קושקושוני - שאלה בקשר לשקד השלישי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,

לאחיינית שלי יש (כנראה) שקד שלישי, היא נושמת בכבדות, נוחרת, פה פתוח...
    היא בת שנה ושמונה ועדיין לא מדברת כמעט בכלל.
    הרופא העלה רעיון שאולי זה קשור לאדנואיד...

האם גם אצלך ליאב לא מדבר'לא דיבר עד גיל מאוחר יחסית?7

תודה על התשובה.

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
12 תגובות
עמוד 1
  • כן ליאבי עדיין לא מדבר ,זה מאוד יכול להיות קשור בגלל זה אנחנו מכים לניתוח אבל בגלל ספטמבר שיוצא כולו חגים אז לא מנתחים

• כמה חבל!

אני מקווה שהוא יתחיל לדבר מהר.
    וגם יהיה ניתוח מהר...

תודה על התשובה.!

---
  • ממי מתי גילו את זה אצלכם? האם גילו את זה רק בגלל שהוא לא מדבר או שידעתם את זה מזמן?
    ואם אפשר לשאול למה את הניתוח מבצעים רק עכשיו ולא קודם?
  • זה לא שהוא לא מדבר בכלל ,הוא מדבר אבל מילים מאוד בודדות ,חיכו כי עד גיל 3 בעיה בדיבור מאוד נפוצה אז לא ממהרים לנתח ,מה שכן עשינו בדיקת שמיעה בהרדמה בבית חולים ולקח לנו לחכות לבדיקה כמעט חודשיים וחצי ועברתי במקביל לרופא מומחה בזבולון
    עכשיו גם התחלנו טיפול של קלינאית תקשורת נקווה שזה יעזור

• היי רעות סליחה שנדחפת
    שקד שלישי קשור לדיבור כן ולעוד הרבה דברים אחרים שהם לא יחכו הרבה זמן עם זה כי לא רוצה להפחיד אך שקד שלישי יכול לגרום להפסקות נשימה ועצירות בנשימה לגבי הניתוח אם הם במכבי שילכו לרופא שעובד עם אסותא ואז לא מחכים הרבה זמן בתור לניתוח תמורת השתתפות עצמית קטנה את דנדוש ניתחו לפני גיל שנתיים (בגיל שנה ועשרה חודשים) כחודש אחרי שהרופא ראה אותה בפעם הראשונה (לדנדוש היה שקד שלישי -אנדואיד מוגדל מאוד כולל חסימה נשימתית מהשקדים וגם פוליפים וכפתורים הכל יחד)
    סליחה על האורך אבל שלא יחכו הרבה זמן ותיכף יקבעו תור לקלינאית כי התורים ארוכים מאוד

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

• היי,

העניין הוא שהיא מעוכבת בהכל.
    היא התחילה לשבת/ללכת שבוע לפני גיל שנה
    על דיבור אין מה לדבר כי יש לה פחות מ-10 מילים.
    הם לקחו אותה להתפתחות הילד (הייתי שם) אז הרופאה מאבחנת אמרה שבטיפת חלב פחדו רק בגלל שאחי כבד שמיעה (בלשון המעטה), אבל בכל מקרה הם כבר היו אצל רופא אא"ג והוא אמר שכנראה יש אדנואיד, עוד כלום לא ברור שם.
    מה שכן, קלינאית תקשורת אמורה להתקשר אליהם לקבוע תור, אבל עוד לא קרה עם זה כלום. מה כבר תעשה קלינאית תקשורת עם ילדה בת פחות משנתיים?

תהילה - תודה על הטיפ בנוגע לרופא שעובד באסותא!

---
  • טוב רעות העיכוב ההתפתחותי נובע רובו משקד שלישי מוגדל (לא רק אבל זה העיקר ותיכף תביני*) שפעוט נוחר תוך כדי שינה זה גורם להפסקות נשימה ואז יש המון התעורריות בלילה (דנדוש היתה מתעוררת אולי 12 פעם אם לא יותר בתקופות הקשות) דנוש היתה בעיכוב רציני בהכל ואני אומרת הכל )(התיישבה בגיל שנה וארבעה ,זחלה על 6 בגיל שנה וחמש והתחילה ללכת שבועים אחרי הניתוח בכוחות עצמה כלומר חודש לפני גיל שנתייםעדין לא עולה או יורדת מדרגות לבד מתקשה
    אז את בטח מבינה עכשיו יותר לעומק לגבי זה אגב איפה אחותך גרה? אם באיזור ת"א אני יכולה להפנות אותה לרופא תותח שידע ישר לאבחן אגב צילום עשו לאחיינית שלך לדעת אם יש שקד שלישי מוגדל? ומה עם נזלת? יש לה כל הזמן? זה גם מאוד קשור.
    אגב תראי היום את דנדוש חצי שנה אחרי ניתוח לא תאמיני שהילדה הזאת היתה בעיכוב רצח בתוך תקופה קצרה הדביקה פערים עצומים כולל מוטוריקה עדינה אז אם אפשר לבצע לפני גיל שנתיים רצוי

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

• היי,

אחי גר בחיפה. לקרן (האחיינית שלי) עדיין לא עשו צילום ועד כמה שאני יודעת אין הפסקות נשימה, רק הנחירות, הנשימה הכבדה והפה הפתוח.

אני שמחה לשמוע שדנה השתפרה אחרי הניתוח!
    אני לא חושבת שיש סיכוי שהניתוח יהיה לפני גיל שנתיים, כי קרן אוטוטו בת שנתיים
    (בדצמבר)
    ---
  • רעות הכל אפשרי תלוי בדרגת החומרה של השקד המוגדל גם דנדוש עברה את הניתוח לפני גיל שנתיים בגיל שנה ותשעה חודשים הרופא ראה אותה פעם ראושנה וקבע תור ראשון תוך שבועיים דחוף ביותר (הוא מבצע את הניתוח אחת לשבועיים בלבד באסותא) מאחר ויום לפני הניתוח חלתה שוב פעם והיה דלקת בשקדים עם וירוס וחום 40 הניתוח נדחה לעוד שבועיים כך יצא בגיל שנה ועשרה חודשים
    אגב השם של דנדוש הוא דניאלה ולא דנה
  • לא היה לי שמץ של משג ששקד שלישי מוגדל קשור לעיכוב התפתחותי!
    אני ממש בהלם!
    מאחר ואלעאי הובחן כאסמאטי קל כבר בגיל שנה אמרו לי גם שייתכן ויש לו שקד שלישי.
    הוא גם היה מנוזל המון, נוחר מעט והקול שלו ממש הצטרד בשנה האחרונה.

הייתי אצל רופא מומחה לפני כעשרה חודשים אבל הוא אמר שגם אם יש לו שקד שלישי זה ממש לא קריטי כדי לנתח..
    ועכשיו ש"דיברתן" על עניין ההתפתחות..לאלעאי באמת היתה התפתחות איטית מילולית אבל אף פעם לא הבנתי שזה קשור.

רעות, אני ביקרתי עם אלעאי אצל ד"ר טלמון- הוא מנהל מחלקת א.א.ג. בבית חולים נהריה ואני ממליצה עליו בחום! הוא אלוף!
    הוא מקבל בנהריה ואם אחיינית שלך לקוחה של כללית מושלם הביקור עולה 100 ש"ח.

הייתי בזמנו גם עם אורן כשהוא רק "חטף" את הפציאליס..

שיהיה בהצלחה ורק בריאות!

• טוב, אני לא סגורה על באיזו קופה קרן, כי אמא שלה לא במכבי, נדמה לי בכללית....

תהילה - דניאלה - שם מהממם! סליחה שלא ידעתי.

אדווה - זה לא גורף ששקד שלישי גורם לעיכוב התפתחותי, זה קשור אבל לא חייב.

---
  • אני לקחתי את ליאבי לד"ר ענתבי הוא רופא מומחה ועובד בבית חולים כרמל ומקבל בזבולון אנחנו שייכים לכללית והוא גם ינתח אישית את ליאבי
    עכשיו אנחנו מחכים לניתוח מקווה שיהיה מהר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה