-
אין מה לעשות יש אנשים שאין להם לב לילדים
את עשית את הצעד הנכון להגיד לילד לבקש סליחה וזה עשית טוב
אני בטוחה שהנסיך שלך כבר שכח מהמקרה ואין צורך להזיכר לו
רק בפעם הבאה שיזרוק שוב אבנים תזכירי לו מה היה
שומרני אל מיצר רע
הגן עלי מכל צרה
שמור אהוביי ובני עמי,
ושמור עלי גם מעצמי
-
סליחה חמודה ..את לא תאהבי את התשובה שלי..
סטירה על היד.
זה שאתה ילד זה לא נותן לך זכות להרוס או לזוק אבנים על רכוש של אחר.
פעם הבאה יזרוק על תינוק בעגלה/סבתא חוצה כביש/עלייך../על אמא שלך...
ומה תגידי..זה ילד ?...
חומד..תזרקי לי משו על האוטו אני תולה אותך.זה מה יש.
האוטו שלי זה כמו הבת שלא היתה/תהיה לי.
ויש כמוני מלא אנשים.
האוטו עלה לי ימבה כסף ואין זכות לאף אחד כולל ילדים לפגוע ברכושי.
תפקידך להעניש את הילד על מעשיו גם בפומבי.
במקרה הזה הנהג צדק. סביר להניח שהייתי מוציאה לך תנשמה..סורי.
אני ריגשי על הילדים ועל האוטו כמעט באותה מידה
-
אני הייתי מסבירה לו שהנהג פשוט עצבני ולא בסדר ושלא יתייחס רק שפעם הבאה באמת שלא יזרוק אבנים על מכוניות
-
יו.. גם שילה עושה את זה לפעמים..
אני הסברתי לו על עניין של רכוש, שזה לא שלנו.. וגם אם זה פוגע רק במכונית ולא מכאיב לאף אחד פיזית, זה עדיין לא נעים ואסור.
לא שהוא הפסיק לגמרי אבל, אני מקווה שזה נכנס לאנשהו.
באמת לא נעים שמישהו צועק על הילד שלך, במיוחד כשאת יודעת שזה מוצדק אבל ממש ממש לא במקום ולא בדרך הנכונה..
עשיתם נכון מאוד שביקשתם סליחה ולא יכולתם לעשות מעבר לכך..
אולי תסבירי לעילאי שהנהג מונית התנהג קצת לא יפה אבל הוא כעס מסיבה מוצדקת..
וזהו, אני לא חושבת שצריך יותר מזה..
מה שבטוח- פעם הבאה הוא לא יעשה את זה..
-
-
סליחה את עומדת מדברת עם מכרה והבן שלך זורק אבנים ועל רכוש של משהו אחר את יודעת אולי הנהג מונית שצעק על הבן שלך שוכר את המונית הזאת ממשהו את יודעת כמה עולה היום להשכיר מונית ממשהו 6000 שקל בחודש בלי להכניס כלום הביתה בתור אישה לנהג מונית אני יודעת כמה בעלי עובד קשה על מנת לעשות 6000 שקל בחודש וכל נזק שקורה למונית זה הנהג שמשכיר את המונית צריך לשלם הוא צעק ובצדק סליחה אבל אולי תחשבי שבזמן שהבן שלך עומד וזורק אבנים על האוטו שלו יש לנהג מונית משפחה שנפרדה ממנו להרבה שעות עבודה על הכביש שאני לא צריכה לספר לך כמה סכנות יש על הכביש וכמה שעות הוא צריך לעבוד כדאי לשלם את השכירות על המונית ואם יקרה משהו למונית זה על אחריותו אז הוא צעק.
את מחנכת את ילדיי שברכוש של אחר לא נוגעים ושאסור לזרוק אבנים אז באמת את צודקת זה פוגע שצועקים על הבן שלך אבל זה היה בצדק מה את רוצה שהוא יגיד לו חמוד תמשיך לזרוק אבנים. וטוב שהסברת לילדך שצריך לבקש סליחה על מעשה שהוא לא עשה ולהסביר לו מה המשמעות של האדם שכעס עליו.
רחל
-
אני הייתי שואלת את הנהג מה קרה? כי בסך הכל דעתך הוסחה ולא ראית כדי לעצור בזמן את המעשה של עילאי.
אני חושבת שדווקא מה שבא אחרי היה מאוד מכובד ויפה שעילאי הבין את החומרה ורצה לבקש סליחה.
ומה עושים לצערי למדתי שמתעלמים כי את אף פעם לא יודעת מה תהיה התגובה - את ציפית שהנהג יגיד בחיוך "סלחתי" "כל הכבוד שאת מלמדת את הבן שלך דרך ארץ ולבקש סליחה" ובסופו של דבר מעשה נכון שעשית פגע בך יותר.
לפני שלושה שבועות לקחתי את הבנים לגינה ציבורית והתיישבתי על הספסל ליד הנדנדה ואריאל שיחק במגלשה ורואי רצה נדנדה אז חיכיתי הסבלנות, אחרי 10 דק' קמתי ניגשתי עם רואי על הידיים ואמרתי לאדון שנדנד את הבת שלו שהיא בת 4 , אנחנו ממתינים בתור, עברו כמה דקות חשבתי שהוא לא שמע, אז הפנתי את תשומת ליבו שוב שנשמח גם להתשמש בנדנה (הנדנדה עם ההגנה)פתאום משום מקום הוא מסתובב אליי ואומר לי "את פוגעת בי, את מדברת לא יפה אליי - לא נותן לך" ואני ככה
-
מיטל - את פעלת בסדר גמור וכל הכבוד לעילאי שביקש סליחה.
אבל אני כן הייתי מסבירה לו שוב את עניין האבנים כי זה יכול לקרות גם כשאת לא תהיי לידו לעצור אותו. אולי הוא רואה בגן... תדברי איתו ותוודאי שהוא הבין עד כמה זה חמור. עכשיו אלה היו אבנים קטנות אבל מחר הוא יכול למצוא אבן גדולה יותר ובטעות לפגוע בילד בגן, חס וחלילה.
לגבי הנהג - אני בטוחה שעילאי יפגוש עוד הרבה אנשים לא סימפטיים

.
alma - את בהחלט צודקת שהגלגל מסתובב אבל יש הבדל בין לא להכיר את חוקי גן השעשועים לבין לא להכיר צורת דיבור מנומסת וקצת כבוד לזולת. לפי מה שאת כותבת האופן בו הוא התייחס אליך כלל לא קשור לחוקי הגן אלא היחס המזלזל שלו לאנשים בכלל.
תמר
התחרות שלי
http://www.tapuz.co.il/forums/apps/spCount.asp?spid=3719 כנסו ותראו תמונות עדכניות
http://picasaweb.google.com/liorybהבלוג שלי
http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=myscraps
-
תודה בנות
-
זה בהחלט יכול לקרות, זה בסה"כ ילד, ומה לעשות- הם לא נולדים מחונכים..
אז נכון שצריך להסביר לו- אחר כך! בבית! כשהוא פנוי להקשיב,
אבל באותו רגע זה להרגיע אותו, לתת לו הרגשה של הגנה. לחזק אותו על שהתנצל ועל האחריות שלקח, ולהסביר לו שהנהג כעס, ולכן היה לו קשה להקשיב.
מיכל
-
תראי, אני אשקר אם אני אגיד שמעולם לא קרו דברים.
אבל ! בגלל שאנחנו מאוד מקפידים לכבד רכוש אחרים
בדיוק כמו שמכבדים את שלנו, הבנים יודעים טוב מאוד
שלא מעניין אותי אם אתה מסיע את המכונית הקטנה ששורטת את האוטו על שלי או על של אחר זה בל יעבור.אני לא מכה אותם ! אלא אם ה גובל בסכנה,
וסטירה קלה על היד לא היתה כוונה לתת לום ביד או בראש...
לא הייתי צועקת על הילד אלא על ההורה. לילד אני הייתי אומרת בעצבים מין הסתם עכשיו להפסיק ומיד . אני בעד להכות בברזל בעודנו חם. לא לחכות עד הבית אלא לסגור כאן ועכשיו. כדי למנוע פעמים באות
-
אני הייתי מבקשת בעצמי סליחה מהנהג
ולאחר מכן מסבירה לילד שלא עושים ככה
אבל ...זה עדיין ילד וכן הייתי חוסכת לו את המפגש השני בלהתנצל בפני בנאדם כזה מגעיל .
הילד הבין , בא, התנצל, וזה מצריך ממנו באמת להוריד את הראש , ואז הבנאדם בא
ומשפיל אותו שוב?
יאללה שילך להז....
-
דבר ראשון, כל הכבוד לך על החינוך
[[[
-
עשית בסדר גמור צריך להסביר להם מה בסדר ומה לא.
נו נהגי מוניות

-
לדעתי עשית בדיוק מה שנכון לעשות....
לא פחות ולא יותר. מדוייק.
הנהג היה עצבני - וזו זכותו. את עשית מה שיכולת ושהיית צריכה לעשות.
-
-
אהבתי את ההתייפיפות ...
אם היו זורקים לכל אחת מכן על האוטו אבנים ...
באמת הייתם מחייכות ואומרות "לא יפה" וזהו ?
-
מיכל
-
מיכל, אם בן אדם מבוגר היה זורק אבנים הייתי עוקרת לו ת'עיניים.
אבל מדובר בילד קטן.
ואם ילד כזה היה ניגש אלי יחד עם אמא שלו ואומר לי "סליחה", ואיך שאני מכירה את עצמי, ואת עצמי אני מכירה היטב, אני הייתי מחייכת לו בחזרה, וגם לאמא שלו הייתי נותנת חיוך. ואני לא מתייפייפת, זה בדיוק מה שאני הייתי עושה וכבר קרו לי מקרים דומים למקרה הזה.
[url=http://www.mamaibebe.com]
[[[
-
האמת שהאבנים באמת היו ממש קטנים וכאלה שמלאות בחול מסביב, שזורקים אותם אז יוצא רק חול והאבן ממש קטנה.
זה פגע בחלק התחתון של האוטו ולא גרם נזק, אפילו לא לכלך.
מיכל - מה קשור להתיפייף?? ברור לי שזה לא בסדר אבל האמת שאם לי היו עושים את זה לא הייתי מגיבה ככה. הוא גם ראה שהילד מבוהל, צריך פופורציות בחיים.
מיטל
-
אז אחרי הבסדר בסדר הזה של הנהג...בלי שהילד ייראה הייתי בועטת
לו באוטו!!!!!!!!!!!!