רעיונות בקשר לגן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בנות, אני בבעיה, אולי אתן תעזרו לי.
    התחלנו גן חדש לבנות (בשעה טובה) והן נמצאות בקבוצות גיל שונות. אביגיל בקבוצה של 2-3 ומיכל בקבוצה של 1-2.
    שניהן מן הסתם בין הגדולים בקבוצה.
    בקשר לאביגיל זה בסדר. גם כי אין ברירה (ככה זה ילידי ינואר - נופלים בין הכסאות) וגם כי יש שם עוד ילדים בגילה ובשלב התפתחותי שלה והיא מתאימה לקבוצתה.

ובקשר למיכל - אני ממש, אבל ממש ממש רוצה להעביר אותה לקבוצה של הגדולים.
    לדעתי הקבוצה שלה לגמרי לא מתאימה לה, אחרי שראיתי את כל הילדים.
    יש עוד 3 ילדים בקבוצה ילידי דצמבר (כמו מיכל) אבל היא הרבה יותר מפותחת מהם. אני באמת מדברת כמה שניתן באבייקטיביות, עובדה שעל אביגיל אני לא אומרת את זה.
    היא פשוט מפותחת לגילה.
    היא כבר מדברת משפטים, מתקשרת מאוד יפה עם הסביבה, מאוד פעילה פיזית, מסתדרת עם המשחקים של ה"גדולים" (זה מה שהיא משחקת בבית).
    היא גמולה מבקבוק (חוץ מלפני שנת לילה), אוכלת לבד, שותה מכוס רגילה. אפילו בת'אכלס היא מוכנה לגמילה מטיטול, אני פשוט עכשיו בגמילה עם אביגיל ולא רציתי לעשות לשניהן ביחד. אבל עוד כמה חודשים אפשר בכיף לגמול אותה.
    ביום הסתגלות היא הייתה איתי בקבוצה של אביגיל ולא ראיתי שום הבדל בהתנהלות שלה מול הילדים הקטנים של הקבוצה הגדולה.
    ויש שם אפילו כמה ילדים ילידי חודש 11. היא ילידת חודש 12.
    לעומת זאת בקבוצה שלה אין לה מה לחפש. הילדים שם קטנים מדי (אולי לא בגיל אבל בהתפתחות).

זהו, אחרי החפירה הזו, אני רוצה להעביר אותה קבוצה. בקבוצה של הגדולים יש עוד מקום אחד.
    וכעיקרון המנהלת לא מתנגדת נחרתצות (לפחות ככה היא אומרת) אבל היא מושכת זמן. אומרת לי "בואי נתחיל, נראה מה יהיה", "את תראי שיהיה לה טוב שם", וכל מיני כאלה....
    אבל אני יודעת מה טוב לילדה שלי. ואני אפילו מוכנה שאביגיל ומיכל יהיו באותה קבוצה, למרות שזה אופטימלי לדעתי.
    ובת'אכלס אין לי טיעון חזק מולה כי בגיל היא בקבוצה הנכונה.
    אני רוצה שתעזרו לי אולי בכלים לשכנע את המנהלת.

חפרתי לכן, אבל זה משהו שמאוד מטריד אותי, ורציתי לשטף ולקבל עצה....

15 תגובות
עמוד 1
  • אין מה לשכנע
    אני הייתי קובעת לה עובדה וזה הכל!!!
    הילדה עוברת לקבוצה של הגדולים
    זה טוב בשביל הילדה היא תתפתח הרבה יותר טוב עם ילדים בוגרים ממנה מאשר קטנים ממנה

• אני לא יכולה לקבוע עובדה. היא נכנסה בגן לקבוצה שלה בגיל, עם שאר הילדים ילידי דצמבר.
    אם המנהלת תחליט שלא - אני יכולה רק לקחת אותה מהגן. לא יכולה לקבוע לה איך לנהל את הגן. זה לא שהיא עשתה משהו לא תקין לאו לא לפי הנהלים או שיש לי סיבה מספיק מוצקה להעביר אותה. רק זה שיצא כך שהיא מפותחת יחסית לשאר הילדים, אבל זו סיבה סובייקטיבית והיא ממש לא חייבת לקבל אותה.

• אם לא יכולה באמת להחליט למנהלת הגן איפה לשים אותה היא קובעת
    אבל את יכולה לבקש ולתת לה סיבות כמו שאמרת שאת רוצה לגמול אותה מטיטול ובקבוצה של הקטנים לא יעזרו לך כי זה לא גיל שגומלים ואולי אין להם שרותים בכיתה
    וגם להגיד לה שאת מעדיפה שהיא תלמד מילדים גדולים ממנה לדבר יותר ולעשות עבודות יותר ברמה מאשר בקבוצה של הקטנים
    בהצלחה
  • גם אני חושבת שאם יש מקום להעביר אז להעביר. גם אצל פלג הוא התחיל בגיל שנה עם הקבוצה של התינוקות וראיתי שהוא לא מוצא את עצמו שם וגם הגננות עצמן יעצו לי להעלות אותו, ואחרי שהעליתי אותו לשנה שמעליו הוא פשוט פרח. אז נכון שהוא היה הקטן בקבוצה אבל זה רק דרבן אותו והוא הסתדר שם נפלא. את מכירה את הילדה שלך ואת יודעת אם זה ידרבן אותה או ידכא אותה. תעשי מה שטוב בשבילה, כי זה התפקיד שלנו. ואם יש מקום פנוי אין סיבה שמהנהלת לא תבין. סך הכל בגנים פרטיים זה לא כמו גני עירייה. המטרה היא לבוא כמה שיותר לקראת ההורים ולרצות אותם. (בייחוד כשיש לך שם 2 בנות).
  • תגידי מיכל שנה הבאה גם אמורה להיכנס לגן עייריה לא?

אני רק חושבת מה יהיה לי עוד שנתיים אולי פחות שאחרי שאני אלד (יליד נובמבר) לאן אני אכניס אותו ואיך

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • כנראה היא מתפספסת בשבועיים או משהו כזה לגן עיריה
  • בעיה מוכרת של ילידי ינואר....

לדעתי את צריכה להסביר למנהלת הגן שבזמן האחרון למיכל יש ויהיו המון שינויים.
    עברתם עכשיו בית, היא מתחילה גן חדש, עוד כמה חוד' יהיה לה אח קטן, להיכנס עכשיו לקבוצה בשביל להעלות אותה לקבוצה של אביגיל עוד חודשיים (כי אי אפשר לראות אחרי יומיים-שלושה ואז מתחילים החגים והחופשים וכו') זה עוד שינוי ועוד הסתגלות וממש כדאי למנוע ממנה את זה. היא רק ילדה אחת קטנה בת שנה ו-8 חוד'....

מקווה שהמנהלת תבין שכדאי למנוע ממנה שינויים נוספים על מה שכבר היה ויהיה - וחוץ מזה - שלא תבוא אלייך עוד חודש ביציאה שהיא כבר הכניסה ילד אחר לקבוצה של הגדולים....

• אז ככה זה יכול להיצור מצב שמיכל נשארת עוד שנה בגן פרטי אז בכל מקרה היא תהייה בין הגדולים ותפגוש את הקבוצה שהיא נמצאת עכשיו
    מה שכן גם תקחי בחשבון שמיכל ואביגיל יכולות להיות ביחד
    אני אישית היתי עושה הפרדה נותנת לכל אחת את הקצב שלה החברים שלה
    זה רק יעזור לאביגיל
    אני אתן לך דוגמה יש לי חברה שהבת שלה והאחיינית באותו גיל (הבת של החברה ילידת דצמבר) הילדות היו ביחד בגן החברה שלי החליטה להשאיר את הבת עוד שנה בגן ולא להעביר את הילדה יחד עם האחינית ובאותה שנה הילדה עשתה כזאת קפיצה בהתפתחות שזה רק תרם לילדה

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני חושבת אחרת מהאחרות
    אני מבינה את מה שאת אומרת ובטוחה שאת יודעת מה הכי טוב עבורה..
    אבל מאחר וזה גן חדש, והגננת לא מכירה אותה הייתי 'סומכת' עליה מבחינת השיבוץ בהתחלה. נותנת לזה איזה חודש לראות איך מתקדמת ההסתגלות לגן.
    תאמיני לי שלגננת אין שום רצון להשאיר ילד במקום שהוא לא מתפתח בו באופן מקסימלי- ואח"כ לעשות את ההחלטה הטובה ביותר.
    למרות שנראה לך שהיא מאוד מפותחת לגילה עדיין ייתכן שהיא צריכה עוד קצת להשאר בקבוצה של הקטנים (אפילו חודש-חודשיים) ולו רק כי למשל המפגשי בוקר יותר מורכבים.
    אני לא רואה בזה שינוי משמעותי- לעבור קבוצה. הרי זה באותו גן, היא רואה את כל הילדים במהלך היום. וגם המעבר יכול להיות הדרגתי- למשל שתיכנס למפגש אחד, למחרת עוד פעילות איתם ואז זורקים למים ורואים שהקטנים האלה יודעים לשחות מצוין.
    אגב אין קבוצת גיל נוספת?

• אם מיכל כזו בוגרת אז אני לא רואה סיבה שהיא תישאר עם הקבוצה הקטנה יותר בהצלחה

• לדעתי תקשיבי למנהלת ותתחילו בקבוצה של הקטנים אז באמצע שנה או אולי אחרי כמה זמן שהיא תראה שמתאים היא תעביר אותה לקבוצה של הגדולים (ככה היה לי עם עידן)

• נתנן לך פה נימוקים ממש טובים גם לציין שאת חוששת שאם תשאר בקבוצה של הקטנים זה יעכב את ההתפתחות שלה .שהרי היא גם ככה מפותחת יחסית ליתר הילדים בקבוצה.

בהצלחה בשנה החדשה!
    [url=http://www.glitterfly.com]

• אני מסכימה עם נגה
    אני בטוחה שלמנהלת יש ניסיון עשיר
    שווה לחכות מעט
  • אני הייתי מתעקשת שיעבירו אותה בעיקר בגלל שאמרת שיש רק מקום פנוי 1...
    ואם אחרי החגים ירשמו ילד גדול יותר המקום הזה יתפס והיא "תתקע" בקב' של הקטנים
    אני חושבת שגיל לא צריך להיות שיקול כאן, אלא ההתפתחות
    עם גני עירייה זה הרבה יותר בעייתי "להתווכח" על זה
    אבל בגן פרטי אני חושבת שבהחלט יש מקום להתעקש...
  • תודה, בנות
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה