שאלת סירים לדוסיות ביננו - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בא לי להתחיל להפריד בין סירי החלבי והבשרי, כרגע רחמא לצילן אני משתמשת בהכל להכל.
    איך והאם ניתן להכשיר?
    (החלטתי שאם ניתן להכשיר לפסח אז ניתן גם בין חלב לבשר
14 תגובות
עמוד 1
  • כן, זה אפשרי.
    לא יודעת איך... בעלי בטוח יודע אבל הוא לא בבית
    בהצלחה

מיטל
  • תודה מיטל.
    אם עוד לא יענו לי עד שהוא יגיע אשמח אם תוכלי לשאלו.
    שבוע טוב

• יש כלל שאומר "כבולעו כן פולטו"

כלומר כמו שהוא קלט את הטרף כך הוא גם פולט

כלומר אם סיר קולט את הטרף בבישול, כך הוא יפלוט

מה שאת צריכה לעשות זה למלא את הסיר במים רותחים, כשהם מתחילים לבעבע קחי מים רותחים מקומקום ותשפכי במרכז הסיר כך שהמים שרתחו בתוכו יגלשו ממנו ויכשירו גם את שפת הסיר

• אהה ומחבתות וסירים שאת נוהגת לטגן בהם ניתן להכשיר רק בליבון אבל לרוב זה הורס את הציפוי אז אי אפשר להכשיר וצריך לקנות חדש

• תודה טוליקה, אז זה לא יעבוד כניראה כי בד"כ אני מטגנת מעט לפני הבישול גם בסירים וגם במחבתות.....

• אז תצטרכי לקנות סירים ומחבתות חדשים אם את רוצה להתחיל להפריד - אני בעד

• האומנם???? את בעד??? לא היה לי מושג קלוש
  • השאלה היא האם עיקר הטיגון הוא בשמן רוחש (זה מה שהרב שלנו הסביר כרגע)
    אם עיקר הטיגון הוא רק למנוע הדבקות ועיקר הבישול הוא בנוזלים, אז את עדיין יכולה להגעיל את הסירים בעזרת מים רותחים...

במחבתות אין הקלה...

• כמו שכבר אמרו לך
    וואי כל הכבווודדד לך!!! לא קל מצדיעה לך ואני יכולה לגלות לך שזה קצת קשה ומעצבן בהתחלה אבל שווה הכול אחכ!!

כבולעו כך פולטו...כמו שכבר הוסבר לך ..

את יכולה להתיעץ ולשאול גם בפורום כיפה...לראות שם שאלות ותשובות של רבנים וכו

ישר כוח והמון המון הצלחה והשגחה... שיהיה שבוע טוב
    לא הכול טוב אבל הכול לטובה !
  • ענו לך יפה ע"י רתיחה את הסירים
    כל הכבוד לך קשה אבל מתרגלים שלכל סיר יש שימוש אחר
  • בס"ד

טוב לגבי הסירים כבר ענו לך- לגבי סכו"ם- אפשר להרתיח סיר עם מים ולהוסיף קצת סבון כלים- ברגע שזה רותח תכניסי את הסכו"ם ותני לזה לבעבע קצת.
    לגבי כלים אחרים-
    כלי ששת זה אותו דבר כמו סכו"ם , פלסטיק זה בעייתי אז תצטרכי לקנות חדש, כנ"ל לגבי פורצלן/חרס. בזכוכית יש הקלה אז את פשוט יכולה לשטוף היטב ולייחד כלים לבשרי ולחלבי.
    אגב- לגבי זה שזה קשה ואת לא רוצה לקנות סירים חדשים- אני מבינה אותך. זה באמת לא פשוט. בסך הכל- לא פשוט להיות יהודי פשוט! מקווה שתבוא לך איזו סיעתא דשמיא בתחפושת סט סירים חדש ושיהיה בהצלה!

פיצפיצון יפה שלי...
  • ענו לך יפה - עם מים רותחים!
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • יישר כוח!!!

זה דבר חשוב ומבורך..

אם את צריכה עזרה תפני לביתך חב"ד הקרוב אלייך הם יבואו אלייך הביתה (בחינם!!!) ויכשירו לך הכל....

ובכל שאלה ובעייה הלכתית תכנסי כמו ששמרית אמרה לך לשו"ת של אתר כיפה והכי טוב שתעשי לך רב.

תבחרי רב (אפשר מבית חב"ד) ותשאלי אותו הכל בשעת הצורך..

שיהיה בהצלחה ושהקב"ה יזכה אותך ויאיר את דרכך!!!!
  • תודה בנות.

אני לא מתחזקת, גם אישי לא.

ככה סתם חשבתי מפאת כבוד לחמותי. אבל מאחר והיא מגיעה אלינו בערך פעם בשנתיים - וזה כרוך בהוצאה גדולה - נוותר על כך בנתיים ובפעם הבאה שנרצה לרכוש סירים וכלי אוכל ניקח זאת בחשבון.

שבוע טוב.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה