מה הייתן עושות אם... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הילד שלכן היה מתנהג לא יפה לילד אחר.
    אני לא מדברת על מרביץ/נושך /דוחף שאז ברור שהייתן מעמידות אותו במקום וזה טרוויאלי..
    אני מדברת על סיטואציה חברתית שלא נוחה לילד אחר והילד שלכן הוא זה שיצר אותה..
    הייתן מעלימות עין? נותנות לילד השני להתמודד לבד? הייתן מצפות מהאמא של הילד הנפגע להתערב?

אני מדברת דווקא מתוך העמדה של האמא שבנה נפגע
    ילדה אחת (שהיא מקסימה ואני מכירה אותה טוב) יזמה משחק עם ילד נוסף- שניהם נגד הבן שלי, האמהות לא התערבו. בסוף התערבתי. אבל זה לא העניין. השאלה שלי היא מה אתן הייתן עושות אם אתן הייתן ההורים של הילד הפוגע?

תשובתכן הכנה בלבד.. גם אם לא נעים לכן להודות ואתן חושבות שלא הייתן מתערבות נגד הילד שלכן,

אני שואלת כי אני בטוח הייתי מתערבת להפסיק אותו ויכול להיות שאני לא צודקת בזה...
13 תגובות
עמוד 1
  • אני לא הבנתי מה זאת אומרת שניהם נגד הילד שלך? מה בדיוק היה נגדו?
    אני חושבת שזה תלוי- עם מי יש עסק לילד שלי

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • האמת שאני לא יודעת מה הייתי עושה. זה מאוד תלוי בסיטואציה.
    תלוי כמה הילד נפגע, תלוי מה בדיוק קרה שם ואם הילד בכלל רוצה שאני אתערב.
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • נראה לי שהייתי מתערבת. זה שאלה של חינוך ואין בעיני הרבה הבדל בין להרביץ לילד לבין להתעלל בו בדרך אחרת. שניהם כואבים.
  • בדיוק בחמישי שעבר הסברתי לבכור שלי למה זה לא יפה לכנות ילד(שבמקרה גם אוטיסט ובחוק שילוב הוא נמצא איתו באותו הגן) "מכשפה".
    הוא אמר לי:"אבל אמא אנחנו משחקים ככה וקוראים לחן מכשפה. הוא בורח ואנחנו רצים אחריו.
    זה מאוד הטריד אותי ופניתי לגננת שלו וסיפרתי לה על כל העניין. היא מצידה אמרה שמעולם לא שמעה ולא ראתה-אני נעשיתי מוטרדת אף יותר....

בטח שהייתי מתערבת. הייתי מתווכת לילדים את הסיטואציה. ילדים נוטים להיות מאוד אכזריים, ואם את יכולה להסביר או לתת דוגמה אישית שתעזור להם להבין איך כן צריך להתנהג, אז עשית את שלך. ממש לא מהנקודה של להטיף.
  • באיזה גיל מדובר ?
  • אוקי- תודה, אז אני מבינה שזה באמת לא שחור לבן וגם חלקכן הייתן מתערבות,
    הסיטואציה היתה משחק תפקידים, הם שיחקו בלהיות הורים שלו, ומסתבר שהורים כועסים מאד, נזפו בו ושמו אותו בעונש והוא ישב על הכיסא, הביט בריצפה ואפילו לא הסתכל עלי -
    לא ידע להפסיק את המשחק ובטח לא בכה או בא אלי- התכנס לתוך עצמו.
    מבחינתי- בוודאי שהייתי צריכה להתערב- כי אני אמא שלו, ולא מסוגלת לראות את זה מהצד.
    אבל אני חושבת שגם אם הייתי בצד השני הייתי מתערבת ועל זה אני מבינה שאין קונצנזוס ואחרות לא היו מתערבות.
    חשוב לציין שלא מדובר בילד שלא יודע לעמוד על שלו- גם מול ילדים אחרים כשזה אחד על אחד בגן, ועם הרבה ביטחון עצמי בסיטואציות קבוצתיות, אבל פה היה שניים מול אחד- וזה כנראה היה גדול עליו..
  • קושקושוני מדובר בגיל 3..
  • בסיטואציה הזו הייתי מיתערבת אם הייתי מרגישה שהביטחון של הילד שלי יורד או שהוא ניפגע ואני משערת שזה מה שקרה שם!
    הילדים מיבחינתם חיקו את ההורים שלהם, מה שהם רואים בבית הם עושים.
    כניראה שהבן שלך לא רגיל לזה ולכן הגיב ככה וניכנס בתוך עצמו
    טוב שהיתערבת..אני לא הייתי מטיפה להם אלא פשוט מסובבת את הסיטואציה ..
    איכשהו הייתי מוציאה אותו מהעונש כי הוא כבר חשב על מה שעשה ועכשיו הם יכולים להמשיך לטפל בילד שלהם להאכיל אותו לשחק איתו וכו'.
    בקיצור פעלת נכון..
  • תלוי בגילאים.
    לא מתערבת כל עוד אין אלימות בין פיזית בין מילולית.
    שילמדו להתמודד עם אחרים.
    אצלי הם יודעים שאם מישהו מקלל מסובבים את התחת והולכים
    לא צריך להכנס למיטה חולה..ילדים מקללים מדברים מגעיל לא שווים
    את היחס שלי או של הבנים שלי.
    במקרה שתיארת לא הייתי מתערבת זה הליך למידה
    כל אחיד צריך להפיק לקחים בדרכו שלו בלי התערבות שלנו.
  • גם אני לא הבנתי מה זה "משחק נגד הבן שלי" אבל - אם הילדה שלי הייתה פוגעת בילד/ה אחר - בהחלט הייתי מתערבת. ובעיקר הייתי עושה איתה שיחה ב-4 עיניים. מסבירה לה שמה שעשתה פגע בצורה זו או אחרת בילד האחר וכד'... והייתי מצפה מהורים אחרים שגם יתערבו אם הילד שלהם היה פוגע בבת שלי.
    אישית היו כמה מקרים שילד לדוגמא חטף צעצוע מהיד של הבת שלי לדוגמא והאמא הגיבה בחיוך ובצחוק בזמן שהבת שלי הייתה בהלם.... אבל מה? אני מרחמת על הורים כאלה כי בסוף זה יבוא להם בהפוכה. היום זה צעצוע או "משחק נגד" אבל אם ההורים לא מתערבים מחר זה יכול להיות גם דברים אחרים לגמריי...
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • הנכון זה לא להתערב, אלא לתת להם להתמודד לבד גם אם הם בעמדה חלשה,
    אבל אני יכולה להגיד לך שבפועל אני מלא מתערבת אם אני רואה את הילד שלי "מתלבש" על ילד אחר או שילד אחר מציק לו, וכך גם הורים אחרים (שנתקלתי בהם בגינה או בגן)

מיטל
  • אני מכירה את זה מקרוב...
    לאחי יש שתי בנות בהפרש צמוד של שנה וחודש...
    כל פעם שהן נפגשות עם הבן של אחותי (שהוא בגיל של הגדולה)
    הוא והגדולה משחקים ביחד ולא מוכנים לתת לקטנה להתקרב אליהם
  • תראו, בגיל 3 הילד עוד צריך תיווך של מבוגר שיאמר לו מה נכון ומה לא נכון לעשות. הם נמצאים בשלב אגוצנטרי שבו הם המרכז ולא ממש מעניין אותם מה האחר מרגיש. וחוץ מזה - בשביל מה אנחנו הורים אם לא בשביל לחנך את הילדים? להכין אותם לחיים? והילד הנפגע עדיין צריך את ההגנה של המבוגר. אני לא מדברת על גילאים גדולים שבהם הילדים יודעים מה נכון ומה לא מצד אחד וגם יודעים "לסדר את העניינים" מצד שני. במקרה כזה באמת עדיף להתערב כמה שפחות ולתת להם להסתדר בעצמם (אלא אם כן מעורבת אלימות). אבל גם כאן, אם מזהים משהו שחוזר על עצמו - צריך לשבת עם הילד ולהסביר לו מה לא בסדר
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה