שאלה למבינות בהלכה או להורים לבָּנים - הריון ולידה
היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות),
להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
גם כן, בחרתי לי זמן לשאות שאלות של דת - ערב יום שישי
14 תגובות
עמוד 1
כמה שידוע לי עושים רגיל- יש רבנים שמגיעים ברגל במקרה הצורך....
גם בכיפור עושים ברית, לכן בשבת עושים ברית, אבל! ויש אבל אם היולדת ילדה בניתוח קיסרי בשבת ניתן ואף רצוי לדחות את הברית ליום ראשון כיוון שבכל זאת ברית זה אומנם מצווה אבל יש בה עבודה.
אני עדות חיה ללידה בשבת ודחיית ברית ליום ראשון- רואי נולד בשבת בבוקר בניתוח קיסרי וכל השבת התייסרתי בענין של איך אני מביאה את המשפחה הלא דתיה שבעצם מחללת שבת לבית כנסת וצורך מצווה, והייתה איתי עוד בחורה חרדית שילדה בן ואז קיימנו דיון בנושא והיא אמרה לי שניתן לדחות את הברית וחשבתי שהיא צוחקת עליי, ביום ראשון אבא שלי דיבר עם המוהל שלנו ואמר לו שילדתי בשבת והוא עוד אמר שמבני ברק להגיע לחולון זה קצת רחוק והוא מתנצל שהוא לא יוכל לעשות את הברית , אחרי יום הוא שאל את אבא שלי תגיד איך הבת שלך ילדה ואבא שלי אמר לו קיסרי- אז ישר הוא אמר לו אפשר לדחות את הברית ליום ראשון כיוון שילדתי שלא כדרך הטבע ויכול היה להיות שאם הייתי יולדת בלידה רגילה אולי זה היה קורה במוצ"ש ולכן מהספק מותר לדחות ואם הייתי יולדת בלידה רגילה בשבת אז הברית הייתה בשבת (אם אין צהבת חריפה או בעיה רפואית לילד)
אז אני מקווה שעזרתי לך במיוחד ששאלך נשאלה כבר בשבת אז אף אחת מהדתיות לא תוכל לתת לך מענה
תמי, יוזו תשובה מנומקת
אז זהו שלא- הברית בע"ה תערך ביום שישי הבא ולא בשבת, כי זה נחשב יום אם היא ילדה בצהריים. וגם אם היא הייתה יולדת בקיסרי בשעה 14:00 זה עדיין נחשב יום כי זה לפני שקיעה וגם אז הברית ביום שישי (עוד בספר בראשית נכתב "ויהי ערב ויהי בוקר יום ראשון....)
אם היא ילדה בצהריים אז הברית אמורה להיות בשישי ולא בשבת. מוסיפים יום אם הלידה התרחשה אחרי שקיעת החמה. [/]/]
כמו שאמרו, הברית תהיה ביום שישי
ביום שישי?
גם לי לא ברור..טל נולד בחמישי בלילה והברית היתה בשישי בצהריים...
מזל טוב בכל אופן
מיכלי
אם טל היה נולד לפני השקיעה , הברית היתה ביום חמישי אבל הוא נולד אחרי השקיעה- ולכן הברית נערכה ביום שישי.