איבחון דידקטי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מישהי עשתה? לעצמה הכוונה, לא לילדים
20 תגובות
עמוד 1
  • לא מה זה
  • עשיתי לי ולבעלי מלא, כי למדתי איבחון-דידקטי...
  • הלוואי, אני מתה לעשות לעצמי.
    רק שהתחלתי ללמוד חינוך מיוחד הבנתי כמה אני חייבת..
    גם לשילה אני מתה לעשות, סתם מתוך סקרנות, גיסתי עשתה לבת שלה- פסיכו דידקטי לפני שהחליטה אם להעלות אותה לכיתה א' או להשאיר אותה עוד שנה בגן.
    אבל אני מניחה שנחכה עם זה.
    =) עמית
  • מרוב-עייפות, כתבתי לא-ברור....
    עשיתי לעצמי,הייתה הכוונה ולבעלי מלא-התנסויות במסגרת-הלימודים
  • מרווה- המחירים ממש לא שפויים

• בגלל זה למדתי, התימחור לשעה יותר טוב מ...., סתאםםם....
    האמת, הראציונל שעמד מאחורי לימודים אילו נגע לכך,שזוהי עבודה לשעות-הבוקר, כי עד עתה התמחתי בעבודה-הטיפולית (מרצה ועיקר העבודה הינה אחה"צ)
    ושנית, זה אכן נותן ספקטרום-נרחב יותר בעבודה-עצמה...אך מודה שאילו היו לימודי-קריעהההההה,לא-אתפלא אם מכל הלחץ-הזה,היו לי בעיקבות-כך מיעוט מי-שפיר..
  • אפשר לשאול מה זה?

יעל, אמא של יונתן
  • איבחון-דידקטי נועד לשקף מצב-לימודי*, משמע, לאתר נק'-חוזק כדי לחזק את נק'-התורפה.
    האיבחון מתחקה אחר-שורש הבעייה/לקות (קרי, הסימפטום) ונותן אפשרויות-טיפול אפקטיביות (דרכי-טיפול).
    הנק'-העקרונית באיבחון, נוגעת לאיתור דרכי-חשיבה יעילות: האם קיימות ואיך ניתן לשפר אותן.

* מצב-לימודי, נוגע לאבני-יסוד (קריאה,כתיבה) וכמובן מעבר: שלל-התפיסות למיניהן (מרחבית וכו'), קשב וריכוז, אסט'-למידה,חשיבה,זיכרון וכו'.

ניתן דרך הפורמליסטיקה,שתוארה לעיל לאתר גם אלמנטים-ריגשיים,חברתיים וכיו"ב.

מקווה שהסברתי כיאות.
  • איזה קטע, הגבתי בבוקר והתגובה שלי לא מופיעה
  • סיווקוש, טוענים היום שזה מאסט להיות עם הפרעת-קשב כדי להצליח בעידן-המודרני (לצערנו כמובן), להיות מולטי-טסקינג (לבצע מס'-פעולות במקביל)..
    אני בטוחה שהתימרון בין ילד לבית,בעל,פרנסה,גיזרה וכו' וכו' הינו מאתגר...
    אבלללללללל, חשוב לייעל את יכולת-התימרון בין-המטלות-השונות (בבחינת אסט'-למידה).

שנית, אני לא-ממש מאמינה בתיוגים כדוגמת: "הפרעת-קשב" וכו'...כי הכל טמון ב"כוחה של אמונה",כפי שעלמה כתבה כאן..ברצונו של האדם לייעל מיומנויות שלו אם בכוח-פנימי ואם בסיוע-חיצוני..

יוצא לי להיכנס לבתים של מטופלים ופשוט לסייע בסידור-הסביבה-הפיזית: הבית,
    ע"מ שהיציאה בבוקר תהיה יעילה יותר,
    כדי לא לקנות שוב ושוב אקמולי לחינם,
    כדי לראות את המלאי-המדוייק למילוי-תכולה של תוכנית-כביסה (לראות מתי אפשר למלא מכונה) וכדי שבני-הבית יהיו שותפים לעזרה (באמצעות קניית-סלסלאות לביגוד צבעוני,לבן וכו' לדוג' ואז כ"א זורק את הבגד-המתאים לסלסלה-המתאימה),
    כדי לשים כל-סוג של צעצוע בסלסלה-אחרת: פרוותיים,פלסטיק וכו'.
    שולחן-נקי=ראש-נקי....
  • סליחה שאני נדחפת
    מרווה,
    בעניין סידור הבית - כמה את לוקחת לפגישת ייעוץ?
    את יכולה לבוא מחר???
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
  • מאמי -
    הייתי מפנה אותך לאבחון כירולוגי (דרך כף היד) שגם יוכל לתת לך את הכיוון מבחינת "הנוער לאן"

• לשלגייה..
    המייל שלי: [email protected]

לעיתים התשלום הוא בארטר אצלי: הייתה משפחה-כפרית,שהביאה לי מלא ירקות ואז זה מה שהייתי מביאה למיפגשים-משפחתיים במקום להכין אוכל,
    מישהי-אחרת הביאה לי מג'ימיקס חדש מהאריזה יוקרתי...

הרבה פעמים אני ביחד עם בעלת-הבית מארגנות ביחד ואז זה מוזיל-עלויות...

אם את שולחת לי מייל,תעדכני אותי בפורום תמיכה,כי רק אז אדע להיכנס (המייל פעיל רק לאתר).
  • אני עשיתי איבחון לאביאל

• אני מאובחנת כבעלת הפרעות קשב וריכוז....
    ויש מצב גם לטורט..אבל רק הקללות חחחח

• נוגה, ניסיתי לפשט את יעדי-האיבחון בשפה רגילה עד כמה שניתן ללא שימוש במילים מהעגה-המקצועית...
    בכ"ז אנסה שוב: איבחון נועד לשקף-מצב נוכחי, לעלות על שורש-הלקויות, ע"מ לטפל בהן דרך איתור נק'-החוזק של האדם.

כלומר: לכל + ישנו -, אם מוצאים שהאדם חזק בתחום-מסויים,אזי ניתן כך "לגייס" את התחום-החזק, ע"מ לשפר תחומים, שבהם הוא צריך לייעל ולשפר את המיומנות שלו...
  • אני צריכה לקבל כדורים סגנון ריטלין ...
    ולשאר ...הריטלין עוזר גם כן
  • אני מאמינה ביכולות-האדם, ביכולת שלו ל"גייס" את נק'-החוזק (יש לאתר אותן, כי לעיתים הן מובנות מאליהן או חבויות), ע"מ להצליח בכל-השאר....
    הכוונה: אם הילד בעל זיכרון-צילומי, אתאים לו שיטה ללימוד-קריאה וכו'

"כוחה של אמונה" כפי שעלמה כתבה כאן, צריך להאמין פשוט ביכולות-האדם ולאתר את החסמים שלו, שמפריעים לו להצליח..
  • מרווה שלחתי לך אי מייל...
    מקווה שאת קוראת את ההודעה...
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה