חייבת את עזרתכן עד שאגיע לרופאה.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • באופן כללי אני סובלת מקוצר נשימה אבל לא מוצהר,
    כלומר, אף פעם לא הלכתי לבדוק את העניין הזה.
    מאחר ואני בן אדם מאוד לחוץ שכל הזמן חושב רק איך הכל צריך להיות מתוקתק ובמקום- אני סובלת תמיד מקוצר נשימה!

בשבוע האחרון זה ממש החמיר ונחנקתי כמה פעמים גם באמצע הלילה.
    כמובן שזה גם מאוד מעייף אותי פיזית כי אני תמיד מאמצת את עצמי לנשום וכל היום מחפשת את התנוחות הנכונות כדי להצליח לקחת נשימה עמוקה כי אני לא יכולה ככה סתם לקחת נשימה עמוקה - זה לא הולך.

אתמול הייתי בהתקף רציני בערב! אז החלטתי לעשות אינהלציה לעצמי, בדיוק כמו שאני עושה לילדים.
    מחר והם ילדים קטנים ואצלי קוצר הנשימה מטורף אז שמתי לעצמי 1.2 וינטולין בערך ו 3 cc מים..
    עשיתי קצת..אולי דקה וחצי אפילו פחות, וכמובן שנשארה הרבה תמיסה עדיין במכשיר אבל לא השלמתי את האינהלציה והפסקתי באמצע כי-
    באמצע התחלתי להרגיש סחרחורת לא נורמלית!! התחלתי לרעוד בצורה מטורפת!! (אני מכירה את תופעת הרעד אצל הילדים באינהלציה אבל לא עד כדי כך!) והרגשתי ממש רע!!
    מהר עליתי למיטה והתקשתי אפילו להירדם!! אבל נרדמתי בסוף.
    היום התעוררתי ממש לא בסדר!! כאב ראש נורא! בחילות! וחולשה כללית!

כמובן שקבעתי תור לרופאה שלי לאחר הצהריים אבל העניין מאוד הלחיץ אותי.

המינון באינהלציה קשר למשקל גוף נכון?
    איך מודדים את זה בדיוק?
    אני שוקלת 45 ק"ג.

תודה

44 תגובות
עמוד 1
  • לדעתי שמת הרבה מאד ונטולין
    מייל:[email protected]
    מסנג'ר: [email protected]
  • בעייה...
    אין מי שיבדוק אותי עכשיו.
    בכל מקרה התקשרתי לרופאה שלי הבוקר השארתי לה הודעה
    היא בטח תחזור אליי עוד מעט.

• ונטולין זה חומר שאסור לשחק עם המינונים שלו.

בכל מקרה - עכשיו את מרגישה יותר טוב? כי הרבה אין מה לעשות....צריך לחכות שההשפעה תחלוף.

לגבי הקוצר נשימה שמחמיר - זה מה שמסוכן ומחייב בדיקה מיידית. אולי גם צילום ריאות. אני לא רופאה, אבל אני קוראת הרבה חומרים רפואיים ומבינה קצת.....
  • מאמי, שמת הרבה ונטולין!
    שמים חצי מ"ל על 1.5 מים בכל משקל ובכל גיל (חוץ מתינוקות ששם מינון נמוך יותר).
    רעידות וקושי להרדם זה תופעות מוכרות אחרי ונטולין, גם אצל ילדים. אבל מה שאת מתארת להבוקר ממש לא סביר!
    אפילו בהתחשבו במינון יתר של ונטולין (השפעתו כבר הייתה פגה עד הבוקר).
    אולי תפסת איזה וירוס עצבני שגורם בין השאר גם לקוצר נשימה.
    תלכי לרופא, להבדק.

ובלי קשר, כדאי לך לבדוק את נושא קוצר הנשימה ולהוציא מרשם לונטולין נורמלי של מבוגרים. שלא יקרו עוד טעויות כאלה.

• תודה חמודות
  • וואי, מותק, אל תשחקי עם המינונים של ונטולין, זה לא בריא!
    תבדקי את כל העניין עם הרופא..
    אפיל תעשי לעצמך רק עם מי מלח ואולי רק ממש ממש טיפה של ונטולין..

ותרגישי טוב!!
    תלכי לרופא, אפילו תכנסי בין התורים. תתארי למזיכרה שלו מה היה לך והיא בטוח תתן לך להיכנס..
  • עכשיו עונת מעבר, מי שיש לו רגישות סובל מקוצר נשימה, בנוסף שלחץ נפשי מגביר קוצר נשימה.
    לא קרה שום אסון שלקחת מינון יתר באופן חד פעמי.
    להבא ,אני מקווה שלא יקרה, אבל אם תרגישי עוד פעם בקוצר נשימה את יכולה בנוסף לאינהלציה ללכת למוקד הקרוב אלייך ושם יתנו לך חמצן באינהלציה, מאוד מקל .
    תרגישי טוב.
  • לפחות תלמדי מזה לעתיד! לא לוקחים תרופת מרשם של מישהו אחר ובטח ובטח לא "משחקים" עם זה.

בקשר לעניין הנפשי - גם זה ניתן לטיפול (לדעתי אם באמת כל כך מעיק על היום-יום כדאי ללכת לפסיכולוג)

תרגישי טוב
  • אני עם יעל......

את מתארת התקפי חרדה - זה לא רפואי אלא נפשי.

תעבדי על עצמך, דמיון מודרך ומדיטציות זה מעולה. וכן, פסיכולוג זו לא מילה גסה, מה גם שהם זמינים בקופות החולים
  • אני צריכה רגיעה..
    אולי אני אנסה משהו טיבעי..
    זה מטורף שאני כל הזמן בלחץ ואני אפילו לא מצליחה להבין מאיפה זה נובע כמובן מלבד השאיפה לשלמות ושאני חייבת שהכל תמיד יהיה במקום וללא סטיות.
    סוג של דפיקות אבל תמיד הייתי כך.
    אך מעולם זה לא התבטא בקוצר נשימה.

הגיע הזמן לטפל בזה.

ובהחלט למדתי לקח!!

תודה יקירות
  • תרגישי טוב

• תרגישי טוב חמודה
    ואת חייבת ללמוד לשחרר כדי לשמור על הבריאות שלך !!!!!!!
    ולא לשחק עם תרופות כאלה יותר
    [ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
  • לילדים נותנים חצי ועוד אחד וחצי מים.אפשר לתת למבוגר עד אחד cc ולהוסיף מים.מה שאת מתארת אלו תופעות לוואי קלאסיות של הונטולין זה לא בגלל ששמת קצת יותר.לפי מה שהבנתי מהסיפור זאת פעם ראשונה שהשתמשת ולכן יכול להיות שהונטולין בכלל לא מתאים לך.בכל אופן את צריכה ללכת להבדק אבל להבא אל תקחי שום תרופה על דעת עצמך זה יכול להזיק.תרגישי טוב

• מאמי תרגישי טוב
  • סליחה ????
    אני ממש כועסת עלייך
  • מאמי, אף אחת כאן לא יכולה לתת לך מינון ככ אף אחת לא למדה רפואה.
    המינון נותן רק רופא.
    תלכי לרופא כמה שיותר מהר, תרגישי טוב ואל תעשי נסיונות בפעם הבאה

[[[

• אדווה
    לא יודעת מה לומר לך לגבי המינונים. ממש אין לי שמץ, למרות ש- 2 מילדיי אסטמטיים מינקות.
    אבל - קודם כל, והכי חשוב - לשלול בעיה רפואית כלשהי. כלומר: לשלול את זה שייתכן שקוצרי הנשימה שאת חווה באים על רקע משהו פיזיולוגי (שקשור לריאות חו"ח).
    שנית, אני חייבת לכתוב שכאשר קראתי את התיאור שלך, גם לי הוא נשמע כמאד מזכיר איזשהו סוג של אפיזודה חרדתית.
    מותק, יש מה לעשות עם זה!! ולא חייבים לסבול! ו-לא. הכוונה שלי היא ממש לא לנטילת כדורים...
    יש טיפולים ממוקדים ויעילים להפרעות חרדה - ו-לא, זה ממש לא דורש שנים של טיפול פסיכולוגי "על הספה"...

תרגישי טוב מתוקה ותשלימי את הבירור הגופני לטובה - אני מקווה ומאמינה

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • אני היום אבדוק את עניין הריאות, הרופאה אמרה לי לבוא אליה.
    (זו רופאה משותפת שלי ושל הילדים, אני עדיין אצל רופאת ילדים
  • בגלל שאת צעירה גם אני חושדת שזה קשור ליותר ללחץ נפשי ולא בעיה בריאות
    יכול להיות התקפי פניקה ....... כל הסימנים שתיארת הם הסימנים להתקפי פניקה

אבל קודם כל תשללי את כל האפשרויות הרפואיות

* מחקתי את המייל שלי כדי שלא ישאר פה , מקווה שרשמת
  • נו , נו , נו לאדווה
  • היפוליטה- אשמח לדבר איתך על הנושא.
    אשלח לך מייל בזמן הקרוב.

גלי- (לא טעיתי בשם נכון?) זה בדיוק מה שאורן עכשיו אמר לי בטלפון..שאין לנו מגירה בבית עם מדליות שאני צריכה לקבל..

איזה אופי מגעיל!!
    הכי רע זה בבוקר! הילדים מתוקתקים תוך 10 דק', ואפילו אם השעה 07:00 ואנחנו יוצאים רק ב- 08:00 מהבית אני אלחץ שאני לא לבושה למרות שאני יודעת שלוקח לי רק 20 דק' להתארגן!
    ואז שוב קוצר הנשימה מתחיל..
    אני חייבת לעבור תהליך.
    ואני חייבת את זה קודם כל בשביל הילדים כי אני מכניסה אותם לטירוף לא נורמלי , אני לא רוצה להרגיל אותם להיות תקתקנים! אני רוצה שיהיו כמו שהם, אדישים מרוצים פשוט ילדים רגילים
  • החלמה מהירה
  • למה את מתכוונת?
  • תרגישי טוב מאמי ותעדכני.

גאיה וקורן שלנו

• ונטולין הוא חומר חזק מאוד שלאנשים מסויימים גורם לרעידות ברגליים ובידיים וסחרחורת - בדיוק כמו שתארת.
    אבל תשאלי את הרופאה כשתראי אותה לגבי אפובנט - זה יתאים לך יותר (לצערי יש לי נסיון רב עם אנהלציות).

העיקר שתרגישי טוב, את ה"מנה" תקבלי כבר מהרופאה שלך

• מאמי תרגישי טוב ואל תשחקי עם תרופות
    בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!

שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!

באהבה, ליאת.
  • אדווה
    את הלקח שלך כבר למדת אז אין מה להוסיף
    תשמרי על עצמך !
    וחרדות אויי כמה מוכר ...
    שרון אולי תגידי לנו בבקשה איך פותרים את זה
    בלי כדורים?
    תודה

• אני מרגישה חסרת אחריות
  • מה הרופאה אמרה לך ???
    מקווה שאת מרגישה יותר טוב
  • תרגישי טוב

ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • גנית יקירתי
    זוהי בדיוק מהות המקצוע שלי.
    אני לגמרי לא נגד כדורים, ואף חושבת שבאמת - יש מצבים שהם בלתי נמנעים (ויעילים ביותר!). אגב, את ההחלטה על מתן כדורים לטיפול בחרדות רשאי לקבל רופא פסיכיאטר בלבד.
    אבל יש כיום סוגי טיפול נפשי, כדוגמת הטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי, שהוא הטיפול האולטימטיבי, הקלאסי - לחרדות על סוגיהן.
    בטיפול התנהגותי קוגניטיבי טוב ויעיל ניתן להפחית את הסבל מחרדות ואף להעלימו כליל ב - session טיפולי שכולל בין 12-15 מפגשים בלבד.
    שיטה נוספת שהוכחה מדעית כיעילה ביותר לטיפול בחרדות ואינה מערבת כלל מתן חומרים כימיים כדוגמת כדורים היא שיטת הביופידבק. לשם יישום השיטה נדרש מטפל שהוסמך בשימוש בשיטה - ומכשיר, הלוא הוא מכשיר הביופידבק.
    2 שיטות אלו לבדן, הן שיטות שנסמכות על כוחותיו של המטופל ועל ההתגייסות שלו לשינוי מצבו, ויתרונותיהן הבולטים על פני הכדורים למיניהם הוא אי פיתוח תלות בגורם חיצוני ולימוד המטופל כיצד לעזור לעצמו - כדי לא לפתח תלות במטפל.
    ללא ספק אלו הם יתרונות בולטים ועומדים במבחן הזמן לכל מטופל באשר הוא.

שרון שמש
    M.Sc
    פסיכוטרפיסטית התנהגותית קוגנטיבית C.B.T
  • ואו אני לא מבינה בזה מקווה שאת כבר בסדר,מותק את חייבת לעשות משהו עם עצמך וזה לא סובל דיחוי לא כייף לחיות בחששות ובלחץ שהכל צריך להיות מושלם ולרצות את כל המיסביב

• כבר כתבתי בהודעה לפני כן שהרופאה הסבירה לי מהיכרות מאוד עמוקה איתי , שהיא חושבת שזה נפשי.
    ומספיק לה לבדוק את הילדים ולהגיד לי שהם צריכים אנטיביטיקה ולראות אותי תוך שנייה מתחילה התקף קוצר נשימה, כדי להבין שזה נפשי ולא משהו בריאות..
    כמובן שהיא בדקה אותי היום והריאות נקיות לחלוטין..לא ציפיתי למשהו אחר.

היום בבוקר החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולעבוד על עצמי מאוד קשה- והעבודה רבה!!! וזה עבד!!!
    אני יושבת עכשיו בסלון בלי להתנשף בכלל וזה הישג עצום מבחינתי.

כנראה שהכל בראש
  • מתוקה שיהיה לך המון בהצלחה בלהצליח לשחרר קצת
    מחזיקה לך
  • אין מה לעשות לך נו נו נו כי הרופאה כבר עשתה לך
    את לא יודעת שלא מתעסקים עם מינוני תרופות??? למה לא צלצל למוקד אחיות להתייעץ לפני??? בכל אופן לא בוכים על חלב שנשפך וב"ה את בסדר עכשיו
    והעיקר שתרגישי טוב

• כל הכבוד שהתחלת לעבוד על עצמך

תמשיכי כך
    בהצלחה
  • את בדרך הנכונה מישהו חכם אמר לי פעם ש-50% מהטיפול זה כשבן אדם מבין שיש לו בעיה ורוצה לטפל בה וכמו שרשמת

"היום בבוקר החלטתי לקחת את עצמי בידיים ולעבוד על עצמי מאוד קשה- והעבודה רבה!!! וזה עבד!!!
    אני יושבת עכשיו בסלון בלי להתנשף בכלל וזה הישג עצום מבחינתי"- כל הכבוד ותמשיכי כך
  • אדווה בהצלחה כל הכבוד

• קבלי שאפו ענק!!!!!!!
    כל הכבוד לך!
    נסי עוד כמה ימים כאלה ותיראי שכשאת טובה לעצמך - את טובה גם לשאר העולם. לשחרר זה מצויין, את הנשימה, את הנפש ואת אלעאי ואת רון בדברים אחרים.
    כמה זה קשה.....
    אני התכוונתי להתחיל טיפול כלשהו לאיזון הגופנפש, זה יכול להיות כל טיפול בו יש לך 50 דק' שהן שלך מול מטפל, שלך ורק שלך לדבר על עצמך, להקשיב לעצמך (לנפשך ולגופך), נראה שאת עושה לבד עבודה נהדרת, אבל אולי כדאי בכל זאת.... אפילו עיסוי פעם בשבוע יכול להוריד את המתח בכתפיים ובגוף כולו.

• מה שקרה אתמול לגמרי לא מבטל טיפול.
    גמני חושבת כמוך, אפילו עיסוי של פעם בשבוע יכול לעשות המון!
    ולדעתי אפילו להיפגש עם חברה טובה לכוס קפה לשעה שתהיה רק שלנו- זה נהדר!!
    חברה שלי הגיעה מחו"ל עכשיו יש לנו חודשיים לבלות המון יד- אני הולכת לנצל את זה
  • יאללה, נצלי את הזמן להרבה מפגשים אחת על אחת.
    אין כמו לשבת עם חברה טובה בבית קפה.

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה