פענוח ציורי ילדים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
4 תגובות
עמוד 1
  • שימי לב שהכתבה נכתבה על ידי גרפולוגית וזה מאוד ניכר.
    יש להבחין בין פיענוח ציורים שמתייחסים אליו כמו גרפולוגיה (ובעיני כמו לקרוא בקפה- זה אותו דבר)
    לבין פיענוח ציורים שלפחות מתיימר להיות יותר מדעי (כלומר, מנסים לתקף אותו בשיטות מדעיות) וכל היחס אליו היא שונה, והפרשנות שניתנת לו חייבת לבוא בשיתוף עם הילד ובתוך הקשר רחב ולא בצורה כל כך פשטנית.
    אם את מחפשת ספרות בנושא- שימי לב לזרמים השונים
    (אני חושבת שהעמדה האישית שלי בנושא עברה..
  • אני תלמידה לשעבר בב"יס לגרפולוגיה ע"ש חנה קורן ...
    לא ניתן להשוות בין גרפולגיה לקריאה בקפה
  • זה באמת מעניין.. ואיך שקוראים את זה ישר מתחילים לחשוב על- איך הילד שלי מצייר.
    אני לא מבינה בזה א-ב-ל- קראת את התגובות לכתבה?
    רובן די קוטלות אותה בגלל שהיא שטחית ולא מדוייקת.
    על מנת לפענח ציורי ילדים באמת צריך עוד ללמוד ולהעמיק. ואני גם מאמינה בפענוח ביחד עם הילד.

זה כמו שלפעמים יוצא לי לעשות טיפול בקלפים, ואני יכולה להבין מקלף שנער בחר
    דברים אחרים לגמרי מאשר הדברים שהוא שם לב אליהם ובגללם הוא התחבר לאותו קלף.
    לפעמים אנחנו נוטים לפרש את הדברים לפי מה שאנחנו רואים.
    ואולי הילד ראה בכלל דברים אחרים?
    =) עמית
  • לא "קנתה" אותי הכתבה הזו.
    אני חייבת לומר שכפסיכותרפיסטית ומטפלת באמנות לשעבר, יש בה מן השטחיות - ולו רק בדרך שבה הוצגו דברים כ"כזה ראה וקדש" - ולעולם, ולעולם(!!!) אין לקפוץ למסקנות נחרצות (כמו: אם השמש היא בצד ימין או בצד שמאל זה אומרים דברים כאלו ואחרים לגבי היחס עם האמא, או אם החלון מכוסה בוילון זה אומר שהילד מסתגר, או צבע סגול מעיד על עומק... ) על סמך "כללי ברזל" שיכולים להתאים למאות אלפי אנשים, בשלבים שונים של החיים, לפחות.
    כי במקרה כזה, זוהי ממש מיסטיקה...
    ומיסטיקה, היא דבר רחוק מאד מטיפול טוב באמנות.
    לא הייתי מסתמכת על הכתבה הזו לגבי אבחון בכלל, ואבחון ילדיי הפרטיים, בפרט.
    יש עוד כל כך הרבה פרמטרים... ממש כשם שכל אדם הוא עולם ומלואו, ומאד ייתכן שאדם שאוהב סגול הוא אכן טיפוס מעמיק ורחב אופקים, אבל השני שאוהב סגול הוא דווקא טיפוס מסתגר, שמרני ומתרחק מחברה ושינויי שגרה...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה