מוכנה לקחת סיכון וחייבת להגיד את הדברים... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שיושבים לי בלב מתחילת חופשת הקיץ.
    מאז מתפרסמים להם פה כ"כ הרבה שרשורים בהם מושמץ להם ציבור שלם של מורים המכונים "עצלנים" "חוצפנים" וכד'... ואני חייבת להגיב..
    כמו שאתם יודעים אני מורה בחופשה (יזומה
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
70 תגובות
עמוד 1
  • מה פתאום לתלות..
    מעריכה אותך ומצדיקה כל מילה!

אתר חדש של סקרים מתוגמלים-
    http://www.midgam.com?ref=93043
  • אני ממש איתך ובאחד השרשורים כתבתי בבדיחות שהחופש נועד כדי לעזור להורים להבין את המורים שמתמודדים עם הילדים מדי יום אחת הבנות כתבה שנראה לה כי אני ממש שונאת את העבודה ולכן היא מקווה שלא אלמד את בנותיה.
    להשכלה כללית אציין כי היום מורים שיש להם "בררה" עוזבים את מערכת החינוך.
    כשהגיעו למערכת החינוך מספר יוצאי היי טק עשו עליהם כתבה אבל לא דיברו על עשרות שעוזבים את המערכת ורק לציין הטובים הם אלו שעוזבים .
    [url=http://www.glitterfly.com]

• אוקיי אז קראתי עד הסוף ו....

1. מעריכה את העבודה שלכם,נכון זה עבודת קודש להיות עם 26 ילדים בגילה של יובל בכיתה אחת זה לא קל (שנה שעברה הם היו 38 ואנחנו כועד בית הספר פעלנו נחרצות לפצלם לכיתות קטנות יותר לטובתם ולהעברת שיעורים ביותר רוגע)
    אז קבלו צל"ש (כי זה באמת לא קל ) אבל בואי תסגרי למשל מאזנים או חודש או קופה או משכורות ...אבל כל אחת ומיקצועה וזה מה שבחרת.

2. לא אמרתי שהמשכורות שלכן יותר טובות משלנו ואל תדאגי גם הבוסים בשוק הרגיל (לא מערכת החינוך) יודעים לנצל טוב מאוד את המצב בשוק אז יקירתי גם המשכורות שלנו לא מי יודע מה בשמיים.

3. לא שאני באה להקניט אותך או משהו כמו שאמרתי בסעיפים הקודמים אני מעריכה את עבודתכן אבל...
    יש לכם המון יתרונות שלנו אין ואולי לא נכון לקרוא לזה עצלנות אבל לנו למשל אין חופשים בחגים (לנו זה יורד מהימי חופש או מהשכר כשאנחנו לוקחים את החופש "המיותר" שמערכת החינוך לוקחת לפני ואחרי חגי ישראל המקובלים ) כמו למשל פסח בואי תסבירי לי למה הבית ספר והגני עירייה צריכים להיות סגורים שבוע + לפני החג עצמו? מה קרה ? גם אנחנו נשים עובדות ולרובנו יש משרה שדורשת 8 שעות יומיות ואנחנו כן מצליחות להבריק את הבית לפסח גם בלי לקחת שבוע + חופש לפני. או קחי עוד חג... למשל חנוכה,סוכות למה אי אפשר לעבוד?

אני לא באה פה לתקן את המערכת חינוך זה חוקיה ואנחנו כהורים עובדים "למדנו" או מנסים ללמוד להיסתדר איתה
    אבל בואי תיסתכלי על זה מהצד שלנו.
    כשאתם שבוע + בבית לפני פסח אנחנו או מפסידים כסף או מפסידים ימי חופש שנתיים כדיי להיות עם הילדים (במקביל לניקיונות לקראת החג)
    כשאתם בחופש אנחנו מפסידים לפעמים כסף גם בביביסיטר שישמור לנו על הילדים כדיי שלא נאבד את פרנסתינו

מבחינתינו לקחת חופשה כשהילדים בחופשה לא מקובל על ידי הבוס
    הבוס שלי למשל אם ישמע שכל פעם שהילדים שלי בחופש אני לא באה הוא יגיד לי שלום ולא להתראות.

אז נכון שגם לכם יש ילדים וגם אתם לא ממש נחים אתם מכינים מערכות לימוד לימים שאחרי החופש אבל ביננו... בתור מורה של כמה שנים... אין לך מערכות משנים קודמות שאת מישתמשת איתם גם כיום? אין לך לפעמיים דברים שאת יודעת מראש שבוע שלם ולא צריכה לשבת על זה כל החופשה שמקדימה לחגי ישראל (בלי תוספות משרד החינוך).

אז לא שבאתי לקרוא לכם עצלנים אבל מבחינתינו (העובדים בשוק שהוא לא מערכת החינוך) יש לכם בהחלט חיים דבש !!!!!

אז תהנו .
    עבודה מהבית :
    http://www.xn----miceskz.net/?refer=hadas15
    נסו ...זה עובד מקבלים כסף
    אתר המתכונים שלי :
    [center]http://www.2all.co.il/web/Sites/2007-8/
    [center]
  • מסכימה איתך אצלנו במשפחה יש המון מורים כמו גיסות ואח שלי
    כך שאני רואה אותם מבלים חודשיים שלמים עם הילדים ולא צריכים לדאוג לקייטנות
    שלא נדבר על הכסף שזה עולה לנו ובעלי שעובד ללא הפסקה וחופשה הוא לא יכול לקחת מתי שהוא רוצה הכי מעצבן באמת שאומרים שהמורים עובדים קשה אין לי ספק
    שהם עובדים קשה אבל גם שאר האזרחים שעובדים צריכים גם חופש וחופשה בתשלום זה רק 12 ימים בשנה שזה כלום לעומת חודשיים אולי אם יוסיפו עןד ימי חופשה בתשלום
    אז כולם ירגישו מורווחים ולא תהיה קנאה ותחרות מי עובד קשה יותר
    בהלחה למורים וסומכים עליכם שתחנכו את דור ההמשך
  • אמא שלי מורה כבר 30 שנה,
    משנה לשנה זה רק נהיה יותר קשה
    ומדור לדור בכלל...

הדסוש,
    העבודה היא נוחה וניסחת את עמדתך יפה,
    אבל החיים שלהם רחוקים מלהיות דבש!
  • מי אמר על מורה שהוא עצלן? לדעתי כל עבודה שעובדים עם ילדים
    כמוך וכמו גננת, סייעת, מטפלת וכו' צריכה להיות מלווה בחופשה
    בכ"ז צריך לנקות מצברים, זו עבודה שוחקת לגמרי.
    שיהיו ימים טובים ושפע של בשורות טובות!

גל, מאי, טל, שי ומתן
    שה' ישמור עליכם מכל משמר
  • הדסוש יקירתי!
    קודם כל תודה על הקומפלימנטים.
    אבל את סותרת את עצמך, את אומרת מצד אחד העבודה שלכם קשה ומצד שני החיים שלכם דבש....
    אז אם החיים שלנו דבש - אני מציעה לך (ברצינות, לא צוחקת!) לעשות הסבה להוראה! למה לא? אני לא מבינה מה מפריע? זה שלנו יש חופשים או שלכם אין חופשים?
    תראי, אני לא רוצה לסגור מאזנים וקופה כי זה לא התחום שלי ולא הלכתי לכיוון הזה בכלל. כל אחת בחרה לה את המסלול שלה לטוב ולרע (וללא נורא...) כמו שאמרתי - משוכנעת שאת עובדת קשה מאוד, אבל אני לא קוראת לך עצלנית וחוצפנית..
    לגבי חופשות החגים: חוץ מהשבוע שלפני פסח - כל חופשות החגים הם או ביום טוב או בחול המועד. בימי חול המועד, אמנם ניתן לעבוד, אבל לעניות דעתי - אין ברכה בעבודה בימים אלו. בעלי למשל, מבחירתו, את ימי החופשה שלו לוקח בימים אלו (של סוכות למשל או של פסח). שוב - בחירה שלך, את רוצה חופשה בחול המועד? קחי, הבוס שלך לא מסכים? שוב, תעשי את השיקולים שלך, זה המקצוע שבחרת לך או שהחיים הובילו אותך אליו אבל בתור בחורה חכמה עם שיקול דעת, תמיד יש לך את היכולת לשנות כיוון. ואם בחרת להשאר - אז למה להסתכל בצרות עין על עבודה של מישהי אחרת? אני למשל לא משתכרת עשירית ממה שהגיסות שלי משתכרות בחודש - אבל אני מפרגנת להן מכול הלב כי אני יודעת כמה קשה הן עובדות, אני משתכרת מאוד מעט, אבל עושה מה שטוב לי.
    לגבי "להשתמש במערכים משנים קודמות" - אז נכון שלמורה מתחילה העבודה קשה פי כמה, אבל אם הייתי ממחזרת את עצמי כל הזמן (מה שגם בד"כ לא ניתן) - אני הייתי משתגעת...... שוב, עבודה של מורה זו עבודה דינאמית מאוד! לפעמים את לא יודעת מה הולך לקרות עוד רגע! כל הזמן את צריכה להשתכלל, לשנות, לגוון, ולא ציינתי שמורה חייבת בהשתלמויות מאחר ותוכניות הלימודים משתנות מרגע לרגע, פגישות עם רכזות מקצוע, בחירת חומרי לימוד.....
    אגב, גם בחופשת הקיץ למורה אין לוקסוס, מה עם הכנות לשנה החדשה?
    בקיצור - למראית עין נראה שמורים עושים חיים, אבל לא סתם אנשים עם הרבה שכל בורחים מהמערכת... ומי שנאר כנראה שלא מסוגל לעשות משהו אחר - מהסיבה שהוא פשוט אוהב את המקצוע על כל קשייו.
    [/center]
  • מי אמר שמורה=עצלן?
    ברור שלא.
    ואם אני במקרה כתבתי שטות כזאת,
    למרות שקשה לי להאמין שהייתי כותבת דבר כזה,
    ואם כן אני מראש מתנצלת.

[[[

• אורלוש - היו כמה שרשורים כאלה גם בחופשת הקיץ ועכשיו בחגים, ואני ממש לא מתכוונת להרים אצבע מאשימה לכותבות, אני בטוחה שהן פשוט לא מבינות מה הן אומרות. איך אומרות המורות? "מי שהתכוונתי אליו - יודע..."
    [/center]
  • טוב אז אני לא יודעת על איזה שרשורים מדובר,
    אבל...
    יש לי אמא מורה ונכון שיש המון יתרונות בלהיות מורה (מבחינת השעות והחופשים שהיא תמיד הייתה בבית איתנו),
    אבל זו קריעת תחת, וזה ממש לא פשוט כמו שזה נראה.
    ביקורי בית, בדיקת עבודות, הכנת מערכים, טיפול בילדים בעייתים,
    טיפול בהורים בעייתים, וכו' אלה דברים שגוזלים זמן יקר גם אחר הצהריים ובערב ועל זה אף אחד לא משלם להם,
    כשהייתי יותר צעירה עשיתי קצת החלפות בבי"ס, לא היה יום שלא חזרתי עם ראש מפוצץ, וזה רק מלהחליף... לא הייתי צריכה ללמד או משהו... כל ילד והדרישות שלו רעש בלגן, ואת צריכה לתת מענה, ולדאוג לשלומם וביטחונם של הילדים....

לדעתי זו בושה שמורים, מקבלים משכורות כאלה, הם צריכים להיות בדרגה גבוהה מבחינת השכר כמו של מנכ"לים היות והם הם מחנכים את הדור הבא.

אני לא רוצה לספר לכם איך נראית המשכורת של אמא שלי אחרי 35 שנה וותק+תואר ראשון ושני+ גמולי השתלמות וכו'...

[
    [/][
    []
  • נטלי - אני באמת מבינה מה שאתן אומרות!! וזאת בעיה של המדינה ושל הכלכלה במדינה הזו - ליבי ליבי עם כל האמהות העובדות מסביב לשעון וצריכות להתרפס לבוס לקצת חופש! באמת!!! מצדיעה לכל אחת ואחת מכן
    [/center]
  • מעולם לא אמרתי שמורים הם עצלנים ,ההתמרמרות לדעתי היא כלפי משרד החינוך
    בכלל לא קשורה למורים ....
    אני בכלל טוענת שאין בעיה אתם רוצים (משרד החינוך) חופשה של חודשיים תמצאו פתרונות לילדים כמו קייטנות מסובסדות בבתי הספר או שתקצרו בחודש את החופש
    זה לא הגיוני שאני כל שנה אמורה כמעט לאבד את עבודתי בגלל החופש הגדול ...
    אבל הבעיה היא לא רק של מערכת החינוך היא של כל מערך העבודה במדינה ,
    טוענים שמעודדים ילודה ובפועל איך בדיוק הם מעודדים אותי בתור אמא לעבוד ???? השעות עבודה מטורפות כמעט בכל מקום שלא מאפשרות הוצאה של הילדים מהגן,ואם אני צריכה על המחירים המטורפים של הגנים להוסיף ולשלם על
    בייביסיטר אז למה אני עובדת אם לא להרוויח כסף?????.ואם אני אומר כשאני אחפש עבודה שאני אמא לשלושה נראה לכם שמישהו יקח אותי???????
    הבעיה היא הרבה יותר עמוקה לדעתי ....
    אוריתי לא נראה לי שמישהי התכוונה לזלזל בעבודה הקשה שאת עושה אלא כלפי
    המערכת עצמה ...

• נו ברצינות......
    אני לא מערערת על כך שלהיות מורה זה לא קל, והמשכורת נמוכה, וההערכה הסביבתית כנ"ל,
    אבל....
    גם בעבודה שלי יש לחצים,
    ודד ליין,
    ובוס,
    ולמצוא סידור לילד,
    ולעבוד גם בחופש או בבית,
    וזה במקרה הטוב שבו אני בכלל נמצאת בבית/בחופש,
    אני עובדת מסביב לשעון ובתקופות מסוימות אפילו עד שעות מאוחרות מאד בלילה.
    וזה מה שבחרתי ואני שלמה מאד.
    למה צריך להצדיק את המאמץ של המורים?
    זו נקראת עבודה.
    חלילה לא להשמיץ, הם לא חוצפנים או עצלנים בעיניי,
    אבל בהחלט עובדים. כמו כולנו.
    ובסופו של דבר- מי שקשה לו לעבוד עם ילדים שלא יכנס לתחום הזה.
    לא מבינה את ההצעה "בואו נתחלף ליום אחד". בדיוק כפי שאת כמורה לא מבינה דבר בעניין מאזנים או השד יודע מה, כך גם אחרות לא היו מעוניינות להכנס לכיתה ולהתחיל ללמד - כל אחד שיתמודד עם הבחירות שלו.

וכן, ההבדל הוא שבסופו של דבר הדרך שבחרת בה מאפשרת לך להיות עם ילדייך חודשיים מלאים בשנה, ועוד חופשות, וכל יום משעות הצהריים.
    ושאף אחד לא יבלבל את המוח שעובדים מסביב לשעון גם בבית - לא פחות מאחרים בכל אופן.
  • אורית

[[[

• גיסתי מורה, ואפילו מורה טובה ומוערכת מאוד
    אני יודעת להבין טוב טוב על מה את מדברת, העבודה היא מתישה,קשה, ללא הגבלת שעות או ימים

שבתות ולילות אנחנו יושבים לעזור לה לסיים תעודות וקריאת עבודות ומבחנים כדי שהיא תספיק לשלב בין הטלפונים הבלתי פוסקים של ההורים, לישיבות מורים מטומטמות לבין טיפול ב3 ילדים, בעל ובית!!!!

באהבה, סיון
  • שמחה לקרוא שיש עוד הורים שמעריכים את עבודת המורים...
    [/center]
  • אורית,
    יש לי המון כבוד והערכה למורים ולעבודתם.
    כמה מחברותיי הטובות ביותר () הן מורות וגננות, ויש בי וברוב ההורים (לפחות אלו שאני נתקלתי בהם - והם לא מעט) ידיעה מוחלטת ומודעות מלאה לכמות העבודה שנדרשת מבעלי מקצוע ההוראה לכל גווניו (גננות, מורות ביה"ס יסודי, מורות ביה"ס תיכון, סייעות, עוזרות הוראה, מנהלים ומנהלות בכל רחבי מערכת החינוך).
    באמת, וברצינות הכי מלאה - כל הכבוד.
    עדיין.
    עובדתית, המועסקים במערכת החינוך הם המגזר היחיד במשק שיוצא לחופשה בת חודשיים בקיץ - בתשלום מלא. הויכוח על גובה תשלום זה אינו רלוונטי כלל ועיקר לדיון המתנהל כאן. המועסקים במערכת החינוך אינם היחידים, לצערנו, שסובלים משכר משפיל (כן, השכר הוא משפיל. במלוא מובן המילה, ואני לגמרי מסכימה עם כך). אבל, לעומת מגזרים אחרים במשק (המטפלות בקשישים, למשל. או המטפלות במעונות נעמ"ת) שלהם מורידים ימי חופש מהשכר או מהמצטבר שלהם, או שלא מאשרים להם ימי חופשה כלל - העובדים במערכת החינוך יוצאים לחופשה, ומקבלים על כך שכר. עובדתית, מה לעשות.
    בנוסף,
    זהו המקצוע. כפי שכתבת - בחרת בו ואת נהנית ממנו. נימת ההצדקה שעולה מדברייך הכתובים - מעט מקוממת. את עובדת קשה? - ייתכן. זהו מקצועך ובחרת בו. אף אדם שעובד למחייתו ולמען הגשמת העצמי שבו אינו מלקק דבש באופן תמידי. עבודה, מעצם הגדרתה, דורשת השקעה ומשאבים. בכך עבודתך אינה שונה ויוצאת דופן במאומה מכל עיסוק אחר שאדם בוחר בו. אני מסכימה שהקריאה הגורפת למורות כ"עצלניות" היא לא הוגנת ואף קנטרנית ויכולה להיות מעליבה. הייתי אומרת - אינה ראויה להתייחסות, בייחוד מצד מי שזהו עיסוקה, ויודעת בדיוק עד כמה נדרשות בעלות מקצוע זה להיות ההיפך מ"עצלניות". כל יתר התיאור נוגע הלב של שעות העבודה, מהות העבודה והשכר הנמוך - מיותר, לעניות דעתי כמובן.
    מי שבחר במקצוע כלשהו, ולא משנה מהו המקצוע ואיך הגיע אליו - בדר"כ ממלא את תפקידו באופן המיטבי. ה"אופן המיטבי" ברובם ככולם של המקרים דורש התגייסות וטוטאליות כפי שתיארת. עבודת המורות אינה יוצאת דופן בכך.
    שתהיה לך ולציבור המורות/ים שנה פוריה ומהנה.
  • טוב קראתי הכל
    וכניראה שלא הצגתי את זה מובן מספיק

לא התכוונתי שיש לי משהו נגד המורים ..להפך מעריכה אותם מאוד
    (עובדה שאני כל שנה מאז שהבכורה שלי ניכנסה למערכת החינוך אני פעילה גם בועד כיתה וגן וגם בועדי מרכזיים של הבית ספר)

אבל מה שמפריע לה זה כמו ששרון אמרה שאף אחד במשרד החינוך לא מתחשב שאימהות בכמות החופשות שיש לילדים בשביל שהאימהות לא יאבדו את עבודתם

ונכון זה מרגיז ונכון זה מרתיח אבל גם המשכורות של אימהות שלא מורות לא בעננים ונכון שלכן כגוף גדול שיכול לשבות ולעשות "נזקים" למערכת החינוך כמחאה על שכרכן מה שלנו אין לנו גם אין את הכוח להצליח לסדר את השעות עבודה שלנו כמו החופשות של ילדינו וכמו ששרוני אמרה וצודקת. מי ידאג לפרנסתי לילדיי כשאני כל הזמן צריכה להיות איתם או לדאוג להם בחופשות או בחופש הגדול?

ועכשיו שאלה... למה בדיוק יש חופש היום ? החג ניגמר אתמול למה עשו גשר? מה קרה? זה דברים שמרגיזים אותי כי מה היה קשה לעזור להורים שעובדים גם ימי שישי ולפתוח היום את המערכת חינוך?

עבודה מהבית :

אתר המתכונים שלי :

[center]
  • הוראה זו משרה כפוית טובה, זה משהו מאוד עתיק ולאו דווקא קשור למשהו ספציפי

• אחרי שהגבתי פה בלילה החלטתי לא להיכנס ולקרוא את התגובות בעקבות שרשורים מאוד לא נעימים(אם להתבטא בעדינות) שרצו פה בקיץ ומאוד שמחתי לקרוא שעכשיו כשהתחילה שנת הלימודים דעתכן קצת שונה .
    א-הדסוש לידיעיה כללית מורים בתיכונים עובדים גם בסוכות בחנוכה בפסח (בחול המועד עצמו) עד 6 בערב כדי להכין את התלמידים לבגרות , כי אין מספיק שעות - קיצוצים במשרד החינוך.
    ב-תקום המורה שעבדה והצליחה לקבל יום או מספר שעות בבוקר של 1 בספטמבר . בכ-15 שנים שאני במקצוע לא הצלחתי ואף פעם לא ליוויתי ילד שלי לכיתה א' .
    ג-השנה שבועיים לפני תחילת שנת הלימודים התבשרנו שיש תוכנית לימודים חדשה בכיתות ז' ולא מצטערים אין סיפרי לימוד אז יושבים עד השעות הקטנות של הלילה לעבד חומרים מפעילים את הבעלים שיצלמו בעבודה כדי שנוכל לעבוד בכיתה .אז לא איאפשר למחזר משנים עברו.
    ד-אני לא מזכירה ישיבות ימי הורים טלפונים ב11 בלילה ועוד.אגב אתמול יצא לי להיות ערה עד 3 לפנות בוקר כי עזרתי להורים לאתר תלמידה בת 16 שנסעה לחבר בצפון .
    ה- באופן אישי מחכה בקוצר רוח ליוני , אז אעבוד בעבודה רגילה בלי חופשת קיץ ארוכה, אני האחרונה מקבצה בת 15 איש שעשו הסבה להוראה לפני 16 שנה ועדיין במקצוע כל האחרים מזמן עזבו את המערכת וההפסד הוא של הילדים .

• לדעתי מורה בישראל מגיע לה צלש!!!!!!!!!!!1 ללמד ילדים ישראליים זה סיוט אחד גדול!
    לי יצאה ללמוד בארץ בכיתה יב, זה היה סיוטטטטטטטט! התלמידים עושים מה שבא להם, שמים ז....ן על המורה, בהפסקה זה היה מפחיד לראות אותם מתפרעים,אחד התלמידים הוציא אפילו את הבולבול שלו כדי להרשים את החברים
  • מי כתב שהמורים עצלנים?????!!!!!!!!
    אני חושבת שאת צודקת וזה בסדר להביע עמדה

• שרון - הסיבה שכתבתי את מה שכתבתי היא שנמאס לי לקרוא שאני עצלנית, ו"אוף עם המורים האלה...." אני באמת לא באה להצדיק את עצמי ואין לי שום סיבה, יותר מזה - אני (ושאר המורים בישראל) גאים שאנחנו מורים ולא צריכים לתת שום דין וחשבון לא על חופשות ולא על כלום.
    הדסוש - כמו שכבר כתבתי - הבעיה היא בתנאי העבודה שלכן ולא בזה שיש לנו "יותר מדי חופשים"
    שבי - אני זוכרת את השרשור הזה וגם את התגובה הפוגעת והמעליבה אלייך, ממש נפגעתי בשבילך, בחרתי לא להגיב כי ראיתי שבשרשור הזה - אין עם מי לדבר אם זה היחס.... באמת לא מתייחסת, אבל בכל זאת מקווה שיפסיקו כבר התלונות כלפי המורים...
    ושתהיה לכולכן שבת שלום
    [/center]
  • כתבתי בלילה וזה נעלם.
    חפרתי מלא
  • ווואו... קשה לי לקרוא כמה מהתגובות...
  • VIL יקרה

כמו שאמרתי ואגיד שוב...אני מעריכה את העבודה שלכם כמורים
    וכמו שציינתי ואציין שוב אני פעילה מאוד במערכת החינוך.
    נכון שעבודתי היא לא להיות מורה אבל בנוסף לעבודתי אני גם מנהלת 2 ועדים (אחד בגן ואחד בבית ספר) אני פעילה בועד מרכזי של הבית ספר
    ואם את מורה ותיקה את יודעת שגם לועד מרכזי יש לא מעט עבודה.
    לא באתי להאשים אף מורה או להגיד שמה שאתם עושות זה לא טוב או עצלני.

באתי בטוענה שהחופשות שיש למורים בישראל לאומת חופשות שיש לאמא שעובדת לא במערכת החינוך לא שוות לכל נפש.

לא שנוכל לשנות את זה אם נריב פה על זה אבל אני חושבת שאם היה לי יותר כוח אולי כן הייתי משנה את התנאים של אישה עובדת שיש לה ילדים.

כן הייתי מאפשרת לאישה עובדת שיש לה ילדים להיום בחופש כשהם בחופש ולא כי נוח לה או מתאים לה חופש אלא כדיי לחסוך ממנה הוצאות מיותרות או התחננויות או במקרה קיצוני יותר פיטורין ע"י המעביד שלה בגלל חופשת הילדים.

אז בואו ניכנס לפרופורציות אף אחת פה לא התכוונה שאתן לא עובדות קשה
    אתן כן עובדות קשה
    אף אחת לא אמרה שאתן עצלניות
    כי מלאכתכן קודש היא

אבל מבחינת המדינה זה לא צודק זה הכל
    שבת שלום לכולן ומקווה שהנושא הוצג כמו שרציתי כי לא ניראה לי שיש מה לריב על משהו שהמדינה שלנו לא יודעת לארגן כצודק.

שבת שלום
    עבודה מהבית :
    אתר המתכונים שלי :
    [center]
  • בנות, אני בשוק מההצטדקות של המורות.
    אף אחד לא צריך לקרוא לכן עצלניות או חצופות
    אבל מכאן ועד לשירי ההלל ששרתן על תפקידכן הקשה ....

זו עבודה.
    ובחרתן בה.
    גם אני עובדת בחופש שלי.
    גם אני לא יכולה לקחת חופש בדיוק כשמתחשק לי.
    ואני נדרשת לעבוד עד השעות הקטנות של הלילה לעיתים.
    עם כל הכבוד, יש כ"כ הרבה עבודות קשות ומתישות.
    מה עם מטפלים סיעודיים בקשישים? בתשושי נפש?
    מה עם עובדי ניקיון?
    מה עם עו"ס?
    מה עם קופאיות בסופר?
    שומר בחניון?
    מרויחים גרושים, עובדים קשה, אין תנאים, לא מוערכים...
    דוגמאות לא חסר.
    זו העבודה שבחרתן, לא מבינה את ההצטדקות הזו - סגירת שנה ביולי, תכנונים לשנה הבאה באוגוסט, לא מביאה את הילדים ב1 לספטמבר.....
    יש כ"כ הרבה אמהות בהיי טק שלא נכחו ב1 לספטמבר - ולא, ממש לא מבחירה.
    נסחפתן לגמרי.....
    עם כל הכבוד למורה בישראל......לא יכולה לקחת חופשה?? החופשות שלכן פרוסות כ"כ טוב לאורך השנה, ובמקרה הגרוע- יש מספיק מורות מחליפות שמשום מה מגיעות לבתי הספר חדשות לבקרים ולא עושות הרבה עם הילדים.
    פרופורציות בבקשה.
  • אורית שמחתי לראות את המשמיצות מאותו שרשור כותבות הפעם קצת אחרת .
    באופן אישי אני יודעת מה אני שווה לא הגבתי אז כי כפי שציינת לא היה עם מי לדבר היא הייתה עייפה ומתוסכלת משמירה על הילדים הפרטיים שלה.

• הדס
    אני שמחה לראות שלא התכוונת למה שכתבת וכי את מעריכה את העבודה של מורי ישראל
  • סליחה
  • VIL כמו שחלק מבנות כתבו, זה המקצוע ובו בחרתן.
    מורות עובדות קשה זה ברור, אני גם עובדת קשה, לפעמים 12 שעות מול מסך מחשב, את יודעת מה זה? אחרי 12 שעות כאלה בא לי לקפוץ מבניין עזריאלי (אני עובדת לידו

[[[

• בנות,
    אני מבינה את מה שאתן אומרות... החופשים מקשים על ההורים למצוא סידור הגיוני...
    ואני רוצה לומר שאני אתכן... גם לי קשה וגם אני כתבתי פה באחד מן המקומות כמה כספים הוצאתי על בייביסיטר תחנונים לסבתות וכו'...
    העניין שאני לא יושבת בבית רגל על רגל כשיש חופש משום שאני חייבת להיות בביה"ס לימי עיון השתלמויות ישיבות וכו'... לא בכל הימים אך בחלק לא קטן מהם...

לכן, גם אני מבינה את הקושי למצוא סידור לילדים!! גם אני חווה אותו!!
    אבל מכאן ועד לצאת נגד סקטור שלם יש מרחק...
    כל אחת רשאית לחשוב מה שהיא רוצה זה ברור... העיקר שתהיה שנה מבורכת!!
  • ווילי
  • האמת לעניין החופשות אני לחלוטין מסכימה עם זה!!!
    ודרך אגב זה גם נכון שזה לא המורות אשמות בזה שהחופשים נקבעו ככה על ידי משרד החינוך
    דבר אחד בטוח - אם הימים יקוזזו וחופשים יבוטלו - המורים ישבתו יופי!!! כי להם יש כח וארגון שמגן עליהם

• אתמול כתבתי וזה נמחק...
    החופשים של מערכת החינוך מוכתבים מהתורה - כל חג וכמה ימי חופש שכתוב בתורה.
    "בסוכה תשבו שבעת ימים", וכו'.

החופש הגדול אורך חודשיים כי פעם לא היו מזגנים ולא ניתן היה ללמד בחודשים יולי אוגוסט בכיתות והשבוע שלפני פסח - כדי לאפשר למורים לנקות את הבית.
    אלה חוקים מימי הקמת המדינה, אולי מיושנים, אבל אני לא רואה שום מורה שייתן לצמצם את החופשים האלו.

אתם פשוט לא מבינים כמה מורים צריכים את החופש של חנוכה ופסח והחופש הגדול.

(טוב, כמו שאמרתי, אתמול כתבתי יותר... )

---
    אמא מאושרת ומושלמת של קסם ופלא.
  • ואני לא צריכה שבוע חופש לפני פסח לנקות את הבית?
    התקדמנו מימי הביניים כבר יש מזגנים בכיתות
    ואני לא זוכרת שום דבר שכתוב בתורה לגבי חופש בחנוכה!!!!

באהבה, סיון
  • אבל כבר עשור+ יש מזגנים...
    ואף אחד לא באמת יושב שבוע בסוכה ולא זז ממנה...
    בטח שלא ישנים בה...זה לא הזמנים של קום המדינה.
    ופסח..נו באמת עדיין הולכים במדבר?... לאכול מצות אפשר
    גם בהפסקת 10 ....
    נרות חנוכה מדליקים עם צאת כוכב ראשון..לא נראה שזה קורה בין 8 בבוקר ל 14 בצהריים...
  • בואו כולנו נחיה לפי חוקי התורה (לא נגיע רחוק זה בטוח)

רעות25, אני גם צריכה חופש מעבודה מול המחשב, אולי זה יפתיע אותך.
    כל אחד צריך חופש כמו אוויר לנשימה, לא רק מורים.
    מאז קום המדינה יש מזגנים בכל חור, אין חלל במדינה שאין בו מזגן,
    אז הבעיה של חופש הגדול יכולה להיפתר. יש מזגנים.

מי יושב בסוכה כל היום כל השבוע?

[[[

• החופשים גם מקשים על הילדים האומללים. ילד שרגיל להיות בגן משעה זאת עד שעה זאת ולישון צהריים פתאום הוא בבית שבועיים כי יש חג סוכות למשל ואחרי זה קשה לו להתרגל שוב לגן ושוב צריך זמן להתרגל זה באמת לא בסדר.
    המורים לא אשמים על כך
    ולא הגננות
    זה מקומם אבל זה בעיה של המדינה שנותנת לזה לקראת
    המורה לא צריך להתגונן ולהצדיק שהוא בסדר בטח שהוא בסדר גם אם אני הייתי מקבלת כאלו חופשים היתי שמחה על כך. הרבה נשים מעדיפות להיות מורות כי זה נוח במיוחד לאמהות עם ילדים.
    לא צריך לבוא בטענות לאשה שפתחה את השרשור כי היא בטח לא אשמה אבל תנסי את רק להבין שזה כן מקומם. הילדים סובלים אם מדברים על הקטנים אז הם מאוד סובלים להתרגל פעם ככה פעם ככה במיוחד ילדים שאוהבים סדר יום קבוע ומדוייק. והגדולים משתעממים וכל היום גולשים באינטרנט או מסתובבים ברחובות. מרוב החופשים האלו יש גם הרבה ריבים במשפחות למשל בני זוג שכל הזמן תקועים אח לשני בתחת שבועיים שלמים כי לזה יש חופש ולזאת יש חופש והילדים באמצע לדעתי זה ממש מיותר ואפילו סיוט כל החופש הזה.
  • עצלנים היא לא מילה נכונה. יש מורים בחסד עליון!

לא באה לומר שזאת עבודה לא קשה,
    אבל תראו לי עוד מקצוע/ תחום במשק
    שעובדים חצאי ימים,
    מקבלים אחת ל-7 שנים שנת שבתון,
    משכורת 13,
    עובדים נטו 8 חודשים בשנה,
    תנאי עבודה של עובדי מדינה (משתייכים לארגון עובדים)
    ועוד ועוד...
    מיטל
  • יאוווווווו מיכל ונטלי קרעתן אותי מצחוק
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • ויל אני מרגישה צורך לתת לך
    יום נישואין
  • אני מפנה את התסכול למשרד החינוך.
    אני למדתי ברוסיה עד כיתה ד', ואני זוכרת יפה מאוד שהחופש הגדול היה 3 חודשים ולא חודשיים כמו אצלינו.

אבל, ויש אבל ענקי, בחופש הגדול של התלמידים כל הורה היה זכאי לחודש (!!!!!!!!) חופשה מהעבודה! אני זוכרת שבחופש הגדול חודש אחד סבתה היתה איתי (נשים יצאו שם לפנסיה בגלאים סבירים ולא כמו אצלינו בגיל 60+, ולהרבה אימהות צעירות אין עזרה מסבתא), חודש שני אבא היה איתי ובחודש השלישי לחופשה הגדולה אמא שלי - וזה כלל בעצם חודשיים חופשה מחוץ לעיר כשאבא ואמא מתחלפים, חודש אבא, חודש אמא. ושאר השנה כולם למדו, בלי חופשות חגים ארוכים כמו הגלות (באמצע השנה היה שבוע חופש של חג סלבסטר וזהו).
    וגם במדינות אחרות החופש הגדול מסונכרן יפה עם חופשים של ההורים, יש לי קרובי משפחה שפזורים בהרבה מדינות בעולם: גרמניה, קנדה, ארה"ב, אוסטרליה ואני לא מבינה למה אצלינו חייב להיות כזה ברדק!

[[[

• וואוו..איזה שירשור מעניין...בחיי שקראתי את כולו

אני תמיד מנסה להעמיד את עצמי במקום של אותו אדם...
    שאני מעמידה את עצמי בתור תלמידה - איזה כייף שיש הרבה חגים והם ארוכים !
    לא רוצה אפילו להעמיד את עצמי בתור מורה...איזה עצבים..לא שמגיע להם מלא חופשות..מגיע להם צל"ש

בתור הורה...כ%# ע$# כל החגים וחופשות !
    ונטלי...זה לא בדיוק כך היה ברוסיה לגבי חופשות...אני סיימתי את כל הבית ספר שם ..השנה התחלקה ל3 ...(חופשת קיץ 3 חודשים לא בא בחשבון) אחרי כל שליש היתה חופשה של שבוע..בנוסף היו חגים כמו סילבסטר, כל מיני 8 למרץ, 23 לפברואר , 8 נובמבר, 7 אוקטובר, 1 למאי ואלוהים יודע מה עוד ...
    לא הינו מסכנים שם מבחינת החופשות חחחחחחחחחחח
  • מרינה, אני דווקא זוכרת את עצמי בתור ילדה מסכנה לכל מה שקשור לחופשות

[[[

• נכון..חופשת קיץ 3 חודשים
    ותאמיני..הורים התלוננו שם גם...
    את צעירה מדי, אולי לא היית..אבל בזמנו...בואי נגיד אמצע- סוף שנות 80, היו בקייץ קיטנטת של חודש ! היו שולחים ילדים לחודש ימים לקייטנה ! בלי לבוא הביתה..
    הורים היו באים לבקר בשבת זה נשמע עכשיו מזעזע.אבל היה מאוד מקובל ..לא כל ההורים יכלו לשבת עם ילדים כל הקיץ..חוץ מזה שגם לא היה מי יודע מה לעסיק אותם.
    אני בתור ילדה, היתי מבלה 1מחזור בקיטנות האלו, וחודש שני עם סבתא לרוב בים השחור, ושלישי עם הורים..גם בים השחור...עד שקנינו בית קיץ...
    אז לרוב היתי שם למעט אוגוסט שתמיג נסענו לים

בקיצור, היו שם סידורים אחרים לגמרי...
  • בשורה תחתונה, הורים שונאים את החופשות

[[[

• 7 באוקטובר ??
    בגלל שלפוטין יש יומולתד כל העם חוגג?
    או שזה בגללי
70 תגובות
עמוד 1
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה