גודש...מה עושים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אחח זה כואב אני יום חמישי מהלידה והתחיל לי גודש אני משתגעת..היא יונקת יפה..אבל לא את הכל נהייה לי גודש עצבני מה עושים להרגיע את זה?הבנתי שכרוב מייבש אבל אני רוצה להניק עוד קצת ולא להעלים את החלב אז מה עושים במקרה שכזה?
12 תגובות
עמוד 1
  • כרוב באמת מייבש יופי. אולי תינסי לשאוב עם משאבה את העודפים .
    [url=http://www.glitterfly.com]

• רק לשאוב
    היום החמישי מהלידה הוא יום גודש מטורףףףףף
    חייבת משאבה טובה
    את יכולה לקחת מיד שרה בעלות סמלית ולקנות את החלק שמחבר לציצי
  • אם עדיין לא השכרת משאבה חשמלית מיד שרה, אז מחר בבוקר זה זמן מצוין לעשות זאת

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • בהחלט תשאבי

• את גם יכולה לעשות מסג' ידני קצת במקלחת.

זה עובד יוווופי... אני הנקתי את שני הילדים שלי 10 חודישם.... והאמת... שרק בחודש הראשון היה לי גודש- כמו שאת מתארת- כי לקח לגוף זמן מה להתרגל לזה... אחרי חודש זה עבר !

כמו שאמרו לך.... ממליצה להשכיר מיד שרה משאבה חשמלית.- זה אפילו מגיע עם ערכה שטרילית - אים צורך לקנות בנפרד את הבקבוק וכל השאר... זה חדש !

ומזל טוב !
    לזיכרו של יניב ירפאל ז"ל
    http://www.youtube.com/watch?v=R-7H_cCxXeM
  • לסחוט במקלחת או לשאוב... עדיף לשאוב...יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• למרות שאין לי ממש ניסיון בנושא מה ששמעתי זה לשים כרוב ולשאוב
  • דנה,
    כל התשובות נכונות.
    אבל חשוב לדעת :

[
  • טוב, קודם כל בד"כ לאחר הלידה יש גודש. לוקח למערכת זמן לקלוט כמה חלב לייצר.. ולשים כרוב זה קודם כל מרגיע ומפחית, אבל לא מייבש!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • תודה בננותהיום זה ממש כאב במיוחד..ביד שרה אזל המלאי עד שבוע הבא לפחות...כל היום מצאתי את עצמי במקלחת ומנסה להניק....ומזל שיש כאן את אורלי המקסימה שתשאיל לי את המשאבה שלה...ואז אסבול פחות...
  • הי דנה,
    מזל טוב :)
    בימים האלה הגוף מייצר את החלב (בהתחלה יש קולסטרום) ואני בהחלט זוכרת את כאבי התופת וחזה נפוח שנראה כמו 2 אשכוליות... יועצת ההנקה בביה"ח נתנה לי טיפ מעולה שבאמת הרגיע אותי. אחד - זה להניק מתי שהילד/ה רוצה. הגוף מווסת את עצמו ולומד איזו כמות חלב לייצר. שנית - קחי חיתול של התינוק (לא חיתול בד אלא חיתול של הטוסיק) תרטיבי אותו ותשימי במקפיא. לאחר שקופא קחי ותניחי סביב החזה. זה קררררררררררררומעולה לחום של עכשיו אבל הכי חשוב עוזר לכאבי הגודש. אני זוכרת שבעלי התפוצץ מצחוק שראה אותי עם 2 חיתולים על החזה אבל לי לא היה אכפת העיקר שהקל. חוץ מזה, חשוב לי להגיד לך שהחודש הראשון הוא קשה. אבל אח"כ זה נהיה כ"כ קל ופשוט וכיפי. אל תדאגי תחזיקי מעמד וזה יעבור
  • אגב, סתם לידע כללי, אם זה נורא כואב, מותר לך לקחת כדור אדוויל או אקמול.
    זה עוזר. וזה טוב ללילה שתוכלי לישון.

עוד המלצה - להיות עם חזייה חזקה וטובה. זה מאוד עוזר נגד הכאב.

ואחרי כל הנקה, במיוחד בגלל שאת עושה הרבה מקלחות ובכלל זה טוב, תוציאי קצת חלב ותמרחי על הפטמה, זה עוזר נגד היובש.
    ואם יש לך משחה זה גם טוב. כי אם את ממש אחרי לידה, יש סבירות גבוהה לפצעי הסתגלות של הפטמות, וזה בטח לא מתאים לך עכשיו.
    עדיף למנוע מבעוד מועד.

בהצלחה
    [
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה