האכזבה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הכי גדולה שלי כאמא
    אתמול הילדים סיימו את בית הספר.
    עדן סיימה עים תעודת הצטיינות ייתרה, וכמובן האושר שלי גדול מאוד.
    ואור אור לא עלה כיתה ואמור להישאר עוד שנה בכיתה י. כמובן שאין מצב להשארות שכן הוא כבר נשאר שנה בגן ויוצא שאים הוא יישאר עדן שהיא יותר קטנה ממנו תסיים לפניו את הילמודים. שהוא הגיע הבייתה הרגשתי מהלומה חזקה בחזה ובראש וחשבתי שאני קורסת, ועוד הוא מאשים אותי שבגלל שהייתי מעיפה אותו מהבית אני אשמה בכישלון שלו
    יש בלב משהו שחושב שגם הוא צודק, אבל לעזאזל מה יכולתי לעשות שהוא היה מקלל וצורח. מה להרביץ לו? אז מה שיכולתי לעשות בשביל השקט בבית זה להוציא אותו.
    אלוהים כמה עוד צריך לסבול בשביל קצת שקט בחיים
15 תגובות
עמוד 1
  • קודם כל את אמא מדהימה את עושה הכול הכול בשביל הילדים שלך
    יש דברים שהם לא בשליטה שלנו
    מה עם מסגרת של רק בגרויות
    חשבת על זה
    יש היום הרבה שהולכים עושים בגרויות ומסיימים 12 שנות לימוד

נראה לי שזה יהיה פיתרון בשבילו

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • יש אצלנו פרוייקט אילה וזה בהחלט בשביל לעשות בגרויות, אבל הוא רוצה לסיים גם 12 שנות לימוד ושם לא עושים. כמובן שאים לא תיהיה ברירה אז זה מה שהוא יעשה. למרות שאני ממש קיוויתי שהוא יסיים בית ספר ויצליח. למרות שהוא יכול להצליח גם בלי ה12 שנות לימוד ואים הוא ייקח את עצמו בידיים אז בכלל הוא יכול להצליח שכן הוא ממש אבל ממש חכם.
    האבסורד שהם השאירו אותו כיתה למרות שהציונים שלו בבגרויות שהוא עשה ובמתכונות מעולים ואפילו המורה אמרה שהוא מבחינת לימודים יכול להיות בכיתת המחוננים. אז אים הם אומרים שהוא לא מתנהג יפה בבית הספר, שהאמת זה ממש לא נכון למה הם לא סילקו אותו משם? למה לא העבירו אותו לבית ספר אחר? שכן הבית ספר הזה מעולה ויש בית ספר לילדים עים קשיים.
    היום נלך לערער על ההחלטה ואפילו שיעבירו אותו לבית ספר אחר, העיקר שיעלו אותו כיתה.
  • תקשיבי , פסיכולוגית אמרה לי פעם (בהקשר אחר אמנם ) שהתפקיד שלנו כהורים זה לתת לילדים את הכלים והאמצעים .
    התפקיד שלהם(של הילדים) זה לדעת לקחת ולהשתמש במה שנתנו להם .
    את הרי לא יכולה להכריח אותו לשבת ללמוד
    ולא יכולה להכריח אותו לדבר ולהתנהג אליכם בכבוד
    ואת לא יכולה להכריח אותו להרבה דברים כי הוא כבר גדול ופחות נשלט .
    אבל לפי מה שאני יודעת , כאמא, נתת לו הכל - קורת גג, אוכל , בית ספר ששלמת עליו , נפגשת איתו והיתה לכם שיחה מלב אל לב ,
    נתת לו הכל במובן החומרי והרגשי .
    זה שהוצאת אותו מהבית זה בגלל סיבה אחת בלבד-
    כי למרות כל האהבה שיש לך אליו כבן , את בנאדם עם רגשות וכבוד , ומגיע לך
    שקט בחיים ובבית שלך , ולחיות ללא פחד שישברו לך חצי בית , וכן לגדל את שני הילדים האחרים שלך בשלווה ! כי גם להם מגיעים כבוד וחיים טובים !
    אז בקיצר , יש לו גם אחריות על החיים שלו - וזה שהוא בחר להתנהג בדרכים שבחר- זו אחריות שלו .
    ואם נשאר כיתה בכיתה י זה עסק שלו ואשמה בלעדית שלו .
    את יכולה לתת לו אמפטיה אבל לקחת על עצמך אשמה- זה לדעתי מיותר.
  • לא למדת שמניפולציות רגשיות של ילדים תמיד עובדות עלינו כהורים.
    אני חושבת דווקא שהוא בא ממקום של הגנה הכי טובה זו התקפה כי הוא מבין שהוא תקוע.
    את בעצמך אומרת שיש לו ציונים טובים - אז בעניין הזה את בטח יכולה להיות גאה
    לגבי ההתנהגות-מה את רוצה שהוא יגיד "לא מעלים אותי כיתה כי אני רב, מקלל, צורח על אמא שלי " אז מבחינתו את אשמה.

אני יודעת שאת עושה עבודה מדהימה איתם ועברת שנה ממש לא פשוטה וקלה איתו במיוחד..

לצערי מערכת החינוך היא אטומה - תדברי איתו שיחה כנה שאת מוכנה להילחם איתו ביחד אבל הוא חייב לעשות שינוי.

ותפסיקי לחשוב שאת אכזבה - תסתכלי על חצי הכוס המלאה 2 הילדים שלך מצטיינים בלימודים וזה לא משהו שבא ברגל.ושוב אם הוא מטיח בך אשמות - סימן שזה מפריע לו.
  • אם הציונים שלו טובים למה להשאיר כיתה

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • פנינה כתבה את זה כל כך יפה, שממש אין לי מה להוסיף

• ממי אמרתי לך את מה שאני חושבת
    והראיתי לך את הדוגמא של אחי
    את צריכה להראות לו שאת ממשיכה לעשות את המקסימום לעזור לו, לקבוע פגישה עם המנהלת ולהגיש ערעור על ההחלטה, לתת אפילו חוות דעת של מי שמטפלת כרגע באור ולהסביר להם את ההשלכות של המעשה שלהם.
    אבל אני חושבת שזה לא נתון רק בך אלא בעיקר באור
    את צריכה להראות לו כמה הוא פוגע בעצמו וכמה העתיד שלו זה לא עניין של עיקרון בלבד!!!!
    ויש מסגרות פתוחות שלומדים רק לבגרויות.
    אסור לך לתת לו לעשות טעות כזאת!!!! הוא יאבד את עצמו לחלוטין

ואת אמא מדהימה, זה לא קשור אליך בכלל, ואת לא אשמה בזה
  • כתבו את זה ממש יפה מעליי אבל אני אכתוב את זה שוב..
    זה שאור מפיל עלייך את האשמה, זה לא אומר שאת חייבת לקחת אותה על עצמך..
    בהחלט- לכל מעשה יש תוצאות..
    אתה לא יכול להיות בבית כשאתה מקלל ומשתולל,
    ואתה לא יכול לא להשקיע בלימודים ולהאשים אנשים אחרים.

את חייבת להבין שזה ממש לא את! אור צריך לקחת אחריות על המעשים שלו, על המילים שיוצאות לו מהפה
    וגם על ההשקעה בלימודים שלו..
    ברגע שאת תיהי בטוחה בזה תוכלי להעביר את זה גם לאור.

אני לא יודעת איך זה אצלכם אבל בד"כ פרויקט היל"ה הוא פרוייקט מעוולה! במיוחד לנערים כמו אור.
    אבל- הפרויקט הזה שייך לנערים שנפלטו ממסגרות.
    אולי כדאי לנצל את העובדה שאור עדיין מוכן להיות במסגרת חינוכית מסודרת,
    ולא לחפש לו הנחות אחרות..
    הוא מגיע לבי"ס? אכפת לו מזה שהוא נשאר כיתה?
    דברי איתו, תנסי לגרום לו לערער על ההחלטה ביחד איתך, אבל שלא רק את תיהי בקטע!!
    שהוא יזום, וידבר עם המנהלת ויגיע להחלטות בנוגע לחיים שלו!
    שהוא יבין שהוא צריך להשקיע ולעמוד במילה שלו..

בהצלחה!!
    קבלי מליון
  • בנות כולכןן פשוט מקסימות ובלעדיכן לא הייתי יכולה לעבור את זה לבד
    לאור בהחלט איכפת מזה שהוא נשאר כיתה אבל בקושי הוא ביקר בבית הספר וגם שהיה הולך זה ממש באיחור רב שהיה נשאר לו אולי שעה ללמוד. ממש אבל ממש קשה לו לקום בבוקר וזה מחייב אותי פשוט להיות נודניקית בצורה שמביאה אותי לעצבים מיותרים וגם כך לפעמים הוא לא מצליח להתעורר. אני רוצה שהוא יילך למנהלת לבד ויערער על ההחלטה כי אתמול ששוחחנו הוא ממש דיבר יפה ואים יכתוב את זה על דף יש סיכוי שהם כן יתחשבו בו. הלואי.
    האמת אני כבר קורסת והגוף שלי כבר לא עומד במעמסה הייתי אצל הרופאה בבוקר מוקדם שכמובן לא מצאה כלום חוץ מזה שאני ממש עצבנית ומדוכאת. כל כך כואב לי על יותם שפתאום החלטתי להביא ילד ואני מרגישה שהוא סובל מכל זה. ודוווקא דווקא עכשיו הכל מתחרבן לי במקום שאהיה שמחה שלפחות יש לי אותו אני ממש מרחמת עליו לפעמים.שמרגישה לאן הכנסתי אותו.
  • דבר ראשון - את אמא מדהימה, רגישה ואמיתית!!!!!!!

אני חייבת לומר שהוא יכול להאשים אותך עד מחר - אבל זה שהוא למד הוא יכול לדפוק רק לעצמו על הראש.

מה הוא חשב???? שאם לא לומדים אפשר להצליח?????

יפה, הוא קיבל בוקס לפנים מהמציאות האמיתית - שיקנא באחותו כי מגיע לו!!!!
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • היי סיגלית,

אמנם אני לא נמצאת פה הרבה, אבל עקבתי אחרי הסיפור שלך מקרוב ואני רוצה להגיד לך שאני עובדת בפרוייקט היל"ה פה במעלות ושנה הבאה פותחים מסלול ל-12 שנות לימוד (גמר) וגם בגרויות.
    עכשיו, העדיפות של עובדי היל"ה להוציא את כל הנוער שבא לשם עם בגרויות ולא עם 12 שנות לימוד שבמסלול הזה אין בגרות וחבל. (לבגרות צריך 21 נקודות זכות)

תצרי קשר עם המנהלים של היל"ה אצלכם, תספרי להם מה הבעיות אולי יוכלו לתת לך פתרון שיאפשר לאור לעלות כיתה כמובן בשיתוף המנהלת של הבית ספר אצלכם.
    יש אצלנו נערים שעושים בגרות מלאה בשיתוף עם הבית ספר...
    כמובן, אור יצטרך לעשות כל שיכולתו כדי להגיע בזמן לשיעורים, לגשת למבחני הבגרות שיש לו ושיעורים אם יתנו לו...

אם תרצי עוד פרטים, תכנסי לאתר של חברת המתנ"סים פרוייקט היל"ה.
    ואם את רוצה לפנות אליי, את מוזמנת.
    ---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.

---
    "כי אין לי צורך במכונית בשביל לכתוב שירים
    ואני לא צריך טובות שיעשו לי אחרים
    גם אין לי צורך בגג בשביל למנוע גשם
    וזאת לא אשמתי ואני לא אשם
    אני צריך רק אהבה אני צריך רק את היד
    שתלטף אותי בחושך וכשאני לבד
    רוצה להיות אחד שיש לו כמה חברים
    שלא צריך תירוץ להסתובב עם אסימונים בכיסים"
  • אני כל כך עצבנית, אתמול הוא האשים אותי, היה צריך לקום בבוקר ללכת לקחת מהמזכירות דף ולהגיש ערעור, ואיפה הוא יישןןןןןןןןןןןןן ואני אני נשארת עים כל החרא. למה אני צריכה את זה, בא לי פשוט להפסיק לדחוף אותו ואולי פעם אחת בחיים הוא יבין שהכל זה בידיים שלו ולא שלי. מרוב שהוא סומך עליי הוא לא מתמודד עים המציאות שהוא יוצר לו, וזה מעצבן מאוד.
  • יקירתי קבלי
  • סיגלית מאמי

• סיגלית מאמי -
    את עושה ועשית כל שביכולתך לעזור לאור.
    נראה שהמסגרת הבית ספרית לא מתאימה לו, ותתאים לו הרבה יותר מסגרת אקסטרנית בה הוא יהיה היחיד שאחראי ללהגיע, להכנת השעורים - ואם לא יעמוד בתנאים ובדרישות של בית הספר - יעיפו אותו וגם הגיוס לצבא יעמוד בסימן שאלה... הוא יהיה חייב להבין שלדברים שהוא עושה יש השלכות....
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה