שאלות למניקות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי כמה שאלות , למרות שעוד ממש ממש מוקדם אבל אני חושבת על זה הרבה :
    ירין נולד קטן 2.3 קילו והוא לא הצליח לינוק, או שאני לא ידעתי להניק, בכל אופן יועצות הנקה במלונית אמרו לי שאין לו כח למשוך ואולי כדאי שאשאב.
    שאבתי , וכך החלב נגמר לו אחרי חודשיים וחצי .
    בע"ה כשאלד , אני נורא נורא רוצה להניק. להרגיש את זה , להעניק.
    אבל ..
    החלב אמור פשוט לצאת? ככה בקלות? או שבאמת התינוק צריך "כח"למשוך?
    מה עזר לכן?
    להזמין הביתה יועצת הנקה? (אם לא ילך לי )
    מה יש לכן ללמד אותי כדי שהפעם אוכל להניק?

אולי אתן מבינות , ואולי לא , אבל ממש חסר לי התחושה של לחוות את זה ...
    למרות שבעלי אומר שירין גדל יפה מאוד עם סימילק, ואם הנקה = עייפות , דכאון, לחץ או אלוהים יודע מה- שזה לא שווה את זה .
    אבל אני רוצה ..
    אני גם חוששת מהתגובה של ירין . הוא לא יודע מה זה .
25 תגובות
עמוד 1
  • אני הנקתי את עידן כמעט שנה ואני חייבת להודות שלמרות העייפות שמלווה לזה יש סיפוק אדיר!
    לא הייתה לי בעיה, עידן נולד 3.460 וישר ינק בלי בעיות
    מה שכן אחרי יומיים וחצי הוא פשוט "התיישב" לי על הציצי יום שלם לדעתי זה מה שעודד זרימת חלב כמו שצריך כי אח"כ כבר ממש הרגשתי את החזה מלא

הם באמת צריכים כח לשאוב אבל צריך גם סבלנות, ככל שהם יותר זמן מחוברים לשד ככה יש זרימה טובה יותר של חלב והם גם מתאמנים על היניקה
  • טוב, אז ככה:

כמו שאת זוכרת גם אני לא הנקתי את אוריקי. הם טענו שם שהיא לא יודעת, אני לא יודעת, שיגעו לי ת'שכל ודחפו לה בקבוק והייתי שואבת כמו מטורפת כי לא היתה מוכנה לינוק. היה לי סיוט. ואני החלטתי שהפעם - זה לא יקרה. אני אעשה הכל והקטנה הזו תינק. ועד עכשיו היא לא מוותרת על הציצי......

איך זה קרה? לדעתי כי הייתי עקשנית. איך שהיא יצאה - ביקשתי להניק אותה והיא ישר התחברה לפטמה כמו גדולה. וינקה!! וישר יצא חלב!!! אני חושבת שהחיבור הראשוני בין התינוק לציצי הוא הכי חשוב. הוא מכיר, יודע מה צריך לעשות - וזה מה שעושה את ההנקה לטובה ויעילה.

בהתחלה היה נורא קשה כי הם יונקים המון, ממש "גרים" על הציצי כמו שאיזה מישהי אמרה פה פעם. אבל הצלחתי לתמרן.....בעלי גם עזר לי הרבה עם אוריקי כשהייתי מניקה את טנושי
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • תתחילי להניק אם את רואה שאת מסתבכת וקשה לך תזמיני לך יועצת הנקה
    ואת גם יכולה להיעזר באחות בתינוקיה
    אצל שחר רק בזכות האחות הנקתי אותו ... הוא היה בפגיה ולא נתנו לי להניק אותו ביום השחרור כבר נתנו לי אישור
    אמרתי שאני התחיל בבית להניק (היתי שואבת) האחות אמרה לי אם לא תניקי עכשיו גם בבית לא והיא עזרה לי יפה מאוד

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • ביומיים שלושה הראשונים יש קולוסטרום ,שזה חלב ראשוני והוא מגיע בכמויות קטנות ,אך מספיקות לתינוק קטן,בגדול בקלוסטרום יש את הנוגדנים וכל הדברים הכי חיוניים בשעות הראשונות בחיי התינוק.
    אחרי 3 ימים מגיע החלב(לפעמים גם שבוע אם את אחרי קיסרי)
    ברגע שהתינוק מגרע את השד עם הלשון זה מעביר מסר לגוף לייצר חלב וככה כמה שיותר את מניקה ככה יש לך יותר חלב! בחודשים ראשונים התינוק יונק כל שעה וחצי שעתיים ,לפי דרישה...
    אז איך יודעים שהוא יונק טוב...???
    1.לא כואב לך
    2. יש לפחות 5 קקי ביום וחיתולים מלאים בפיפי
    3.עולה במשקל.
    הכמות של החלב לא נמדדת לפי שאיבה או כל דבר אחר ,רק לפי העליה והיציאות של התינוק...
    אם יש בעיה בתפיסה רצוי כבר מראש להכין טלפון של יועצת מומלצת שתלווה אותך לאורך כל הדרך ולהזמין הביתה או ללכת אליה .
    יש גם סדנאות הכנה להנקה לפני הלידה בתשלום סמלי תבררי בכל מיני מרכזים כמו דיאדה או לה לה צ'ה.
    לי אישית היה מאוד חשוב להניק ועוד לפני הלידה חקרתי את הנושא לעומק קראתי כל מאמר אפשרי ראיתי סרטונים,פורומים,הכל...כשהוא נולד כמובן שזה לא היה הכי חלק,זרימה חזקה ,לשון קשורה ,עודף חלב,בקיצר חבילה שלמה,אבל לא ויתרתי ,התרתי לו את הלשון פעמיים והמשכתי להניק עד היום
  • אני את גל הנקתי עם פטמת סיליקון, חצי שנה. הסיבה לכך היא שהיא נולדה עם חך נמוך ולכן היה לה קשה לתפוס את הפטמה, ופטמת הסיליקון עזרה לה מאוד (זה כמובן היה בהמלצת יועצת הנקה מדהימה). אבל בגלל הקושי הראשוני שהיה לי ועד שעלינו על הבעיה, אז שילבתי לה כמובן מטרנה אז בסופו של דבר מעולם לא הנקתי מלא את גל.
    עם דניאל זה היה אחרת (אני קוראת לה "חוויה מתקנת" מכל הבחינות...) כמו אורטל, ישר הנקתי אותה איך שהיא יצאה וזאת הייתה חוויה מדהימה!!!!! מאוד מאוד ממליצה לך לא לוותר על זה. בגלל "הטראומה" של גל עם פטמת הסיליקון, הפעם הכינותי מראש ובכל פעם שראיתי שאני לא מצליחה, ישר שלפתי את פטמת הסיליקון. כשפגשתי את יועצת ההנקה (שהיא למעשה האחות בטיפת חלב) היא הראתה לי שאני לא החזקתי את דניאל כמו שצריך ולכן לא ינקה טוב בלי הפטמה ובזכותה הצלחתי להניק את דניאל הנקה מלאה מלאה 4 חוד'

• לי בבית חולים היו כמה בעיות
    קודם כל מההתחלה היא הצליחה לתפוס רק פטמה אחת.בצד השני ממש לא הצליחה
    אז נוצר לי גודש מטורף בצד השני וכאבים
    לא ויתרתי ושיגעתי שם את היועצות הנקה וכל פעם לקח משהו כמו שעה של נסיונות ובסוף היתה נתפסת לי על הציצי אבל זה כאב כל כך - כך שהיה ברור שמשהו בתפיסה לא תקין מאה אחוז
    אחרי 3 ימים היא פיתחה צהבת והוכנסה לטיפול בפוטו יומיים ולא הוציאו אותה משם אז שאבתי לה והיא אכלה שאוב בבקבוק.
    אחכ שיצאה מהפוטו ושוחררנו בכלל היה סיפור כי היא התרגלה לבקבוק שאוב מהבית חולים. מיד משם הלכתי לקופת חולים ונכנסתי לרופאת ילדים מקסימה והיא עזרה לי קצת יותר להבין אין להחזיק אותה ואיך לקרב אליה את הפטמה ובכל אופן ייעצה לי להתשמש בפטמת סיליקון כי הגודל כבר היה נוראי.
    וזה עזר לנו מייד.גאיה תפסה כמו גדולה את הפטמה ואני הצלחתי להניק 4.5 חודשים
    3 חודשים מלאה ועוד חודש וחצי משולב כשהחלב כבר התחיל להגמר
    הפעם בע"ה אני אנסה בלי הסיליקון.זה מאוד מעיק. כל הזמן לחפש את זה יש מזה נזילות ואחכ לשטוף.
  • וואי תודה על התשובות !
    אני ממש אשמח לשמוע עוד דברים , וזה ממש מחזק אותי !
    נגה - איזה טלי? של זיו?

עוד שאלה, אני קוראת שכדי להניק נכון צריך להחזיק את הציץ עם 4 אצבעות מלמטה ואגודל מלמעלה.. להחזיק ככה במשך כל ההנקה או עד שהתינוק מצליח לתפוס ולינוק לבד?
    ואיך אפשר לשחק ולהניק בו זמנית ? הרי יש תינוק להחזיק...
  • כן הטלי הזו

• כן... אני הייתי חייבת לתפוס לאורך כל ההנקה כי החזה שלי היה פשוט ענק...
    זה היה פשוט כבד לו מדי להחזיק לבד עם הפה
    אבל ראיתי מלא בנות שלא החזיקו....אולי כי החזה שלהן לא היה כלכך כבד
  • לגבי ההנקה אחרי הלידה ,תתרדשי !!!!!!!!!!! זה התינוק שלך ואת יכולה לעשות מה שאת חושבת לנכון אחרי הלידה אם אין שום מצוקה לתינוק הם לא יכולים להגיד לך לא להניק!
    אני ממש לא זוכרת אם ביקשתי או שהמיילדת אמרה לי לבד אבל זכור לי שדי ניג'סתי להם שאני רוצה להניק אחרי הלידה!

מאיה.
  • יו עוד שאלה , הפעם בעניין ירין :
    הבאתי אותו מהגן מקודם , והוא החליט שלא מתאים לו לישון ומתאים לו להכין איתי עכשיו כרטיס ברכה .למרות שהבטחתי להכין איתו אחרי השינה, הילד התחיל לצרוח !
    ואני יודעת שהוא עייף ! והוא צרח ובעט איזה 10 דקות , והרמתי עליו קול ואמרתי לו
    "ירין אני אכעס עליך!" (הלווווווווווו אני כבר כועסת ) - מה שגרר עוד צרחות והשתטחות ..
    קיצר- מה אני עושה במצב שהבאתי אותו מהגן , בחורף , קר ,ואולי גשום , עם תינוקת במנשא, ובדיוק היא ישנה או צריכה לישון או בוכה , או צריכה לינוק,
    והוא צורח שלא בא לו ולא מתאים לו !
    ואני לבד!
    מה אני עושה במצב כזה ?
    בדיוק בעלי התקשר והעליתי את זה בפניו , והוא כמו גבר שלא חושב לעומק, אומר לי - אם תהיי חזקה ירין יבין שזה לא יעזור לו ויפסיק.
    יופי .. ואם הוא יעשה את זה בזמן אמת ?כשיש תנוקת וכו ? ובדיוק העיר אותה עם צרחות ? או שאין לי פנאי להרגיע אותו ? קל להגיד ..

התחלתי לחשוש!
  • זה לגמרי טבעי כל החששות שלך!!
    ממי הוא כבר ילד גדול אני במצב כזה אומרת לו
    שאני מאוד רוצה לעזור לו וכשהוא ירגע ויהיה מוכן להקשיב לי
    אני אשמח לשמוע אותו
    ומתעלמת ממנו...
    אז נכון הוא עלול להעיר אותה אבל אין מה לעשות נגד זה... בילד הראשון זה וד פיקניק יחסית
    הילד השני זה כבר סימפוניה אחרת לגמרי
    חברה שלי טוענת אבל שילד שני גם מתנהג בהתאם... חחח בטח אין לו ברירה...

• חחחחחחחח מה זה פורום או צ'אט?? אין לכם חיים?
  • מי אמר שהחיים קלים ? אבל כן אמרו שאין חכם כבעל נסיון אז אני מנסה ללמוד
  • אני אתחיל מהסוף - הנקה ממש לא = עייפות!! להיפך!! במקום לעמול במטבח לעקר בקבוקים ולהכין תחליפים - את שולפת והאוכל מוכן
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני זמינה תמיד!!!! מתי יוצאים בערב סוף כל סוף תגידי???
  • בכיף יקירתי ! באמת מזמן לא נפגשנו ..
    והאמת שאני ממש רוצה לצאת כמה שיותר כי אחרי הלידה בע"ה יהיה לי תקופה יבשה
  • אז יאללה

בןאי נקבע היום בערב, את גבר?
  • אממממ.. היום זה טיפה בעיה ..אבל אשמח מיד אחרי החג!
  • הי מותק

הדבר הכי טוב שאני יכולה לייעץ לך זה להזמין יועצת הנקה מייד לאחר הלידה, אפילו לבה"ח. קשה לייעץ כך כי לכל אחת מבנה שד אחר, נוחה לה תנוחת הנקה אחרת, וכמובן לכל אחת ילד אחר

• היי,
    זה נפלא שאת רוצה להניק!
    ענו לך תשובות נפלאות.
    אני רוצה רק להוסיף שני דברים:
    1. לחזק את הנושא של יועצת הנקה טובה. לדעתי תזמיני אחת איך שאת מגיעה הביתה. יש יועצות טובות של ארגון לה לצ'ה. יש להם אתר באינטרנט. היא יכולה לתקן לך את הצורה שהתינוק תופס את השד או את הצורה שבה את מחזיקה את השד וככה לא יהיו לך פצעים וכאבים. אחר-כך את יכולה להמשיך להתייעץ איתה טלפונית.
    2. הזמן של היניקה תלוי מאוד בתינוק. יערה הייתה יונקת גג 15 דקות בכל פעם ולא ממש גרה לי על הציצי. תזרמיעם עם זה...

שיילך בקלות
    www.YaaraKatz.com

• רוצה להוסיף,
    את אלה לקחו לי ישר כי היו מים מקוניאליים, הביאו לי אותה לכמה דקות אבל לא הינקתי אותה אלא לאחר 6 שעות. בכל זאת זה היה מדהים, והנקתי אותה 9 חודשים.

אורי היה חוויה מתקנת עבורי, איך שהוא יצא עם כל הג'יפה, הצמדתי אותו לציצי ושמישהו ינסה לעצור אותי...
    [/]/]
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה