שאלה או סקר, איך שתרצו... (-: - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • כאשר אתן מקריאות סיפורי אגדה קלאסיים לילדים,
    האם אתן משנות את הסיפור במקומות שיש הם אלימות מסויימת?

[[[

30 תגובות
עמוד 1
  • לא משנה כלום

:55555

• לא מקריאה סיפורים כאלה.... תכלס היום לא חסר ספרים ללא אלימות ואני מעדיפה להשתמש בהם...
  • נכון מאוד, למרות שאני פיתחתי בזמנו פחד נוראי ממלכת השלג

[[[

• אני למדתי ספרות לתואר ושתדעו לכן שכל האגדות לאחים גרים בכלל לא מיועדים לילדים!!!! כיפה אדומה למשל- זה סיפור התבגרות....
    בלי שום קשר - לא מקריאה ולא מספרת סיפורים מסוג זה... לא רואה בהם שום פן חינוכי ויותר מזה לא מעצב אשיות ראוי...
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • אני לא מקריאה לשקד אגדות בינתיים. אני חושבת שאתחיל כשארגיש שזה הזמן הנכון מבחינת ההבנה שלו...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    לעתים מאד רחוקות אנחנו מקבלים בחיים את מה שאנחנו רוצים, אבל אנחנו תמיד מקבלים את מה שאנחנו צריכים.
    ישקף אלוקים ממעון קודשו
    ויך כל שונאי עמו כהרף עין
    הנה ה' קם וניצב על אנך
    ישקם לכוס רעל, אבל לא יין
    מלאכית קטנה שלי, אמא לא תשכח אותך לעולם!
  • לרוב אני מקריאה כמו שזה.
    הם תופסים את זה אחרת מאיתנו. גם אנחנו תפסנו את זה אחרת פעם.
    גם אני הרבה פעמים נפעמת מרמת האלימות שיש בספרים הללו, אבל כשהייתי קטנה מן הסתם לא הבנתי את זה ככה.
    אם משנים את הסיפור אז הוא מאבד את הפואנטה שלו...

יש לנו ספר אחר ברוסית ("דוד סטיופה", לרוסיות שבינינו), שהוא ספר נפלא על איש גבוהה במיוחד, שעושה דברים טובים.
    אז יש שם קטע שהוא היה בצבא ונלחם בנאצים, והתיאורים של הנאצים מן הסתם לא נחמדים במיוחד. על החלק הזה אני תמיד מדלגת
  • אורית, זה מעניין מה שאת מספרת ונשמע די הגיוני, כי התיאורים באגדות האלה באמת די בעייתיים לילדים

[[[

• שולי, את דוד סטיופה אני גם אהבתי בזמנו

[[[

• לא מקריאה אגדות מסוג זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    גם עדיין לא את סינדרלה, שלגיה וכו'.
    יש לנו ספרים של "הנסיכות" - שאין בהם שום קשר לסיפורים מאחוריהן.
    אני זוכרת כמה פחדתי מהסיפור של מגדלית
    "מגדלית מגדלית צמותייך מעלית" שסבתא של אחד הילדים היתה מספרת לנו בעל פה ואני תמיד תמיד תמיד פחדתי.

• לא יצא לי עדיין לספר לשחר סיפורים מהסוג הזה

אבל אם אני אספר אספר לו כמו שזה
    שומרני אל מיצר רע
    הגן עלי מכל צרה
    שמור אהוביי ובני עמי,
    ושמור עלי גם מעצמי
  • אני לא מקריאה סיפורים עם אלימות,
    לא חושבת שזה מתאים לגיל. לא חסרים סיפורים עם מוסר השכל,
    ואלימות לפני השינה לא נראה לי...
    [.

• אני בשלב של סיפרי-הפעוטות

• [[[

• אני לא משנה כלום...
  • גם אני בז'אנר של הסיפורים שמרווה הזכירה וגם אני מתרעמת על אותם דברים ומשמיטה אותם. לא אוהבת שמכנים בספרי ילדים טיפש את כל מי שנוהג שונה ממה שמצופה או כל מי ששואל שאלות מתוך סקרנות ותמימות כמו בפלוטו וכמו האריה שאהב תות ושרצה דברים שיש לילדים אחרים..מה טיפשי בזה?זה טבעי!
    אגדות אני עדיין לא מקריאה לה..נראה לי שזה עוד טיפל'ה מוקדם

• אני מקריאה לה ספרי ילדים ללא עלילות כאלו
  • מה רע ב....

תירס חם
    האריה שאהב תות
    דירה להשכיר
    אליעזר והגזר
    מעשה בחמישה בלונים
    הבית של יעל

וכ"ד....

למה ללכת רחוק בדמיונות של ילדים שאח"כ חוזרים להרטיב בלילות מסיוטים?
    עבודה מהבית :

http://www.xn----miceskz.net/?refer=hadas15

נסו ...זה עובד מקבלים כסף

אתר המתכונים שלי :

www.2all.co.il/web/Sites/2007-8
    אוהבת לשים בארון ...
  • סיפורי אגדות אני לא משנה אבל סיפורים שיש בהם מילים קשות או דבר לא מתאים לגילה אני משנה קצת
  • הדס, את כל הקלאסיקות עמו טירס כם, דירה להשכיר כו' יש לנו בבית כמובן

[[[

• חחחחחחחח יו רק אתמול סיפרתי לבן שלי "כיפה אדומה "
    ואמרתי לו שהזאב שלח את סבתא לחדר המשחקים והלך וישן במקומה
  • טוב, אני ממש לא מסכימה איתכן בנות
    אגדות ילדים הם נכס בלתי יתואר לילדים. כן, גם האגדות המפחידות של האחים גרים.
    האגדות האלה מדברות באופן סימבולי בדיוק על הפחדים והחרדות המודעים והבלתי מודעים שאיתם מתמודדים ילדים קטנים. פחדים שהם טבעיים ונורמליים ויש אותם לכל הילדים (בלי קשר לסיפורים). האגדות האלה נותנות לילד את האפשרות לעבד את הפחדים שלו ולהתמודד איתם וכמובן גם לנצח אותם- כי הרי באגדות הטוב תמיד מנצח
    אני לא ארחיב לכם יותר מדי, רק אציין שם של ספר שממליצה לכן לקרוא- "קסמן של האגדות ותרומתן להתפתחותו הנפשית של הילד" שכתב ברונו בטלהיים.
    אה, ואני מקריאה כמו שזה
  • האמת שגמני חשבתי על זה - זה באמת מפחיד אותם!
    ירין ממש מפחד מהמכשפות בבת הים הקטנה ושלגיה
  • גלית, אני חייבת לא להסכים איתך. פחדים שהילדים מתמודדים איתם? לפגוש זאב או מכשפה רעה ביער זה משהו שילדים צריכים להתמודד איתם? ובמובן הסימבולי שלהם - עוד יותר לא מתאים!
    אבל איך שנראה לך.... מכבדת את דעתך....
    http://www.youtube.com/watch?v=ym27UQX5Pxc&feature=related
    [/center]
  • איזה מצחיקה את זה בדיוק העיניין- זה לא לפגוש זאב ביער זה לפגוש את האיום שיש בחוץ "ביער" מחוץ לחממה של הבית שלנו- בכל גיל הילד מכניס לזה את העולם הפנימי שלו.... והאגדות לא מכניסות לילד פחדים הם נותנות לו כלים להתמודד עם הפחדים שבתוכו! לנצח אותם!
    ואם אתן חושבות שלילדים שלכן בסביבות גיל 3 לא מתחילים כל מיני פחדים אז באמת בלי להעליב זו קצת תמימות.... הפחדים באים מתוכנו, מעצם הגדילה וההתפתחות שלנו.... וכן ילדים מתמודדים עם פחד של להתרחק מההורים, פחד מפני הדחפים התוקפניים שבתוכם וכו וכו וכו.... אני פשוט לא רוצה לחפור מדי אז אני אפסיק כאן
    ודרך אגב, לא סתם הם עברו כל כך הרבה שנים מדור לדור וממשיכים....
  • תאמת לא יצא לי להקריא לה סיפור
    שיש בו תוכן כזה.
    יש לנו ספר 1 שיש בו מכשפות וכו'
    אבל נאור לא מסכים להקריא לה
  • את האמת מקריה לו הכל ושמתי לב על רמת אלימות קלה ברוב הספרים ברוסית . כולל באלו שהם בשירה , בסופו של דבר גדלנו אל זה ואנחנו רחוקים מלהיות אלימים . יש גם דברים מצחיקים - בעלי קנה ספר שירה של אגניה ברטו - פעם ידעתי רוב השירים בעל פה - אני פוחת לבני מתחילה לקרוא על בובה בשם זנה ומשתינה מצחוק ...

http://www.holdthatpic.com/
  • לא מקריאה אגדות היחיד שמקריאה זה החתול במגפיים בגרסה מקוצרת ומצונזרת

• טרם הגענו לסיפוריים קלאסיים , אבל אני חושבת שאני לא אשנה את הטקסט
    ככה גדלנו גם אנחנו
  • באמת לא חסר סיפורים ...
    אני לא בקטע של האגדות "הקלאסיות" אני בעצמי עד היום מזועזעת מהם
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה