הורים לגיל 3-4 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • רציתי לשאול מה התכנית לימודים בגנים בישראל בגיל הזה?
    הכוונה מה לומדים אותיות? מספרים וכו..
    החלטתי להעביר את עמית לגן אחר שהוא יותר יהודי מאשר הגן הנוכחי שהוא קנדי/ יהודי
    אנחנו עוד לא יודעים מתי נחזור לארץ החוזה שלנו מסתיים בעוד שנתיים ואני עוד לא יודעת אם נאריך לכן חשבתי להעביר אותו לגן היהודי יותר כי שם יש דגש יותר חזק על חגים יהודיים ועל לימודים של אותיות גם באנגלית וגם בעברית
    סתם מעניין אותי לדעת מה תכנית הלימודים לגילאיי 3 4 בישראל

נכון לעכשיו עמית יודע את כל הABC להגיד ולזהות את רב האותיות
    הוא סופר באנגלית הוא יודע גם בעברית אבל אני שמה לב שהוא מתחיל לשכוח קצת את הספירה בעברית ולכן פתאום חשבתי שאם נחזור באמת לארת בעוד שנתיים אני מעדיפה שהוא ידע אותיות ומספרים וכו.. גם בעברית באותה רמה

[
10 תגובות
עמוד 1
  • מה אין תגובות???
  • מה המצב מותק?

קיבלת את המייל שלי עם הנייד

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • מצאתי לך גם את זה

www.math.technion.ac.il/~ra/education/tochnit_liba_final_feb_26.doc

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • לא מלמדים אותם בגיל הזה כלום.
    בגיל 4 בטרום חובה יש להם פינה עם אותיות ופינה עם מספרים ומי שרוצה יכול ללכת לשם אבל לא מכריחים אותם.
    בגן חובה (גיל 5) היו מלמדים אותם עם דפי עבודה אבל החליטו לחכות לכיתה א' ולתת להם לשחק ולנצל את הילדות שלהם.
    זה מה שאני יודעת קורה בגן עירייה.
    בהצלחה ותהנו בחו"ל
  • טוטילה

מה זה לא מלמדים כלום

חייב להיות תכנים מסוימים בגן
    גם אם זה לא בדרך ישירה אז זה בדרך עקיפה מלמדים את הילדים

אצלנו הגן חובה הוא נקרא חטיבה צעירה ושם כבר מלמדים את הילדים לכתוב

אותי בגן למדו לכתוב ולהכיר את כל האותיות

ילד צריך לבוא מוכן לכיתה א שהוא מכיר דברים
    הוא לא יכול לבוא אפילו לגן חובה בלי לדעת מה זה עיגול ומשולש

מוזר לי מאוד מה שאת אומרת

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • היי מיריתוש, מה שלומך?

אני אגיד לך מה יואב יודע מהגן, אבל אני גם משלימה הרבה בבית:
    צבעים
    חיות
    צורות
    הפכים
    כמובן כל חג מלמדים לפני
    שירים
    דקלומים
    אני וגופי, חלקי הגוף וחשיבות הנקיון
    ציורים
    הדבקות
    אותיות לא מלמדים בגן בגיל שלא, אבל יואב יודע מפאזל שיש לו בבית...

בטח יש עוד, זה מה שאני זוכרת כרגע....

שרית,
    אמא של יואבי הנסיך ורותם הנסיכה!!!

יום נישואין
  • אה, ונזכרתי גם שהם למדו על זהירות בדרכים,
    ועל הקשרים במשפחה, אמא אבל אח אחות, דודה סבתא וכו....

שרית,
    אמא של יואבי הנסיך ורותם הנסיכה!!!

יום נישואין
  • אני לא יודעת לגבי התכנים, אבל אני יכולה להגיד לך שמנקודת המבט של הילד (בתור אחת שלמדה גם בבית ספר יהודי ואז העבירו אותי לבית ספר קהילתי) אם אתם בכל מקרה מתכוונים לחזור לכאן לדעתי היה מעולה הבית ספר הקהילתי..כשחזרתי ארצה בקושי ידעתי עברית, אבל גם שם היה לי מורה פרטית וגם כשחזרנו לארץ הייתה לי מורה פרטית שעזרה בהכל.
    בקיצור- לדעתי את החגים והעברית תשמרי לבית, ובגן תשאירי איפה שהוא עכשיו.

• היי מירית

בתור גננת לגילאי 3-4 אני יכולה להגיד לך שאין תוכנית ספציפית אותה הילדים צריכים לדעת בסוף השנה.

זה גיל שהם צריכים להכיר את הצבעים, לדעת לספור עד 10 (להגיד בע"פ את המספרים) ולמנות עד 3 (למנות חפצים) ומתחילים איתם בזיהוי אותיות.

הם ממש לא צריכים להכיר את כל האותיות, אפשר להתחיל עם האותיות של השם שלהם... וכך הלאה. אותיות מלמדים בסביבות גיל 5. זה מבחינת משרד החינוך. אבל!!! יש הורים ויש גננות שמתחילות לפני, בהחלט. אבל זו לא חובה.

מה שכן, בהחלט שמים דגש על החגים, עונות, זהירות בדרכים, חכם בשמש וכו'

דבר נוסף, אל תשכחי שילדים בגילאים האלה קולטים מאוד מהר וגם אם הוא יישכח עכשיו הוא ייזכר מאוד מהר כשתחזרו. אל תדאגי

אני עברתי לארה"ב בגיל 10 ותוך חודש כבר דברתי די שוטף אנגלית. ככל שיותר קטנים התפיסה יותר מהירה ויותר טובה

מקווה שעזרתי לך קצת

תמר

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
  • תודה בנות על התגובות
    אז זה לא שאני לחוצה שהילד יהיה גאון אבל מצד שני חשוב לי עכשיו בגיל שהוא מתחיל להבין שידע גם שירים בעברית ושיבין את משמעות החגים מעבר למה שאני מעבירה לו בבית כי אין מה לעשות בגן חוגגים את זה אחרת
    כשהגענו לכאן רציתי גן דובר אנגלית מכיון שזאת הדרך הטובה ביותר ללמוד אנגלית ועכשיו שהוא מבין אנגלית ומדבר אז אין לי בעיה להעביר אותו לגן היהודי ששם הצוות דובר אנגלית ועברית ויש דגש על החגים קבלת שבת וכו... ולא יזיק אם הוא יתחיל ללמוד גם אותיות בעברית כי כמו שאמרתי את הספירה בעברית הוא קצת איבד וחבל לי

אז תודה רבה כן עזרתן מאוד לא רציתי תכנית ספציפית אבל בגדול להבין מה עושים בגנים בישראל בגילאיים האלו
    תודה רבה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה