סיוון

,
אני בהחלט מבינה את רצונך לעזור למעיינוש...

, וזה רצון טוב ומבורך מכל בחינה שהיא. כל הכבוד לך!
למיטב הבנתי, לפי הודעתה האחרונה של מעיין, היא כבר נמצאת בקשר עם עו"ס. קשר עם עו"ס במצבה של מעיין, זה הדבר הטוב ביותר שיכול לקרות. אני קצת לא מבינה מדוע היא זקוקה לקשר עם איש טיפול נוסף? (אני, לצורך הדוגמא) אם היא כבר מוכרת לעו"ס משרותי הרווחה, הרי שקיים טיפול בה, או תחילתו של טיפול. קשר עם איש טיפול נוסף, יכול לא רק שלא להקל, אלא אף ליצור נזק, בכך ששני אנשי הטיפול לא מתואמים ביניהם, ואחת תגיד לה שהיא צריכה לעשות א', והשנייה תגיד - ב'. זה ממש לא רצוי...

מאד ייתכן שיש מקום להתייעצות ולדיעות של בנות נוספות, ייתכן שמעיין זקוקה "לשמוע" מה בנות אחרות חושבות על דרכה ועל אפשרויותיה לעתיד, ובכל, טוב מאד שהנושא הועלה פה. אבל - יש הבדל בין דעתן של בנות הפורום, לבקשת עזרה מפורשת מאיש טיפול נוסף (וכלל לא משנה, לצורך העניין, שהיא לא פנתה בעצמה. גם אם היא תפנה בעצמה, ברגע שמעורב בטיפול עו"ס - אני אחשוב פעמיים אם מקומי להתערב, ואיך.).
זו הסיבה שאני רוצה לדעת איזה סוג של עזרה מעיין מבקשת ממני. ייתכן שכן אוכל לסייע בהכוונה, אך לא בסיוע ממשי וקונקרטי מסוג של "תלכי לכאן... תדברי עם... תתקשרי אל..." - כי זהו מקומה ותפקידה של העו"ס.
מקווה שמובן...

ובכל מקרה - אני מאחלת לה בכל ליבי שהיא תמצא את דרכה הנכונה...

הלוואי שנשמע בשורות טובות!
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T