שאיבת ביציות-המשך לשאלה הקודמת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר ישי,

אתמול- 13/06 עברתי החזרה (השאיבה הייתה ביום חמישי 10/06).

יש לי מס' שאלות:

1. מתוך 7 הביציות שנשאבו 5 היום בשלות. נאמר לי שבעיקרון כולן הופרו, אך 3 הפריות לא היו תקינות, כך שבסוף היו רק 2 הפריות טובות.
    נאמר לי שמכיוון שלבעלי אין בעיית זרע לא הייתה התערבות בהפריה. האם העובדה שרק 2 הפריות מתוך 5 היום תקינות לא עלולה להעיד על איזושהי בעיה?

2. בשל בעיות טכניות עברו בערך 10-15 דקות מהרגע ששמו את העוברים במזרק עד הרגע שהחדירו אותם לרחם. האם העובדה שבמשך הזמן הזה העוברים לא היו בתנאי מעבדה, אלא בתוך מזרק בטמפרטורת החדר לא עלולה לפגוע בהם?

3. לפני שהחדירו את העוברים לרחם ראיתי שיש טיפת נוזל שיצאה מהמזרק. האם יתכן שהרופא לחץ על המזרק בטעות והעוברים יצאו החוצה?

4. שאלה אחרונה: כאשר החדירו את העוברים לרחם בעלי שהיה איתי ראה באולטרסאונד נוזל חודר לרחם ובתוכו שני עיגולים. האם יתכן שהוא ממש ראה את העוברים? האם העוברים נמצאים בתוך נוזל?

מצטערת על ריבוי השאלות.

אשמח לעזרתך.

תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    1. 3 הפריות לא תקינות מתוך 5 שהיו , זה בהחלט לא רגיל. אבל לא הייתי ממהר להסיק מזה מסקנה כל שהיא בשלב זה.
    2. יתכן , אבל מאד קשה להעריך האם היה נזק ואם כן מה מידתו
    3. לא סביר
    4. מה שהוא ראה זה בועיות האויר שמוכנסות לקטטר בזמן העמסת העוברים

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה