את האמת גם אני חשבתי שצבא זה כל החיים שלי , בגיל 26 היתי כבר רס"ן וותיקה וראיתי את עצמי שאחרי סיום פו"ם אני אקבל גם סא"ל וצבא = חיים . ורק שביני שאני מתחום יחידות שדה , אני מדריכת שריון במקור וקצינת יח"ש , אצלינו על כל תפקיד רס"ן יש תמיד מועמדים בנים שהיו סמג"דים בשטח וכו . למזלי "נפצעתי "והיה לי הרבה זמן לחשוב בתהליך השיקום . ואז ראיתי דברים על הצבא מהצד וקיבלתי פרספקטיבה אחרת . שאם לא היום אז בעוד 10-15 שנה אני יהיה בחוץ ואז מה יהיה שם ? לפעמים שנמצאים בתוך זה חושבים שזאת חתונה קטולית אבל זה חתונה שמצד אחד אתה נותן הכל (ולא רק אתה אלא גם סובבים אתך ) ובחזרה מקבלים כאילו כבוד שנגמר ברגע שאתה משתחרר או קורת איזה פשלא ומחליטים שאתה הש"ג (מקרה המג"ד 71 כדוגמא ).
שסיימתי תהליך השיקום והשתחררתי עבדתי בבנק ( יש לי תואר בתחום , למדתי ע"ח צבא ), היתי צריכה להבין איך זה עובד באזרחות ואז אחרי שבני נולד עברתי בחינות של רשות נייירות ערך ומשרד העוצר ,למזלי מפעם הראשונה ), היתי עוד שנה סטאג' בשתי המקצועות בחברה קטנה וקיבלתי רשיון של יועץ השקעות ויעץ פנסיוני . יש לי היום משרד משלי (מתוך הבית , 60 אחוז עבודה אני תאורטית יכולה לעשות בפג'מה , 40 אחוז בגישות בזמן שנוח לי וללקוח ), יש לי משכורת פי 1.5 - פי 2 ממה שהיתי מרוויחה בצבא והכי חשוב שאם ילד חולה אי מרימה טל עם יש פגישה באותו יום ומזיזה אותה בלי שאף אחד עושה לי פרצוף . אני עושה חופשה מתי שבא לי ובלי אישורים של אף אחד , ובתכנולוגיה של היום כל המשרד שלי זה מחשב אחד אכותי והכל .
יש לי כמה חברים מימים האם חלק יצאו לפנסיה , חלק עדיין משרתים בקבע , את האמת אלו שבחוץ לא מבינים איך שרדנו בפנים (כולל אלו שהם אל"ם כן ). אבל לקבל החלתה ולצאת זה דבר מאוד , מאוד מאוד מפחיד ועושים אותו רק :
1. יש בן זוג שמבחינת השכר/ הכנסות יכול לשמור על רמת החיים הרגילה כמו שהיה עצלי .
2. יש מקצוע שמבוקש באזרחות ותאמיני לי שלא חוסרים כאילו " מאנדסים , מומחי חבלה , אדרחלים , כלכלינים וכו .
אבל במקרה שסיפרת לא נראה לי שלבעל שלך יש מה לעשות. זאת הסיבה שידעתי שאני בחיים לא התחתן עם איש קבע כאני לא רוצה להיות "אישתו השניה " אחרי שצבא זאת אישתו הראשונה .
http://www.holdthatpic.com/