תודה רבה בנות!

שיווה - צודקת. הכי טוב להיות אחרי...
דבורין יקירתי, אני הכי מבינה בעולם את הלחץ לקראת... אנסה לענות הכי בפירוט:
אני לא יודעת מה זה "פרוקוסקופיה", אבל אני מניחה שזה קצת דומה לניתוח היסטרוסקופי (שזה מה שאני עברתי) אז אענה מהניסיון שלי, ותקחי מזה את מה שמתאים לך:
קודם כל, אני נותחתי ע"י רופא מנתח מביה"ח תה"ש, הוא הרופא שלי גם בקופ"ח. מקום הניתוח: בחרתי לעשות במסגרת פרטית, הרופא שלי מנתח בפרטי במקום שנקרא: "מרכז רפואי רמת אביב", בתוך קניון רמת אביב אם את מכירה, ברח' איינשטיין בת"א. זה מקום גדול ונעשים שם ניתוחים מכל מיני סוגים.
צריך להיות 6 שעות בצום מלא לפני הניתוח ("צום מלא" זה אומר לא טיפת מים, לא מסטיק, לא סוכריה חמוצה...)
להגיע למקום שעה לפני הניתוח.
את מתקבלת ע"י אחות שמודדת ל.ד., חום, דופק ואומרת לך להוריד תכשיטים, לוקחת אותך לחדר שלך ונותנת לך חלוק (שנלבש מקדימה לאחורה, כמו בחדר לידה), כובע ונעליים לחדר ניתוח.
אחרי שמתארגנים, מגיע המרדים לדבר איתך - שאלות לגבי רגישויות, ניתוחים קודמים, תרופות, מחלות כרוניות...

זהו. מגיע אח סניטר וכסא גלגלים. חייבים לשבת עליו, ואת מובלת אחר כבוד לח. ניתוח.
בשלב הזה ביי ביי לבעל (נא לבקש כדור הרגעה בשבילו...

).
בח. ניתוח, מתקבלים ע"י אחות והאח הסניטר שנשאר איתך ועוזר לך לעלות לכסא המלכות

. בשלב הזה החלוק קצת מתעופף ממך... ונורא, נורא קר בח. ניתוח... ברררררררררררררר
מגיע המרדים. שוב שאלות. שוב תשובות. מחפשים וריד, לא מוצאים. "מה זה?! ורידים יותר דקים מקורי עכביש!!" - זה מה שאני קיבלתי + 3 דקירות, 2 ורידים מפוצצים ואחד סתם כחול, עד שהוא הצליח למצוא אצלי וריד אומלל.
אבל אצלך זה בוודאי יהיה קל יותר...

מחברים פתיחת וריד. בשלב הזה כבר התחננתי: "פשוט תרדימו אותי וזהו..."

מתחילים להזרים חומר הרדמה לוריד. רגל אחת נקשרת לסד ימין, רגל שניה נקשרת לסד שמאל. יד ימין מחוברת לעירוי נוזלים + הרדמה וקשורה, יד שמאל מחוברת למד לחץ דם ועל האצבע מד דופק, וקשורה.
על הפה והאף מסיכת חמצן... ו...

לילה טוב.
............................................................................................
אחרי 40 דקות, מתעוררת בחדר התאוששות, אחות לידך, העירוי עדיין מחובר ועלייך 3 שמיכות (ראו שקר לך, כנראה...

). מיד כשמתעוררים -
כ-ו-א-בבבבבבבבבבבב. מבקשת משהו נגד כאבים. האחות מסבירה שכבר נתנו דרך העירוי בח. ניתוח. אני מתחננת לעוד - ומקבלת אופטלגין נוזלי.
כשעה-שעתיים אחרי הניתוח כאבי ההתכווצויות קשים

. בניתוח מרחיבים את צוואר הרחם ואת הרחם עצמו כדי להכניס את כל המכשור וכדי לראות יותר טוב את מה שעושים, אז לאחר הניתוח הכל מתכווץ וחוזר לגודלו - וזה כואב. מאד.
אחרי שהות של עוד חצי שעה בהתאוששות, את מועברת למחלקה. שם ביקשתי, וקיבלתי עוד כדור נגד כאבים. הכאבים עברו סוף סוף... (וגם בעלך חוזר לנשום באופן עצמוני...

)
במחלקה את נחה במיטה כשעה וחצי - עם שקית העירוי.
לאחר שעה וחצי - שעתיים מגיעה אחות ולוקחת אותך לעשות פיפי.
מחכים שיסתיים העירוי (לאחר כשעתיים) ומוציאים אותו.
את מתבקשת לשבת במיטה או בכורסה.
מביאים לך כוס תה חם ומתוק ומשהו לאכול. תאכלי משהו קטן ותשתי - זה חשוב!!
רואים שהכל בסדר ומוציאים לך את המחט מהוריד.
לאחר כשעתיים וחצי מההגעה לחדר את יכולה להתלבש וללכת (אני הלכתי).
פגישת סיכום עם הרופא המנתח, קבלת הוראות להמשך וזימון לביקורת (שבועיים) - והביתה.
הבוקר כאב לי אז לקחתי כדור, ועכשיו עוד אחד. 3 ימי חופשת מחלה במנוחה בבית.
לא לעשות פעילות גופנית, לא להרים דברים כבדים - שבועיים.
זה לא נעים - אבל עובר.
מקווה שעזרתי לך עם המגילה הזו (אני יודעת שאני חיפשתי לקרוא כל פיסת מידע לפני הניתוח שלי, ולא מצאתי...), מאחלת לך רק בריאות ותשמרי על עצמך.

שרון.