדיוק הוא נרגע וחזר...
    אפילו אם ילד מפריע או שלא בא לו להשתתף , למה למנוע ממנו את מתנת היומולדת???

גאיה וקורן שלנו

[]
    []
  • תודה בנות על זה שקראתן את כל הסיפור

שלא תחשבו ששתקתי לה...ממש ממש ממש לא !!!
    ניכנסתי בה באבי אביה
    נתתי לה להבין שאני לא פראיירית כמו שהבת שלי לא פראיירית

הסברתי לה בצורה הכי "יפה" שיש שהבת שלי חכמה כי ההיזדמנות של לצאת למשק בית הייתה אופציה שניתנה לה ולכן היא ניצלה אותה למרות שלא בזמן שהגננת אמרה אלא כשהיא הרגישה שהיא לא מסוגלת לשבת שם
    אמרתי לה. מה את מעדיפה שכל היומולדת היא הייתה מפריעה ?
    במקום שתודי לה שהיא הלכה בשקט ולא הציקה ולא הפריעה היית חייבת להיתנגח בה?

אני על תורים מאתמול אני יודעת שלא נישאר עוד הרבה אבל כמו שאתן יודעות כבר הוצאתי את שנהב פעם אחת מגן ש"מתעללים" בו נפשית בילדים
    לא רוצה לפספס הפעם למרות שעד שהיא הבינה שאנחנו לא נישארים שנה הבאה הכל היה מקסים ונחמד

אני פשוט כל היום אתמול פנו אלי מלא הורים שראו את התחלת הסיפור בכניסה לגן עד שהיא הכניסה אותנו פנימה לשיחה.

כולם בשוק מהקטע שמחר זה יכול להיות הילד שלהם
  • מה היא מצפה שהילדה תשאר שם עד האוניברסיטה
    הילדה אמורה ללכת לגן עייריה זה לא שהיא הולכת לגן פרטי אחר

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • מה זה השטויות האלה מזה לא מקבלת

אור של חיי
  • תשמעי בחיים לא שמעתי כזה סיפור על גננת כזאת מטומטמת.....זה אפילו לא חינוכי אין בזה שום אפקט!!!!!

דבר ראשון הייתי אומרת לה קודם תתני לה את המתנה אחר כך תסבירי לי מה קורה!!!
    להבדיל ילד מתוך קבוצה זה ממש לא חינוכי ולא יעיל ב שיט!!!!!!

אני לא שופטת אותך כלל אבל אני הייתי ממש אבל ממש עושה שם סדר!!!!!!
    לפני כל ההורים!!!

מה עם שנהב איך היא הרגישה כשיצאתם מהגן??

www.vengastudio.co.il האתר שלי
    [url=http://www.glitterfly.com]

שליו שלי

אופק

• ממש לא יפה
  • היא זוכרת שהיא בת 3???
    מה זה השטויות האלה?
    טוב שהתעקשת לשמוע מה קרה... ככה היא יודעת שאת על המשמר
  • טוב אני לא יודעת מה לגבי החינוך אבל עצבן אותי מאוד שהיא לא קיבלה עוגה ומתנה! מה זה המשטר הזה?!

• תסלחי לי כן? אבל מדובר ביומולדת!! זה משהו שהילדים אמורים לאהוב מטבעם ואם גננת צריכה מתנות ופרסים כדי להשאיר את הילדים בחגיגת היומולדת אז זו תעודת עניות לגן.
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."

• קראתי את כל הסיפור עד הסוף, והתחלתי לקרוא קצת את התגובות שקיבלת,
    בדרך כלל אני מסכימה עם הבנות, אבל הפעם אני בדעה שונה...

זה באמת לא נעים לראות את הילדה שלך לא מקבלת מתנה כשכולם יוצאים שמחים ובידיים מלאות,
    אבל אני חושבת שהגננת התנהגה כראוי.
    אני לא חושבת שהגננת התנכלה לילדה "בכוונה", שנהב ידעה מראש שאם היא משחקת ולא משתתפת היא גם לא תקבל מתנה.
    אי אפשר לנהל גן עם הרבה ילדים, ושכל ילד יחליט שהוא פורש מהפעילות כשמתחשק לו, חייבים להשתמש בעונש כלשהו, שיטת המקל והגזר, אחרת אין שום משמעת ונוצרת אנרכיה מוחלטת.
    אני יודעת שלא נעים לשמוע, אבל לדעתי הורים לפעמים יותר מדי מתערבים, ובכך הורסים את הסמכות של הגננות (ומאוחר יותר מורים). לדעתי זה לא בריא, ואם הכלל שנקבע הוא שילד שפורש לא יקבל מתנה, אז צריך לקבל את זה ולאכוף כשצריך.
    לדעתי גם לא "מעמידים גננת על מקומה" מול הילדה. אם יש משהו להגיד לגננת צריך למצוא את הזמן המתאים, כך שהילד לא יהיה מעורב ב"מאחורי הקלעים" של תחום חינוכו.
    בנוסף לדעתי ילדים בני 3 הם כבר ב"גיל חינוך", וכן, זה כן גיל וזמן נכונים לכללים מסוג שכזה.

• המסנג'ר שלי: [email protected]
  • טוב אני מה זה רגישה בקטעים האלה

[center]

• תודה בנות
  • אמאלה אני בשוק ממה שאת מספרת לי
  • זה בסדר אני גם לא מרוקאית אבל הוצאתי עליה את כל הוריד שיצא לי באותו הרגע.

מבחינתי הסיפור שלה רק התחיל מולי היא כניראה עוד לא יודעת מול מי יש לה עסק
  • טוב בגלל הגן הראשון של עמית בישראל שהיה מזזעזע אני מאוד החלטית
    ואני אומרת אין מצב שהיא נשארת שם
    אין שום סיבה בעולם להעניש את הילדה בצורה כזאת ועל מה? על זה שהיא התנהגה כילדה טיפוסית לגילה???
    אני לא יודעת מה החוקים בישראל לגבי הגילאיים האלו אבל כאן בקנדה אין דבר כזה עונשים אסור וזה חוק אפילו אסור לגרום לילד לעלבון ואני באמת חושבת שככה זה צריך להיות אחרי הכל אפשר לראות את ההבדלים בין הילדים הקנדיים לישראלים וכנראה שאפשר לחנך גם בלי עונשים אם הקנדים כאלו מנומסים וילדים טובים
    בהצלחה מותק והצטערתי לשמוע על המקרה
  • תסלחו לי כן , אבל חינוך , במיוחד לנימוסים מתחיל קודם כל בבית ולא בגן . לא יודעת מה יש בקנדה אבל בארה"ב כן יש משהו שדומה לחדר חשיבה כאן . ילד בגיל 3.5 יודע טוב מאוד מה אסור ומה מותר ואיפו עובר הגבול המותר . לא מדברת על המקרה הספציפי הזה כמתנה היא בכלל לא של הגננת אבל בעקרון זה גיל שכן צריכים להתחיל לשים גבולות ולהסביר אם זה אסור אז למה אסור :מסוכן , מפריע לאחרים וכו' . הם מספיק נבונים כדי להבין .
    מה שהדס עשתה זה נכון אבל לא בנחכות ילדה כעכשיו ילדה "לא תשים " על הגננת בכלל כאמא בצד שלה . אישית היתי עושה את זה שבני שומע רק במקרה שזה היה יומו האחרון באותה מסגרת .
  • הדס קודםם כל אני בהלם מהספסל האדום, בחייאת זה גן ילדים
    שאמור להיות שמח וכיף ויש צורה אם הילד חלילה טעה ובטח
    לא על ספסל כזה.

לגבי היום הולדת, פשוט גועל נפש שהגננת החליטה שאם ילד
    לא משתתף אז לא מקבל מתנה, מה יש לה תסביך עם עצמה?

אני בטוחה שאת צודקת ומשהו שם מוזר, אצלנו ההורים הגיעו
    עד למפקחת שנה שעברה בגלל שלגננת היה קטע מוזר
    היא הייתה מחלקת סוכריות טופי או ארטיקים רק לילדים
    שהתנהגו יפה, אני אישית הגעתי למפקחת כי היה נראה לי מוזר
    להעניש ילד בקטע של אוכל, היא חטפה וואחד מנה מהממונים עליה.

מקווה שיסתדר שם משהו

שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • הדסוש, שכחתי לומר משהו חשוב - גם אצלנו, ואני חושבת שבכל גן אחר - לא מענישים בצורה כזו פוגעת ומעליבה. לא לתת לה את המתנה הפך אותה להיות יוצאת הדופן היחידה שם בין כל הילדים
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • אורטל היא לא אמרה על שום חינוך נוקשה אלא שבגיל 3 ילד בדרך כלל צריך לדעת מה מותר ומה אסור . אני תמיד חושבת שדרך הכי טובה זה הבנה וכבוד הדדי . גם בצבא היה לי חשוב שפקודים שלי ( והיו זמנים שזה היה מעל 130 איש ) יכבדו אותי ולא יפחדו ממני . ככה גם עם בני , הוא יודע מה מותר ומה אסור וגם יסביר לך למה , אם למנוע ממנו לשחק בקומפי אחרי שהוא 20 פעם הדליק וחיבה זה התעלולות ואלבון זכותך לחשוב ככה . מבחינתי זאת דרך ללמד אותו שיש דברים שלא עושים . בני הוא ילד שכל הבית לרשותו , הוא יכול לשחק בכל מקום כל עוד זה לא מוסכן פיזית לו , לא חוסר לו כלום אבל יחד עם זאת הוא יודע שיש דבים שמותר ויש דברים שלא עושים , שלא כל מה שבא לו הוא מקבל וגם יש דרך לבקש .
  • ממי שלי...זה לא משנה אם זה ליצן או סתם לילדה לא בא להשתתף
    הגננת ממני היתה מקבלת צעקות ותלונה שלא תדע מאיפה הגיעה לה...
    הילד חגג יומולדת והמתנות הן מתנות שנקנו ע"י הוריי החוגג ...
    אין לנבלה זכות לא לתת לילד/ה בגלל שלא השתתף
  • אלינה, יקירתי, ברור שאני מסכימה שזה גיל שמותר לחנך, השאלה היא מה הדרך.

למנוע ממנה את המתנה כשכולם קיבלו - זו חוצפה. זו לא שיטת חינוך, עם כל הכבוד.

אפשר להסביר, אפשר לדבר, לא להעליב בצורה כזו פוגעת
  • אני לא רגע לה הצדקתי את הגננת קודם כל כהמתנה לא שלה אלא של ילד שחוגג יום הולדת . אצל בני בגן ילד שממתנהג טוב מקבל מדביקה יפה על החולצה ולא שיפריעו (אחד או גג 3 ) לא מקבלים , אז גם זה אלבון ? אז היא מצפרת אלו שהתנהגו טוב ואלו שלא עושו כך יודעם שיש מחיר לכל דבר . אצלינו היה מקרה הפוך אמא של ילד שכל הזמן הרביץ ולידים אחרים ושהיה נענש (מופרד ושיחק מחוץ לקבוצה כח היה נושך ושורט ) , אמא עשתה הצגה לגננת מול כל הילדים - מנהלת הגן הודיע לא רשמית שברגע שהסכם מסתיים ילד לא ממשיך בגן .
    זה הגיע עד בית משפט באשדוד - אא המתלוננת הפסידה .
  • מה שאת מתארת זה משהו אחר לחלוטין
  • לא לתת מתנה זה בכלל לא נושא מסכימה 100 אחוז. אצלינו בכלל ילד שחוגג מחלק מתנות וגננת רק עוזרת .
    אני לא מסכימה שגיל 3+ זה גיל שעדיין אסור לחנך את הילד .
  • אלינה מה הקשר ממי?
    יש לא לתת סמיילי בגלל התנהגות לא ראויה לבין
    ילד חוגג יומולדת ואני האמא רוצה לתת מתנה קטנה לכל מי
    שנמצא בגן..
    אז אני בעד הדסי..שבסוף שנה תקני מתנה קטנה לכל אחת חוץ
    מלגננת..לא מגיעה לה !
  • לא אמרתי שאסור לחנך את הילד
  • מיכל הקשר הוא שהדס נתנה דודמאות של מקרים אחרים זה הכל . כולו שמתי קו הפרדה בין מקרה צפציפי שהדס צודקת 1000 אחוז ממקרה חינוך ב"שיגרה" רגילה של הגן .
    אותי תמיד מצחיקה הדוגמא שנותנים בקשר ליפן , ששם עד גיל 5 מרשים לילד לעשות כל מה שבא לו ... רק מצחיק שילד ה"משטולל " ביפון לא מגיע ל10 מילד רגיל ו"מחונך " כאן . הרי מיכל הצלך בבית יש נימוסי שולחן לא כלמדו אותו בגן , נכון ? ככה מתנהגים הצלך בבית כולם . אי אפשר להפיל את העניין החינוך למסגרת בלבד . זה מתחיל ונגמר בבית .
  • מסכימה שצריכים להיות חוקים אבל זה מקרה הזוי בעיניי.
    אין לה רחמים לגננת הזאת? מה זה לשלוח הביתה ילדה בלי מתנה?
    מה זה ההתנגחות הזאת?
    נכון ששנהב ידעה את החוקים, היה מקום אולי לגשת לדבר איתה,
    לפתור איתה את הבעיה ואז לתת לה את המתנה.
    אבל לשלוח אותה בלי המתנה????

[./]
  • תודה יקרות שלי אוהבת אתכן
    חיזקתן אותי מאוד
  • תמיד תמיד צריך להיות עם הילד על הדופק זה חשוב

קודם טובת הילד לכל
    ואם תרגישי שלילדה לא טוב אז תוציאי אותה משם
    עד היא תשאר קצת יותר בבית יהיה לה חופש יותר גדול

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • הדסוש, (חה חה מתה על השם חיבה הזה
  • אני כל יום מבררת כל יום שואלת כו יום חופרת
    ועדיין היחס שלה בגלל השנה הבאה מחפיר

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי

• מה
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • מה היא המחליפה של סדאם חוסיין?? הגזימה בטירוף!!!!!
  • מה שהגננת הזאת יצרה זה לא חינוך,אלא גרמה להבדלה של הילדה מהחברים
    שלה וזו פשוט השפלה!!!!
    זו לא הדרך לחנך!!!!
    אני מאוד דוגלת בחינוך ,גם בגן הילד צריך ללמוד את החוקים וכמובן מעשה ותוצאה אבל וזה אבל גדול : יש גם דרך להעניש אני ממש לא חושבת שלהשפיל ילד זאת שיטת ענישה חכמה שהילד יבין וילמד ממנה ...

• זה לא ילד שלי ונורא כואב לי לשמוע על ילד שבכה בכניסה לגן בגלל שהוא רואה שכל הילדים מקבלים מתנה ורק הוא לא
  • תודה בנות חיזקתן אותי יותר בדעתי
  • לא מקובל בכלל!!!! בשום אופן לא צריך להעניש ילד בגלל שלא התחשק לו להשתתף במסיבת יום הולדת!!! ילדים בני 3, זכותם שלא יהיה להם חשק...אני בהחלט לא הייתי עוברת על זה לסדר היום וגם הייתי מארגת פגישה של ההורים שידעו על זה!!!

קבלי
  • או או או את לא יודעת כמה הורים יודעים
  • קראתי הכל וזה נראה לי מאד פוגע להגיב ככה לילד
    במיוחד מה שתיארת ב"עימות" שהיה ביניכן ושהגננת טענה שהילדה משקרת (זאת מילה ממש חזקה)
    בקיצור, תיכנסי בגננת חזק כי מגיע לה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה