צריכה עצה בקשר לגמילה בגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אז בשעה טובה ומוצלחת התחלתי גמילה ליותם!
    כבר שבועיים שאני באה לקחת אותו מהגן הוא עושה (ביחד איתי) פיפי בשרותים, מחליפים לו לתחתונים ועד הערב הוא עם תחתונים. בסופ"ש הוא היה רק עם תחתונים.
    הוא עדיין לא תמיד אומר לבד אלא אני לרוב אומרת לו בוא נעשה והוא משתף פעולה.
    בגן בקבוצת הגיל שלו יש ילדים בגילאי שנתיים עד שנתיים וחצי, ורק ילדה אחת גמולה.
    מראש שמעתי את הגננת אומרת לאיזה אמא שגמילה עושים בקבוצה של שנה הבאה אבל שתקפוץ לי! אמרתי לה שיותם אחה"צ עם תחתונים והיא היתה נחמדה ואמרה לי שאני אביא לו תחתונים וכו' והיא תתחיל בלהחליף לו שהם יוצאים לחצר.
    היום עשינו את זה פעם ראשונה. וברח לו קקי במגלשה, הם נורא כעסו (אני מקווה שלא בפניו..
13 תגובות
עמוד 1
  • לא נשאר הרבה עד שהם יסיימו את השנה
    בסוף שנה אין להם סבלנות בגן לדברים האלה

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • נראה לי שבמקום לשגע אותו, חכי לגמילה מלאה לחופש..
    יש עוד פחות מחודש עד שהם יוצאים לחופש אז זה לא כזה נורא.
    תשמרי על הגמילה בבית- אחה"צ, תחזקי אותה.. כדי שהוא לא יישכח ממנה לגמרי.
    ועוד חודש- בשניה שנגמר הגן תעשו את זה מושלם..
    באמת לגננות כבר אין כוח, הדבר היחיד שהן חושבות עליו עכשיו זה החופש..
    וחוצמזה שזה באמת לא נעים שבורח קקי, ועוד על המגלשה..
  • אם התחלת בגמילה וזה הולך לכם טוב בבית, תמשיכי
    לפחות בבית תעשי לו סדר של הורדת טיטול ועוד שבוע הדברים יראו אחרת השינוי אצלם הוא מהר מאוד.
    לגבי הקקי- מה לעשות בורח לילד - יש לאריאל ילדה בגן שהיא כבר בת 3 ומסתבר שפיפי היא עושה לבד וקקי היא לא מוכנה לעשות בגן בכלל ואם כבר לוחץ לה היא מבקשת טיטול ומשתפים איתה פעולה, אמא שלה אמרה לי שזה קורה גם בבית שלהם
    יש הבדל בגמילה של פיפי וגמילה של קקי - עם הפיפי יותר קל להם, ד"א אריאל עושה לדוגמא קקי רק בבית ולא בגן אומנם בשירותים או בסיר כשבא לו.

אל תתייאשי, כמו שהבנות אמרו לך אוטוט חופש לפחות את החלק של הבית תעשי שזה ימשיך ולא תהיה נסיגה
    בהצלחה
  • יש שתי ברירות..
    א אם שנה הבאה הוא לא עובר לגן עירייה אז חכי ..הוא באמת לא נשמע לי מוכן.
    ב תני פרס וזה מה יש..הילד יבין ויעשה מה שצריך איפה ומתי שצריך.

מדגישה בכל זאת..אל תשאלי כל כמה דקות אם צריך פיפי/קקי זה צריך לבוא ממנו..
    אותך גם לא שואלים אם יש לך פיפי כל הזמן נכון? אז גם אותם לא שואלים...
  • מיכל - כנראה לא הבנת..הוא גמול בבית,
    משתף פעולה באופן מלא ואפילו מתלהב! בגינה הוא מראה לכל הילדים את התחתונים שלו, ומזמין אותם לראות איך הוא עושה פיפי בעץ
  • אם ככה יפה שלי...אל תתני לגננת להרוס וסליחה לא מעניין את את הטוסיק שזה
    סוף שונה
  • זה מעצבן...אבל אין לך כל כך הרבה אופציות..אם הוא ממשיך שם שנה הבאה אז את לא רוצה להתנגח בהם

• טוב, אז יש פה שני עניינים:
    1) זאת באמת בעיה אם הוא לא אומר שהוא צריך קקי או פיפי. השאלה היא אם הוא לא אומר כי השפה שלו עדיין לא טובה או שהוא פשוט לא יודע לזהות שהוא צריך פיפי או קקי. אם זה בגלל השפה - לדעתי תחכי עד שהוא יוכל להתבטא טוב בעניין. אם זו הסיבה השניה - זה משהו שלומדים אותו! ואת צריכה כל הזמן להסביר לו שכשכואבת הבטן, אז הולכים לשירותים לעשות קקי, וכשמרגישים שהפיפי עומד לצאת - צריך לעצור אותו וללכת לשירותים...

2) חוסר ארגון של הצוות לקראת גמילה! הגמילה צריכה להתבצע תוך שיתוף פעולה מלא שלך עם צוות הגן! גם המטפלת וגם המנהלת צריכות להדריך אותך ולתכנן איתך את דרך הפעולה של הגמילה. אצלנו למשל, 3-4 ימים היא הייתה בלי טיטול רק בבית, + כל השבת בלי טיטול, ואז בראשון - גמילה גם בגן!
    וברור שהוא יפספס בימים הראשונים בגן, איזו שאלה???? לא ראיתי ילד שהתחיל גמילה ולא פספס...
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • בגדול אני מסכימה עם מיכל
  • הי,
    הייתה לי אותה בעיה בדיוק עם אורי. הוא היה גמול בבית ובגן לדבריהם לא שיתף פעולה.
    משכתי ככה שבוע וחצי בבית כשהוא ללא טיטול ולגן הייתי שולחת עם טיטול. עד שראיתי שאין פספוסים ופשוט קבעתי עובדה והורדתי לו גם את הטיטול בגן - הן לא היו נלהבות - אבל לא שלחתי לו טיטולים ואמרתי להן שיתמודדו עם המצב ( בעיצת הבנות כאן )
    מה שאני מציעה היא שתגמלי אותו בבית עד שאת רואה שהוא גמול לגמרי ואז תקבעי להם עובדה בגן.
  • לדעתי תחכי לחופש, אני רציתי לעשות לו בגן לפני פסח והיא אמרה בואי אחרי פסח (זה היה שבוע לפני החופשה) ואז היה לי זמן איתו והוא בא גמול לגמרי לגן והן היו מרוצות, ובשבילו זה היה טוב, אין כמו הסבלנות שיש לנו בבית אין מה לעשות...

]
  • הגננת של יותם חסרת טאקט, אתמול שבאתי לקחת אותו היא סיפרה לי בעצבים את כל הסיפור שברח לו קקי ואמרה כמה פעמים שהוא לא מוכן - וכל זה ליד יותם
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה