בן שנתיים וחצי - לא מוכן להיפרד מהחיתול - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • לנדב שלי כבר מלאו שנתיים וחצי
    הוא ממש אוהב את החיתול .
    אני מציעה לו מדי פעם לעשות פיפי/קקי בסיר . עם פיפי הוא משת"פ (בערך) עם קקי ממש לא !
    הוא לא מתלהב מהרעיון בכלל, למרות שגם קניתי לו תחתונים .
    זה פשוט לא מעניין אותו למרות שמסביבו הרבה מהחברים שלו כבר גמולים.
    לדעתי מבחינה פזיולגית הוא כן מוכן . הוא מודע לצרכים שלו , שמתי לב שהוא מסוגל להתאפק והוא גם מודיע כשהוא עושה .

זה קרה למישהי פה ?החברות שלי אמרו פשוט לזרום איתו ולחכות שזה יבוא ממנו ולעומת זאת בטיפת חלב האחות טוענת שככל שעובר יותר זמן ככה קשה להם להיפרד מהחיתול
9 תגובות
עמוד 1
  • הגבול באמת דק..בין קצת לדחוף את הילד לבין לתת את הזמן..
    את אמא שלו ואת יודעת הכי טוב.

בכל מקרה בתור התחלה- אני ממליצה להתעקש על שעה קבועה (למשל בבוקר, או לפני האמבטיה) שאז כן יושבים על האסלה, פשוט להכניס את ההרגל. כמו עם הצחצוח שיניים.
    דבר מומלץ נוסף (אצלנו לפחות) היה לא פיפי פרס אלא 'חותמת פרס', היא פשוט חולה על חותמות וזה היה הרבה יותר מועיל מכל מיני מתנות טיפשיות.

• בדיוק כמו אופיר שלי זה מדהים!
    היא מודיעה לי שהיא עושה (אחרי) ולא מוכנה לשתף פעולה
  • אממממ... לפי מה שאת מתארת הוא באמת מוכן, לדעתי - צריך פשוט לעשות לו את ה"קאט" ולחתוך עניין, כלומר: "ממחר - אין חיתולים! אנחנו ילדים גדולים ושמים תחתונים! גם לאמא יש תחתונים, גם לאבא, תני עוד דוגמאות, ואנחנו הולכים לשירותים". לעשות לו היכרות טובה עם השירותים וזהו! או שתעלימי את החיתולים או שתמסרי אותם ותראי לו שאין, מעכשיו רק תחתונים. "תראה איזה תחתונים יפים אמא קנתה לך...." וזהו, להתחיל עם הגמילה...
    שיהיה בהצלחה!
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • מסכימה שאולי הוא צריך קצת דחיפה
    עשית לו הכרות עם הצרכים? הראית לו מה יצא בחיתול?
    זה נשמע אולי מגעיל אבל הרבה ילדים מפחדים מהרעיון שמשהו יוצא להם מהגוף, ואולי הוא צריך קודם "להתיידד" עם הצרכים וזה יעזור לו.

מאד מסכימה עם נגה לגבי שעה קבועה, ויצירת הרגל. אנחנו התחלנו עם הישיבה על הסיר בבוקר (כמובן סיפרנו את סיר הסירים בזמן הישיבה...) וחודש שלם ככה, ורק אז הורדנו את הטיטול.

• עדיין לא התחלתי גמלה, אני מעמידה את שקד פעם ביום מול האסלה כדי שיעשה פיפי. לכן אין לי ניסיון...
    אבל- הרבה פעמים בנות המליצו כאן לזרוק את הקקי מהטיטול לאסלה.
    תנסי במשך תקופה את הרעיון- בכל פעם שהוא עושה קקי בטיטול, תקחי את הטיטול ותראי לו איך את משליכה את הקקי לאסלה. ואחרי תקופה תציעי לו לעשות את הקקי ישירות לאסלה, אולי זה יצליח

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • אני הייתי מחכה עוד חודש ומציעה לו שוב ועד אז לא מנדנדת על זה, ואם הוא עושה פיפי הייתי מראה לו המון התלהבות.

]
  • כמו שאורית אמרה להציב עובדה ועדיף שזה יהיה ביום שישי שבת כשהוא בבית
    אגב ממליצה ישר לשרותים ולא סיר כי כל המעברים בין הסיר לשרותים גם מפחיד אותם
    לי יש את הישבנון מקטין אסלה הם עולים מחזיקים ועושים
    את צריכה לתת לו להישבר ולעשות בתחתונים ואז הוא יראה שזה לא נעים לו
    אולי כדי ללכת איתו ביחד לקנות תחתונים ולהיפטר מהטיטולים
  • מוכר.
    הבן שלי בן 3 ועדיין לא מוכן להיפרד מחיתול
    פיפי הוא עושה לפעמים בסיר, אך קאקי בשום פנים ואופן לא.
    אני מצטערת שלא התחלתי גמילה כשהיה קטן יותר
    You're my heart, you're my soul

• ממי שלי!
    לאן את ממהרת? יש לך ילד רגיש וחכם תסמכי עליו שכשהוא יהיה מוכן הוא יוריד את החיתול. לדעתי אפילו תגידי לו משהו בנוסח: "נדבי, אני מבינה שקשה לך להיפרד מהחיתול אבל אני סומכת עליך שכשתהיה מוכן תגיד לי.". וזהו. לא להזכיר את זה יותר ולא להראות לו שאת בלחץ מזה.
    איך את אומרת לי תמיד? הרי לכיתה א' הוא ילך כבר בלי חיתול.
    "..מישהו צחק עלי
    ושלח אותך אלי,
    איך זה הפכת
    על פיו את עולמי.

לא יודעת את נפשי
    כי ליבי כבר לא חופשי,
    ככה נשביתי
    למה לא להודות..."
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה