קנאה בין אחים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • איך ממזערים נזקים?

12 תגובות
עמוד 1
  • אין לי פיתרונות אשמח לשמוע מהבנות מה אפשר לעשות.
    אני מצאתי שהפרדת כוחות עוזרת לפעמים כל אחד במשחקים שלו
    אצלך היא קצת קטנה את צריכה להגן עליה ממכות.

בהצלחה לנו נראה לי שאין משפחה בישראל שהאחים
    לא הולכים מכות בה
  • הייתי בהרצאה של מיכל דליות וישמתי כמה טיפים.
    אני כמה שפחות מתערבת, נותנת להם להסתדר לבד ובמידה והם חוצים
    את הקווים האדומים אני דואגת שהם יעמדו בכללים.
    נסי לא להגיד לעילאיי - וותר לה היא קטנה ממך , אין פרס להיות הקטן
    ואין קנס להיות הגדול.
    תשתדלי לא ליצור מצב שאחד הוא הצודק והשני הוא האשם.
    אל תנסי לתייג, ואל תשתמשי בסיסמאות – "היא השקטה,והוא הברדקיסט
    התיוג עושה את הבנאדם.
    גאיה וקורן שלנו

• נושא בהחלט כואב.

גם אצלי הקינאה הזו הורסת כל חלקה טובה שהייתה
    אצלי רון הוא הגדול בן 7 והוא מקנא מאוד באיתי שהוא הקטן בן 3.5
    איתי ממש מעריץ קטן של רון ורון מנצל את זה.
    איתי יכול לשחק שעות לבד ורון ,פתאום משום מקום, יבוא ויהרוס לו את מה שבנה או הרכיב. זה כ"כ מעציב אותי לראות את זה אבל אני לא מתערבת.
    איתי יודע גם להציק והוא יודע להחזיר לרון.

לפעמים יש צעקות בבית ודברים עפים אחד על השני ממש בית משוגעים, זה פשוט סיוט.
    אבל דבר אחד למדתי וזה לא לקחת צד. אני לא מתערבת - כמובן עד לשלב שהם יכולים להזיק אחד לשני או לבית.
    למדתי שכל מה שאני אעשה עם רון לא יספיק לו. כמו שמיטל כתבה, לקחתי את רון לימיי כייף עד אין סוף, קניתי לו כל מה שביקש.... חזרנו הביתה... הילד התהפך שוב. דחף את איתי, חטף לו מהיד משחק,
    הציק לו כל הזמן עד שהלכו לישון. נשבעת לכן, באותו היום איתי הלך לישון יותר הרוג מרון. מרוב בכי וצעקות הוא כבר היה מוטש. ולרון לא הזיז

אז אני עדיין משקיע בימיי כייף שלנו (רק אני ורון) ואני משתדלת לשבח הרבה את רון כשהוא עושה משהוא נחמד עם איתי בלי להציק לו.
    אני מבקצ'צ'ת אותו בנשיקות ודיגדוגים..... ותמיד אומרת לו כמה שאני חולה עליו...

עדיין לא מצאתי את הפיתרון המיוחל
  • אני מנסה לדבר עם הגדול הרבה על הרגשות שלו.
    אתמול הגדול בן 3.5 הוא אמר לי ״הלוואי והייתי קטן״ והבנתי שהוא מקנא.
    ודיברנו על זה שבגלל שהוא גדול הוא תמיד ראדון ותמיד המנצח
    אנחנו מדברים ומגיעים למסקנה שעדיף להיות גדולים.

כשהקטן יגדל נתטרך לטפל בזה. בנתיים הוא בן שנתיים ויודע את מקומו למרות שעכשיו הוא מתחיל להלחם יותר. נראה...
  • היי מיטל
    כמוך כמוני, נראה לי שזה חלק מגיל ההתבגרות שלהם וזה לא משנה אם זה אחים בנים בלבד, אחיות בנות או בנים-בנות.
    אני עוברת את אותו הדבר עם אריאל מול רואי ולא משנה כמה אני אדבר איתו,אביא לו הפתעה, אקח אותו איתי לבד עדיין הוא חוטף, מרביץ, דוחף וזה הגיע למצב שבגן הוא שבר זנבות ואוזניים לחיות פלסטיק ויש ביניהם אהבה ענקית רואים את זה ובכל זאת כל אחד רוצה בעלות.
    זו לא קנאה לדעתי זה תשומת לב ובחינת גבולות.
    אני אישית ממשיכה לדבר איתו כל הזמן ומסבירה לו שגם כשאמא כועסת אמא תמיד אוהבת ושהוא יכול לשתף אותי בהכל כי אני שם בשבילו.

מאחלת לשתינו שזה יעבור יותר מהר
  • ם אני באותו מצב כאוב
    ועכשיו אורי התחיל להחזיר לשחר וממש רואים את הזעם שלו כששחר חוטפת לו משהו. הוא ממש מרביץ לה או מושך לה בשיער וזה לא ממש עוזר.
    אני האמת תמיד מבקשת משחר לוותר לו כי הוא הקטן ואולי באמת כדאי להפסיק עם זה.....

רעות
    הילדים האהובים שלי, שחר נולדה ב-6.2.2007 אורי נולד ב-31.5.2009
  • אצלי הקנאה היא דווקא מיובל למעין למרות שהיא מקבלת המון תשומת לב (שתיהן). מספיק שמעין תהיה עלי בשביל שיובל תגיע בבכי ותנסה להעיף את מעין מכס הכבוד....
    אין הרבה מה לעשות. קנאה בין אחים תמיד היתה ותמיד תהיה, רצוי רק שלא יהרגו אחד את השני
  • מוכר וכואב..
  • חחחחחחחחחח יש בית שאין בו קנאה?
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • תודה בנות על התשובות הארוכות

• בהחלט יכול להיות שזה יותר קל כשהגדולה היא בת

טוהר
  • אני תמיד מסבירה ליותם שניצן הוא קטן ולא מבין איך משחקים ביחד, או איך משחקים בכלל. ושאם הוא מפריע לו לשחק שיבוא ויגיד לי . ובאמת הוא תמיד בא ואומר לי : אמא קיצי מעצבן אותי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה