סקר היפוטטי... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הנניח יש לך מקצוע טוב שאת אוהבת, ויוכלה לעבוד בו בעבודה מעניינת ומהנה, אך השעות ארוכות ואין אפשרות לחצי משרה וכאלה.
    נניח את צריכה לחזור כל יום ב- 6-7 בערב.

ונניח שהמצב המשפחתי שלכם הוא כזה שאתם בהחלט יכולים להתקיים בצורה טובה על משכורת אחת, אבל לא מפוצצים בכסף ומשכורת שניה הייתה משדרגת לכם את רמת החיים.

מה היית עושה?
    יוצאת לעבוד במקצוע שלך ומשקיעה בקריירה?
    נשארת בבית עם הילד/ים?
    הולכת לעבוד חצי משרה בסתם עבודה שלא מעניינת אותך?

שוב, כל זה זה מצב היפוטטי, תדמיינו לעצמכן ותנסו לחשוב איך הייתן נוהגות....

27 תגובות
עמוד 1
  • הייתי הולכת לעבוד חצי משרה בסתם עבודה.
    לא הייתי מוכנה בשום פנים ואופן לחזור כל יום ב6-7 הביתה.
    יעל, אמא של יונתן
  • גם אני לא מוכנה לחזור בשעה כזו הביתה
    היתי הולכת על חצי מישרה ....

זה בעצם מה שאני עושה היום

קרן

• הייתי הולכת על חצי משרה,
    לא הייתי מוכנה בשום פנים לעבוד עד כאלו שעות באופן קבוע....

שרית,
    אמא של יואבי הנסיך ורותם הנסיכה!!!

יום נישואין
  • שאלה שאין לי עליה תשובה כרגע
  • אם היה לי מקצוע שאני אוהבת ועבודה טובה שאני אוהבת והיא מענינת אותי ומעשירה אותי ואת חיי - נראה לי שהייתי נשארת בעבודה - כמובן שבתנאי שברור לע מעבר לכל ספק הכי קטן שבבית הכל בסדר, הבנות מטופלות היטב, מקבלות (פיזית ונפשית) כל צרכיהן ששעות העבודה הארוכות לא משפיעות עליהן ובעיקר - שיש לי זמן גם אליהן, כל יום - וזמן איכות - ז"א לא רק "לתקתק" מקלחות ארוחת ערב וסיפור לפני השינה. אלא זמן של כיף.

יכולה לומר לך שכרגע כעקרת בית - אני נשחקת מאוד. מאוד. אני עובדת קשה, הלו"ז שלי כפוף לבני ביתי ולא אלי, ולהיות יום שלם עם ילדים בבית - זה לא תמיד כזה כיף (ואני באמת מאוהבת בהן קשות) אז לקחת את מה שיש לך שהוא שלך ולזרוק אותו - נראה לי שיביא בעיקר הרבה תיסכול.

• הייתי שם..היה לי כיף בעבודה ..באתי לעבוד ולא רק לעבודה...
    השכר היה מעולה התנאים פצצה ( משכורת גבוהה מאוד + רכב)
    אבל באיזה שהוא שלב ..אחרי שנה וחצי..השעות הציקו...לא ראיתי את הילד הבעל והבית כמעט, הייתי עייפה ולא היתה לי סבלנות לטיולים ... הכל סבב סביב העבודה...בעלי נאלץ לשנות את השעות שלו לפעמים...בשביל שליאור יראה מישהו מאיתנו... התחלתי כל יום בשעה 7 עד 19 ולפעמים מ 10 עד 02:00 ...
    אז נכון כלכלית המצב היה מדהים כיף עשינו מה רצינו קנינו מה רצינו..מה ליאור הצביע עליו היה כבר בשקית מתנה באוטו... קנינו פשוט מה שרצינו...ועדיין המצב הכלכלי היה פצצות...כולל משכנתא נוחה וקלה לתשלום.. המשכורת שלי שילמה את המשכנתא גן וארנונה..והמשכורת שלו שהיתה פי שתיים משלי היתה לנטו כיף ... כולל חו"ל. להגיד לך שהיום הייתי עושה זאת? בפירוש לא. הכסף הבילויים הטיסות הנוחות לא שווים את זה שאין לי כמעט תמונות אפילו מליאור בגיל שנה וחצי עד שלוש וחצי ...
  • היתי במקום הזה , שרתתי בצבא בעוד שנה היתי צריכה לצאת לפו"ם ומשם דרגת סא"ל יחסית צלולה וזה בגיל 30 , משכורת בסדר גמור הדבר שתמיד התריד אותי איך משלבים את זה עם גידול ילדים בדיוק . ראיתי חברים מבוגרים יותר ואת כל עניין עם ילדים מתגברים במיוחד . למזל טוב או רע גורל החליט בשבילי - נפצעתי.
    השתחררתי , נולד לי בני תוך כדי עשיתי נסבה למקצוע שיאפשר לי לשלב משפחה קודמם כל וגם לעבוד . היתה תקופה לחוצה מבחינת הזמן במהלך לימודים בסטאג' אבל הסדרנו . סא"ל אולי אני רק במילואים אבל אני אמא שיכולה להקדיש למשפחתי כל מה שנדרש מבחינת הזמן . כולל עכשיו אני "במעצר" בית בגלל השיפוץ מזורגג הזה

http://www.holdthatpic.com/
  • מילהבמילה - מה שיעל אמרה.

למזלי, אני יחסית אוהבת את העבודה שלי ועובדת משרת אם, מאד באים לקראתי. המון. בגלל זה אני נשארת (וגם בגלל כמה חברות טובות שעובדות איתי
    המסנג'ר שלי: [email protected]
  • שאלה קשה מאוד

[[[
  • אני חושבת שזה החלטה לא פשוטה
    אבל עם יד על הלב אני אומרת חצי משרה בעבודה לא מעניינת...
    מהסיבה הפשטוה שהילדים שלי יגיעו לבגרות אני לא ארגיש שפיספסתי את הילדות היפה שלהם!
    אז חצי משרה לוקח בגדול..
    מה זה שווה שיש משכורת גבוהה אבל את רואה את הילדים שעה ביום וגם זה שאת מתה מעייפות?? עדיף להצטמצם ולהינות מהחיים
  • ממש לא קודם ילדים אבלללללללל הייתי מוצאת עבודה גם שאני אוהבת עם שעות קטנות יותר

אור של חיי
  • אני הייתי הולכת לחצי משרה אבל כמובן במקצוע שלי

• לא הייתי מוכנה בשום פנים ואופן לחזור בשעה כזו הביתה כל יום...
    אפילו אם הייתי יודעת שהילדים שלי נמצאים אצל אמא שלי- שאני הכי סומכת עליה בעולם...
    כשהתחתנתי עבדתי בעבודה אחרת , הייתי חוזרת הביתה בשעה 19:00-19:30
    והייתי שחוקה ,לא היה לי כח אפילו לשטוף כלים
    פשוט צנחתי למיטה...

אם המצב הכלכלי הוא סביר , הייתי מחפשת לי חצי משרה.
    שיהיה המון בהצלחה בכל אשר תחליטי!

גאיה וקורן שלנו

[]
    []
  • מאז ששלומיקו נולד ידעתי שאין יותר מצב שבו אני חוזרת למשרה מלאה
  • סתם משהו שרציתי להוסיף, א' בד"כ אין כזה דבר שחור או לבן, יכולה להיות עבודה שמעניינת פחות נניח עד 16:00 כל יום.
    ודבר שני, כשהייתי בין י"א לי"ב עשיתי בייבי סיטר על שני ילדים בן שנתיים ובן 8. לקחתי אותם מהגן/קייטנה ונשארתי איתם עד 18:30-19:00 כשההורים הגיעו והיה לי מאוד עצוב עליהם, שההורים באים, מקלחים אותם ושמים לישון. לא הבאתי את יונתן כדי שישאר עם אחרים (למרות שגם עד 16:00-17:00 זה יחסית הרבה).
    יעל, אמא של יונתן
  • אין מצב בעוווולללםםםםם!!!! שאני לא אראה עד הבן שלי עד 19:00 בערב
  • הייתי נשארת בבית עם הילדים
    אבל זה כי זה האופי שלי(פרזיט)

• שעבדתי בגן ילדים ראיתי ילדים שלא רואים את ההורים שלהם בערך עד השעה 7 בערב, ואז הם היו מגיעים הבייתה מקלחות ארוחת ערב ולמיטה וכך כל יום, אמרתי לעצמי שלא משנה מה יהיה לי זה בחיים לא יקרה ולא משנה מה, אני בהחלט מגדלת את הילדים שלי לפחות חצי יום אני כן ייתן להם מזמני. אז כן הייתי הולכת לעבוד בחצי משרה שאפילו אים בקושי מעניינת אותי.

[]
  • אין מצב בעולם שהייתי מוכנה לעבוד שעות כאלה.
    מעניינת העבודה ככל שתהיה זה לא שווה את הזמן האבו דשלי עם הילדים.
    גם ככה זה מעט בשבילי לקחת אותם בשלוש וחצי מהעבודה שמונה הם במיטות כבר...
    וכמו שאמרה יעל, זה לא שחור או לבן, אפשר למצוא משהו שיעניין (אולי פחות אבל עדיין) בחצי משרה.
    [./]
  • אני לא הייתי מוכנה לעבוד עד שעות כאלה, למרות שאני לא שופטת מי שכן מוכנה....
    לדעתי זה הכל תלוי באיך את מקבלת את המצב.אם את מרגישה סיפוק והנאה מהעבודה, ובסופ"שים מפצה את הילדים על ההיעדרות במהלך השבוע, ולא משדרת להם התנצלות/רחמים עצמיים/ כעס עצמי הם יקבלו את המצב ויסתגלו.
    אבל שוב, אני כרגע בשלושת רבעי משרה משעממממממממתתתתתתת שגם לזה יש חסרונות- אני מגיעה הביתה עצבנית לפעמים או חסרת אנרגיות בגלל שכל היום השתעממתי או סבלתי בעבודה
    בקיצור- אין שחור/לבן כדאי למצוא משהו שיהווה פשרה....או לדחות את הקריירה לגיל מאוחר יותר של הילדים

רעות
    הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • זו דילמה לא קלה בכלל. זה ההגשמה העצמית שלך מבחינת התעסוקה מול זמן האיכות שלך עם ילדייך.
    אני חושבת, שאני הייתי בוחרת במשרה קלה יותר מבחינת שעות

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אולי זה ישמע פטטי..אבל אני בקטע הזה מאוד "חומרנית"...הכל עיניין של מחיר

• בצורה ממש לא היפוטטית לא הייתי עושה את זה גם אם המצב שלי היה בזבל.

חשוב לי מאוד הזמן עם הילדה שלי (וילדים בעתיד) ולא מוכנה להשקיע אותו בעבודה
  • תודה
  • אז ככה נכון שלפעמים עבודה מעניינת שאתה אוהב ופורח בה, עם משכורת יפה בצידה - נשמע מאוד מפתה

• זה המצב שלי עכשיו

עובדת אומנם במקצוע שלי אבל לא אוהבת את זה וחצי משרה
  • בפירוש חצי משרה כדי לראות את הילדים גדלים.!!!!!!!!

אני לפני שילדתי את נועה עבדתי עד 19:00 בערב כל יום איתי היה כל היום אצל אמא שלי לא הייתי רואה אותו בכלל!!!
    וכל היום הייתי בדיכאון מזה והכי מעצבן היה שאמא שלי הייתה אומרת לי הוא התחיל לזחול אחורה, קדימה, לשבת, לעמוד יצאה לו שן וכו' ואני לא הייתי שם כדי לראות את זה ראשונה ולשמוח איתו

"אתה הדבר הכי טוב בעולם...
    הדבר הכי טוב בעולם הזה,
    אהבת חיי ,
    הרגש שבי
    איך הכל השתנה שפגשתי אותך......"

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה