העדפת נכד אחד על פני אחר... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • האם נתקלתן בהתנהגות כזו אצל סבא/סבתא?

אצלנו יש העדפה לילדים של גיסתי....וזה מחרפן אותי....אני כל הזמן מפחדת שהילד שלי מרגיש....

24 תגובות
עמוד 1
  • כן. מוכר מאוד מאוד מאוד.
    אצלנו יש העדפה כל פעם לנכד הקטן ביותר, כך היה גם עם הילדים, כל פעם הקטן היה המועדף (ויש 6 כאלה...)
    מעין היתה המועדפת עד שנולדה יובל.
    זה היה מורגש מאוד. כשמעין היתה באה אף אחד אחר לא קיבל יחס, זה הגיע למצבים שביטלתי הגעה אליהם מידי פעם כדי שגם שאר הנכדים יקבלו מעט יחס.
    כיום יובל המועדפת.
    לא נותר זכר לכך שמעין היתה פעם הראשונה בליבותיהם.
    כשמעין היתה המועדפת זה הפריע לי מאוד.
    כיום למדתי לנצל זאת לטובתי ובוקר בשבוע שמעין הולכת לקלינאית תקשורת יובל מבלה איתם.
    מדובר כמובן על חמי וחמותי.
    אצל הוריי אין דבר כזה.
    כל הנכדים הילדים ובני הזוג יכולים להיות בבית ועדיין כל אחד ירגיש שהוא קיבל את היחס האישי שלו, בעיקר הנכדים.
    הדבר היחיד שאני מקפידה עליו הוא שמעין תיכנס לפני יובל לביתם ע"מ שהיא תקבל רגע את היחס שלה לפני שיובל תתפוס מקומה.
    אנחנו כמובן נותנים למעין פי 100 ע"מ שלא תחוש בהפליה הברורה מאליה.
    היא לא כ"כ אוהבת ללכת לשם....

• גם אצלנו זה בצד של בעלי....

כל כך רע בלב.....

לפחות את יודעת שאצלך זה לא הילד, אלא גילו המופלג

• בדר"כ כל זה נובע מכך שהחמה מעניקה יחס מעודף לבנותייה וכך גם לילדים של בנותיה יותר מאשר לילדים של בנה.
    וזה הוכח לא רק אצלי אלא אצל המון מחברותיי.

[]
    []
  • אצלנו היחס המועדף הוא אלינו בד"כ אז אין לי טענות אבל לפעמים כשהנכדים
    האחרים מגיעים אני מרגישה לא בנוח עם ההפליה הברורה הזאת...

• תאמתי אין לנו את זה כי יש רק את אופק ועוד תינוקת לבנתיים אולי דברי איתם עם זה מציק לך
  • לאמא ואבא של יש רק את ליאן
    אז בינתיים היא המועדפת עלייהם
  • איזה נושא כאוב....
    לחמתי יש רק את השניים שלי והיה בינהם אפליה מטורפת לטובת אופק- זה הכי פוגע כי הם אחים מאותו האבא! לא תגידי מילדים שונים.
    בקיצור הבלגתי הבלגתי עד שיום אחד התפוצצתי עליה ומאז יש שיפור ניכר אבל עדיין אני מרגישה...
  • להורים שלי ושל בעלי יש רק את שקד, כך שאין לי דוגמה אישית.
    אבל לסבתא שלי (שתזכה לחיים ארוכים ובריאים

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אצל אבא שלי אין שום אפליה לאף נכד

אצל ההורים של בשן, יש הפליה ברורה, לכן אנחנו נוסעים לשם לשבת רק אם אף אחד מהאחים הנשואים של בשן נמצא,
    בשן לא מרגיש את זה באותה עוצמה אבל אני מרגישה מאד....

• אצלנו אלה ואורי הם היחידים משני הכיוונים ככה שרוצים אותם בכל מקום....
    יש הפליה מצד אמא שלי לדעתי היא יותר קשורה לאלה אבל היא לא מודה...

אבל בהקשר למה שעינבר רשמה-
    כשהייתי קטנה הייתי בלונדינית ונחשבתי לאטרקציה בצד המרוקאי של המשפחה.
    כל פעם שהייינו באים הייתי מקבלת יחס מועדף (ואיזה יפה את וכו')
    ולאחותי היו מתייחסים פחות (לפי הסיפורים של אמא שלי)
    אמא שלי שרצתה לאזן לאחותי הייתה כל הזמן אומרת בכל רם שאחותי יותר יפה, ונותנת לאחותי יחס מועדף....
    בקיצור מה שאני באה להגיד זה שמה שאני זוכרת מההליכה לשם זה לא את היחס המועדף אלא שאמא שלי הייתה מתייצבת ליד אחותי. שנים סחבתי את זה ולא הבנתי מה מפריע לי, וכשפתחתי את הנושא מול אמא שלי היא הסבירה את זה מהכיוון שלה ומהרצון שלה לעזור לאחותי... אז יותר הבנתי. ועדיין מכל האנשים אתה רוצה שאמא ואבא יהיו לצדך...

בקיצור ענבר זה שאתם נותנים למעיין פי 100 תשימו לב זה הכל...
    [/]/]
  • כשנועה היתה קטנה ועוד לא ידע לדבר כל כך היתה העדפה ברורה לנכד הגדול (חצי שנה מעל נועה) ואז איזה יום אחד הינו במסעדה חמותי וכמה גיסים שלי ואני ואמרתי לה שיום אחד נועה תשים לב לאפליה ואז היא (חמותי) תצטער על זה ומאז יש שיפור ניכר.
    בייחוד בגלל שנועה כבר למדה לדבר רצוף ויודעת לבקש את התשומת לב שלה...

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.

---
    "כי אין לי צורך במכונית בשביל לכתוב שירים
    ואני לא צריך טובות שיעשו לי אחרים
    גם אין לי צורך בגג בשביל למנוע גשם
    וזאת לא אשמתי ואני לא אשם
    אני צריך רק אהבה אני צריך רק את היד
    שתלטף אותי בחושך וכשאני לבד
    רוצה להיות אחד שיש לו כמה חברים
    שלא צריך תירוץ להסתובב עם אסימונים בכיסים"
  • אצל אמא שלי אין שום אפליה, אפילו כשגם אני וגם אחותי נמצאות שם ביחד, היא נותנת יחס מדהים לכל אחד מהנכדים.
    אבא שלי מעדיף את יהודה על פני חיים או אחיינית שלי, אבל נראה לי שזה בגלל שהוא גדול יותר ואפשר לנהל איתו כבר שיחות ויש לו חוכמות משעשעות.
    הקטנים פשוט פחות מעניינים אותו.

מירי, אמא לשתיים וחצי
  • זוהריקה - תודה מאמי
  • אמא שלי אמרה לי בפרוש שהנכד המועדף אליה הוא ניצן
  • בהחלט מוכר ואצלנו כואב במיוחד.
  • למזלי אין אצלינו אפלייה לא מצד הורי ולא מצד הורים של בעלי

[[[
  • מוכר, אבל לא על הילדים שלי. סבא בסבתא שלי אהבו את בני הדודים שלי יותר מאשר אותנו (אותי ואת אחיי ואחיותיי). אני זוכרת את זה עד היום, איך שכשאנחנו באנו אליהם, הם בקושי התייחסו (בעיקר סבתא שלי, סבא שלי היה מאוד חולה), ואיך שבני דודים שלי הגיעו - פתאום התעוררה, פתאום נשלפות מתנות וממתקים מהמגירות - שלא הגיעו אלינו כמובן...... אמנם זה כואב ולא נעים, אבל התגברתי. (אני רק אציין שאנחנו גרנו רחוק מהם ובאנו לבקר פעם ב...) אני לא כועסת, היא כבר לא בין החיים ממזמן ואני משתדלת לדון לכף זכות, בייחוד אדם אינו בין החיים צריך לדון לכף זכות.
    אל תתייחסי יותר מדיי. הילדים נפגעים ושמים לב להכל - אבל הם ישרדו את זה. במה זה בא לידי ביטוי? ביחס? - תני להם את יותר יחס. במתנות? - תני להם את מתנות בכל פעם שאתם נוסעים אליהם..... שתדעי לך שמי שנפגע מכך בראש ובראשונה אם הסבא והסבתא, שהנכדים יתרחקו ולא יבואו לבקר אותם לכשיגדלו, וזה חבל....
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • יוווו אני קוראת את ההודעות שלכן וממש כואב לי....
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • להורים של בעלי יש רק את עדן ולהורים שלי יש 4 נכדים וכולם מקבלים בדיוק את אותו היחס ממהורים שלי.
    בלי רע לא היינו מעריכים את הטוב!
    שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • נו, לא סתם אומרים "צרת רבים חצי נחמה"
    מה תגידי על זה ששלושת ילדיי הם הנכדים היחידים אצל שתי המשפחות וההורים של בעלי בכלל לא שמים קצוץ עליהם?
    ולא על בעלי..שזה כואב באותה מידה
  • אצלנו אין הפליה משני הצדדים.
    אני יודעת שאצל הורי עילאי הוא המועדף אבל הם לעולם לא יראו את זה.
    אם קונים משהו - זה לכולם,
    אם מגיע נכד אז הוא מקבל את כל היחס ותשומת הלב,
    אם לוקחים מישהו ליום כייף - כולם יזכו לזה.
    טוב... יש רק את הילדים שלי ועוד נכד אחד....

יואו אורטל, הרגת אותי מצחוק.

• אצלנו אין אפליה, אבל יש השוואות וזה מעצבן קצת אבל זה המצב..דווקא מהצד של ההורים שלי.
    אני לא מרגישה שאוהבים יותר או פחות, אבל אמא שלי חופשי משדרת מי חכם לדעתה ומי לא, היא "טרחה" להגיד לי שהבכור שלי יותר יפה מהשני
    ועוד כל מיני אינפורמציות שהייתי מעדיפה שישמרו לעצמם,
    אצל בעלי זה פשוט- אף אחד מהנכדים לא מעניין במיוחד את הסבתא
    ועם הסבא- מי שמעוניין לשמור איתו על קשר הוא מאד מעונין ומשקיע בדרכו,
    בכל מקרה, הכי חשוב שאנחנו לא נדרג...
    אין הרבה מה לעשות ואין דרך לשנות אותם, במיוחד לא כשזה מהצד השני
  • מהצד שלי בעלי אין - הם אנשים מאוד פשוטים
    אצל אבא שלי יש לו רגעים שרואי תופס מקום יותר מאריאל- אז אני מעירה וממתנת את הענין
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה