לא מצליחה להיכנס לשינה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הבת שלי כבר בת ארבעה שבועות. היא רוצה לישון אבל לא מצליחה להיכנס לשינה. אני מרדימה אותה על הידיים כי רק כך היא לא צורחת. היא נרדמת יחסית מהר וכשאני בטוחה שהיא בתוך שינה (כשהמוצץ נופל והיא לא מחפשת אותו) אני מניחה אותה (על הגב, על הצד, על הבטן לא משנה איך) ותוך דקה או שתיים היא מתעוררת על מנת להירדם שוב.
    האם יש דרך ללמד אותם להירדם או שזה הזמן יעשה את שלו ?
    או יותר נכון, יש דרך ללמד אותם להישאר במצב שינה ? כי בעצם מה שקורה זה שהיא רוב הזמן עסוקה בלנסות להירדם, לבכות, להתלונן ואין לי חופש לידיים לרגע ואני לא מספיקה אפילו להתקלח בלי שמחזיקים אותה (ואני כבר לא מדברת על הלילה שהיא לא ישנה ואני מתפשרת על שינה על הידיים שלי על מנת לא להיות זומבי בבוקר).
    מטורף.

יש עצות ?
3 תגובות
עמוד 1
  • הי
    דבר ראשון חשוב להבין שהיא פיצית. היא רק חודש בעולם הזה, מן החום והשקט והחושך היחסי של הרחם היא יצאה לתוך עולם עם טמפ' משתנה בקצב מהיר - והיא עדיין לא יודעת לווסת את טמפ' הגוף שלה לבד, יש המון קולות וצלילים וריחות חדשים. היא נמצאת בתוך עולם חדש - ולוקח זמן להסתגל אליו....

מה שאוכל להמליץ בחום - לקשור אותה בסדין טטרה או בשמיכה קלה נעימה כך שתרגיש מוגנת וכך גם כשתועבר למיטה לאחר שתשן - השינוי לא ילווה בשינויים דרסטיים של חום וקור או תחושת ההגנה שהידיים של אמא מעניקות.
    הקשירה היא לפרוש חיתול טטרה כמעויין ואז לכרוך סביבה את הקצוות. מקווה שהבנת למה אני מתכוונת...
    ומעבר לזה - לא להכביד עליה בחום אוג' ביותר מידי שכבות בגדים ואני בעד לאפשר להיות כמה שצריך בידיים. אפשר עם מנשא ע"מ להקל עלייך

• העיצה של עינבר מצויינת! הרבה פעמים קורה לתינוקות קטנטנים, שהידיים שלהם זזות באופן לא רצוני מתוך שינה, והם מתעוררים כתוצאה מכך, לכן מומלץ לקשור אותם, כפי שעינבר הסבירה.
    דבר נוסף, שאני יכולה להמליץ עליו- אם את מניקה, תניחי פד הנקה במרחק סביר מהפנים שלה, כך היא תרגיש שאת קרובה (אפשר גם חיתול ספוג). אם את לא מניקה, אז אולי חולצה עם הריח שלך

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • מילנה וענבר נתנו לך אחלה של פתרונות, יכול להיות שהיא באמת מחפשת את הריח שלך ואז אם היא תישן ליד חולצה/חיתול משהו שנספג בו הריח שלך זה ירגיע אותה.
    דבר נוסף היא ישנה במיטה רגילה או בעריסה?
    אם היא ישנה במיטה רגילה הרבה פעמים המרחב הגדול גורם להם לפחד- צמצמי אותו בעזרת כרית ואת המגן מיטה שימי לפני ותקשרי כדי שיתן לה תחושה של יותר קטן כמו בעגלה- אצלי זה היה ככה עם הבן הגדול וזה תוך לילה הסתדר.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה