אולי זה ההורמונים מדברים אבל אני ... עדכון!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב אתמול כבר הגעתי למצב של בכי אני כבר לא יודעת מה לעשות
    עמית שלי ילד מדהים ומקסים ואני אוהבת אותו ברמות שלא ניתן לתאר
    יש לנו בעיה עם אוכל הילד לא אוכל כמעט כלום ירקות ופירות בכלל לא!!!! ושאני אומרת לא אז זה כלום זיתים זה הדבר היחיד שהוא אוכל מהקבוצה הזאת
    בשר הוא מוכן לאכול רק שניצל פחמימות זה רק פסטה נקייה בלי כלום עם גבינה מעל ולחם
    הדבר היחיד שאין איתו בעיה זה גבינות ומעדנים את זה באמת תודה לאל הוא אוהב אה ופיצה
    זהו כאן מסתכם התפריט שלנו הבעיה הגדולה היא שהוא לא מוכן לטעום כלום או לנסות גם דברים שהוא אהב לאכול כמחו תירס הוא מסרב לאכול
    גם אני הייתי ילדה בעייתית מאוד באוכל יש לי זכרונות לא נעימים אמא שלי הייתה מגישה לי את האוכל בלי להתחשב אם אני אוהבת אותו או לא ואסור היה לי לקום להשולחן עד שלא סיימתי לכן הייתי אוכלת בכח ומגיעה למצב שאני מקיאה בצלחת ואני זוכרת שנשבעתי שאני לא אכיע למצב כזה על הילדים שלי
    ולכן אני משתלת מאוד ומנסה להכין לעמית כל יום משהו חדש משהו אחר שונה מנסה להחביא בפנים ירקות מנסה שיראה כמו שניצל אבל יהיה בשר אחר בקיצור ממש ממש משתדלת ואז מגישה לו את זה והוא לא מוכן לאכול לפעמים אחרי שעות של שכנועים הוא טועם ביס או שניים אומר שזה טעים לו ואחרי דקה מוצא סיבה לאכול
    בגן הקודם שלו שלחתי לו כל יום ארוחת צהרים פסטה וגבינה צהובה בגן החדש הפסקתי בתקווה שהוא יתחיל לאכול שם אבל זה לא ממש עוזר הן מנסות לשכנע אותו אבל אם אני לא מצליחה ולא בעלי אז ברור שגם הן לא אני שולחת לו כריך כי אני לא רוצה שהוא לא יהיה רעב
    אתמול שום הכנתי לו קציצות ממש טעימות שהוא אכל כבר בעבר ושוב לא היה מוכן לגעת נשברתי והתחלתי לבכות מחוסר עונים
    בעלי בעד השיטה של לא רוצה אז לא לא צריך שילך לישון רעב שלא יאכל יום שלם אם הוא לא רוצה לדעתו בסוף הוא יאכל וגם יאכל את כל מה שאני אתן לו
    יש מצב שזה יעבוד אבל כך כך קשה לי עם זה מה אני לא אשלח לו כריך לגן הוא לא יאכל צהרים אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על זה
    מבחינת מראה הוא נראה בסדר נכון הוא רזה אבל לא בצורה מפחידה הוא נראה בסדר גמור ויש לי גם מעקב בשבוע הבא אצל רוםא ילדים הוא שוקל בסביבות 13 קילו הוא בן 3 ולא גבוה
    בקיצור יצא מאוד ארוך אבל אני באמת לא יודעת איפה טעיתי ומה עשיתי לא נכון עוד מעט מגיע נסיך נוסף ואני לא רוצה לחזור על הטעות
    כשהתחלנו מוצקים בגיל שנה אגב הוא אכל הכל ירקות פירות כל מה שנתתי לו ופתאום הבעיה התחילה בסביבות גיל שנתיים ונראה שהיא רק מחמירה לפעמים הוא מגיע למצב שהוא מצתמרר מהאוכל וממש נגעל ואז זה מזכיר לי אותי כילדה והבטחתי לעצמי שאני לא יעשה את זה לילדים שלי לעולם!!!
    ברור שניסינו כל דבר אפשרי כמו צ'ופרים לא לאכול בין הארוחות להגביל נישנושים וכו...
    באמת שאין לי יותר רעיונות
    סתם רציתי לפרוק ואתן הקורבן אז תודה למי שקראה עד עכשיו כנראה שהבכי קשור גם לסוף ההריון וההורמונים אבל זה באמת באמת מציק לי
30 תגובות
עמוד 1
  • נשמה , אני כל כך כל כך מבינה אותך .
    אבל אחרי טיפולים פסיכולוגים עם בעלי וירין , אני יכולה להגיד לך שני דברים:
    1. הכל הכל מהבית .השריטה שלנו , שיאכל את זה ואת זה - כמו שיש לי ולך - זה רק מהבית . כמה שהבטחנו שלא נעשה טעויות דומות - זה יוצא ואין מה לעשות .
    גם אני זוכרת מהילדות שלי , שהייתי מעמידה פנים שאני ישנה העיקר להתחמק מארוחת ערב.
    2. לצערינו - בעלך צודק. זה מה שאמרו הרופאים . זה מה שאמרו הפסיכולוגים .
    עם כל הכאב שבדבר- ואני יודעת שזה כאב, ישבתי ובכיתי מרוב שנקרע לי הלב-
    פשוט - לא רוצה- שלא יאכל .
    כל היום . וכל הלילה. בסוף יאכל .
    זה הכי קשה בעולם . אבל זה תמצית העניין .
    אני לא אגיד לך שאני לא משכנעת ולא לחוצת אוכל , עדיין , אבל תכלס - זו השיטה שהם כולם אמרו . וזה עבד. לקח זמן - אבל עבד.
  • תודה מותק כבר מרגיע לשמוע שאני לא לבד במערכה וזאת לא רק מלחמה שלי
  • מעבר לזה , כשאנחנו היינו בטיפול , הם נורא ניסו לשים את האצבע
    על "מה קרה" באותו שלב שירין הפסיק לאכול .
    לפעמים יש משהו שגורם להם להפסיק, ורק עזרה של פסיכולוג
    יכולה לתתלכם את העיצות הנכונות איך לשחרר אותו מהאנטי הזה לאוכל .
    אולי תנסו יעוץ?
    מעבר לזה שאת הכי לא כשלון שבעולם . את אמא פולניה. כמו כולנו .
  • אני גם ניסיתי לחשוב איפה ולמה הוא הפסיק לאכול בעיקר ירקות ופירות
    אני רק זוכרת שהיה קיץ כשהתחלנו מוצקים והוא אכל את כל הפירות הטעימים מנגו אני זוכרת שאבוקדו הוא מאוד אהב
    ואז הפסיקו הפירות האלו ושהם חזרו שוב הוא פשוט התחיל להגעל מהמגע שלהם ממש היה מקבל צמרמורת מהמגע
    אולי הייתי צריכה להתעקש יותר אז בתקופה ההיא ולא לוותר כל כך בקלות למרות שאני זוכרת שניסיתי הרבה
    חשבתי על ייעוץ אני אשאל את רופא הילדים בשבוע הבא מה דעתו בעניין ואיך בדיוק אני עושה את זה כאן בקנדה
    אם הייתי בארץ כבר מזמן הייתי הולכת לייעוץ כאן אני צריכה לנסות למצוא איש מקצועי שעדיף שידבר עברית עמית אמנם דובר ומבין כבר אנגלית אבל בנושא חשוב כזה עדיף לי שזה יהיה בעברית
    שוב תודה מותק
  • את מתארת בדיוק אבל בדיוק מה שהבן שלי אוכל
    שניצל, ופסטה בלי כלום
    לא פירות לא ירקות ולצערי גם לא מוצרי חלב
    You're my heart, you're my soul

• למזלי ליאן אוהבת ונסתה ה-כ-ל
    אוכלת פירות ירקות גבינות וכו'
    אבל ממש טעימה
    ליאני אמא אוהבת אותך הכי בעולם...

• אם ירין יאכל חצי פיתה - זו אחלה ארוחה עבורו , ואם יאכל טונה - אני ארקוד הורה
  • חצי פיתה עם טונה ועגבניה זה חלום טוב מידי לצערי
  • קודם כל זה ההורמונים

יש שלב כזה שהם לא אוכלים הרבה ולא הכל בערך בגיל שנתיים
    לגיסי יש ילד שהוא לא אוכל כמעט כלום. רק שוקולד ומעדני שוקולד ולחם ובנוסף הוא החליט שהוא צמחוני מגיל 4
    הם ניסו את כל השיטות ובסוף לקחו אותו לבדיקות שיצאו תקינות. גיסי רופא ילדים ולכן הם החליטו לא להתעקש והוא בסדר גמור. הם עושים בדיקות דם מדי פעם לראות שלא חסר לו משהו.
    יש לי שני בנים הקטן אוכל טוב והגדול בן 3 וחצי והיום למשל הוא אכל ארוחת בוקר בגן לחם עם חמאת בוטנים צהריים מעדן וחצי וערב חצי פרוסת פסטרמה...
    כשאנחנו במסעדה או בית קפה הוא אוכל מעולה ויושב יפה. הוא אכל 6 פנקייקס במסעדה ובבית כשהכנתי הוא אכל 1.5 קשה להבין

אותכם הכריחו לאכול....אותי הכריחו להפסיק לאכול כל אחת עם השריטה מהבית

אני חושבת שתעשי לו בדיקות ואם זה תקין אל תלחצי ונראה לי גם שממש לא כדאי ״לעבוד״ עליו כי אז זה ירתיע אותו ממה שהוא גם ככה כבר אוכל. אוכל זה לא הכל בחיים
  • את בטוחה שאת לא מתארת את עמית שלי
  • אני לא מבינה בזה
    שולחת לך המון
    [ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
  • אין לי נסיון אישי בנושא (למרות שאם הייתי מאפשרת לה, גם הבת שלי היתה אוכלת כל יום רק פסטה)
    אבל מעצות ששמעתי פה ושם, וזו גם הדרך שאני מאמינה בה, אני חושבת שאת צריכה לעשות כמה דברים.
    קודם כל, להוריד לחץ לחלוטין. להפסיק לעשות מזה אישיו בכלל. הוא מרגיש את זה וזה בטוח משחק פה תפקיד.
    דבר שני- תתני לו מה שהוא רוצה. שיאכל כל יום פיצה. אבל יחד עם זאת, תשבי איתו ותאכלי את.תשימי על השולחן כל מיני מאכלים- ותאכלי את (בלי לבקש ממנו לאכול גם).
    אני חושבת שזה אולי ייקח קצת זמן (ואולי יקרה מהר ממה שאת חושבת) אבל בסוף הוא יטעם עוד דברים.
    בהצלחה.

מיכל

• קודם כל נשעמע שאת צריכה חיבוק גדול.. אז קבלי כמה:
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • תודה בנות ממש ממש מעודד לשמוע שאני לא לבד ויש עוד ילדים בעייתים כמו עמית שלי באוכל
    אורית אולי יש משהו בדבריך כן אני ממש משתדלת לעשות את זה אחרת מאמא שלי
    ואגב כשהייתי קטנה הייתי ממש רזה כמוש בטח את מתארת לעצמך אבל אחכ שגדלתי והגעתי לגיל ההתבגרות הרגלי האכילה שלי היו שגויים ואמנם לא הייתי מעולם שמנה אבל מלאה תמיד כן עד מצש של שומרי משקל אחרי הלידה של עמית אבל היום משתדלת לשמור כמה שאפשר
    וחבל לי שלא יהיו לעמית הרגלי אכילה נכונים
    אתמול ראיתי אמא בגינה שנתנה לילדים נישנוש גזרים גמדיים כל כך קינאתי אמרתי לעצמי בלב כן ממש עמית שלי יאכל גזר ועוד כנישנוש חחח בחלום השביעי שלי אולי
  • גם לי היתה אותה בעיה עם סמדר והלכתי איתה לדיאטנית קלינית ,
    אני ממליצה לך ללכת עם הילד לדיאטנית שתרכיב לו תפריט מגוון מהדברים שהוא אוהב לאכול.
    במידת הצורך יש תוספי תזונה עתירי קלוריות שמוסיפים למזון או לשתייה, רק עם המצב מחייב. למשל יש סקנדישייק שאני נתתי לסמדר בחלב, זו אבקה שאת יכולה לערבב בכל דבר גם לערבב עם ביצה ולהשתמש בביצה כשאת עושה לו שניצל
    דבר שני תשחררי לחץ כי נראה שהוא מנצל את הלחץ שלך.
    דבר שלישי תקני לילד מולטי ויטמין ,יש כל מיני בצורת סוכריות גומי או מטבעות שוקולד.
    ואחרון חביב- תעשי לו בדיקת דם ,יתכן שהוא אנמי וצריך תוסף ברזל...ילדים שחסר להם ברזל אין להם תיאבון וכשהם מתחילים לקחת בקביעות סירופ ברזל התיאבון חוזר.
    בהצלחה.
  • מסכימה עם מיכל
    תשבי איתו לאכול
    אל תתני לו לאכול ותעמדי לו על הראש
    תצאי מהלחץ תעשי לכם ארוחת ערב עם אפשר גם שבעלך ייצטרף ותשבו לאכול
    שימי לו בצלחת מה שייבקש מהמבחר שיש על השולחן
    ושיואכל כמה שהוא רוצה
    כשהוא מסיים שימתין שאתם תסיימו לא לקום תן כבוד לאבא ואמא אנחנו עדיין אוכלים
    יש מצב שכשהוא יישב ויראה שאתם אוכלים דברים שהוא לא ולא מתעסקים בכמה אכל אם בכלל הוא כן ייבקש לנסות עוד דברים ואפילו לאכול

תנסי שבוע שבועיים
    תעדכני אותנו האם יש שיפור

ומאוד חשוב לדוגמא אישית לאכול ביחד עם הילד ארוחת ערב

בהצלחה
    עבודה מהבית :
    http://www.xn----miceskz.net/?refer=hadas15
    נסו ...זה עובד מקבלים כסף
    אתר המתכונים שלי :
    [center]http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/
    [center]
  • אני יודעת שבישראל יש דבר שנקרא "מרפאת אכילה". לא ניסינו את זה, אז אני לא יודעת עד כמה זה יעיל.
    ניסית לשחד אותו? אם תאכל X תקבל Y?
    ושאלה קטנה - באמת הקאת לצלחת?
  • אנחנו עושים את זה הדסוש ובאמת אוכלים לידו ירקות כדי שיראה ושואלים אם הוא רוצה אם לא אז אומרים לו טוב כשתרצה תגיד לנו נמשיך עם זה
    לגבי ויטמינים אני נותנת לו מולטי ויטמין בסוכריות גומי אבל אני אבקש מהרופא באמת בדיקת דם לראות שברזל לא חסר לו כי בשר הוא גם לא ממש אוכל
    [
  • את אמא מקסימה ורגישה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • כואב לי לקרוא מה שכתבת...
    נשמע שאת כ"כ משתדלת, בכל כוחך, כ"כ רוצה שיאכל בריא ומגוון, ושלא יעשה מזה עניין, ושלא יהיה כמו שהיית בילדותך...
    זו בדיוק הבעיה לדעתי
    קשה מאד- אבל תפסיקי לעשות עניין.
    שימי את האוכל על השולחן, תשבו יחד לאכול, אפשר אולי מול הטלויזיה, ואולי זה יעזור.
    גם תשומת לב שלילית היא תשומת לב שמחזקת התנהגות שלילית.
    בכל פעם שאת כואבת, בוכה, מתחננת, חופרת וכו'- הוא מקבל את מלוא תשומת לבך.
    שווה לו להיות בעייתי באוכל - יש לו אמא שמחזרת אחריו בלי סוף...
    אני מציעה, כמה ימים של איפוק, לא לעשות ענין, לא לדבר על כך, אולי אפילו ילך לישון רעב אם זו בחירתו.
    אבל- ברגע שיאכל יפה ויסיים, תשבחי אותו.
    לפני השינה הרבה חיזוקים חיוביים "כמה נעים לי שאכלת יפה". "אני שמחה וטוב לי לראות אותך אוכל" "אתה בוגר ומקסים" וכו'.
    תשומת לב רק מתי שהוא כן אוכל - במקום כל הפעמים שלא מוכן לטעום.
    זה ההבדל הקטן- אך המשמעותי לדעתי.
    בנוסף, אפשר לתת לו מדבקה כל ארוחה שהוא אוכל ולתת לו להדביק על דף שתתלו על המקרר - לאט לאט ירצה לאסוף עוד ועוד מדבקות. וכל הזמן לציין שזו מדבקה שהוא מקבל כי אכל יפה.
    ואם לא אוכל- לא לתת מדבקה וגם לא להגיד או להעיר בכלל.

ודבר נוסף, תאכלי לידו, נשנשי - תפוח, בננה, ביסקויט, כל דבר, מיד תאמרי בקול "יואו איך בא לי תפוח" "אני הולכת למקרר לשתות/ לאכול".
    הרבה פעמים הם קופצים "גם אני"....
    אל תציעי לו. שהוא יבקש לבד. כי אם תציעי זה מיד יהפוך ל"חיזור" שלך ולנדנוד שלך ותחזרי אחורה

זה קשה אין ספק אבל זה עבד אצלי לתקופות - ובגדול, אין לך מה להפסיד.

ועוד דבר קטן, אחד המחסומים הגדולים שלך הוא הזיכרון מהילדות.
    שחררי אותו. אל תדאגי, את לא צריכה להזכיר לעצמך הבטחות שהבטחת לעצמך. הילד שלך לא יקיא בצלחת ולא יאכל עד שיתפוצץ. תירגעי.
    בגלל המחשבות וההשוואות האלו קשה לך להתקדם צעד קדימה לפתרון האמיתי.

המון בהצלחה וסליחה על החפירה
  • אור של חיי - תודה רבה אני אצפה בזה

• אם אני יגיד לך שכך בדיוק היה לי וגם אני הבטחתי ואין ספק אני הייתי ממ אבל ממש ילדה זוועה באוכל.
    דביר גם אכל הכל שהיה קטן הכל... עד גיל שנתיים לאט לאט לא זה ולא זה ובלי זה ובכלל כלום הוא גם רזה. עד לפני כמה חודשים ככה זה היה.
    ואני ניסיתי בדרך נחמדה ובדרך יותר מעניינת וכלום לא הזיז.
    ואז עזבתי אותו ולא התרגשתי לא רוצה שלא יוכל וגם לא ניסינו ביקשתי מהסובבים להתעלם, כשנויה נולדה משהו השתנה אולי גם בזה שלא ניסינו עוד לנסות איתו הוא היתחיל ממש מעט לטעות עוד משהו ועוד משהו אני לא יגיד לך שהוא הפך לאכלן משהו רחוק מיזה אבל הוא מנסה ומבקש לבד דברים חדשים ושואל מה זה ומה זה.
    זה קשה בטרוף אבל כשלא ייחסנו חשיבות לאוכל הכל הישתנה גם כשהוא טועם ואומר לי אמא טעמתי אני אומרת יופי ולא יותר מזה מתאפקת לא לשדר התלהבות יתר גם שקשה לי ואני מתה להעצים את הרגע .
    זהו מאמי שיהיה בהצלחה

• וואו!!!!! אני ממש שמחה בשבילכם

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • אני שמחה לשמוע שהמצב מתחיל להשתפר.
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • יופי ,מעולה שהורדתם לחץ ויש תוצאות
  • יו את לא מבינה איך אני שמחה בשבילכם !
  • תודה מותק שאת שמחה בשבילי
    זה שיפור קטן אבל גם משהו
    הכי מצחיק זה לראות את התגובה של עמית שהוא אומר לא רוצה לאכול עוד ואז אנחנו עונים לו לא צריך ואז הוא לא יודע מה להגיד אז הוא חוזר על זה שוב חחחח הוא רגיל שאנחנו משכנעים אותו
  • די איזה קטע !זה לא יאמן שהם אשכרה בלי לדעת מפעילים עלינו אינספור מניפולציות ! הממזרים הקטנים האלו

• ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה