מומלץ לראות... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היום שאחרי הלידה
    אחת מכל 6 נשים סובלת מדיכאון קליני לאחר לידה. הסרט שובר את קשר השתיקה סביב התופעה, ומביא את סיפוריהן של מספר נשים, חלקן ידועות, שחושפות כי לקו בדיכאון כזה. במקביל מובא יומן אישי של אמא טריה שלקתה בדיכאון, ומתעדת את התהליך שעברה עד להחלמה. בנוסף חושף הסרט שאלון שאמור לסייע באיבחון דיכאון לאחר לידה, כדי שכל צופה יוכל לאתר סביבו נשים כאלה, ולעזור להן.

היום בערוץ 2 ב- 22:40

22 תגובות
עמוד 1
  • תודה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • ממי

• גאיה וקורן שלנו

• בנות, אתן רואות את זה?
    אני כולי חנוקה מדמעות מהתוכנית הזאת! בייחוד מהסיפור של אולגה.....
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • ראיתי ואין עצוב שזה ככה ובאמת חשבתי כמוך אורית אם לא היה לנו תפורום
    אולי היה קשה יותר - בטוח
    שאני משחזרת תלידה של הבן שלי ואחרי הלידה באמת היה לי מאוד קשה הבכי
    תסכול כל הזמן בכיתי לאמא שלי שקשה לי ולמה זה מגיע לי ואמא שלי כל הזמן
    אמרה שאני צריכה קצת לצאת ולהשתחרר מהילד ולא להיות 24 שעות איתו
    ובאמת התחלתי לילמוד יצאתי מהבית והתחלתי לחיות
    רק חבל באמת שהיום זה בושה להגיד דיכאון אחרי לידה
  • בנות אני חושבת שאין אישה שלא עברה סוג של דכאון אחרי לידה פשוט כל אחת והצורת התמודדות שלה יש כאלה שיעדיפו להתכנס בתוך עצמן ויש כאלה שיצאו כמה שיותר ידברו וישתפו אחרים ואז בעצם גם יחזרו לשגרת חיים רגילה יותר מהר......
    אני אישית בכיתי המון אחרי הלידה הרגשתי כל כך חרא שפשוט לא הבנתי מה קורה סביבי חשוב מאוד להיות מוקף אנשים אם זה משפחה או חברים תומכים ולא להתרחק ולהתמודד לבד.....
  • אני מסכימה עם אתי

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך
  • דווקא אני לא מתביישת בכלל שעברתי דיכאון אחרי לידה...
    אני שמחה שהחלק הזה מאחוריי...
    שהצלחתי להתמודד, שניצחתי

גאיה וקורן שלנו

• מורני
    כנראה שרק מי שחוותה את זה, במלוא העוצמה - תדע את החשיבות העליונה שבדיבור על זה, ובהעלאה למודעות של התופעה.
    נכון שיש טווח רחב מאד לתופעות הדיכאון שלאחר לידה.
    נכון שכמעט כל הנשים חוות אפיזודה של שינוי קיצוני במצב הרוח לאחר לידה ("אפיזודה של שינוי" זה עדיין לא דיכאון, אבל כמעט כל הנשים לאחר לידה חוות משהו. סוג של...).
    נכון שכיום אחוז הנשים שחוות דיכאון "ממש" (קליני. מג'ורי - major או איך שלא יקראו לזה) - עלה. ככל הנראה העלייה קשורה ליכולת האבחון ולמודעות של הנשים עצמן למה שקורה להן, ואולי גם להיכרות יותר טובה עם מושג ה"דיכאון" בכלל - מה זה? איך זה נראה? איך זה מרגיש?...

ונכון שעדיין קיימת בושה גדולה. להודות, להבין, לדבר על זה, ללכת לבקש עזרה, אפילו לבכות בחברה אנשים אחרים - אפילו אם האנשים האחרים הם בעלך ואמא שלך. או החברה הטובה.

עדיין מצופה, מבחינה חברתית, שהריון, לידה והורות יהיו אושר גדול אחד. עדיין מצופה מאיתנו הנשים ללדת ושמיד יימרח חיוך ענקי של אושר עילאי על שפתותינו. עדיין מצופה מאיתנו הנשים לשכוח מיד לאחר הלידה את תקופת 9 החודשים המסורבלת שעברנו, את כאבי הצירים ומאמץ הלידה - ומיד לקבל לחיקנו העוטף יצור שהרגע הגיח, והוא צורח ודורש... ודורש... ודורש...
    ומיד בחדר הלידה מצפים מאיתנו להצמיד את היצור הזה לציצי, ולהניק.
    ומיד לקבל אורחים.
    ומיד כשמגיעים הביתה - לתפקד. במלוא התפוקה!
    איכשהו, עדיין, מצופה מכל הנשים כולן להסתגל במהירות האור לתפקוד שכיום ידוע שהוא אחד הקשים והמורכבים שבקיום האנושי - אם לא המורכב והקשה בהם.

ומכאן מגיעה הבושה הגדולה של מי שפשוט, קשה לה קצת יותר. שהיא זקוקה למעט יותר זמן על מנת להתארגן ולתפקד. של מי שמרגישה שכרגע - זה קצת "גדול עליה".

וזו החשיבות הגדולה של התכנית אתמול. לשמחתי ראיתי והתרגשתי.
    בהוקרה לכל הנשים כולן - אלו שזה בא להן בקלות קצת פחות, ואלו שזה בא להן בקלות קצת יותר.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • עכשיו ראיתי את התוכנית באינטרנט, כי אמתול בערב עבדתי.
    התוכנית החזירה אותי שלוש שנים אחורה.
    זה טוב שהיום זה לגיטימי לדבר על דיכאון אחרי הלידה, וזה נחשב לנורמלי, כי באמת, אין מה להתבייש כאן.
    [url=http://www.mamaibebe.com]

[[[

• לעולם, אבל לעולם!!!! יש לקחת במלוא הרצינות תלונה על דיכאון ועל אחת כמה וכמה - כאשר מעורבים איומים/דיבורים על סוף החיים.
    הדבר במיוחד קריטי כאשר מדובר באימהות לילדים צעירים.
    בכל מקרה כזה, יש לפנות לאדם שזהו מקצועו (פסיכיאטר, פסיכולוג, גם אחות ט. חלב תוכל לדעת מה לעשות), לבקש עזרה, להתייעץ, ולעולם לא להחליט לבד שהתלונות "לא רציניות" כי "האישה מתפקדת"...

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • אני כבר כתבתי בשרשור שנפתח כאן על האמא שהשליכה את ילדיה מהחלון וקפצה, שאני לא ממהרת לשפוט, ואפילו מרחמת עליה ועל נשים "כאלו" בכלל (נשים שהרגו או ניסו להרוג את ילדיהן), כי אף פעם אי אפשר לדעת מה עבר עליה באמת! אני לא מצדיקה את מעשיהן, אבל מבינה שצריך לצאת מהדעת כדי לעשות דבר כזה

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    הנה ה' קם וניצב על אנך

• שרוני-

גאיה וקורן שלנו

• כל כך חיכיתי לצפות בסרט ובסוף יצאנו לראות "זוהי סדום" וכמובן שאין מה להשוות!
  • אני ראיתי את זה "און ליין" באתר של ערוץ 2, תכנסי, זה בטח שם...
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • ראיתי בסוף דרך מאקו
    ממש מרגש, עד דמעות!
    וכואב שאין מילים
  • הלכתי אחורה בדפים עד שמצאתי את השרשור הזה...
    ראיתי עכשיו את הסרט, ופשוט לא הפסקתי לבכות,
    אמנם לא חויתי דכאון אחרי הלידות, אבל בהחלט היה דכדוך...
    מאוד התחברתי למה שאדווה כתבה, על כבייכול הבגידה ביואב...
    הייתי בלחץ ממה יהיה אחרי הלידה עוד לפני הלידה...
    סרט חשוב ביותר, נתן לגיטימציה לנשים לחוות ולשתף במה שעובר עליהן,
    ולא להרגיש אמהות לא טובות,
    התרגשתי מאוד מהסרט....

שרית,
    אמא של יואבי הנסיך ורותם הנסיכה!!!

יום נישואין

שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה