חושך שיבטו שונא בנו-האומנם? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כשיוצא לדבר עם הורים הרבה פעמים אתה רואה שאם הורה כועס על ילד שעשה מעשה זה או אחר הוא נותן לו סטירונת או מכה ביד וזהו,יש הורים שההיפך{ואני ביניהם}כועסים על הילדים,מדברים איתם אך לא מרביצים להם ואם כן זה מעשה מאוד חומר כמו התפרצות לכביש כשרכב עובר.מה דעתכם?אתם בעד לתת פליק לילד מידי פעם או שלדעתכם אפשר לחנך גם בלי סטירה כזאת או אחרת שלדעתי מיותרת וסתם פוגת בילד,מה דעתכם?
12 תגובות
עמוד 1
  • אני ממש נגד..
    אי אפשר להגיד לילדים לא להרביץ אם הם רואים אותנו מרימים יד.
    הם לא מבדילים בין מכה חינוכים למכה לא חינוכית..

אני מלמדת את הילדים שלי לדבר, ולבקש יפה.. את הכל ניתן להשיג בדיבורים..
    ושילה כבר מדקלם- "כשאני מבקש יפה ומדבר אני מקבל כמעט את הכל!"

גם כשהם רצים לכביש, אני מדברת, לעיתים מרימה את הקול.. ונראה לי שרק מהבהלה שלי הם ייבהלו גם, אם חס וחלילה ירוצו לכביש!

חוצמזה- אני מעדיפה לתת עונש אם הם לא מקשיבים בקולי או משתוללים.
    =) אין ייאוש בעולם בכלל!
    אתר חדש של סקרים מתוגמלים-
    http://www.midgam.com?ref=93043
  • אני נגד אלימות גם לא פליק על היד!
    זה ברור ומוכח ש"פליקים" מורידים לילד את הביטחון העצמי -מה גם שזה לא מחנך את הילד .
    אם ילד ממש מגזים אפשר להגיב בחומרה גם בלי להרים עליו יד!!
  • השאלה היא מה הפירוש למילה "חושך שבטו"
    נראה לי שהכוונה היא לאו דווקא למכה - ודרך אגב אני ממש נגד..
    נראה לי שילד, ובעצם כל אחד מאיתנו , זקוק לאהבה ואישור של האנשים שקרובים לו . וברגע , שהילד מרגיש ריחוק כתוצאה ממעשה לא טוב שלו - זה יגע לו בלב.
    כשירין עושה משהו שאנחנו לא מוכנים לו בכלל (צועק משתולל מעליב מרביץ)
    אנחנו מתרחקים ואומרים שאני עצובים / כועסים ולא רוצים לשחק או לדבר איתו .
    לרוב זה עובד פלאים . זה כאילו נכנס לו ללב והוא מיד חוזר ומבקש סליחה ונמרח לחיבוק.
    נראה לי שהדרך הטובה לחינוך היא כן להראות לילד את הכעס ולא לקבל כל שטות שלהם , אבל לדעתי מכות זה לא הדרך !
  • "שבט" זה לאו דווקא במובן של מכות. זה פשוט גבול שההורה מציב לילד. זה יכול להיות גם מניעת ממתק או דבר אחר. כמו שהרועה מגביל את הכבשים ומכוון אותן לכיוון אחד, כך גם ההורה.
    לגבי - מכות - אני נגד בכל גיל! ואם כן נותנים "פליק" אז לא בשעת כעס ובעצבים - כי אז הילד מרגיש שההורה לא אוהב אותו ואין לדעת אילו צלקות זה יכול להוביל. ההורה צריך לחשוב אם הוא נותן את ה"פליק" כדי להחזיר את הילד למוטב או כי הוא פגוע מההתנהגות של הילד שלו - הילד פגע בכבודי ועכשיו אני מעניש אותו... זאת לא סיבה
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני מרימה כזו צרחה שכל הבית רועד
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • אני לא נגד. אני לא רואה שנכחדה האנושות...
    יש ילדים שגדלו עם מכות חגורה ולא הפכו למכים ...
    יש שקיבלו כאפה והם בסדר גמור .

לא צריך להרביץ להם ..אבל מה לעשות לפעמים יש מצבים
    של לחץ כמו ילד רץ לכביש ולא תמיד כולנו רגועות ונינוחות ומסבירות
    אוי ממי אסור..אלא הפחד והצורךף לשמור ולהגן לפעמים מתפרץ כמכה בטוסיק...סורי לא רואה בכך שום בעיה.
    ברגע שהורה מוצא לנכון להכות ילד על בסיס יומי על כל דבר זו בעיה שצריך לעצור.

יותר מזה מאז ההמצאה הנחמדה הזו "פינת חשיבה" ולא לתת את הכאפה אם צריך..הנוער הולך ומתדרדר מזלזל בכולם מדבר בשפת רחוב למבוגרים ולזרים חצוף יהיר וגועלי...וכן..יש מצב שילד כזה לא היה כזה בדרך אחרת.
  • אני ממש נגד...
    מקסימום אני ארים את הקול אם הוא עשה משהו מסוכן או אתפוס לו את היד
    אבל לא אכה או משהו כזה

איזה פעם רציתי לקלח אותו כי כולו היה חולות מהגן ונכנסנו למקלחת ואז ביקשתי שיחכה עד שאביא מגבת
    אני חוזרת, הילד נכנס למקלחון ופתח את המים...
    כל כך נבהלתי שממש צעקתי עליו ועשיתי לו כזה נונונו עם היד בעודי צועקת
    (אני אף פעם לא עושה ככה)
    הילד כל כך נבהל... איזה פרצוף נעלב הוא עשה
    הרגשתי כלכך רע אח"כ.... אבל כל כך נבהלתי, פחדתי שיחליק או שיצאו מים רותחים...
    זאת התגובה הכי אגרסיבית שהייתה לי אי פעם וגם עליה אני מצטערת
    פעלתי בהיסטריה ופחד זה היה ממש לא לעניין
  • סורי אבל אני עם מיכל לגמרי במה שכתבה
  • אני בעיקרון נגד אלימות לחלוטין, אבל אם קרה מקרה חמור כמו קפיצה לכביש והאמא נתנה מכה לילד- אני ממש יכולה להבין אותה

• דיון מעניין...

אני נגד הפעלת כוח על ילדים, לדעתי אפשר לחנך גם בלי זה.

אלימות מלמדת אותם דבר אחד - אלימות. זה כמו לצעוק על ילד "תפסיק כבר לצעוק!"

כמובן שאם ילד קופץ לכביש או מכניס אצבע לחשמל אני לא אגיב ב"מאמי אל תיגע בחשמל, טוב?" אלא בהערה תקיפה / אפילו בצעקה.

הקו האדום אצלי עובר בהרמת קול.
  • גם אני ממש נגד אלימות.. מכול סוג. אני חוויתי את זה, אומנם היה לעיתים
    רחוקות אבל זכור לי מקרה עד היום. אני חושבת כמו שאורית אמרה
    שלפעמים זה קטע של כבוד של ההורה או לפעמים זה בא מתוך כעס ולא
    מתוך רצון לחנך, ואז הילד מרגיש מושפל

טוהר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה