דר' ישי שלום - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני שמחה שחזרת אלינו!!
    יש לי שאלה קצת מורכבת, ואני מראש מצטערת על האורך.
    קצת נתונים:
    ו.א. 8/5, טיפולי גונאל F ואוביטרל, טיפול IUI ביום 20/5.

בטא:
    30/5 - 5
    6/6 - 26
    8/6 - 80
    15/6 - 1553
    27/6 - 9414
    29/6 - 11292

US:
    24/6 - שק הריון תוך רחמי אחד בגודל של 0.5 ס"מ (בסימן שאלה)
    29/6 - שק הריון תוך רחמי בגודל של 0.8 ס"מ עם שק חלמון בתוכו.

ביום 24/6 כשעשיתי את הUS הראשון הרופא אמר שקרוב לוודאי שמדובר בהריון לא תקין (כי הגודל לא מתאים לשבוע).
    ביום 29/6 ב-US אצל הרופא המטפל נאמר לי כי משום שבזמן הזה התפתח שק חלמון והבטא המשיכה לעלות, מאוד יכול להיות שמדובר בהריון תקין ושאין משמעות לקצב העלייה של הבטא בשלב זה.

נשארתי קצת מבולבלת כי לפי כל מה שקראתי עד עכשיו קצב עליית הבטא לא ממש תקין (איננו מכפיל את עצמו) וגודל שק ההריון לא תואם את השבוע. יש לציין שאת השלב הקשה נפשית כבר עברתי והשלמתי עם אי תקינותו של ההריון, לכן אני מוכנה לכל תשובה.

לאור הנתונים שלעיל, מה דעתך? האם הקצב של הבטא אכן חסר משמעות ברגע שרואים התפתחות של שק חלמון, או שבכל זאת זה מצביע על המשך התפתחות שכנראה איננה תקינה?

תודה רבה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    אני מסכים שלקצב עלית הבטא יש משמעות רק בשלבים הראשונים של ההריון. אם אני מחשב נכון , ב 29/6 היית צריכה להיות בשבוע 7 להריון. בשבוע כזה צריך לראות עובר ברור עם דופק. רוב הסיכויים לכן הם שההריון אינו תקין

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה