מה אתן עושות כשהילד מביא הביתה חבר לא מחונך? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתחיל בסיפור:

השבוע באה אל אלה חברה.
    החברה הזאת (נקרא לה קרן) חצופה, מתנהגת לא יפה, משתלטת, ולא מקשיבה. הן שיחקו בחדר ואורי ניסה להצטרף אליהן היא התחילה לצעוק עליו ולגרש אותו מהחדר. היו מלא מקרים קטנים כאלה של התנהגות מחוצפת.
    בשלב מסוים הלכנו לחצר ואמא של קרן הצטרפה, והילדה פשוט לא מקשיבה לאמא בשיט, ולא רק זה עושה ההפך ממה שאמא שלה אומרת בכוונה. האמא לא מתייחסת לחוצפה ולא מתרגשת ורק אני יושבת שם עם פה פעור...
    אני יצאתי די בבאסה מהמפגש הזה.. בהתחלה אמרתי ישר שלא בא לי שאלה תיפגש איתה יותר, אבל זה לא פיתרון מן הסתם, היא צריכה ללמוד להתמודד, ואני לא יכולה להגן עליה כל הזמן....

מה אתן אומרות/עושות?

[
    [/]/]
19 תגובות
עמוד 1
  • אין לי מושג מה הייתי עושה, אבל גם אני נדהמת לפעמים מאימהות מסויימות

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני לא חושבת שאת מגוננת עליה במקרה הזה
    את פשוט לא רוצה שהיא תלמד דברים כאלו והתנהגות כזאת שלא מקובלת עליך
    אני במקומך הייתי מעירה לילדה בשלב מסויים גם ובמיוחד ליד האמא ואומרת משהו בסגנון "אצלנו בבית לא מתנהגים ככה אנחנו חולקים צעצועים ומשחקים יחד וככה נעים לנו יותר" זה לא נראה לי חוצפה מצידך עם כל הכבוד אם האמא לא מעירה אז אני יעיר כל עוד זה בבית שלי
    אם המצב היה הפוך ואת הייתי הולכת עליה הבייתה אולי קצת היה קשה להעיר לילדה בבית שלה אבל סליחה בבית שלי מתנהגים בצורה שמקובלת עלי ואם זה לא מקובל עליה היא יכולה לבחור שלא לבוא אליך ויפה שאמרת לה שאת חושבת שלא תפגשו שוב
    לא תמיד יש כימיה ולא קרה כלום
    אני איתך
  • אני עם מירית

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • נשמה, ליאור הביא ילד הביתה ששבר לנו מדף בספריה החדשה של ליאור
    שעלתה לא פחות מ2500 שקל
  • אני חושבת כמו מירית שלכן באהבה, מורן......

המייל שלי לכל המעוניינות : [email protected]

• תראי מאמי אני לא אשקר לך
    ילדים לא מחונכים או כאלה שמשפיעים על שלי באופן חריג
    אני פשוט נאלצת לא להפגיש בניהם יותר

• שתבינו, כשהיא הייתה אצלי בבית ברור שהערתי לה,
    וכל מה שלא מקובל עלי אמרתי.
    כשיצאנו לחצר האמא שלה הצטרפה אז אני הפסקתי להעיר כי חשבתי (לתומי או לטמטומי) שהאמא תעיר לה... אז זהו שלא...
    [/]/]
  • אומרת לה דבר כזה אצלי בבית את צריכה להיתנהג יפה
  • לאב אופק..ממי יש לך עוד הרבה מה ללמוד כנראה...
  • אני לא הייתי נותנת לאלה לשחק איתה יותר מחוץ למסגרת הגן (בהנחה שהן באותו גן)
    יש לי מקרה דומה שקרה לנו...אנחנו גרים אצל חמתי ב--2 חדרים בחדר של אגם יש מגירה עם כל מיני ממתקים וחטיפים. אגם יודעת שרק אני או אבא נוגעים בה וגם אם היא רוצה היא מבקשת. יש לנו שכנה מעלינו שיש לה נכדה חוצפנית ברמות (במקרה בת של חברה שלי) וכל פעם שהנכדה באה לסבתא היא רוצה לשחק עם אגם בחדר. כנראה שהיא ראתה אותי פעם פותחת את המגירה הזו... בקיצר בפעם האחרונה שהיא הייתה פה אני הייתי במטבח והלכתי לראות מה קורה איתן ומה אני רואה? 3 שקיות פתוחות של חטיפים מלא ביסלי על הרצפה 2 קרטונים של שוקו עמיד בפח מלאים (לקחו שלוק וזרקו) אני קיבלתי סיבוב שלחתי את הילדה הביתה ועשיתח בירור עם אגם מה היה ומסתבר שהיא פתחה את המגירה ואמרה לה (לאגם) לא צריך לשאול כל דבר את אמא
  • לא התנסיתי בזה עדיין, הזמנו שכנות בגיל של גאיה שהן איתה בגן רק כמה פעמים אלינו, אבל הן עוד קטנות.
    אני מנסה לדמות את עצמי במקומך ואיך שאני מכירה את עצמי הייתי אומרת בצורה נעימה בואו נשחק כולם יחד, הכי כיף לשתף. זה גם מה שאני טוחנת לגאיה 24 שעות ביממה כי עוד קשה לה עם הקטע של לחלוק. (בת יחידה :)
    אבל בקטע שלמשל היא היתה מתחצפת אלי או מתחצפת לאמא שלה, לא הייתי עונה או מתערבת. כנראה שאחכ הייתי ממעטת בלהזמין אותה אלינו.שתיפגש איתה בגן, זה מספיק.
    אני מאמינה שנכון, צריך לחשוף אותם להכל ולא להציג בפניהם רק את הדברים הטובים, אבל כרגע, כשאני עוד יכולה להגן עליה ולתווך לה, אני מעדיפה שישחקו איתה בבית חברים שיהיה לה וליתר בני המשפחה שגרים בבית (דהיינו את ואורי) נעים גם.
  • האמת, אני קוראת את מה שאת כותבת ונזכרת שזו לא הפעם הראשונה שאת מספרת משהו דומה.

נכון, לא כל ההורים דומים אחד לשני. יש כאלו "שמעבירים אותה", ולא מעירים על כל דבר, על כל דבר מפריע להם כמו שמפריע לנו.

אבל מה? על זה שהיא צעקה על אורי - הייתי מעירה לה. כי היא בבית שלנו, ויש כללים. משתפים את כולם, משחקים ביחד, גם אם הוא קטן יותר.

אני לא אוהבת שעושים אפליות בין הילדים
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • מיכל- נכון שילדים צועקים וכאלה אבל זה היה ממש מוגזם...
    היא צרחה עליו שיצא מהחדר ושאסור לו להיכנס (הוא ממש נעלב והתחיל לבכות, סליחה כן? החדר גם שלו...),
    נתתי להן חטיף היא באה אחרי כמה דקות בטון מצווה אומרת לי- תני לי שוקולד, סליחה? אני עובדת אצלך?
    היא התנהגה ממש לא יפה, וכבר היו אצל אלה חברות, וכמובן שהן רבות ומשלימות כל 3 שניות בערך, אבל אני אומרת לכן שזה מקרה של ילדה שמורגש שאין לה גבולות.

אני לא מעירה לאמא, אין מצב שאני אגיד משהו על חינוך ילדים לא שלי, אם לא שאלו אותי, בבית כמובן שהערתי לה, ואמרתי להן שאורי יכול להיכנס לחדר, שזה החדר שלו, ואצלנו משתפים ומשחקים ביחד,
    והסברתי לה שאצלנו לא צועקים, וכו' וכו',
    ברגע שהאמא של הילדה הצטרפה, אני מבחינתי סיימתי. אבל זה יותר שיגע אותי, האמא מתחנפת לילדה שתסכים לעשות דברים.
    בואי נלך טוב? אני אקח אותך פה טוב? מבקשת כל הזמן אישורים...
    [
    [/]/]
  • מצד אחד אני ממש מבינה אותך ומסכימה איתך....
    מצד שני... אני מנסה לחשוב על האמא השנייה שבטח כבר מיואשת מההתנהגות של הבת שלה....
    אני רואה את זה עכשיו עם נועם בחופש הגדול.. הילד ממש התחרפן... בודק את כל הגבולות האפשריים...... אז ברור שבבית לפעמים כבר אין לי כוח לכעוס, להעניש ולחנך... אבל מחוץ לבית אין סיכוי.....

• אהה ורציתי לשאול... מאחר ואלה ילדה מאוד בוגרת..... איך היא הגיבה להתנהגות של הילדה? היא העירה לה גם? היא הגנה על אורי שרצה לשחק איתן? סתם מסקרן אותי...

• תראי להרחיק אותה ממנה אפשר תמיד אבל לפי דעתי בפעם הבאה שהם מגיעים
    את אומרת לאמא שאת צריכה להגיד לבת שלה כמה דברים כדי שגם הקטן ישחק
    ואז תגידי לה שגם אורי משחק ואם לא אז גם אלה לא תשחק איתה ואם היא
    תתנהג לא יפה ולא תקשיב אז היא לא תבוא לשחק אם אלה
    אגב לי קרה מקרה כזה שבמקרה האמא היא גיסתי ואמרתי לה שאני ידבר אם הבת שלה
    ובאמת דיברתי אם הילדה ומאז היא תמיד שיתפה את דביר והקשיבה
    למה שאמרתי

[בחיבוקי גדול
    רינת אמא של מוריה ודביר
  • יו זה נושא כאובבבבב...
  • זה מוכר לי מאוד מאוד מאחייניות שלי.
    יש לי גיסה שיש לה שלוש בנות מופרעות!!!
    יש להן מרץ בכמויות ואין להן גבולות ובגלל שאמא שלהן גדלה בפנימיה ולא בבית נורמלי ורגיל (למרות שהיא אישה מקסימה ואני מאוד אוהבת אותה) היו לה תאוריות לא נכונות על גידול ילדים ואחת מהן היתה שהיא צריכה להיות חברה שלהן ולא לצעוק עליהן או להעניש אותן והן פשוט למדו שהן יכולות לעשות הכל- כל מה שמתחשק להן.
    בקיצור, הזמנתי אותם אלי פעם לשבועות וזה יצא חג ביום שישי אז הם נשארו גם לשבת והם הציקו ליהודה, פתחו ארונות בלי רשות, הרסו ושברו כל מה שרק אפשר וההורים שלהן, שכבר היו מיואשים, פשוט לא ידעו מה לעשות.
    אחרי שהם הלכו אמרתי לבעלי, אני לא יודעת אם אני יכולה להזמין אותם שוב, רק פעם בהסטוריה ואז אני אהיה מוכנה נפשית.
    בכל אופן, גיסתי התחילה לקחת את הענינים לידיים והולכת לקורס של הנחיית הורים כבר תקופה ארוכה והבנות שלה השתנו לגמרי, הן עדיין בעלות מרץ ורעיונות, אבל רואים שמציבים להן גבולות.
    לגבי הילדה הזו, אם חשוב לך לשמור על החברות הזו, תקחי בחשבון מה יכול לקרות כשהיא מגיעה ותתכונני לזה מראש, משחקים רק בחדר מסויים, תחת פיקוח והכוונה שלך וכו'.
    ולגבי האמא, אם היא מספיק חכמה היא תבין בסוף שיש משהו.
    אם לא תזמיני אותה יותר והיא תשאל למה, תגידי לה דוגרי ואם תזמיני שוב אבל בהגבלות חמורות, היא גם תבין.

מירי, אמא לשתיים וחצי
  • עדיין לא הגעתי לסיטואציה אבל אני יכולה להגיד לך מה אני הייתי עושה...
    פשוט מונעת מפגשים איתה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה