סיוונוש

כמה דברים תמוהים בעיני:
ראשית, ילד ש"בוכה עם עצמו בפינה" במשך 20 דקות, בדר"כ נשמע טוב טוב...

. קצת מוזר שאף אחד אחר מצוות שלם של מעון רב גילאי שמאכלס ילדים רבים, לא שם ליבו לעניין הבכי הממושך שבוקע תדיר (לדברי המטפלת הזו) מכיתת הגדולים, ולא טרח לברר/לידע אף אחד אחר לגבי כך...
שנית, המטפלת הספציפית הזו, אותה פגשת במקרה, בקניות, מיד טרחה לידע
אותך בזעזוע העמוק שחוותה בהיותה "יום שלם בכיתה עם להב", מכך ש"ילד יכול לבכות 20 דקות עם עצמו בפינה"... (ראי סעיף קודם...

)
שלישית, אם הזעזוע כל כך עמוק - למה לא טרחה אותה מטפלת מקסימה ומדהימה (ואין לי ספק קל שהיא באמת כזו) ללכת בעצמה ולהגיד את מה שיש לה לומר למטפלות בכיתה של הגדולים? למנהלת הגן? לאימהות אחרות?...
דבר נוסף: אכן, ילד בכל גיל (גם בגיל 40, את יודעת?...

) זקוק לחיבוק מידי פעם, לנוחם, להכלה של רגשותיו כאשר אינו יכול להכיל אותם בעצמו או לתיווך ולבירור של תחושותיו ורגשותיו. ונראה לי שהמטפלת המקסימה והמדהימה מבינה זאת היטב. משום מה (ובאמת שאינני יודעת למה, ואינני מתיימרת לדעת, וזה לא מעניין - לא אותי ולא אותך) אותה מטפלת בחרה להעמיד את פני הדברים בצורה כה קיצונית עד כדי גיחוך, של: "
היא אומרת שאין ספק שהמטפלות שם מאוד מקצועיות, ומפתחות את הילדים ומשקיעות בהם.
אבלללללללללללללללללללללל.....
הן לא מראות חום ואהבה לילדים. הן לא מאמינות בלחבק ולנשק."
כל אדם שעיניו בראשו ושכלו במקומו מונח, יבין שמן הסתם לא קיימת כל סתירה, ולו הקלה ביותר בין "מקצועיות", "פיתוח ילדים והשקעה בהם" לבין "חום, אהבה, חיבוק ונישוק"
........................................
קיצור, אם בכלל הייתי עושה משהו עם דבריה של זו, הרי שזה אולי היה מביא אותי להסתכל סביבי לאורך קצת יותר זמן בבקרים, כשהייתי מביאה את הילדה לגן, ובסופי היום, עת הייתי באה ולוקחת אותה.
שרון שמש
M.Sc
פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T