בנות הדאגתן אותי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אתמול ראיתי שרשור על צבעים וכל אחת רשמה שהילד שלה יודע צבעים אוריאן אפילו לא מעוניינת ללמוד אני יושבת איתה ואומרת לה זה צבע כזה וכזה והיא חוזרת אחרי אבל שניה אחרי היא אומרת לי צבע אחר

16 תגובות
עמוד 1
  • ממממ...תקני לה פאזל כזה מעץ.... שיש לו צורות של בלונים עם צבעים....
    או כל משחק אחר פשוט שיש לו צבעים.
    לזיכרו של יניב ירפאל ז"ל
    http://www.youtube.com/watch?v=R-7H_cCxXeM
  • אני חושבת שכל ילד שונה
    היא בסוף תלמד הכל
  • יש לה משחקים עם צבעים והיא אוהבת לשחק בהם וגם שואלת איה צבע זה ואיזה צבע זה אבל היא לא זוכרת אחרי שנייה כאילו היא לא מרוכזת

• לא מאמי את חושבת שהיא לא מרוכזת
    היא אוגרת את כל המידע ואת תראי שאחרי זמן היא תידע את כל הצבעים
    גם הבן שלי היה ככה ואני גם חשבתי שהוא לא מרוכז אבל הם מוצאים את הכל בזמן קצר
    תאמיני לי
    ובקשר לריכוז אם הבעיה רק בצבעים זאת לא בעיה הילד לא מרוכז לא מרוכז בכל לא רק בנושא אחד
  • קודם כל כול ילד מהקצב שלו
    אני בטוחה שיש דברים שהיא יודעת כמו מספרים צורות או דברים אחרים
    היא מזהה צבעים?
    אם תבקשי ממנה כדור ירוק היא תביא את הכדור הירוק?
    (הילד לא חייב לנקוב בשם של הצבע אלה לזהות את הצבע עצמו זה גם חשוב)

את יכולה להמחיש לה צבעים עם הספר חמישה בלונים
    תתני לה שהיא תספר לך ותגיד איזה צבע הבלון
    פזאלים של צורות עם צבעים זה גם יכול לעזור

תקני כמה כדורים קטנים צבעונים כל אחד צבע אחר בקשי ממנה שתתן לך את הצבע שביקשת

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • האמת שאני לא לימדתי את פלג בהתחלה. פשוט כל דבר שהייתי מלבישה או מגישה לו הייתי אומרת "הנה בננה צהובה, קח תאכל" , או הנה האוטו האדום של סבתא וכד'. .וככה לכל שם עצם הייתי מוסיפה את הצבע שלו. לאט לאט זה נקלט. בהתחלה הוא היה אומר כמו תוכי- הנה האוטו האדום של סבתא, ואחר כך היינו רואים משהו אחר בצבע אדום אז הוא היה אומר זה כמו האוטו האדום של סבתא וכך השליך ממשהו אחד לשני. יש לו גם "הך פטיש" שהיה אוהב לשחק בו כשהיה קטן , והיום הוא אוהב שאני אומרת לו לדפוק בצבע הכחול או האדום או הצהוב. וכך הוא מזהה את הצבעים ועושה. חשוב שבגיל 3 היא תדע 4 צבעים לפחות. תתחילי עם הצבעים שקל להם יותר לקלוט שזה שחור ולבן ואדום ופחות כחול וירוק שזה יותר דומה ופלג עד היום יכול להתבלבל ביניהם. ודבר נוסף, תנסי לשים קוביות בצבעים שונים ותמיינו יחד . לפי צבע. לא כל כך חשוב הצבע, אלא לראות שהיא אכן עושה את ההבחנה בין הצבעים ויודעת לסדר את כל האדומים יחד, וכל הצהובים יחד וכדו'.
  • תני לה זמן
  • חן יש ספר של צבעים בצומת ספרים נקרא עולם צבעוני אמא שלי קנתה לבת של אחותי ולדנדוש את הספרים האילו אני התחלתי אתמול לעבוד עליו עם דנדוש היא מזהה צבעים אם אומרים לה להביא בלון ורוד או כל צבע אחר היא תביא אבל צריך הרבה לעבוד עם דנדוש כי יש עדין עיכוב קל בדיבור למרות שאומרת משפטים שלמים אבל לא ברור תמיד דוגמא היא מזהה אדום ויודעצת שעגבניה,תות, פרג,פרת משה רבנו כל אילו אדומים אבל אומרת אמום במקום אדום אז עובדים איתה דרך הספר גם על היגוי זה אחד הייתרונות של הספר הזה
    שיהיה בהצלחה.

את המתנות הכי שוות בחיים מעניקים לנו הורינו - את חיינו
    וילדינו - את חייהם והזכות לגדלם

• לא הייתי דואגת במקומך...
    "...אמא שרה לבן בלילה... אמא כאן לידך כל הזמן..."
  • אלעאי למד את הצבעים אחרי גיל 3..

• הלימוד הכי טוב זה כל פעם להזכיר צבעים
    למשל שלובשים חולצה אחרי מקלחת את אומרת לה אנחנו לובשים חולצה אדומה
    פשוט להזכיר כל פעם צבעים
    לאט לאט תתחילי לבחון אותה ולראות שהיא יודעת

• ממה את מודאגת יקרתי ???
    כל אחד וההתפתחות שלו

• אין לך בכלל מה לדאוג אני עוד בדקתי שוב את הסרגל שלך
  • תגידי, כל השאר בסדר? היא מתפתחת טוב? היא עושה מה שילדים בני גילה עושים פחות או יותר? אם כן אז אין לך מה לדאוג. יש ילדים שיודעים את הצבעים מוקדם יש שיודעים בזמן שצריך לדעת ויש שיודעים באיחור. כולה צבעים. היא תסתדר ותדע.

מנסיון אל תחפשי יותר מידי כי אם תחפשי גם תמצאי והכוונה שלי היא שאני חיפשתי וחיפשתי ובסוף הטעו אותנו ואמרו לנו דברים לא נכונים מהלחץ שלנו כמעט הזקנו לילד שלנו כמעט שלחנו אותו לגן לא מתאים כמעט עשינו לו נזק בל יהפך.

צבעים ביג דיל לאט לאט אם הכל בסדר איתה גם זה יבוא. אל תהי בלחץ אל תראי לה לחץ היא תלמד. תגידי מה יקרה אם היא תדע את הצבעים בגיל 4 או 4 וחצי? אף אחד לא ימות. היא בריאה זה העיקר.

אל תחפשי!!! אם הכל בסדר חוץ מיזה אז גם זה יסתדר. שמעי לאמא מנוסה.

בהצלחה!!!

אם תרצי כנסי אלי לפייסבוק לשם רינה ורדי ואספר לך עוד דברים שירגיעו אותך.

ותהי רגועה יהיה בסדר
  • טוב אז עדכון קטן

• לא כל הילדים יודעים צבעים אפילו בגיל 3 אז מספיק עם הלחץ
    הבת שלי ידעה צבעים רק ב3 וחצי ולא לחצתי עליה והיום היא יודעת מצויין ומלמדת את אחיה הקטן קרה לה משהו
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה