שאלה בהתפתחות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש

• היי,, היינו בטיפתחלב לאחרונה והם אמרו שזה לא טוב שהנסיך שלי לא מצביע על דברים / עצמים / שהוא רואה או רוצה ..הוא בן שנה וחודשיים

אני גם שמתי לב לזה ועוד דברים שאני מאשימה את עצמי כי אחרי הכול הוא איתי בבית ויכול להיות שזה "דפק" לו את ההתפתחות שלא שמתי אותו במעון
    או שעשיתי משהו אני איתו לא בסדר

אני יושבת איתו על מילים , שירים , הוא מצייר יפה אומר אור וגעגע(ששואלים איך עושה ברווז) אבל לא לא אומר מעבר לזה כלום
    הרופאה אתמול אמרה לי שעד גיל שנה וחצי לפחות 10 מילים זה בסדר

אני רואה ילדים אחרים בגיל (נכון לא עושים השוואה .) אבל עדיין

איך אני מלמדת אותו מחדש ..להצביע ? לדבר ?לקשקש?

אוכלת את עצמי מבפנים ...
6 תגובות
עמוד 1
  • תרגעי ומהר !
    לא הכל הולך לפי הספר של טיפת חלב.
    אצלי הגדול לא דיבר 2 מילים יחד עד גיל 3 !
    אמרו לכי לבדוק..לא הלכתי..הילד לא רק מדבר יפה בגיל 3 וחצי..אלא בגיל 5 למד ל"ברך" אנשים
  • אז מה לכול ילד יש לו היתפתחות שונה לאט לאט מה הלחץ לא ללהיתייחס להגיד להם טובבבבבבב

• אוייש הטיפת חלב האלו
    תמיד הם מלחיצים כמו לא יודעת
    את אחיין שלי גם שלחו לאבחון ואמרו שיש לו בעיה בהתפתחות המוטורית ורפיון שרירים ובדיוק באותו חודש הוא נכנס לגן והפלא ופלא אחרי חודש כל הבעיות נפתרו ואין לו שום בעיות טפו טפו טפו בלי עין הרע
    אני לא אומרת שחייבים גן אבל כל ילד והקצב שלו אין תחרות ואין פרס לילדים שמהירים יותר תרגעי ואל תקחי יותר מידי ללב
    תנסי לעבוד איתו בבית עם ספרים אולי תחפשי קצת חומר באינטרנט אבל אל תלחצי מהשטויות שלהם זאת העבודה שלהם
    ואגב כאן בקנדה שאני אומרת שיש לי ילד בן 3 שואלים אותי מיד ואיפה הוא עכשיו? אני עונה בגן כאילו זה מובן מאליו
    בקיצור כאן ילדים בני 3 עדיין נשארים בבית בלי מסגרת והם מתפתחים יפה מאוד

[
  • זה בסדר גמור
    הבן שלי הצביע פעם ראשונה תאמיני או לא בגיל שנתיים וחצי
    באותו גיל התחיל גם לדבר
    היום הוא בן 3 מפותח מאוד בלי עין הרע יודע אותיות, מרכיב מילים מאותיות, סופר, מדבר שוטף
    You're my heart, you're my soul

• תנסי לעבוד איתו דרך חיקוי.
    למשל תצביעי ותגידי "הנה ציפור", "הנה כלב", "הנה אבא" וכו'...
    אל תהיי לחוצה מידי, אבל מצד שני זה טוב להיות עם היד על הדופק

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • לדבר איתו בלי הפסקה, כל דבר שאת עושה מיד "לתרגם" למילים.
    להראות לו שעה ביום טלויזיה- מאד מעשיר אוצר מילים - צפיה משותפת, עם הסברים שלך.
    יהיה בסדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה