ביטוח לאומי- זכאות לדמי לידה- עזרה!!!! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • טוב, אני כבר חודש מחפשת תשובות ואני מקבלת תשובות סותרות!!!
    אין חכם כבעל נסיון אז אשמח לשנוע אם משהי תוכל לעזור לי!!
    אני מתחילה אוטוטו חודש חמישי ואני מתה להתפטר מעבודתי. אני גם סטודנטית וכל הנטל הזה: עבודה הריון לימודים גדול עליי.
    פניתי לביטוח לאומי והם טוענים שאני זכאית שכן יש לי ותק של 4 שנים וכל עוד הפסקתי עבודה "בזמן הריון שהסתיים בלידה" זה בסדר. בפועל, כולם חוץ מהם אומרים לי שלא כדאי ועו"ד שהתייעצי עמה אמרה שאם אין סיבה מוצדקת לא ישלמו לי...

אוף מה אני אעשה????? שמירה לא ייתנו לי בחיים (טפו טפו הכל תקין) ומחלה- כמה כבר אפשר להוציא?????

ומתי הכי מוקדם אפשר לצאת לחופשת לידה????
9 תגובות
עמוד 1
  • את יכולה להוציא מחלה בערך של שבועיים

ואח"כ תעשי חופשת לידה מוקדמת ...

אבל זה יוריד לך מהחופש של אחרי שתלדי

אין לובב יפית (:
  • בכל מקרה את זכאית לדמי לידה (תשלום עבור 3.5 חודשים),
    גם אם תתפטרי עכשיו.
    קחי בחשבון שלא תהיה לך הכנסה עד הלידה.

מיטל
  • אם את מתפטרת כרגע מהעבודה את לא זכאית לפיצויי פיטורין רק לאחר הלידה אם את מתפטרת לשם גידול הילד. כמו כן, אם תתפטרי כרגע, לא בטוח שתקבלי דמי לידה מביטוח לאומי. אני לא זוכרת במדויק את החוק, אפשר לצאת לחופשת לידה לפני הלידה, אבל יש מס' מסוים של ימים שאפשר לצאת לפני הלידה וזה לא מחודש חמישי. תכנסי לאתר של ביטוח לאומי.

• הכי מוקדם שאת יכולה לצאת לחופשת לידה לפי ביטוח לאומי זה
    "את טופס התביעה אפשר למסור למוסד לביטוח לאומי בסמוך ליום הפסקת העבודה אך לא מוקדם מ-9 השבועות שלפני יום הלידה המשוער "
    זה בשבוע 31 בערך זה במידה ולא תעברי את התל"מ

אני בהריון הראשון יצאתי לחופשה בשבוע 34-35
    עצה שלי תנסי לסחוב כמה שאת יכולה בעבודה
    [ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
  • זה בדיוק העניין עם דמי לידה !
    מצד אחד עפ החוק אני זכאית כי יש לי ותק מתאים- אני לא יוצאת לחופשת לידה אני רוצה להתפטר!!!!!!!!!!!!!!
    אבל מצד שני- כמו תגובה שהייתה פה- לא בטוח שתקבלי דמי לידה... שמעתי את זה כמה פעמים ואני לא מבינה אבל למה????????
    יש כאן משהי כזאת?? שהתפטרה בזמן הריון?
  • מישהי...
    יש כאן מישהי שקבלה דמי לידה והתפטרה במהלך חודשי ההריון?

• אני יצאתי בשבוע 34-35 כבר לא זוכרת בדיוק לחופשת לידה והתפטרתי במהלך חופשת הלידה ורשמתי שאני מתפטרת כדי לגדל את התינוק וקיבלתי הכל
    [ttp://s10.rimg.info/f5a369fee945e2b3f6fb7b085ac8aadb.gif
  • http://www.btl.gov.il/BENEFITS/MATERNITY/CHILDBIRTH_ALLOWANCE/Pages/תנאי%20הזכאות.aspx
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
    לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.

• יש לי חברה בת זוג מעבר לנישואין שנכנסה להריון היא בעיקר מהשטחים והיא עכשיו בחודש 9 עוד כמה ימים מועד הלידה שלה אני אזרח ישראלי עובד כשכיר ביררתי בבתי חולים רוצים 14500 אלף שקל עבור הלידה והאשפוז מה הזכויות שלי לקבל הנחה מתשלום ממוסד הביטוח לאומי ותודה אם תעזרו לי
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה