דיון/ סקר- מיץ פטל... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש את הספר- מיץ פטל.
    אני לא יודעת למה אבל אני ממש לא אוהבת אותו!
    הוא ארוך.. ומעצבן.. ואני גם לא מבינה מה המוסר השכל בדיוק!

הקטע הוא שהוא נחשב קלאסיקה של ילדים.. ויש לנו אותו בבית ושילה הרבה פעמים בוחר אותו, אבל אני ממש לא אוהבת להקריא אותו!
    לעיתים אני מקריאה כי שילה רוצה, אבל בד"כ אני במקשת שיבחר ספר אחר..
16 תגובות
עמוד 1
  • יש הרבה ספרי ילדים שאין להם מוסר השכל.
    מחר בבוקר אני אקרא אותו ואנסה להבין

לילה טוב בנתיים
  • תאמת שגם אני בתור ילדה מאוד אהבתי אותו והיום שאני מקריאה לה אותו זה נראה לי קצת "דבילי" אבל תני להם להחליט מה טוב בשבילם
  • איזה קטע, אין לנו את הספר אבל בדיוק השבוע הקלינאית תקשורת של אמילי הקריאה לה את הסיפור וזה ממש העלה לי זכרונות מהילדות (כשהייתי מקשיבה לתקליט שלו).
    בעיקרון לדעתי אין לו 'מוסר השכל', אלא זה סיפור מסע לגילוי מי זה מיץ פטל.
    וגם אולי על חברות.

בכל מקרה זה היה קצת ארוך לאמילי, וגם היא מעדיפה שאני מקריאה לה

• א- נוגו'ש, למה את פה בשעה 3 ועשרים?!
    ב- זו בדיוק הבעיה שלי!! שגם אני תמיד עושה קולות, אבל בספר הזה הקולות מתחלפים מלא,
    וזה סיפור ארוך ואז אני ממש מתעייפת..
    והוא סתמי כזה..

=) עמית
  • קשה לי להגיד שזה הספר האהוב עלי להקריא, אבל עדיין הוא קלאסיקה ויש לו פינה חמה אצלי בלב מהילדות

בכל אופן, איך שאני רואה את זה - גם מי שמסתגר ולא חברותי, בסה"כ רוצה חברים. לומדים גם על גבוה-נמוך, רחב, צר (כשהם מסתתרים)

אגב, יש ביקורת על הספר שהוא שוביניסטי
  • האמת אין לנו אותו בדיוק מהסיבה שהוא ספר סתמי.
    כל ספר שאני קונה להם אני קוראת לפני!
    הספר איה פלוטו מאוד נחמד אבל הסימני פיסוק שלו לא קשורים לעולם. אחרי כל מילה וחצי יש ; כאילו מה זה קשור?
    והספר תירס חם קיבלנו מתנה והחלפנו
  • עמיתי - מסכימה איתך בכל מילה!

לא אהבתי לא אוהבת ולא אוהב את הספר הזה.
    אני חושבת שיש לנו אבל הוא בארון
  • ומה עם האריה שאהב תות?
    איזה ניסוח מפגר.כל שניה היא אומרת תות תות תות גם שלא צריך.
    ושהיא אומרת: האריה אוכל כל מה שאמא נותנת לו ולא מתנהג כמו טיפש!

כשאני מקריאה אני אומרת לגאיה טיפשון!

מי כותב בספר ילדים טיפש?
  • אין לנו אותו ואני גם לא זוכרת מה מסופר..(אבל העיקר אני מגיבה

• בעיקרון אני לא חושבת שכל ספר צריך שיהיה לו מוסר השכל, לדעתי ילד צריך להתנסות בכל מיני סוגים של סיפורים (אגדות, חרוזים, משלים) ויש דברים מסביב שהילד מקבל כמו זמן איכות עם ההורה או מי שמקריא, לימוד מילים חדשות ועוד...

אני גם מדלגת בספר "האריה שאהב תות" על המשפט: "לא מתנהג כמו טיפש"

וגם בספר של תירס חם הייתי משנה עד שהיא שמעה אותו בגן והתחילה לתקן אותי:"איזה פיכסה, אוי ואוף"

• מה אתן משוגעות?
    בספר- תירס חם זה הקטע ששילה הכי אוהב והוא גם ממחיז את זה-
    "איזה פיכסה אוי ואוף!!"
    וגם את השורה- "לא הבטחתי" אומר אופיר, "אני אוהב סתם כך לשיר, ואם גם אין תירס בסיר... שקט עצובים כולם.. הרי רצינו תירס חם!!"
    הם ממש דרמטיים בקטע הזה..
  • אני מתה על מיץ פטל. וגם ליאור.
    זה ממש הצגה קטנה. אני אוהבת להקריא לה אותו.
    וגם אני חושבת שיש בספר טוב הרבה יותר ממוסר השכל.
    לי הרבה יותר חשוב שיהיה כתוב יפה, ברמה גבוהה, עם אוצר מילים רחב. אני שונאת ספרים שכתובים ברמה נמוכה ומזלזלים בילדים.
    ואם את מתעקשת אז באמת- פתרון בעיות יצירתי, גבוה- נמוך, רחב- צר, גלוי- ניסתר. (הם רואים אותו והוא לא רואה אותם), הומור (כשהם משגעים אותו עם כל החיות והניחושים)..

מיכל

• לכן אותו בבית?כן
    וגם דיסק וגם משחק.
    אתן אוהבות אותו?
    נועה אוהבת
    הילדים אוהבים אותו?
    אולי תספרו לי מה המוסר השכל?!?
    חברות. קבלת השונה האריה והארנב יכוליפ להיות חברית בלי שהאריה יטרוף את הארנב
  • בעקבות המלצות רצתי לקנות אותו - לא כזה נפלתי ממנו אז ויתרתי .
    ולא מצאתי בו מוסר השכל , וזה לא כזה נוא כי אניבאמת לא חושבת שלכל סיפור חייב מוסר השכל ..
  • מאוד אוהבת את מיץ פטל,
    מה קרה לכן.. יש קולות, לחישות וצעקות..
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה