שאלה לגבי מקווה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות מקסימות,
    רציתי לשאול אתכן (בעיקר את אלה ששומרות, אבל גם כל מי שיודעת...):
    ממחזור הבא אני רוצה להתחיל לטבול במקווה, אבל אצלי הוסת בד"כ מאוד ארוכה (שלושה ארבע ימים דימום ואחרי זה עוד איזה שבוע הפרשות...) וסביר להניח שהביוץ וההזרעה תמיד ייצאו במהלך 7 נקיים ולפני הטבילה...
    איך זה מסתדר? אני צריכה לבקש אישור לטבול לפני או בגלל שזה טיפול פוריות ולא עם בעלי אז אני יכולה לעשות את ההזרעה לפני המקווה?
    הרכבת שלי מתעכבת, ואני נהנית מהנוף...
13 תגובות
עמוד 1
  • את באמת צריכה ללכת לשאול רב, כח לטבול לפני שעוברים שבעה נקיים זו בעיה.
    אבל אני מכירה הרבה שהיתה להן בעיה כזו והן לקחו כדור או משהו אחר שסידר להן את הביוץ.
    שוב, אני מדגישה, את לא יכולה להחליט לבד לטבול לפני אלא חייבת באישור של רב.

מירי, אמא לשתיים וחצי
  • כן, הבנתי...
    אבל אם אני לא מקיימת יחסים לפני המקווה וטובלת בתום 7 נקיים ולא פחות - נניח שמהבחינה הזו זה בסדר...
    האם אני יכולה לעשות טיפול הזרעה לפני המקווה? או שדין הטיפול כדין היחסים עם הבעל?
  • שאלה טובה
  • מתוקה, קודם כל הרבה כל הכבוד, את עוד תגלי כמה זה מדהים!!!

לגבי הכתמים זה מורכב כי זה משהו שהרבה נשים לא יודעות במיוחד מהמגזר הדתי וזה שלא כל כתם זה "טמא" כלומר יש כתמים שאין בעיה איתם! שוס הא!! מלא נשים לא מודעות לזה... וחבל כי זה יכול לחסוך להן הרבה!
    מה שאת צריכה זה לבדוק את סוג הכתם.. אם בא לך שאני אפרט לך יותר תשלחי לי מייל ואני אשמח!!
  • בנות תודה..
    ומור, אולי אני יכולה לגשת למקווה הקרוב ולהתייעץ עם הרבנית שם? היא תדע לענות לי? פשוט אני לא יודעת איך לשלוח לך מייל...
  • מורי את צודקת זה באמת דבר מדהים !!! חוויה של פעם בחודש שהייתי מוכנה לעבור שלוש פעמים בחודש... תחושה של התחדשות של היטהרות , ממש מרגישה כלה בכל חודש..
    papaya כן, מורי צודקת זה תלוי איזה כתמים אלה.. יש רבנים מיוחדים שפוסקים ע"פ הבדיקות טהרה מה נחשב טמט ומה היא סתם הפרשה, אני יודעת שיש מקום שנקרא "מכון פועה" ורבנים שם משיבים על שאלות גם טלפונית, זה תמיד פתר לי את הבעיות כשרציתי לדעת על המקווה, וכן את יכולה גם לשאול את הבלנית או לבקש ממנה את מספר הטלפון של הרב האחראי על כל המקוואות בעיר איפה שאת גרה....

בשורות טובות
  • סליחה על הבורות: מי זו הבלנית?
  • נכון, ואל תשכחי שהבלנית במקוה היא לא רבנית ולא אמורה לתת לך תשובה שאת יכולה להסתמך עליה.. מכסימום להפנות אותך לרב
  • חחח...עניתי לך(אני מקווה) בזמן ששאלת
  • קודם כל יישר כח גדול!!!
    שתזכי לזרע קודש של קיימא ,בזכות מצוה זו את מזכה את עצמך ואת כל עם ישראל.

ובאמת זה רק שאלת רב
    איפה את גרה? אולי אוכל לתת לך מס טלפון של הרב שלי....
  • אישור לטבול לפני את לא תקבלי, אני כמעט בטוחה בזה
    אבל זה באמת בעיה, את לא יכולה לעשות את ההזרעה אחרי?
    צריך לעשות את ההזרעה בזמן ביוץ? כי אם כן יש כדורים לאיחור הביוץ ואז תוכלי לעשות את ההזרעה אחרי המקווה :)
    ----------------------------------------------------

בעזרת ה' נעשה ונצליח :)
  • אשרייך!!!

את תהני מזה ותראי רק נפלאות בעז"ה..
    על זה עומד כל הבית!

אני ממליצה לך להיות בקשר עם מכון פו"עה זה מכון הלכתי-רפואי.
    עובדים בהתנדבות כבר שנים עבור נשים עם בעיות פוריות ובעיות הלכתיות.
    הם מבינים בהכל כמו רופאים ומכירים את רוב הרופאים בארץ .

הם ליוו אותי 5 שנים עד להריון וגם אח"כ...
    02-651505

בהצלחה!!!
  • תודה תודה...
    איזה מדהימות אתן.... כמה מוכנות לעזור...
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה