סקר.....נורא אשמח אם תשתפו.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יוצא לי המון לחשוב על זה והתלבטתי אם לכתוב....אבל אני אשמח אם תשתפו....

1. מה טיב הקשר בין ההורים שלכן/של הבן זוג לילדים?

2. האם יש לכם עזרה כלכלית/פיזית?

3. מה, אם בכלל, הציפיות שלכם כהורים מהסבים והסבתות?.....

ואני יענה -
    1. ההורים שלי בקושי רואים את הבנות.....
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
42 תגובות
עמוד 1

• 1. מה טיב הקשר בין ההורים שלכן/של הבן זוג לילדים?
    אני גרה אצל ההורים שלי כרגע אז הקשר הוא נורא חזק!
    ההורים שלי מגדלים אותה והיא אפילו לפעמים מיתבלבלת וקוראת לאבא שלי אבא
    ההורים שלו לא ראו אותה מעל שנה וגם לא מיתקשרים..
    שכחו שיש להם נכדה ההפסד שלהם

אני גרה אצלהם אז אני חוסכת הוצאת שכירות

ההורים שלי נותנים מעל ומעבר.
    מההורים שלו הייתי מצפה להיתקשר לישאול על הנכדה שלהם מידי פעם

הקשר של ההורים שלי עם תאיר מ-ד-ה-י-ם !!!!!!!! הם אוהבים אותה בטירוף (ואפילו קצת יותר מאת שאר הנכדים
  • 1- ההורים שלי רואים את שקד הרבה יותר ממהורים של בעלי. ההורים שלי חיים באותה עיר, בה אנו חיים. הם שומרים הרבה על שקד. להורים של בעלי אנחנו משתדלים להגיע פעם בשבוע, חמתי מחפשת יותר אינטרקציה עם שקד, מאשר חמי...

2- עזרה פיזית יש מההורים שלי (בייבי סיטר), אנחנו גם סועדים אצלם פעמיים בשבוע (מינימום). עזרה כלכלית- לא יודעת אם זה נחשב, אבל ההורים שלי מאוד נהנים לקנות לשקד כל מיני מתנות (בגדים, משחקים וכו'...). כמובן שעצם העובדה שאנחנו אוכלים אצלם, גם יכולה להחשב לעזרה כלכלית...

3- הציפיות שלי מהסבים והסבתות- שיאהבו את שקד ויתנו לו המון חום ואהבה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
    הורים שלי לצערי בחול כבר כה חודשיים

]
    אנרגיות חיוביות
    ויהי מה
    אלישבע

הורי- אנחנו שם כל יום מתים עליו, מפנקים אותו, מפנקים אותו- אמי שמרה עליו קצת.....
    הורי הבעלול- גרים רחוק ולא באים לבקר- וזה מעולה לי......

הורי עושים לנו קניות מידי פעם, הוריו מידי פעם נותנים כסף.

אין לי ציפיות- אולי שאיפות.....
    הייתי רוצה שלא יתערבו לי בחינוך שלו- היא דוחפת לו אוכל כל הזמן וזה מחרפן אותי.....

אוהבת בשמת

עם אמא שלי יש לבייבי קשר מצוין, והיא במקום הראשון מבחינת הילדה, אחרי אמא ואבא... אמא שלי משקיעה בה המון תשומת לב, הן מתראות לפחות פעמיים בשבוע ובזמן הזה העולם לא קיים מבחינת אמא שלי, רק הילדה.

בייבי ממש-ממש אוהבת את חמי, הוא איש עם לב זהב והיא מרגישה את זה. את חמותי היא פחות אוהבת, חמותי פחות נותנת לה תשומת לב למרות שהיא משתדלת. זה קורה בעיקר בגלל שאנחנו רואים אותם בערב שבת ואז היא מאד עסוקה.

אמא שלי עושה הרבה בייביסיטר, כמעט בכל פעם שאנחנו צריכים. אנחנו אוכלים פעם בשבוע אצל אמא שלי ופעם-פעמיים בשבוע אצל החמים. 2 הצדדים קונים לבייבי בגדים וספרים.

לתת תשומת לב לנכד, להתעניין בהתפתחות שלו ובמה שקורה איתו וזהו... לא מצפה לעזרה כלכלית מכיוון ששני הצדדים לא במצב מזהיר.
  • אורטל
    ההורים שלי מאד אוהבים אותם רואים אותם בערך פעם בשבוע שבועיים
    את אברהם אמא שלי רואה הרבה פעמים כי היא שומרת עליו
    ההורים של בעלי גם מאד קשורים אליהם אבל יותר לאודיה לכן חמותי מסכימה לשמור רק עליה!!!!

כלכלית היתה תקופה אבל לצערי חמותי התחילה להפנות גב
    ההורים שלי מעל ומעבר בקניות
    פיזית חמותי שומרת רק על אודיה ולכן אמא שלי שומרת על אברהם

שחמותי תעזור טיפה יותר מבחינה כלכלית
    ושלא יגידו לי תקחי אותה לקלינאית תקשורת כי היא לא מדברת או למה את לא גומלת אותה וכדו...
    בקיצור שלא יתערבו לי בחינוך

• 1. הקשר בסדר גמור בין הורים שלי יותר טוב כי היא רואה אותם יותר
    עם חמתי פחות

2. אין לי עזרה ביכלל מאף אחד שנינו עובדים ב"ה ומיסתדרים

3. תאמת אין לי ציפיות הם קונים מתנות וזהוא !
    אני בדיעה שאף אחד לא חייב לי כלום
    ככה אני לא מיתאכזבת
    הרים שלי גרים בעיר אחרת , אנחנו בקשר טלפוני איזה 5 פעמים ביום לפחות ונתראים פעם בשבוע .אבא של בעלי גר באשדוד אבל בעלי מדבר איתו מס' פעמים בשבוע אחרי 10 תזכורות שלי שדבר עם אבא שלך .
    כלכלית- אין לנו שום עזרה ואת האמת גם אין צורך. החלטנו מראש שאנחנו סומכים ומצפים רק מאצמינו . פיזית שעשיתי רשיון , עזרו לי עם בייבי סיטר של בני מיוזמתם . הם סירבו בתוקף שנקח בייבי סיתר ומשהו זר יהיה עם בני (פעמיים בשבוע - ערב חמישי ובוקר שישי) מאז שנתיים כבר לא מסתדרים יפה .
    מה שכן ששני הצדדים רואים את בני הוא מקבל תמיד צ'ופר קטן . בגדים וכו' אני קונים לו קונים לו בעקר . קשה לעמוד בסטנדרט הלבשה של בעלי .
    3. מה, אם בכלל, הציפיות שלכם כהורים מהסבים והסבתות?
    לדעתי מצד הורי בני מקבל כל מה שצריך , אפילו מעבר . מצד של סבא שני בלב אני מצפה ליותר כי זה נחד היחיד שלו . הכוונה זה תשומת לב וזמן משחקנין נטו ושם דבר מעבר לזה .לא מצפה לכלום ואז גם לא מתאכזבת .
    http://www.holdthatpic.com/
    הרים שלי גרים בעיר אחרת , אנחנו בקשר טלפוני איזה 5 פעמים ביום לפחות ונתראים פעם בשבוע .אבא של בעלי גר באשדוד אבל בעלי מדבר איתו מס' פעמים בשבוע אחרי 10 תזכורות שלי שדבר עם אבא שלך .
    כלכלית- אין לנו שום עזרה ואת האמת גם אין צורך. החלטנו מראש שאנחנו סומכים ומצפים רק מאצמינו . פיזית שעשיתי רשיון , עזרו לי עם בייבי סיטר של בני מיוזמתם . הם סירבו בתוקף שנקח בייבי סיתר ומשהו זר יהיה עם בני (פעמיים בשבוע - ערב חמישי ובוקר שישי) מאז שנתיים כבר לא מסתדרים יפה .
    מה שכן ששני הצדדים רואים את בני הוא מקבל תמיד צ'ופר קטן . בגדים וכו' אני קונים לו קונים לו בעקר . קשה לעמוד בסטנדרט הלבשה של בעלי .
    3. מה, אם בכלל, הציפיות שלכם כהורים מהסבים והסבתות?
    לדעתי מצד הורי בני מקבל כל מה שצריך , אפילו מעבר . מצד של סבא שני בלב אני מצפה ליותר כי זה נחד היחיד שלו . הכוונה זה תשומת לב וזמן משחקנין נטו ושם דבר מעבר לזה .לא מצפה לכלום ואז גם לא מתאכזבת .

אמא שלי דרה במיאמי אבל רואה ת הילים במסנג'ר כמעט כמעט כל יום....
    אין לי שום קשר עם אבא שלי
    ההורים שלי יותר עוזרים ורואים את ליאן (הם גרים בערד)
    כל נסיעה או יציאה שיש לנו אני מעדיפה לשים אותה אצל ההורים שלי
    ולנסוע עד ערד.
    אמא של נאור עוזרת לפעמים להוציא אותה מהגן ולהשאר איתה שעתיים
    בשבוע וגם זה כאילו עושה לנו טובה.

יש לי המון עזרה פיזית מההורים שלי. כלכלית גם אבל רק דברים שקשורים לליאן
    כי אמא שלי לא מפסיקה להתלהב ולקנות.
  • 1. הקשר מאוד טוב. ההורים של בעלי רואים אותן כל שבועיים בערך. כשהיינו גרים קרוב - היו רואים ביתר תדירות. עכשיו גרים טיפה רחוק, אז רק בסופי שבוע. או שאנחנו באים או שהם.
    ואמא שלי עושה לי המון בייבי סיטר, אז היא רואה אותן לפחות יום-יומיים בשבוע.

2. מאמא שלי יש הרבה עזרה עם הבנות
    את הורי אנחנו רואים פעם בחודש בערך לסופ"ש - יש לשתיהן קשר חם ומצויין איתם, בעיקר עם אמא שלי.
    אמא שלי מגיעה אלינו פעם בחודשיים-שלושה ללילה וזה כיף גדול לכולנו.
    את חמי וחמותי אנו פעם בשבוע לכמה שעות - יובל מאוד אוהבת אותם, מעין פחות מתחברת אליהם.

עזרה כלכלית אין לנו בכלל.
    עזרה פיזית - פעם בשבוע-שבועיים כשאני צריכה לעשות משהו עם מעין בשעות הבוקר (בד"כ ענייני בריאות) משאירה עם חמי וחמותי את יובל וכל הצדדים זורחים.
    את מעין מעולם לא השארתי שם לבד.

הציפייה היחידה מעבר שיאהבו את שתיהן ויתנו לשתיהן יחס שווה שאם אני מבקשת משהו שיעמדו בו (דברים עקרוניים כמו בננות או במבה כשמשתעלות או שוקולד אם מקבלות טיפול הומופטי) מעבר לזה - מה שנותנים מתקבל בברכה.

ההורים שלי בקשר מעולה עם שני הילדים!! אמא שלי מטורפת עליהם. ואבא שלי מעניק יחס מיוחד לקטנה שלי . אם אמא שלי לא רואה אותם יומיים (גרה במרחק 3 דקות נסיעה) היא מתקשרת לשאול אם אפשר לקחת אותם לטיול . היא טיפלה בשניהם כשחזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה ולפני שנכנסו לגנים. עד לא מזמן שמרה עליהם יומיים בשבוע, אחה"צ בגלל שלמדתי ועבדתי.
    אמא של בעלי רואה אותם פעם בשבוע. הקשר טוב. אופק מאוד אוהב אותה וישן אצלה מדי פעם בשישי. את רום עוד לא השארנו אף פעם, למרות שהיא כבר שאלה מתי משאירים אותה

כלכלית עזרו לנו בהתחלה, בחתונה. וההורים שלי עזרו ממש מעט עם הדירה שקנינו (בבניה). עכשיו לשני הצדדים אין ממה לעזור. הם מדי פעם קונים מתנה קטנה, בגד.....
    פיזית יש לי המוןןןןן עזרה מאמא שלי. חוץ משלישי וחמישי, שאלה הימים שהיא עוזרת לאחותי, היא פנויה לעזור לי מתי שאני צריכה. זה נכס!!! .
    ואמא שלי לא צעירה בכלל. היא בת 71 אבל יש לה כוחות ואנרגיות כמו בת 21 . היא מטיילת איתם המון, במיוחד בפארק רעננה עם הברבורים. הם כ"כ נהנים איתה. מלבד הילדים שלי יש לה עוד 10 נכדים . רובם גדולים יותר אבל גם לאחים שלי היתה עוזרת (ועדיין כשצריך).

שיאהבו אותם כמו שאוהבים עכשיו.
    תמר

התחרות שלי
    http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=3719

כנסו ותראו תמונות עדכניות
    http://picasaweb.google.com/lioryb

הבלוג שלי

http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps

• 1-ההורים שלי רואים אותם המון....כמעט כל השבוע
    חמתי פחות...אבל זה בסדר.

2-ההורים שלי היו הגב הכלכלי שלי יחד עם בעלי ב 6 שנים שבהם לא עבדתי
    כולל עזרה בשכירות ,בגדים ונעליים לילדים קניות לבית ספר ועוד...
    בשנה האחרונה הם נפלו כלכלית קשה מאוד והמצב לא מאפשר ואני ממש מרגישה את זה אבל אין לי טענות כלל ובטח שלא דרישות.

3-הציפיות היחידות הם שכשאפשר ויש אז בהחלט לעזור,לא להפוך אותם לבייביסיטרים קבועים ,אבל תמיד כשישנה אפשרות לתת עזרה.
  • 1. ההורים שלי מאוד אוהבים את שחר ואת אורי ורואים אותם לפחות פעם בשבוע אם לא יותר. הם הבייבי סיטר המועדף (והיחיד) שלי

הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009

הורים שלי מדהימים לא יודעת מה היתי עושה בלעדיהם
    You're my heart, you're my soul
  • 1. מה הקשר בין הילדים לבין ההורים שלי אז מצויין ההורים שלי מתים על אביאל וליה עד שאמא שלי התחילה לעבוד שתי עבודות היא גם היה שומרת עליהם ויש להם עוד נכדים אבל אהבה והם עושים סבב שבו הם מזמינים את הנכדים כל אחד ביום אחר לישון אצלם ואנחנו גרים כמה רחובות אחד מהשני.
    הקשר של ההורים שלי בעלי עם הילדים הוא פעם בשבוע והוא בסדר מקבלים אותם יפה. הקשר גם של האחיות שלי מעולה עם ילדיי כי יש להם ילדים באותם הגילאים ואנחנו תמיד עוזרות אחת לשניה וכולנו גרות ברדיוס קרוב קרוב.
    2. אצל ההורים שלי יש עזרה בזה שכל שישי שבת אנחנו אצלם בארוחות וגם בחגים חוץ מזה עם אני צריכה משהו ונתקתי ואין לי אפשרות אז אמא שלי כל הזמן שואלת הכל בסדר אם צריך אני אומרת לה ואז היא עוזרת.
    ההורים של בעלי לאחרונה בחודשים האחרונים אחרי שלא דברתי עם חמתי שנה שלמה והיא ראתה שאני בהריון מתקדם בילד שלישי אז היא החליטה לעזור קצת וכל הזמן שואלת והקשר קצת יותר טוב והיא עוזרת קצת כלכלית.
    3. אין לי ציפיות כי הרבה אהבה דאגה, ויחס ההורים שלי מאוד נותנים וגם האחיות שלי עוזרות לי במיוחד עכשיו שאני בהריון אז אין לי ציפיות שרק יהיו בריאים והלוואי והילדים שלי יהיו כמו הקשר שיש לי עם ההורים שלי והאחים והאחיות שלי אמן.

• טוב....אז אני רואה שאני די לבד כאן.....
  • 1. הילדים שלי מתים על המשפחה שלי והם עוזרים לי המון!!
    הם גרים קרוב ותמיד האחים שלי או הורי קופצים אם אני זקוקה לעזרה.
    הם שומרים על הילדים, מטיילים איתם, משחקים איתם המון וגם מבזבזים עליהם.
    לפעמים אני רואה את אבא שלי עם הנכדים וחושבת שהלוואי והיתה לו כזאת סבלנות אלינו שהיינו ילדים (כנראה שהגיל עושה משהו

• אורטל אמרת שמקבלים המון עזרה, ואני חייבת לציין שאצלנו הקשר הוא דו-כיווני, כלומר מקבלים עזרה אבל גם נותנים...
    בעלי ואני עומדים לרשות ההורים בכל - חשבונות, לקחת לקניות / חלילה רופאים, לדבר עם נציגי שירות, לתקן דברים בבית, לקחת את הרכבים למוסך, ניקיונות אם צריך (בעלי עושה חלונות אצל אמא שלו) וכל דבר אחר שמבקשים.

• מיטל \ לגבי סבלנןת ופינוקים של ההורים שלי גם אני שמתי לב , אפילו דברתי על זה בקיבלתי תשובה שכאשר הם היו הורים הם היו צריכים לחנך כרגע הם מפנקים .
    הורים שלי ואבא של באלי יודעם שאנחנו כתובת לכל דבר והעזרה היא הדדית בכל דבר עם זה בענייני כספים , בנק והשקעות (יש לי גישה והרשאה לכל הח-ן) עד דבר כמו תרגום מסמך מעבירית והחלפת ברזים . אני גם מנסה לעזור לאמא עם הקניות (פשוט באשדוד זול יותר משמעותית או שאני עושה המון דברים לבד ) אז אנו מביאים את זה ןהיא מחזירה כסף פעם בה.. שמצתבר סכום נורמלי .
  • סקר מעניין

[[[
  • 1. קשר מעולה אני חמתי וההרוים שלי שכינים ויש בינינו קשר מיוחד אפילו חמתי ואמא שלי חברותו טובות

..]

[.]

[.

• עוגית מסכימה איתך

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי

יחס חמים ונעים. תמיד נעים .ההורים שלי גרים לידנו...ההורים שלו בבית שמש..את הוריו רואים פעם בחודש ...את הוריי..כמעט כל יום...
    בקרוב הוריי עוברים ואז נתראה אחת לשבוע..

2. האם יש לכם עזרה כלכלית/פיזית? פיזית כשצריך.כלכלית ..אם צריך הם עוזרים כמה שיכולים
  • שני הצדדים מסתדרים נהדר עם עדן והיא איתם
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.

אבא שלי מטורף על אריאל ורואי, רואה אותם כמעט כל יום לכמה דקות בסיבוב עם צ'ומפי הכלב
  • אצלנו הילדים רואים את ההורים שלי כל יום אנחנו גרים באותו מושב.
    מבחינת עזרה- קונים תמיד בגדים, צעצועים וכאלה, בייביסיטר מתי שאפשר ומתי שמתחשק לאמא שלי בלי קשר לצורך שלנו, תמיד יש גיבוי מבחינת להוציא מהגן וכאלה אם אני ויניב לא מספיקים,
    שבתות אנחנו פעם בבית ופעם אצל ההורים של יניב. כשאנחנו בבית זה אצל אמא שלי ארוחות (זו גם עזרה לא?)

מבחינת ההורים של יניב- כשאנחנו באים לשבת בדרך כלל מחכים לנו שם חבילות טיטולים, מטרנה ומגבונים, בחילופי עונות אמא של יניב קונה סטים של בגדים לשני הילדים,

מבחינה כלכלית יצא שגם ההורים שלו וגם שלי עזרו כשהיה צריך (בעיקרון נתנו הלוואה אבל לא מוכנים שנחזיר...)

הילדים מאוד אוהבים את שני הצדדים, ומבחינת הציפיות שלי- אני שמחה ומוקירה כל עזרה, אני לא מצפה לעזרה ולא חושבת שזה מגיע לי.
    [./]
  • 1. הקשר טוב הם אוהבים אחד את השני.
    2. אין לי שום עזרה.
    3. ציפיות יש רק בכריות מאמי

ההורים שלי - טוב הם גרושים אז אני מחלקת את זה:

אמא - רואה את הנכדות פעם בשבוע או פעם בשבועיים (גרה בעיר אחרת), נועה והילה מאוד אוהבות אותה, נועה רצה אליה, נשיקות, חיבוקים, כל היום...
    אבא שלי - נועה והילה רואות אותו באידיאלי, פעם בשבועים, אם אני והוא רבנו הוא לא יראה אותם גם חודשיים.

אמא שלי עוזרת לנו הרבה כלכלית משלמת לנו את המשכנתא ואת הלימודים שלי.
    אבא שלי - גורנישט מיט גורנישט.
    ההורים שלו - הם עוזרים לי להוציא את נועה מהגן כשאני לא יכולה ויש לי ימים כאלה כי אני עובדת או לומדת ואז אני גם אוכלת שם. מדיי פעם הם גם עוזרים לנו לתקן דברים בבית כי אבא שלו חשמלאי ולעומר יש זוג ידיים...

---
    "כי אין לי צורך במכונית בשביל לכתוב שירים
    ואני לא צריך טובות שיעשו לי אחרים
    גם אין לי צורך בגג בשביל למנוע גשם
    וזאת לא אשמתי ואני לא אשם
    אני צריך רק אהבה אני צריך רק את היד
    שתלטף אותי בחושך וכשאני לבד
    רוצה להיות אחד שיש לו כמה חברים
    שלא צריך תירוץ להסתובב עם אסימונים בכיסים"

תמיד רואים את ההורים שלנו של עמית גרים במושב אז באים יותר ושלי גם קרוב לרוב אנחנו נוסעים אליהם ובאים כשאנחנו מזמינים אותם (אין להם הרבה זמן פנוי) אבל רואי וענבר מאוד אוהבים אותם ויכולים שעות להיות שם

עזרה כלכלית נתנו לנו כשהיינו צריכים.. בזמן שבנינו את הבית

אין ליציפיות ... בנתים הכל בסדר
  • אורטליייייייייי מה נשמע?
    התגעגעתי אלייך
    www.YaaraKatz.com

• יו.....אני קוראת את ההודעות שלכן...ופייר.....אני מקנאה
  • מתוקונת הייתי מוסיפה סעיף
    4. מה הבעל חושב על העזרה של ההורים של שני הצדדים או החוסר עזרה..
    אותי זה מעניין
  • אור-טל
  • טלי - את לא מבינה מה זה......איזה דייט ואיזה נעליים היא כלהיום שוכבת פה בסלון, כואב לי, רע לי וכו', בת 80......היא לא מסוגלת לשמור על זבוב....בקיצור זהלא שהיא אישה רעה או משהו - אבל זה מביא לית'עצבים להוריד את הכלבים אלף פעם, וכל היום לשמוע את הדיכאון הזה.....כשהייתי בתשיעי היא היתה פה חודש!! עד שהלכתי ללדת!! קולטת????????
  • איך היא מוציאה את הכלבים בבית?
  • אין לה ברירה שם - אבל היא לא מורידה הרבה ומשתינים ומחרבנים - פה זה בית מלון כולל משרתים

• ארטלי

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה