בדיקות הורמונליות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לכם, (אקדים ואומר שרשמתי הודעה זו כבר בפורום אחר אך עדיין לא קבלתי מענה, אשמח מאוד אם אקבל מענה מהיר כאן).

ערכתי בדיקות הורמונליות ביום ה-5 למחזור כחלק מבירור להפלות חוזרות .

(מחזור ראשון לאחר הפלה טבעית שהיה חלש וקצר יחסית למחזורים קודמים)
    התוצאות שהתקבלו:
    LH - 9
    FSH - 4.3
    PROGESTERONE -1.4

TESTOSTERONE- TOTAL - 1.3

PROLACTIN - 180

ידוע לי כי פרופיל כזה מרמז על שחלות פוליציסטיות ובעיות בביוץ אך בעברי 4 הריונות - כאשר ב-3 הראשונים נקלטתי להריון בחודש הראשון לנסיון ובהריון הרביעי לאחר כ- 5 חודשים .
    הריון ראשון תקין , הריון שני - הפלה מלאכותית , הריון שלישי ורביעי - הפלות טבעיות בשליש הראשון .
    שאלותיי הן:
    1. האם לאחר כל העבר המיילדותי שלי אין סיכוי שעלו על כך שיש לי שחלות פוליציסטיות ?(היום הייתי אצל רופא נשים ואמר שמראה שחלות תקין)

2. האם התופעה הנ"ל (שחלות פוליצסטיות) הינה בעיה מולדת / נרכשת ?
    3.אילו עוד סיבות יכולות לגרום לתוצאות הנ"ל והאם הן ברות טיפול ?

4. האם יש קשר לאיכות הביציות?

5. האם יש קשר להפלות החוזרות ?

6. איזה בדיקה צריך לעבור בכדי לדעת האם ההפלות קשורות לרמות פרוגרסטרון?
    מתנצלת מראש על האורך וכמות השאלות אך לאור ההפלות הטבעיות האחרונות אני די לחוצה , אשמח לתשובה מהירה .

תודה רבה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום
    לא ניתן לקבוע שיש שחלות פוליציסטיות על סמך בדיקה הורמונלית , בטח לא בדיקה אחת. כל הדברים האחרים שכתבת שוללים שיש לך שחלות פוליציסטיות ולכן שאלות 1-5 מיותרות.
    צריך לבדוק את רמת הפרוגסטרון יחד עם בדיקת הבטא ואם היא נמוכה לתת תמיכה. הבעיה של פרוגסטרון נמוך כגורם להפלות חוזרות היא נדירה , אם בכלל קיימת.

דר' דוד ישי - מומחה למילדות ונשים
    מומחה לבעיות פוריות ולהפריה חוץ גופית (IVF)
    מנהל בנק הזרע במרכז הרפואי כרמל
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה