לעשות את מה שאת אוהבת או להיות עם מי שאת אוהבת? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

93 תגובות
עמוד 1
  • יש משל / ניסוי יפה שבטח שמעת עליו. על מרצה אחד שבא להרצות לסטודנטים על סדרי עדיפויות בחיים. שם צנצנת על השולחן והתחיל למלא אותה באבנים גדולות, לאחר שסיים שאל: "האם ניתן למלא עוד את הצנצנת? הסטודנטים ענו: "לא". הוא הוציא שקית עם אבני חצץ קטנות ומילא את הרווחים בין האבנים. "האם ניתן למלא עוד?" "לא", הוציא שקית חול ומלא את הרווחים. עכשיו כששאל הסטודנטים לא היו בטוחים, הוציא מים ומלא את כל הצנצנת.
    ואז הוא הסביר להם שאם היו מתחילים עם האבנים הקטנות או החול וכו'... לא יכול היה לשים את האבנים הגדולות. האבנים הגדולות אלו הדברים החשובים לנו בחיים. לכל אחד אלו דברים אחרים. לאחר שממלאים את חיינו בהם ניתן להוסיף דברים אחרים.
    תראי, זה עניין של גישה לחיים. אם את מבינה שהחיים האלה ארעיים (אפרופו חג סוכות...) ושהם חולפים בלי שבכלל תשימי לב, תדעי לעשות את הדברים שבאמת חשובים לך בחיים.
    אני לא אומרת לך תקחי או לא תקחי את העבודה הזו. בסוף תעשי מה שאת רואה לנכון.
    אני - אם הייתה לי אפשרות גם לעבוד וגם להיות אמא לילדים שלי הייתי לוקחת את זה בשתי ידיים! אומרים תתן קודם כל לבני עירך, אח"כ לאחרים. אז על אחת כמה וכמה למשפחה שלך ולילדים שלך.....
    מקווה שתעשי את הבחירה הנכונה לך ושתהיי שלמה איתה
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני אישית הייתי הולכת על הקטע של שעות נוחות למען הילדות.

זה ממש כמו שאני אמורה אחרי סוכות להתחיל ללמוד משעה 16:30
    עד 20:00 ואני מעכשיו כבר עושה חישובים, איך אספיק הכל ובעלי
    בכלל לא מתרגש.

אני מבינה אותך מאוד אבל לכי עם הלב

שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • אני לא הפרט יותר מידי

אבל אני בחרתי להיות אמא

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • חשבתי בהתחלה שמדובר על עוד סקר על זוגיות
    רציתי לכתוב שהכי טוב זה לעשות את מי שאת אוהבת
  • משרה נוחה שאפשר לחזור הביתה ולהיות אמא- זה מה שאני הייתי לוקחת, גם אם זה אומר לוותר קצת על הקריירה.

אבל מה שאני בוחרת זה ממש לא מה שכל אחת תבחר, ולא מאותם שיקולים!
    ייתכן כי יש אמהות שהקריירה הרבה יותר מתאימה להן, לאישיות, לאופי, להרגשת ההגשמה!
    אז תחשבי עם עצמך למה את מסוגלת, כי אם תחזרי הביתה ותאכלי את עצמך על
    שלא לקחת משרה טובה יותר ונתת מעצמך יותר במקומות שעושים לך טוב-
    זה לא שווה את זה!!

בהצלחה!

אתר חדש של סקרים מתוגמלים-
    http://www.midgam.com?ref=93043
  • אני מנסה לשלב בין שתי האופציות...
    אבל מאמינה שלהיות אמא במשרה מלאה קודם לכל.....יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• זאת שאלה כל כך קשה
  • גם אני בחרתי באמא ובבית כקודם לכל .

אני חושבת שברגע שהילדים קצת יגדלו ויהיו יותר עצמאים
    אפשר אולי להתחיל לחשוב אחרת
    ברגע שהילדים קטנים זה ממש קשה

קרן

[url=http://www.glitterfly.com]

• האמת שיעלי צודקת
  • אני אישית בחרתי בלהיות אמא!
    אז נכון יש תקוות שהמשכורת לא משהו וצריך להוריד הילוך אבל מצד שני התקות ילדות שלהם לא תחזור!
    זה שווה הכל! חוץ מזה שהיום את כל המשכורות הגבוהות את משלמת על זה שהם במסגרת עד מאוחר
  • בכלל לא חפרנו

• גם אני בחרתי בלהיות אמא...
    [/][
    []
  • נוגוש אהובתי
    לא זוכרת אם אי פעם אמרתי לך, אז פשוט אגיד את זה שוב (או בפעם הראשונה... סנילית עוד לפני 40... תתארי לך... )
    אני אותך.
    תקשיבי.
    לא רוצה לבלבל לך במוח, אבל העניין פשוט נורא. עד כדי כך פשוט:
    אמא טובה = אמא שטוב לה.
    אמא הכי טובה = אמא שהכי טוב לה.
    'בנת? יופי. עכשיו תחשבי איך יהיה לך הכי טוב.
    ולגביי...
    תמיד שמתי את אימהותי במקום הראשון. והיו תקופות שלא עבדתי (כלל) בעקבות הבחירה הזו.
    להגיד לך שזה תמיד גרם לי אושר גדול? לא. לספר לך שתמיד היה לי טוב עם זה? גם לא. למכור לך קשקושים שזה תמיד סיפק אותי ומילא את חיי, ימיי ולילותיי בצלצול צחוק הפעמונים של ילדיי ובניחוחות הורדים שמתלווים תדיר לגידולם? בוודאי שלא.
    בוודאי שלא אמכור לך את כל אלו, פשוט כי את חכמה מידי בשביל לקנות ממני את השטויות במיץ האלו.
    מה שכן, החלטות כה אישיות ונכבדות בחיים, הן מורכבות קצת יותר מהשאלה הפשטנית משהו ששאלת...
    ואני לגמרי סומכת עלייך, בדיוק כמו שסמכתי על עצמי, שבסופו של דבר, יילקחו בחשבון כל המרכיבים של התמונה הכוללת, ואת תדעי להגיע לתשובה הנכונה ביותר - עבורך.
    כי רק מה שיהיה נכון עבורך, יהיה נכון גם בשביל כל השאר ("מי שאת אוהבת"). זוכרת איך התחלנו?... אמא הכי טובה היא אמא שהכי... וגו'.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • איזה מצב בעייתי ומבעס זה לא יודעת מה היתי בוחרת האמת..
    למזלי, זכיתי בכל החבילה תודה לאל
  • מותק, אני בחשיבה הזו - לנסות למצוא את שביל הזהב.

אני בחיים לא אוותר על גידול הילדים שלי. בעיניי זה הדבר שלמענו אני חיה יום יום. זה האוויר שלי.

אני מעדיפה להתפשר קצת, נגיד בשכר, ולהמשיך להיות אמא במשרה מלאה עד כמה שניתן.
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • החלטה מאד קשה... גם אני הייתי בוחרת בעבודה נוחה יותר מבחינת שעות כי חשוב לי להיות בבית מוקדם עם הילדים
    []]

• זה מאוד קל להגיד "בחרתי להיות אמא"

[[[

• ברור שקודם כל להיות אמא !!! להוציא את הילדה מהגן, לשלוח אותה לשם בבוקר, להשכיב אותה בלילה, להכין לה אוכל, ללכת איתה אחרי הגן למשחקים...
    במקרה יצא לי לטובה טפו טפו טפו שאני עובדת במשרה שאני רוצה ומרגישה בה מסופקת ומוערכת וגם השעות טובות ונוחות לי כאמא...אבל המשכורת מבאסת
    וזה לא בגלל השעות המועטות..זה בגלל שאני מורה בשנותיה הראשונות
  • אני אישית מעדיפה להקדיש את כל כולי לבנות
    כל עוד הן קטנות ותלויות בי אני מעדיפה לעבוד בעבודה לא הכי מספקת מבחינה כלכלית ואנרגטית אבל היא נוחה לי למערך החיים עם הבנות
    שעות נוחות...קרוב לבית ולגן
    ב"ה שיגדלו נשתדרג
  • הסיבה ביחידה שאני סובלת את המשרה שאני עובדת בה כרגע היא
    שבשום מקום אחר אני לא ארוויח כמו שאני מרוויחה בשעות שאני עובדת

• משרה פשוטה שעות נוחות - אמא לפני הכל!!!

באהבה, סיון
  • סליחה נטלי- ממש לא התכוונתי שמי שעובדת במשרה תובענית היא לא אמא

• נושא מוכר וכואב
  • נוגע מתוקה שלי

[[[

• eli1808 יקירתי קודם כל אני רוצה לתת לך
  • נראה לי שזה נושא מאוד רגיש לכל האמהות העובדות.
    כולנו רוצות לעשות את המקסימום בשביל הילדים שלנו - אבל להיות מתוסכלות לא יעזור להם ועוד כמה שנים הילדים שלנו רק ירצו שנעזוב אותם בשקט ואנחנו נשאר בודדות ומתוסכלות ואולי יהיה מאוחר מדי.
    יעל, אמא של יונתן
  • נטלילה..
  • נוגע, זה בית אבות פסיכוגריאטרי קטן בנתניה... לא משהו מוכר

• את מי אנחנו בעצם מרמות? כמעט כל הנשים העובדות הן לא אימהות במשרה מלאה!
    רוב הילדים שלנו הם במסגרות עד 16.00!
    מה שמשאיר לנו איתם סה"כ 3-4 שעות ביום!
    אז כמו שאמרו הפמיניזם דפק אותנו ביג טיים!

לי יש משרה מכובדת ואני מרוויחה טוב והכל נוח.. אבל אם תשאלי אותי אם היתה לי אפשרות כלכלית.. הייתי נשארת בבית לנצח!

אף אחת לא מביאה ילדים בשביל שאחרים יגדלו לה אותם, אבל לרובינו אין ברירה וצריכים לעבוד בשביל להאכיל אותם ולקנות להם הכל.

לעד יהיו לך רגשות אשם אם תיקחי את העבודה ואם לא!

אני לא יכולה לשכוח שלפני 5 שנים התקבלתי לנהל את קסטרו מן ו-וומן בעיר לידי,

משכורת-10000 נטו
    רכב צמוד, פלאפון וביגוד
  • אני עובדת בעבודה חרא
    הרוב ממש הרוב צהריים מ 14.00 עד 24.00
    אני שמה את ליאן כל בוקר בגן והולכת לעבודה.
    אני כמעט ולא רואה אותה שלא לדבר על נאור
    ליאני אמא אוהבת אותך הכי בעולם...

• למזלי הרב מתאפשר לי גם לעבוד במקצוע שבחרתי, וגם שעות נוחות יחסית (אני קובעת את סדר היום).

יכולתי לעשות עוד המון כסף אם הייתי רוצה, אבל זה אומר לעבוד שעות מטורפות. אני מעדיפה להרוויח פחות ולהיות עם הילדה (גם ככה היא בגן עד 16).

האמת שאני לא יודעת מה הייתי עושה, בכל מקרה הייתי יוצאת לעבוד במשהו (אפילו מתחת ליכולות ולמשכורת) כי בבית הייתי משתגעת (ע"ע חופשת לידה....)

• בעיני זה ברור כשמש.
    הרי, נשמה, השנים הראשונות של הפעוטות שלנו הן קסומות וחשובות. והן לא תחזורנה על עצמן, כל רגע שאנחנו מפסידות, לא יחזור שוב.

לעומת זאת, עבודה תמיד תהיה שם, להגשים חלומות תמיד יהיה זמן. אני מכירה באופן אישי נשים שגידלו ילדים ובגיל 40 - 45 עשו תפנית, ומגשימות חלומות. הילדים גדולים, דואגים לעצמם, ולהן יש המון זמן פנוי להגשמת קריירה.

אני לא אומרת שזה קל, אנחנו למשל נכנסנו למינוס של 20 אלף שח רק כדי שאוכל להיות עם אלה בבית עד גיל 11 חודשים.
    והיום אני עובדת 80% משרה כדי שאוכל להוציא אותן ב 4 . אכן לא קל.
    אבל זה בראש סדר העדיפויות שלי כרגע.
    ואני מתכננת להגדיל משרה עוד חצי שנה - שנה. קודם שהן תגדלנה קצת...

אני מבינה אותך, שזה מרגיז. זה החיסרון בלהיות נשים , אבל יש לנו גם הרבה יתרונות..

• אני התחלתי ב-3/4 משרה.
    ואז אמא שלי לקחה את יובל מהבית ספר ואת שנהב הוצאתי בשעה 16.00 מהגן הפרטי

ועכשיו ששנהב עברה לגן עירייה זה יותר מורכב
    אז ביקשתי מהבוס שלי שיאשר לי לרדת ל-1/2 משרה
    והוא הסכים
    אז היום אני מוציאה את הבנות מהגן והבית ספר ונהנת מזה כ יום מחדש

ומודה הצלחתי לשלב גם עבודה וגם ילדים בלי ליפול מהרגליים

עבודה מהבית :
    http://www.xn----miceskz.net/?refer=hadas15
    נסו ...זה עובד מקבלים כסף

אתר המתכונים שלי :
    [center]http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/

[center]
  • גם אני לפני 5 שנים הייתי בצומת -
    הסתכלתי קדימה ודאגתי ל"איך אני אהיה בעוד X שנים"....
    אמרו לי ככה: כשיהיו לך ילדים תרצי להיות בבית,
    ומצד שני: ילדים גודלים ואת נשארת בעבודה שאת לא אוהבת...
    החלטתי לקחת את המשרה עם שעות נוחות, אבל הקו המנחה שלי היה: שאיזה תפקיד שזה לא יהיה - שאני עדיין אגיע עם חיוך הביתה!

אין לזה קשר לזה ששום דבר לא השתנה מהזמן של ההורים שלנו, אם תסתכלי על כל השרשורים של היום תראי שעדיין - לנו הנשים חשוב יותר להיות בבית, מצפונית וכל היתר....

• בגדול - אני מסכימה עם שרוני
  • קראתי את השרשור עד התגובה של שרון שמש בדף ה-1,
    ואני פשוט מסכימה איתה מילה במילה!
    אני לא עובדת. זאת היתה בחירתי.
    לא שחיכתה לי קריירה מזהירה וכו', אבל בכל זאת, יכלתי להרוויח משהו (כלכלית).
    אני לא הכי מאושרת ולא הכי טוב לי, אבל יש דברים שחשובים לי קצת יותר מלעבוד ולהרוויח.
    את באמת צריכה לעשות את החשבון שלך עם עצמך ולהחליט מה טוב לך.
    וגם לבנות שלך יש מזל ע-נ-ק שאת אמא שלהן

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • קראתי את כל התגובות ,כי זה נושא שאוכל גם אותי בין הקרירה לבין האימהות
    אחרי שנה הייתי עם ליאבי בבית מתוך בחירה ואח"כ המעבר לצפון והייתי כבר חייבת לצאת לעבודה כדי לא לאבד את רישיון שלי ומצאתי עבודה במקצוע
    הייתי עובדת המון משמרות בין 4-5 ימים של 12 שעות כל אחד בשבוע שבוע העבודה שלי נהיה מטורף אהבתי -לא ,ואז התחלתי לצמצם קצת את המשמרות .
    אבל אני עדיין אוהבת את העבודה שלי
    [ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
  • אני חייבת לחדד משהו בקשר לדבריי
    לפני כמה שנים למדתי פרמדיקים - חלום חיי!!!
    במהלך הלימודים עלתה בי שאלה מאוד מערערת - בקרוב אתחתן, ארצה ילדים, המצא את עצמי עובדת בשעות לא שעות, בחגים, בשבתות, בלילות, סוחבת אלנוקות, מנקה דם, מלאה בחולי סביבי - האם זה מה שחלמתי עליו, האם זה סוג האמהות שארצה?!?!
    ועשיתי החלטה חד משמעית - נטשתי את הלימודים!!!
    התחתנתי והבאתי ילדה (ועוד ילדים נוספים בהמשך כמובן ב"ה)
    אז ברור ואין זה סוד שהעבודה העכשווית שלי היא לא חלום חיי וחלומות העבר שלי - אבל היא ההווה שלי -ההווה שלי הוא עם ילדה - אני מאושרת בחלקי וטוב לי - יודעת שעכשיו אני מגשימה את החלום הבאמת גדול ואמיתי בחיי - הגשמתי את חלום האמהות - ואם חלק מהחלום אומר לוותר על חלומות העבר ולטפח חלומות עתידיים - אז אני מאושרת!!!!

באהבה, סיון
  • אני לגמרי מסכימה עם מילנה ועם שרון שמש

טוהר
  • שרשור אמיתי ומרגש.....
    יום נישואין
  • אז גם אני פה במיעוט האמהות שעובדות הרבה (אבל הרבה) מאוד שעות.
    בחודשי הקיץ היו לא מעט ימים שגם הייתי חוזרת ב-2 לפנות בוקר הביתה.
    אבל מצד שני, אני יוצאת פעמיים בשבוע מוקדם ואוספת אותם, ובשאר הימים הם עם אבא שלהם או הסבים והסבתות (זמן איכות עם המשפחה)
    להגיד לך שאני אמא פחות טובה בגלל זה? תשאלי את הבן שלי....
    אני מספיקה לעשות הכל גם בבית וגם עם הילדים. נכון, אני לא מבשלת כל יום וגם לפעמים יש ערמות של כביסה בסל אבל גם בחופשת הלידה לא עשיתי את זה!
    יש תחומים שמאוד קשה לעשות בהם הפסקה של כמה שנים ולשבת בבית עם הילדים וזה גם לא מתאים לכל אחת (גם אם המצב הכלכלי מאפשר זאת).
    כייף לי לראות את הילדים שלי גדלים ומתפתחים ותאמיני לי שאנחנו משקיעים בהם המון בבית ומצד שני אני מאושרת שעם הילדים הצלחתי להגיע לתפקיד מעניין ומאתגר.
    בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

• אוףףףףףףףףףףףףף כמה קשה!!
    אני כל כך מבינה ומזדהה איתך...
    אני הייתי בטוחה שאני הולכת להיות אשת קריירה הדור הבא..
    עדידה סטודיו - מדריכה ומאבחנת התפתחותית לתינוקות
    כנסו לאתר www.adidastudio.com
  • נטלי גם אני רשמתי שבחרתי להיות אמא

אני גם קיצצתי את המשרה שלי מתחילת השנה קצת לפני הלידה
    כדי להוציא את שחר ב 1330החלטתי לוותר על חלק מהמשכורת שלי כדי שאני יהיה עם הילד בבית

אני לא אומרת שאת לא אמא טובה יש לך שעות שאת כן יכולה להיות עם הילדה
    יש נשים שיוצאות לעבודה בשבע בבוקר וחוזרות לפעמים אחרי 8 והם בכלל לא מעורים בקטע של חינוך וגידול הילדים
    אני בטוחה שאת לא נכללת בקטורגיה הזאת

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • גם אני בוחרת בלהיות אמא!!
  • גם אני בחרתי להיות אמא, כאילו מה לא ברור???? אז מה שבחרתי? לא תמיד הבחירה שלנו זה מציותי, אני חושבת שכל אחת כאן ובכלל (לרוב) היתה בוחרת להיות קודם כל אמא. אז אם אני עובדת בלילה או חוזרת מהמשמרת ב23 בערב זה אומר שבחרתי ב"לא להיות אמא" ? כאילו מה????????

• שרון שמש את מדהימה!!!!
  • בנות אם טוב לכן עם מה שאתן ומי שאתן אז מה זה עקרוני? אתן לא צריכות להתגונן כי אתן עובדות יותר שעות ממני או מישהי אחרת - בסופו של דבר כמו שנאמר "אמא טובה זאת אמא שטוב לה" ואם טוב לכן זה הכי חשוב בעולם!!!!

היתה לי בוסית שהיתה מגיעה לעבודה ב7:15 ויוצאת מהעבודה ב20:00 - לא רואה את הילדה שלה בכלל - ומה היא עשתה? הלכה והביאה עוד ילד - ומי מגדל לה את הילדים? מטפלת בוקר ומטפלת ערב!!! - אז סליחה כן - אחת כזאת לא חושבת שהיא אמא טובה!!!!
    וכשהילדה היתה חולה מה היא היתה עושה? נותנת נורופן וזורקת למעון!!!
    ועכשיו מה היא עשתה? כדי לקדם את עצמה עברה לעבוד בתל אביב - נוסעת כל יום ירושלים תל אביב - זאת אומרת לא רואה את הילדים בבוקר ולא רואה את הילדים בערב - מזל שיש סופ"ש.
    אני אהיה צבועה אם אני אנסה לתרץ אחת כזאת - זה מגעיל אותי ומזעזע אותי ומחריד אותי - יש נשים שהיו משלמות הוןןןןןןןןן בשביל שיהיו להם ילדים ואחת כזאת מזלזלת בילדים של עצמה!!!

באהבה, סיון
  • האמת היא שנכנסתי כמה פעמים לשרשור לפני שהחלטתי להגיב.... כמו נטלי, מאוד מקומם אותי האימרה "בחרתי להיות אמא"

• אני רוצה להתנצל על הניסוח, נטלי, סליחה באמת לא התכוונתי לפגוע ואני מבינה את מה שאת אומרת זה באמת לא נשמע טוב
    [/][
    []
93 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה